פריז – כל הטיפים לביקור בעיר האורות
פריז, כמה שאני אוהבת את העיר הזאת. אהבה בלב ובנפש ויש שגם יאמרו שזו התמכרות (אם כי התמכרות חיובית 😊). הקוראים הותיקים שגם עוקבים אחרי ברשתות החברתיות כבר יודעים שכשרואים תמונה שבה אני מספרת שאני טסה, סביר להניח שמדובר בפריז. וכן, גם אם עדיין לא ראיתי את כל העולם, אני משתדלת להגיע לפריז כמה שיותר. פשוט כי אני מתגעגעת אליה. למעשה כבר בפריז אני מוצאת עצמי בימים האחרונים לכל ביקור מתחילה להתגעגע אליה בעודי שם.
אז שוב חזרתי מביקור חלומי בפריז (תוכלו לראות את הסטורי שלי מהביקור האחרון כאן ואת חלק ב של הסטורי כאן, וכאן תוכלו לראות את הסטורי של הביקור שלי מיולי 23) וקיבלתי כל כך הרבה בקשות להמלצות שונות על העיר, שהחלטתי לכתוב לכם פוסט נוסף של המלצות לעיר האורות.
שימו לב שכבר כתבתי כאן בבלוג שני פוסטים על פריז – האחד על האטרקציות המתוקות לפודי חובב הפטיסריז, והשני עם המלצות על מסעדות בפריז. בפוסט הזה ארכז לכם את כל ההמלצות שלי למי שמגיע לבקר בפריז, במובן של המלצות כלליות למי שנוסע לפריז ואת כל הטיפים שלי אליכם כדי שתהיה לכם חופשה מוצלחת. אז מקווה שתהנו.
תוכן עניינים
הכנה מראש – מה כדאי לדעת לפני שמזמינים
כמו בכל חופשה בחו"ל, רצוי להתארגן מראש על כמה דברים שיקלו עליכם את הטיול. ראשית כמובן כרטיסי טיסה ומלון (ראו המלצות למלונות בפרק הבא), אבל גם כמובן גם הזמנות מראש לאתרים מסויימים וגם היערכות מבחינת ביגוד, במיוחד למי שמגיע לפריז בתקופה הקרה (שלא לומר מקפיאה). אז הנה השנקל שלי על ההכנות מראש.
טיסות – נסו להזמין כמה שיותר זמן מראש, בדקו טוב טוב את השעות של הטיסות וחשבו אם הן מתאימות לכם. אני למשל נוסעת לפריז לזמן מוגבל (בכל זאת יש לי ילדים בבית) ולכן מעדיפה טיסות בוקר (גם אם זה אומר לצאת באמצע הלילה לשדה). הטיסות של אחר הצהרים מאוד בעייתיות מבחינתי כי ההגעה היא בלילה והמשמעות היא שהלך יום אחד של טיול. אבל אני מכירה גם אנשים שמעדיפים לצאת אחר הצהרים, להגיע בלילה למלון, לישון ולהתחיל למחרת את היום. אז בחרו את מה שהכי מתאים לכם.
מלונות – ככל שתזמינו יותר זמן מראש ככה המחיר של המלון יהיה יותר טוב. ראו גם פרק בהמשך שבו פרטתי טיפים והמלצות לגבי מלונות.
ביגוד – החורף הפריזאי די קפוא וגם בסתיו ובאביב קר מאוד בערבים. מי שמגיעים בתקופת החורף חובה להצטייד בביגוד תרמי, במעיל חם מאוד וגם ארוך (רצוי כזה שמגיע עד הירך, אחרת יקפא לכם הישבן…), בכובע וכפפות. ביגוד תרמי אמנם קניתי בארץ בדקתלון אבל תכלס ביום הראשון שלי בפריז נכנסתי לרשת יוניקלו ויצאתי משם עם בגדים תרמיים סטייל פלנל – גם טייץ תרמי (מי אמר גטקעס?), גם חולצה ללבוש מתחת וגם חולצת גולף יפה שגם היא היתה תרמית, מהסוג המאוד מחמם, ובזכותם סוף סוף חזרתי מפריז לא מצוננת למוות. ממליצה בחום. גם בקיץ, בשיא החום, בלילה יכול להיות קר בפריז אז כדאי סוודר אחד לפחות.
כסף – תמיד חשוב להגיע עם מזומן לחו"ל, אבל מאז שגיליתי שבפריז משלמים בכל מקום בטאץ' עברתי להשתמש באשראי בכל מקום. בדקו עם חברות האשראי שלכם איזה כרטיס יתן לכם את עמלת ההמרה הכי טובה. בכרטיס שלי היתה עמלה של 1% ויצא שההמרה היתה יותר טובה מאשר העמלה שמשלמים בצ'יינג' בארץ. כסף מזומן חשוב בעיקר לשווקים, לנסיעה במוניות לשדה וחזרה ולמקרי חירום.
טלפון – אם בעבר היינו כבולים לחבילות חו"ל של הספקים המקומיים, או שנאלצנו לקנות כרטיס SIM צרפתי פיזי באחת החנויות, היום הדרך הכי מהירה היא להשתמש ב E-SIM – סים אלקטרוני שמזמינים באפליקציה של החברה בה תשתמשו. ההתקנה ממש פשוטה והמחיר מצחיק. אני השתמשתי בכל הנסיעות האחרונות שלי השנה ב airalo וזה פשוט משנה חיים. למשל חבילה של 3 ג'יגה לפריז (שמספיקה בהחלט לשבוע שבו לא מפסיקים לגלוש) עולה 10 דולר. אני קניתי חבילה של 5 ג'יגה ב 14 דולר, ובפועל השתמשתי ב 2.5 ג'יגה והייתי המון ברשת (אחרת איך הייתם רואים את כל התמונות שלי מפריז בלייב? 😊 ). שימו לב שצריך לוודא שהמכשיר שלכם תומך בסים אלקטרוני ושמדובר בחבילת גלישה (ולא שיחות) אז את כל שיחות הטלפון תעשו בווצאפ. הנה קוד שיתן לכם הנחה על הרכישה הראשונה: RUTH2318 אומרת מראש שייתכן שאקבל עליו איזושהי עמלה (לא בטוח), אז זו לא הסיבה שאני ממליצה, אלא כי זה הדיל הכי משתלם ואם על הדרך תהנו מהנחה הרווח כולו שלכם.
מטען נייד – אם אתם מתכננים כמוני לטייל הרבה בעיר ולהשתמש בטלפון לצרכי ניווט (ראו הפרק על גוגל מפות), צילום וכו' ולא מתכוונים לבלות הרבה במלון, עדיף לכם להגיע עם מטען נייד.
מלונות – טיפים להזמנת מלונות בפריז
שווה לבדוק באתר booking.com מלונות בעיר ולבדוק גם את חוות הדעת והניקוד שנתנו הגולשים אל תקחו מלון עם דרוג פחות מ 8 ורצוי כמובן יותר.
המלונות בפריז די קטנים לרוב כי הם יושבים על מבנים ששימשו למגורים והותאמו למלון. חדר סטנדרטי במלון הוא כ 12 מ"ר וחדר שנחשב מרווח הוא כ 15 מ"ר. גם המעליות די קטנות במלונות אבל מתרגלים לזה מהר.
חשוב לשים לב שיהיה במלון מזגן (ובחורף – מערכת חימום), חיבור לרשת (wifi) ורצוי גם מיני בר. במלון שבו שהיתי עכשיו (נובמבר ותחילת דצמבר) לא היה מיני בר וזה בהתחלה ביעס אותי אבל תכלס היה כל כך קר בפריז שפשוט שמתי את מה שרציתי לקרר על החלון וזה התקרר במהירות שיא, כיוון שבחוץ היו בערך 3-5 מעלות ובלילה מעלה אחת.
מבחינת מלונות שאני ממליצה עליהם, אומר מראש שאני בקושי נמצאת במלון ולכן לי חשוב המיקום ונוחות החדר הבסיסית. בגדה הימנית ישנתי באזור האופרה במלון בשם L'Ouest Hotel שהייתי מאוד מרוצה ממנו. חדר מאוד מרווח יחסית לפריז ומיקום מרכזי באזור האופרה בצמוד לתחנת סנט לזאר.
בגדה השמאלית ישנתי במלון בשם Hotel Atlantis שהוא מלון פשוט יחסית ודי קטן אבל מאוד נהניתי מהשהות בו. הוא ממוקם מול כנסיית סן סולפיס, וקרוב למטרו ולאזורים האטרקטיבים באזור סן ז'רמיין.
מלון נוסף שממש אהבתי הוא holliday inn Saint Jermain גם הוא בגדה השמאלית – חדרים יפים ומרווחים יותר מבמלונות אחרים, שירות מעולה והוא קרוב לכל מקום, אבל כרגע הוא בשיפוצים אז צריך לחכות שיסתיימו והוא יפתח שוב.
לרשימת מלונות מומלצים בפריז אני ממליצה לכם להכנס לאתר פרנקופילים אנונימים ההמלצות שם בדוקות ומפורטות. ולמי שנוסע עם ילדים, באתר חו"ל עם ילדים תמצאו רשימת מלונות מומלצים למשפחות.
תחבורה – כל הדרכים להתנייד בפריז
מונית מהשדה למלון ולהיפך
שימו לב שהחוק בצרפת קובע מחיר גג קבוע לנסיעה במונית לשדה. בדה גול המחיר הוא 53 יורו לגדה הימנית ו 58 יורו לגדה השמאלית (לפחות מדה גול), באורלי המחיר זול יותר ועלות נסיעה לגדה הימנית היתה 42 יורו. אז אל תתנו לנהגים לעבוד עליכם ולדרוש יותר ולא משנה כמה מזוודות יש לכם זה המחיר. בנסיעה האחרונה הנהג שהזמנתי מהמלון רצה לקחת ממני 68 יורו במקום 53. פשוט יצאתי מהמונית והזמנתי אחרת. שימו לב שלנסיעה לשדה לפעמים יותר זול לקחת BOLT או UBER מציעה לכם לבדוק באפיקציות, לראות מה המחיר ואז להחליט. שימו לב גם שמונית שמזמינים לכם מהמלון תעלה יותר כי יש תוספת על ההזמנה, לעומת מונית שתופסים מהרחוב וברוב המקומות קל מאוד לתפוס מונית.
מטרו
הדרך הכי טובה להתנהל בפריז היא במטרו. זה נוח ומהיר ופריז מרושתת היטב מבחינת קווי מטרו כך שקל מאוד להתמצא בהם ולהגיע מהר ממקום למקום.
כיום המטרו עדיין עובד על כרטיסים מודפסים, אבל לפני כשנה החלו בפריז מעבר למערכת הדיגיטלית ואני מעריכה שתוך שנה שנתיים כבר לא יימכרו הכרטיסים אלא ישתמשו בכרטיס NAVIGO – הרב קו של הפריזאים.
כרטיסי מטרו בודדים – ניתן לקנות במכונות בתחנה (מאוד נוחות ויש תפריט באנגלית) בודדים או חבילה של 10 (קארנה) שעולה 16.5 יורו (נכון לדצמבר 22). שימו לב לא להחזיק את הכרטיסים בארנק צמוד לכרטיס האשראי שלכם או למטבעות כסף כי אז הם מתקלקלים ותצטרכו לגשת לקופה שיחליפו לכם. ניתן כיום גם לקנות כרטיס פלסטיק NAVIGO ללא תמונה ועליו להטעין כרטיסי מטרו. זה נוח אם אתם מגיעים לאחר יום שני ולא רוצים לקנות כרטיס שבועי ולא רוצים להסחב עם כרטיסי נייר למטרו.
כרטיס קבוע NAVIGO – 😊את הכרטיס ניתן לקנות בקופה בתחנות מטרו בהן יש דלפק עם מוכר ורק חשוב להביא אתכם תמונת פספורט שמשולבת בו . ניתן להטעין עליו כמות יומית או שבועית. למי שמגיע ביום שני או שלישי לפריז ויהיה שם כמה ימים עדיף בהחלט לרכוש את הכרטיס השבועי שעולה 22.5 יורו (נכון לדצמבר 22) זה בהחלט הדיל הכי משתלם, כי חבילה של 10 כרטיסים בודדים עולה 16.5 יורו והיא לרוב מספיקה ליומיים שלושה. ה NAVIGO הוא כרטיס רב פעמי ותוכלו להשתמש בו גם בביקורים הבאים שלכם בפריז ורק להטעין אותו בכרטיסים נוספים.
שימו לב – ילד מתחת לגיל 10 משלם במטרו חצי מחיר על הכרטיסים אז תדאגו להדגיש את זה כשקונים כי לי המוכר מכר כרטיסים רגילים לילד שלי וסתם שילמתי כפול.
ועוד הערה על המטרו – כאמור, פריז היא עיר שנוחה מאוד לניווט ולטיול בעזרת המטרו. תיווכחו שתחנות רבות הן מעין קניון עם המון חנויות (שוות), תחנת סנט לזאר ותחנת לה האל הן הבולטות שבהם.
חשוב רק שתזכרו שיש תחנות מסויימות שהן ממש ענקיות, תוכלו לזהות אותן על ידי הסימן הלבן המוארך במפת המטרו שמראה שצריך ללכת קצת בתוך התחנה כדי להגיע לנקודה ממנה יוצא קו מסויים. קחו בחשבון שההליכה הזו יכולה להיות מאוד ארוכה. כך למשל קרה לי בתחנת les halles ובתחנת chetlet . מכיוון שגם ככה הולכים המון בפריז, אני ממליצה להמנע מ"טיולים" בתחנות אלו אם אינכם חייבים ולהכנס לתחנות אחרות במקום.
UBER ו BOLT
בטיולים האחרונים שלי לפריז גיליתי את נפלאות האובר והבולט ואני ממליצה לכם בחום להשתמש בשרותי ההסעה האלו. מתקינים את האפליקציה עוד מהארץ ומעדכנים את הפרטים שלכם. זה מאוד נוח והשתמשתי בה בעיקר אם הייתי צריכה לחזור למלון מאוחר בלילה ולא רציתי לנסוע במטרו. אפשר גם להשתמש ב UBER או BOLT לנסיעות לשדה התעופה או מהשדה, אבל שימו לב למחיר – כי לפעמים יוצא יותר מאשר המחיר הקבוע (בשארל דה גול – 53 יורו לגדה ימנית ו 58 יורו לגדה שמלית)
התמצאות בפריז – או תתחילו להתחבר עם גוגל מפות
אגיד את זה ככה, גוגל מפות זה החיים!! הכי נוח והכי קל להתנייד עם האפליקציה הזאת. כותבים לאן הולכים ומאיפה יוצאים ומקבלים את כל הפירוט על הדרך – כולל כמה זמן לוקח במטרו וכמה זמן לוקח ברגל (או במכונית או בקורקינט 😊) ואם רוצים במטרו – זה מסביר לכם בדיוק באיזו תחנה לעלות, לאיזה כיוון לנסוע, אחרי כמה תחנות לרדת ובאיזו יציאה של איזו תחנה לצאת (לפעמים יש לא מעט יציאות בתחנות וכל אחת לוקחת למקום אחר). גם ברגל המערכת מראה אם אתם הולכים בכיוון הנכון ולאן ללכת ומתי לפנות. זה הכי נוח בעולם ולעולם לא תלכו ככה לאיבוד.
אוכל – טיפים וכמה המלצות
פריז היא בירה קולינרית שבה מצויות שלל מסעדות ולא מעט פטיסריז שבעיני הן מהטובות בעולם. מסיבה זו הקדשתי פוסטים נפרדים בבלוג לנושא. פוסט אחד הוקדש לפטיסריז, היכלי אוכל וחנויות לפודיס, ופוסט שני הוקדש להמלצות על מסעדות שאהבתי בפריז ובו המלצות מכל הסוגים והמחירים וגם המלצות למקומות שמתאימים לילדים.
אבללל, אני לא יכולה לכתוב על אוכל בלי לומר כמה מילים בנושא ולכן אני כותבת לכם בתמצית שמבחינת פטיסריז אל תפספסו את המקומות הבאים (פירוט נרחב בנושא מחכה לכם בפוסט הפטיסריז): פייר הרמה, אקלייר דה ז'ני, ל'דורה, סדריק גרולה ויאן קוברר. וגם אל תפספסו ביקור בלפייט גורמה – היכל האוכל של גלרי לפייט.
ועוד טיפ לגבי אוכל – כיום קל לראות דרוג של מסעדות בגוגל מפות ואם רוצים להתעמק אפשר להכנס גם לאפליקציות כמו the fork או trip advisor. אם מתחשק לכם לאכול במסעדת יוקרה, תשקלו את האופציה לאכול שם בצהרים – העסקיות יותר זולות ועדיין תהנו מתפריט עשיר ומאוכל מעולה.
במסעדות רבות מומלץ להזמין מקום שבועות ואף חודשים מראש אם מגיעים בערב. חלק מהמסעדות יצריכו גם הזמנה לצהרים בעוד שבמסעדות רבות פשוט נכנסתי לאכול.
שימו לב שהמחיר במסעדות כבר כולל את השירות ולכן לא ממש חייבים לשים טיפ.
אטרקציות ואתרים בפריז כולל דיסנילנד
פריז היא עיר תיירותית מאוד, וככזו היא כמובן רוויה באטרקציות. יש ברשת ובחנויות הספרים שלל מדריכי תיירות שיפרטו לכם. אני אשמח לתת פה את השנקל שלי לגבי אתרים שלדעתי כדאי לבקר בהם ולפני כן כמה טיפים על ההתארגנות לאותם אתרים.
תכנון – בחרו את ההאתרים והאטרקציות שאתם רוצים לראות וסמנו לכם אותם על מפת פריז. ככה תוכלו לתכנן את היום שלכם לפי איזורים ולא לקפוץ ממקום למקום.
תתאימו את האטרקציות לגיל ולאופי של מי שמגיע אתכם לפריז. לא כולם חולים על מוזיאונים ולא כולם אוהבים לטייל רגלית בגנים ולא לכולם מתחשק לטפס על המדרגות של המונמארט כדי לראות את הסאקרה קר והנוף של פריז (למרות שיש גם רכבל) ולא לכולם גם מתחשק לעמוד בתורים כדי לטפס על האייפל (למרות שאני עשיתי את כל אלה ואהבתי 😊).
אם אתם נוסעים עם ילדים, נסו לתכנן את היום כך שיהיו לכם יותר מנוחות בין האטרקציות השונות כי אפילו לילד הכי היפראקטיבי יהיה קשה בשלב מסויים ללכת מאתר לאתר.
כניסה לאתרים – מומלץ לקנות כרטיסים ברשת מראש או באפליקציות כמו tiqts או get your guide ולהראות בכניסה את האישור מהנייד. זה תופס ללובר, לאייפל ולהרבה מוזיאונים. וככה תחסכו לעצמכם הרבה תורים. שימו לב שלאתרים ולתערוכות פופולאריות כדאי לקנות כרטיס מראש. לאייפל וללובר למשל יש ביקוש גדול.
מבחינת האתרים והאטרקציות עצמם: זו הרשימה הצנועה שלי של מקומות שאליהם הלכתי בעצמי וגם לקחתי את הילדים שלי בהמשך:
מגדל אייפל, שאנז אליזה, גשר אלכסנדר, גני טווילרי – ואם יש שם את היריד עם הגלגל הענק אל תפספסו! הוא מהמם והסיבוב שם ארוך יחסית ויאפשר לכם גם לצלם וגם ליהנות ברגוע מכל נופי העיר, גני לוקסמבורג, האופרה של פריז (כנסו פנימה, במיוחד עם בנות, זה מהמם!), אזור המארה ותעלת סן מרטין.
מוזיאונים ותערוכות: הלובר (אני מאוד אוהבת וכיום קל יחסית להתמצא בו ויש גם אפשרות לקחת סיור – רק אל תשכחו להזמין מראש ולהגיע בזמן), מוזיאון אורסיי (אם כי התמקדתי רק בחלק של האימפרסיוניסטים ובמיוחד באגף של ואן גוך, לטעמי השאר פחות מעניין במיוחד ילדים), מוזיאון האורות (במיוחד לילדים, מודה שאני פחות התלהבתי), תערוכת דיור (מקסימה!), מוזיאון פיקאסו, מוזיאון רודן.
מקומות שנחמד לבקר בהם אם יש זמן: מגדל מונפרנס – נוף מהמם של כל פריז, הכדור הפורח בפארק סיטרואן (אבל בדקו קודם טלפונית אם פתוח כי לא כל יום מזג האוויר מאפשר לכדור להמריא), טיפוס על שער הניצחון, אזור לה דפאנס, הספריה הלאומית בפריז (ממש מקסימה) נקראת BNP RICHELIEU.
פחות התחברתי אבל יש אנשים שאוהבים – מרכז פומפידו (הכוונה להכנס אליו לתערוכות, ברחבה שלו ובאזור תמיד כיף להסתובב) מונמארט ובמיוחד כנסיית סאקרה קר והרחבה שלה שצופה על כל פריז.
למי שמגיע עם ילדים כדאי גם ללכת לאקווריום של פריז, משחקייה של משחקי וידאו לא רחוק מהאופרה בשם: la tete dans la nuages , פאלה רויאל , וחנות הלגו בתחנת לה האל. וכמובן דיסנילנד פריז שאליו אני מקדישה את הפרק הבא בפוסט הזה.
עוד אטרקציה נחמדה – שיט בסירה (באטו מוש) – ממליצה בערב ורק אם לא קפוא בחוץ כדי שתשבו על הדק העליון ותוכלו לראות את האתרים שהשיט עובר דרכם. ממליצה לכם לתזמן את הנסיעה כך שתהיו על הסירה ב 8 או 9 כשהיא פונה לאייפל כי כל שעה עגולה הוא מנצנץ וזה מראה מהמם מהסירה.
וטיפ שלי – סיור מודרך בעברית – בביקור האחרון שלי בפריז לקחתי סיור מודרך עם עמית רופא באזור המונמארטר שאותו אני פחות מכירה, וממש נהניתי מהסיור. עמית המקסים הרבה בסיפורים ובמידע על העיר והאזור, כשהכל מתובל בהומור והיה מאוד מעניין. לעמית יש מגוון סיורים בכל העיר והוא גם עושה סיורים פרטיים מודרכים בעברית בלובר אז קחו את מילתי ותקבעו איתו סיור. לא תתחרטו!
רוצים עוד המלצות על סיורים? באתר פרנקופילים אנונימים יש המלצות נוספות ששווה לכם לבדוק.
וטיפ נוסף – אם מתחשק לכם לחוות את פריז קצת יותר לעומק, לחוות את פריז קצת אחרת וללכת למקומות שווים שלא כל התיירים הולכים אליהם, כולל מסעדות, בארים, תערוכות מיוחדות וכו', אני ממליצה לכם בחום להיעזר בשירותי תכנון הטיול של miss parisette הלוא היא אלינור אגם. אלינור היתה נספחת התרבות של ישראל בצרפת, לאחרונה קיבלה תואר אבירת מסדר האומניות – התואר החשוב ביותר שמוענק מטעם הממשלה הצרפתית בתחומי האומנות. היא חיה בפריז כבר שנים רבות ומכירה את העיר היטב והיא תבנה לכם תכנית טיול מותאמת אישית שתהפוך את החופשה שלכם לאפילו יותר מדהימה. תציצו על האינסטגרם שלה ותתעלפו.
דיסנילנד – טיפים להזמנה, הגעה ואיך תשרדו את הביקור עם הילדים
קודם כל, תאריך הגעה – עדיף לא להגיע בתקופה של חגים או ימי חופש בצרפת או בסופי שבוע אם לא חייבים. איך יודעים? בודקים בגוגל חגים בצרפת. אני הגעתי בנובמבר בשבוע של הלווין, נתקעתי בתורי ענק והספקתי רק 6 מתקנים. זה היה מבעס!
ועוד טיפ להזמנת כרטיסים – באתר של דיסני, בחלק של הזמנת הכרטיסים יש סימון לפי צבעים למחירים של הכרטיסים. הימים הזולים יותר הם ימים פחות מבוקשים וסביר להניח שבהם יהיו פחות תורים.
כמה ימים להזמין אם באים עם הילדים? אני העדפתי יום אחד כי יש מלא מה לעשות בפריז, אבל אם יש לכם יותר זמן הייתי לוקחת יומיים בפארק ומסתפקת בזה.
מבחינת שעות אור, זכרו שבתקופת שעון חורף (נובמבר עד מרץ) מחשיך בסביבות 5. וגם קר יותר ואז קצת פחות כיף להסתובב בפארק והילדים שלי ממש ביקשו לחתוך מוקדם משם אחרי שסיימו עם כל המתקנים שרצו. בשעון קיץ יש יותר שעות אור ויותר נעים בפארק.
אוכל – תביאו אתכם נשנושים לילדים. יש שם דוכנים אוכל בכל מקום, אבל זכרו שהכל שם יקררר. ארוחת צהרים – אם תוכלו תזמינו מקום באחת המסעדות דרך האפליקציה של דיסנילנד, רצוי כמה ימים מראש.אם לא, צאו לאחת המסעדות או לאזורי מכירת האוכל מוקדם, בסביבות 12, אחרת תחכו המון זמן בתורים לאוכל. האוכל, אגב, בינוני ברוב הדוכנים, אבל… זה מה יש. מחוץ לפארק יש מסעדות כמו פלאנט הוליווד, אבל נראה לי שצריך להזמין מקום.
תורים – ולחדשות המבעסות – אין יותר אפשרות לקנות fast pass כללי. אפשר לקנות דרך האפליקציה fast pass למתקן ספציפי, פעם בשעה, בעלות שמתחיל. ב 5 יורו… עסק יקר. ועוד טיפ – באפליקציה אפשר לראות בזמן אמת מה מצב התורים במתקנים ולפי זה להחליט לאן ללכת לפי העומס.
וטיפ חשוב נוסף, אחרי המצעד של 17:30 הרבה אנשים הולכים ואז משמעותית יש פחות תורים למתקנים.
הגעה ב rer – שימו לב, אם אתם מגיעים מפריז, צריך לקנות כרטיס לתחנה של דיסני, בעלות של 10 יורו לאדם, זה לא נכלל בכרטיסים למטרו ברחבי פריז. אחרת תקבלו קנס של 35 יורו (איך אני יודעת? כי נפלתי בזה בעצמי..).
מתנות ומזכרות – יש בפארק הרבה חנויות למתנות. אם תתחילו לקנות תמצאו עצמכם נסחבים עם השקיות. אם יש לכם אפשרות, קחו את הילדים יום לפני לחנות דיסני בשאנז אליזה. הם יראו שגם שם אפשר לקנות מלא דברים. וככה, כשתהיו בפארק תקנו רק מה שאי אפשר לקנות בחנות בשאנז ותחסכו מעצמכם היסחבות עם מלא שקיות. תזכרו גם שהמוצרים של דיסני לא זולים… אבל לפחות איכותיים ועם אחריות.
וטיפ אחרון – תביאו מטען נייד לטלפון, אין ממש מקומות להטענה שם ואין שקעים חשמליים. גם לא במסעדות. מניסיון, הטלפון עובד שעות נוספות גם בגלל ההמתנות בתורים ובעיקר כי רוצים לצלם של המון.
מחפשים עוד רעיונות לאטרקציות ולבילוי עם הילדים? כנסו לאתר "חו"ל עם ילדים" ותמצאו שם שלל מידע שימושי ונגיש יש שם גם פוסט נפרד ממש מוצלח על דיסנילנד עם עוד טיפים. אני מאוד אוהבת את האתר הזה ששימש אותי לחופשות עם הילדים בכל מיני מקומות בעולם.
קניות – טיפים חשובים לקניות בפריז
אל תשכחו להכנס לסופרמרקטים בעיר. מדהים איזה מבחר יש שם, ואם אתם רוצים לחזור עם שוקולדים אני ממליצה לוותר על הקניה בדיוטי פרי בארץ (או לצמצם אותה) ולקנות בסופר בפריז. יש להם את כל הסוגים והטעמים במחירים משתלמים. רשת הסופרמרקטים האהובה עלי היא monoprix רשת נוספת שפזורה בעיר היא carfour אבל לדעתי במונופרי מוצאים הרבה יותר דברים. זו נקודת חובה שלי לפני החזרה הביתה.
וטיפ נוסף על הסופרים – המוצרים שנמכרים בהם מאוד איכותיים ואם אתם רוצים ארוחה זריזה וזולה כנסו לסופר, קנו לכם גבינות או נקניקים ובגט (או שתקנו בגט בבולונז'רי שתראו בדרך) והופ יש לכם אחלה סנדוויץ.
מבחינת ציוד לחובבי הבישול והאפיה – הקדשתי לנושא פרק שלם בפוסט ההמלצות שלי לפודי המטייל אז אני ממליצה לכם להכנס גם לשם ולקרוא רוב החנויות מרוכזות באזור רחוב מונטרגיי ונוח לבקר בהן ברצף.
קניון – בפריז, בלה דפאנס, ישנו קניון ענק בשם קניון 4 העונות 4 temps ושם תמצאו את כל הרשתות המוכרות. מודה שביקרתי בו רק פעם אחת בכל הביקורים שלי בפריז, בגלל שאותי פחות עניין לקנות ברשתות, אבל מי שאוהבים – הכי נוח לרכז את הקניות לשם.
יש בפריז גם כל מיני אאטולטים, אני פחות בענייני קניות של בגדים וכו ולכן לא הלכתי. מציעה לכם לקרוא את הכתבה באתר פרנקופילים אנונימיים.
חנויות שכיף לקנות בהן בגדים ושלל דברים – לכל אחת יש הרשימה שלה. אני מאוד אוהבת לקנות בגדים ברשת C&A (גם לעצמי וגם לילדים), וברשת יוניקלו (יותר בגדים מחממים ומעילים) ומבחינת רחובות אני אוהבת להסתובב ב rue de rennes שיש בו המון חנויות שכיף להכנס אליהן וב rue de rivoli שהוא גם רחוב יפה שעובר דרך אתרים יפים כמו הלובר והוטל דה ויל וגם רחוב שמלא בחנויות. לפעמים יש שם חנויות של תיירים אבל תמצאו שם את כל הרשתות וכן את בית הכלבו BHV.
וכמובן בכל הקשור לקוסמטיקה אני מכורה לרשת SEPHORA כמה מכורה? יש לי כרטיס מועדון שם 😊 היא פזורה בכל העיר ותמיד אני מוצאת שם דברים שווים שאני מברכת על הקניה שלהם.
קניות לילדים
כאמא ל 3 חלק נכבד מהשיטוט שלי בעיר מוקדש גם לחיפוש מתנות לגוזלים שלי, ובמיוחד לגוזלית שקשה לה כשאני נוסעת. אלה המקומות שאני תמיד עוברת בהם:
צעצועים: חנות דיסני בשאנז אליזה כמובן, אבל תעשו לעצמכם טובה ותקנו שם אחרי שתקנו בחנויות האחרות כי שם יקר, מצד שני יש שם מלא דברים מיוחדים שהילדים ישמחו לקבל משם. רשת חנויות הצעצועים le grande recre יש להם סניף גדול לייד תחנת סנט לזאר וסניף ממש נחמד ברחוב שיוצא מהשאנז אליזה (רואים אותה מהשאנז). בנוסף רשת king jouet שנמצאת ברחבי העיר וכוללת לא מעט משחקים. אחרי ביקורים בשלושת אלה אתם מסודרים עם מתנות לקטנים יותר.
לבנים הגדולים שלי (כיום בני 10 ו 14) אני קונה כל מיני מתנות "של בנים" בחנויות FNAC . אם רוצים להביא מתנות מתחום משחקי המחשב יש רשת של משחקים בשם micromania שהבן שלי ממש התלהב מהמבחר שהיה שם.
החזר מס
נושא חשוב מאוד שכדאי להיות מודעים אליו – אם אתם קונים בחנות מסויימת בקניה אחת בסכום של מעל 100 יורו (ולא באוכל) אתם זכאים להחזר מס של 12% משווי הקניה. תאמינו לי שבחנויות רבות הגעתי לסכום הזה וברוב המקרים אפילו לא חשבתי על נושא ההחזר, וחבל.
שימו לב שכדי לקבל את ההחזר אתם צריכים לומר זאת למוכרים, ולהגיע לחנות עם הדרכון שלכם. צילום של הדרכון לא מספיק. ניתן לקבל את ההחזר במזומן בשדה אבל זה חתיכת התעסקות ולכן אני ממש ממליצה לכם לבקש את ההחזר באשראי. בחנות כבר מעבירים את הכרטיס שאליו יגיע ההחזר ונותנים לכם טופס עם ברקוד שצריך להעביר במכונה שנמצאת בשדה התעופה (זה תהליך פשוט וקל).
איך מביאים גבינות ומוצרים שמצריכים קרור חזרה לארץ?
נושא שתמיד שואלים אותי עליו זה איך אני חוזרת מפריז עם גבינות ועם חבילות של חמאת בורדייה (החמאה הכי טובה בעולם), והתשובה היא פשוטה – אני מביאה איתי מהארץ תיק קור וקרחונים. את הקרחונים אני מבקשת לשים במקפיא של המלון לילה לפני החזרה ואז אני אורזת את כל הגבינות בשקית ומכניסה לתיק הקור יחד עם הקרחונים ואז מכניסה הכל למזוודה שנכנסת לבטן המטוס.
שימו לב שגבינות רכות אי אפשר להעלות בטרולי ולכן חבל לכם להסתכן. ארזו כמו שאמרתי ושימו במזוודה הגדולה.
ועוד טיפ – בחנויות שמתמחות בגבינה וברשתות הגדולות כמו בסופר בלפייט גורמה יארזו לכם את הגבינות בואקום – דבר שישמור לכם על הטריות שלהם לאורך זמן. שימו לב שבלפייט צריך לשלם על הכל בקופה ולשלם סכום קטן נוסף על הואקום ואז לגשת לדוכן הגבינות ויארזו לכם. עוד טיפ – נסו לארוז בחבילות קטנות ולא הכל יחד. ככה זה יישמר לאורך זמן.
שדה התעופה בחזור
נושא שגם לא ממש מדברים עליו ברשת הוא עניין השדה בחזור, שעות העבודה ומה אפשר לקנות שם. בשני השדות הדיוטי פרי בהחלט מכובד וכולל בנוסף לעמדת הבשמים/ אלכוהול/ שוקולדים ומזכרות אכילות גם חנות של ל'דורה שבה תוכלו לקנות מקרונים בלי להסחב עם שקיות ברחבי פריז, חנויות של מותגי יוקרה (שלדעתי מוכרות באותם מחירים כמו פריז, אם לא יותר) וכמה רשתות מזון. אבלללל הכל שם נסגר סופית בעשר בלילה ואם תגיעו ב 9 ואילך יתכן שהמבחר שיהיה לכם יהיה ממש מצומצם. בטיסה האחרונה שלי הגעתי ללדורה וגיליתי שנשארו ממש מעט מקרונים ולא היה מבחר, ושכל חנויות האוכל חוץ ממקדונלד היו כבר סגורות.
לסיכום
פריז היא עיר מדהימה בעיני, תמיד יש מה לעשות בה ומה לראות בה וכפי שכתבתי בתחילת הפוסט – מבחינתי פריז היא אהבה גדולה. השתדלתי לכתוב פה בפוסט את כל הטיפים שרק אפשר כדי לעזור לכם לתכנן את הטיול שלכם לפריז ולהתארגן נכון לשהות שם. מקווה שהפוסט הזה יהיה לכם לעזר ושתהנו מהביקור שלכם בעיר האורות.
רוצים לקרוא על השפים הגדולים שמאחורי הקינוחים השווים של פריז? אז תפספסו את הכתבה על השף אנג'לו מוסה ושעת התה במלון פלאזה אתנה ואת הכתבה על ג'וליאן אלוורז השף של ל'דורה ועל הקינוחים היפים שהכין בסדנה.