היפה בורוד – עוגת מוס רובי ומוס שוקולד

גוזלית שלי חגגה השבוע יום הולדת 5, ואני כמובן, כאמא מתרגשת ישר חשבתי איזה עוגה מיוחדת אכין לה הפעם. היא ביקשה עוגה עם ורוד ועם חד קרן וקש בענן, ובהתאם גם קיבלה – הכנתי לה עוגת מוס שוקולד רובי ומוס שוקולד לבן, מקושטת עם קצפת ורודה, שבבי שוקולד רובי ועם קישוטי חד קרן וקשת בענן קנויים (כי יש גבול ליכולות שלי להכין קישוטים לעוגות, והגבול הזה עוצר בכל מה שקשור בציורים .. חחח 😛 )

לעוגות יומולדת מיוחדות נוספות כנסו לקטגוריית עוגות היומולדת בבלוג ותמצאו שלל רעיונות נוספים

עוגת יומולדת מוס שוקולד רובי ומוס שוקולד לבן

אני כבר אומרת מראש, העוגה הזאת דורשת טיפה יותר השקעה מהעוגות שאני משתפת פה ברגיל בבלוג, אבל ליום הולדת בהחלט יש הצדקה להכין עוגה מפונפנת יותר ועם פחות קיצורי דרך ולהכין גם טורט, גם מוס שוקולד רובי, גם מוס שוקולד לבן וגם להשקיע בשכבות ובקישוטים. התוצאה בהחלט הצדיקה את ההשקעה, החל מקריאות האושר של הגוזלית על העוגה וכלה בקריאות העונג של כל מי שטעם ממנה וההכרזות שזו העוגה הכי טעימה שאכלו 🙂

מה זה שוקולד רובי, אתם שואלים? ובכן – מדובר בשוקולד ורוד, שמיוצר מפולי קקאו מיוחדים שנותנים לו טעם מעודן ופירותי וצבע ורדרד ללא תוספת של צבעי מאכל. שילוב הטעמים שלו עם מוס השוקולד הלבן היה מעודן ומיוחד והוא מושלם להכנת עוגות לנסיכות בנות 5 שאוהבות ורוד :-). את השוקולד מייבא מר קייק וניתן להשיג אותו אצלו בחנות ובחנויות המתמחות וגם בחלק מרשתות תבלינים שפזורות בארץ.

עוגת יומולדת

לפני שנתחיל – רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

החומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ:

בסיסי טורט:

3 ביצים גודל L
100 גרם (חצי כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
90 גרם (שני שליש כוס) קמח
כפית אבקת אפיה

מוס שוקולד רובי:

200 גרם שוקולד רובי
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל שמנת מתוקה (לשלב ההקצפה)
מעט צבע מאכל אדום או ורוד (לא חובה)

מוס שוקולד לבן:

200 גרם שוקולד לבן
150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שמנת מתוקה

ג'לטין לחיזוק המוסים (לא חובה אבל מומלץ):

16 גרם ג'לטין
96 גרם מים

להברשת הטורט:

ריבת דובדבנים (או כל ריבה אדומה שאוהבים)
מעט מים חמים לדילול הריבה
– או אפשרות אחרת – סירופ של דובדבני אמרנה.

לקישוט שבבי שוקולד רובי:

100 גרם שוקולד רובי.

לקישוט קצפת:

150 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג או אבקת סוכר
מעט צבע מאכל אדום או ורוד (לא חובה)

פרוסות עוגת יומולדת

לפני שנתחיל, אני אומרת מראש שזו עוגה שכביכול קצת יותר מורכבת כי יש בה כמה שכבות וכמה מתכונים ויהיה צורך להמתין מעט בין השלבים, אבל אם תכינו לפי הלו"ז שאני נותנת פה תוכלו להכין אותה בלי להרגיש שעבדתם יום שלם רק עליה. ואלה השלבים שעליהם אני ממליצה.

הכנת טורטים (אפשר גם יום קודם), הכנת תערובת בסיס לשני המוסים, המתנה שהתערובות והטורטים יתקררו, הקצפת מוס שוקולד רובי ובניה של השכבה הראשונה של העוגה, המתנה של לפחות שעה במקפיא להתייצבות, סיום הכנת מוס שוקולד לבן ובניית השכבה השניה של העוגה. קרור העוגה להתייצבות, הכנת הקישוט העליון של שבבי שוקולד רובי, ורק לאחר התייצבות קישוט בקצפת ובשבבי שוקולד רובי.

מכינים את בסיסי הטורט – ניתן להכין גם יום מראש.

לפני הכל מחממים תנור ל 180מעלות ומכינים תבנית אחת, או שתי תבניות בקוטר 22 ס"מ, או תבנית בקוטר 22 ותבנית בקוטר 20. אני מעדיפה להכין ב 2 תבניות ולחסוך מעצמי את הצורך בחיתוך העוגה לשניים, אבל זה באמת עניין של נוחות והעדפה אישית. את התבניות אני אוהבת לרפד בנייר אפיה. היום מוכרים בחנויות המתמחות ניירות אפיה עגולים בכל הגדלים ואפילו לא צריך להתעסק עם ההתאמה שלהם לגודל התבנית.

ולטורט עצמו:

בקערת המיקסר, או עם מיקסר ידני, מקציפים את הביצים ותמצית הוניל עם קורט מלח ומוספים להן בהדרגה את הסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית וגבוהה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ב 2-3 מנות ומערבבים בעדינות (או במהירות איטית עם הפסקות או מקפלים עם לקקן) עד שהקמח נטמע בתערובת והיא חלקה וללא גושים.

מעבירים את התערובת לתבנית או לתבניות ואופים. אם אופים בשתי תבניות זמן האפיה יהיה כ 15 דקות. אם אופים בתבנית אחת זמן האפיה יהיה כ 25 דקות. הוא כמובן משתנה מתנור לתנור. הטורטים מוכנים כשהם שחומים מלמעלה וכשמזיזים את התבנית התערובת לא "רוקדת". וכמובן שהם צריכים לעבור את "מבחן הקיסם".
וקבלו טריק שלי – לאחר האפיה מעבירים סכין בקצוות של התבנית ומחזירים לתנור הכבוי למשך כ 10 דקות . זה יבטיח שהטורטים יצאו לכם ישרים ובלי "בטן".

בזמן שהטורטים מתקררים מכינים את המוסים (אפשר גם להתחיל קודם בשלבי ההכנה האלה):

מוס שוקולד רובי:

מניחים בקערה את השמנת המתוקה (150 מ"ל) ושוקולד הרובי ומחממים אותם יחד במיקרו. מתחילים בדקה, מערבבים, מחזירים למיקרו לחצי דקה. שוב מערבבים וחוזר חלילה עד שהשוקולד נמס בתערובת. לי זה לקח בערך 4 סבבים.
אם רוצים לחזק במעט את הצבע ניתן להוסיף טיפונת צבע מאכל אדום או ורוד, אבל שימו ממש מעט. תמיד אפשר להוסיף עוד.

מעבירים את התערובת למקרר או למקפיא כדי שתתקרר. בעקרון אמורים לקרר את התערובת במקרר במשך כמה שעות, אבל כשאני ממהרת אני מקצרת תהליכים –  מכניסה את התערובת למקפיא, מערבבת אותה כל כמה זמן וככה היא מתקררת יותר מהר. כשהיא מרגישה יותר קרירה אני מעבירה אותה למקרר עד שיגיע הזמן להכנת השלב הבא.
לרוב התערובת מתקררת מספיק כעבור שעה. אבל אין בעיה גם להכין את השלב הזה מראש רק קחו בחשבון שתערובת כזו שנחה במקרר במשך כמה שעות מתקשה מעט ולפני ההקצפה צריך להוציא אותה מהמקרר שתתרכך קצת.

כשהתערובת התקררה מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים לה את החלק השני של השמנת (200 מ"ל) מקציפים את הכל יחד עד שמתקבל מוס במרקם אוורירי ויציב ולא קשה מדי. זכרו שהמוס מתייצב בהקצפה.
אם תבחרו – כהמלצתי – להשתמש בג'לטין אז בשלב הזה מחממים במיקרו למשך 10 שניות מחצית ממסת הג'לטין (ראו הסבר מייד אחרי התמונה) ומוסיפים בהדרגה למיקסר כשהוא פועל (כלומר תוך כדי הקצפה במהירות בינונית). חשוב מאוד לערבל תוך כדי ההוספה אחרת הג'לטין יתחיל להיקרש בגלל המגע עם התערובת הקרה.

וכאן נכנס נושא הג'לטין – הוא לא חובה אבל אני ממליצה כן להשתמש

נכון שלהרבה מאיתנו יש רתיעה משימוש בג'לטין. גם כי הרבה לא כל כך יודעים איך להשתמש בו וגם כי המחשבה על העוגות הרוטטות משנות ה 80 עם עודף הג'לטין לא עושה לנו טוב. אבל – כשיודעים איך להשתמש בו וכשמשתמשים במידה ושמים כמות קטנה שרק תייצב את העוגה ולא תהיה מורגשת במרקם או בטעם, ג'לטין הוא דבר חיובי ונוח. כי אם לא תשתמשו בו תצטרכו להגיש את העוגה חצי קפואה כי המוסים לא יחזיקו מספיק במקרר.

ואיך עובדים עם הג'לטין? קלי קלות

לפחות רבע שעה לפני שמגיעים לשלב ההקצפה של המוסים מכינים את תערובת הג'לטין שתספיק לשני המוסים – שמים בקערית 16 גרם אבקת ג'לטין ו 96 גרם (מ"ל) מים ומערבבים טיפונת. מניחים לתערובת לנוח בצד ואז הג'לטין סופח את הנוזלים והופך למין ג'לי קשיח. בשלב הזה מחלקים אותו ל 2, ממיסים כל חצי במשך 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת.
ניתן להוסיף לקערית קטנה בצד ולערבב עם מעט תערובת ואז להטמיע ביתר התערובת תוך ערבוב מהיר, או מראש להוסיף אותו לאט לאט לקערה בזמן שהמיקסר מקציף את התערובת במהירות בינונית. ככה הוא לא יהפוך לגושי במגע עם התערובת הקרה.

באותה דרך מכינים גם את מוס השוקולד הלבן

ממיסים את השוקולד הלבן עם 150 גרם שמנת מתוקה ותמצית וניל, מקררים. לאחר שיצקנו לתבנית את מוס הרובי והוא התקרר מספיק – מקציפים עם עוד 150 גרם שמנת מתוקה. מחממים את יתרת הג'לטין במיקרו במשך 10 שניות ומוסיפים לתערובת תוך כדי הקצפה במהירות בינונית כדי שלא יהיו לנו גושי ג'לי בתערובת.

שימו לב שאת שלב ההקצפה של המוס הלבן עושים רק אחרי שכבר יצקנו לתבנית מוס רובי ונתנו לו להתייצב במקרר במשך כשעה. 

ולהרכבה:

לפני הכל לא לשכוח לרפד את הרינג שבו נשתמש להרכבת העוגה בשקף, או אם אין שקף – ברצועה של נייר אפיה. זה יעזור לחלץ אותה יפה מהתבנית.

מתחילים עם הכנת השכבה הראשונה של הטורט:

מניחים את הטורט על התבנית (אם מכינים בתבנית קפיצית) או על צלחת ההגשה (אם מכינים ברינג) ומברישים אותו במעט ריבה אדומה שדיללנו במים רותחים. אני השתמשתי בריבת דובדבנים, אפשר כל ריבה אדומה שאוהבים ואפשר גם בסירופ של דובדבני אמרנה – מה שמתאים לכם.

על הטורט יוצקים מוס שוקולד רובי ומיישרים בעדינות. מזכירה לכם לשים שקף על הרינג.
את כל היופי הזה מעבירים למקפיא למשך לפחות שעה כדי שהמוס יתייצב לפני ששניח עליו את השכבה הבאה.

בשלב הבא, כשהמוס יציב, מניחים עליו שכבה שניה של הטורט והפעם דואגים שתהיה בקוטר יותר קטן מקוטר התבנית. או שמראש אופים בתבנית קטנה יותר או שפשוט חותכים אותו לעיגול קטן יותר. אפשר גם לעשות את זה עם מספרים. לא תאמינו כמה זה נוח.
גם את השכבה הזו מברישים בריבה המדוללת או בסירופ דובדבני האמרנה.

לבסוף, יוצקים על הכל את מוס השוקולד הלבן. מיישרים יפה יפה ומעבירים למקפיא לכמה שעות טובות ועדיף ללילה כדי שהעוגה תתייצב היטב. אם הכנתם את המוסים עם ג'לטין אפשר לשים את העוגה במקרר להתייצבות. אבל אני מודה שאני הכי אוהבת להגיש עוגות שהן טיפה קפואות, לא קפואות בלוק אבל טיפה קפואות. המרקם שלהן יציב וממש טעים לי לאכול אותן קרות קרות.

את העוגה המוכנה מקשטים בקצפת שמכינים משמנת מתוקה ומעט אינסטנט פודינג או אבקת סוכר – אני אוהבת לזלף אותה מסביב לעוגה עם צנטר כוכב משונן.

הכנת קישוט שבבי שוקולד רובי:

את דרך הקישוט הזו הדגמתי לכם בעוגה אחרת שהכנתי לפני כמה שנים – עוגת שוקולד ומסקרפונה (המתכון שלה כאן). אז קישטתי איתו את הדפנות והפעם החלטתי להכין ממנו שבבים קטנים יותר שישמשו לקישוט מלמעלה.

ההכנה די פשוטה – ממיסים בעדינות במיקרו את השוקולד (בפולסים של חצי דקה עם ערבוב ביניהם). יוצקים את השוקולד על נייר אפיה ומיישרים לשכבה דקה יחסית. מכסים בנייר נוסף ומגלגלים. מעבירים למקרר או למקפיא להתמצקות. ולפני ההגשה מקווצ'צ'ים קצת את הגליל, ופותחים את הנייר.

עכשיו כשהעוגה מוכנה אפשר להגיש אותה. כאמור, אני אוהבת להגיש אותה מעט קפואה, גם אם השתמשתי בג'לטין. במקרה שבחרתם לא להכין את המוסים עם ג'לטין – חשוב מאוד שתגישו אותה חצי קפואה כי המוסים יהיו רכים אם תגישו אותה ככה מהמקרר. פשוט מקפיאים אותה, ושעתיים שלוש לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר.

עוגת מוס שוקולד רובי ומוס שוקולד לבן

במקרה שלי ומכיוון שזו עוגת יומולדת לגוזלית המשכתי בקישוט והוספתי לה גם סוכריות צבעוניות יפות וקישוטים מוכנים של חד קרן וקשת כפי שהנסיכה ביקשה.

עוגת יומולדת היפה בורוד

בתיאבון, והמון מזל טוב לגוזלית האהובה שלי. אין דבר שמשמח אותי יותר מלהכין עוגיות לימי ההולדת של הגוזלים שלי.

מחפשים רעיונות נוספים לעוגות מרשימות לחגיגות? כאן תמצאו את כל המתכונים שלי לעוגות יומולדת.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

היפה בורוד - עוגת מוס רובי ושוקולד לבן

Equipment

  • תבנית בקוטר 22 ס"מ
  • שקף לתבנית

מצרכים:

טורט

  • 3 ביצים
  • 100 גרם סוכר חצי כוס
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 90 גרם קמח 2/3 כוס
  • כפית אבקת אפיה

מוס רובי

  • 200 גרם שוקולד רובי
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה (לשלב הגנאש)
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (לשלב ההקצפה)
  • אופציה - מעט צבע מאכל ורוד או אדום לחיזוק הצבע

מוס שוקולד לבן

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה (לשלב הגנאש)
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה (לשלב ההקצפה)

מסת ג'לטין לשני המוסים

  • 16 גרם ג'לטין באבקה
  • 96 מ"ל מים

לקישוט שבבי שוקולד רובי

  • 100 גרם שוקולד רובי

לקישוט זילופי קצפת

  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר או אינסטנט פודינג
  • אופציה - מעט צבע מאכל ורוד לקישוט

להברשת הטורטים

  • 3 כפות ריבת דובדבנים או ריבה אדומה אחרת מדוללת במים רותחים
  • אפשרות אחרת - סירופ דובדבני אמרנה

הוראות הכנה:

הערה מקדימה חשובה - ההעוגה הזו כוללת כמה שלבי הכנה וגם המתנה בין השלבים לקרור התערובות. המתכון פה מפרט את ההכנה במרוכז לכל שכבה.

להכנה נוחה ויעילה יותר מבחינת לוחות זמנים מומלץ לקרוא את ההסברים בבלוג על שלבי ההכנה ושלבי העבודה השונים.

    טורט

    • מקציפים את הביצים עם הסוכר תמצית והניל והמלח עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
    • מוסיפים בהדרגה את הקמח ב 3 מנות ומערבבים בקיפול או בערבול איטי מאוד במיקסר.
    • מעבירים לתבנית בקוטר 22 - או ל 2 תבניות (כדי לא להתעסק עם חיתוך העוגה ל 2 שכבות)
    • אופים במשך כ 15-25 דקות עד שהטורטים מוכנים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מצננים היטב (ראו טיפים במתכון לגבי שלבי הצינון לקבל טורט ישר ואחיד).
    • אם הכנתם בתבנית אחת - לפני ההרכבה חותכים את העוגה ל 2 חצאים)

    מכינים תערובת ג'לטין לשני המוסים

    • מערבבים בקערה את הג'לטין והמים ומניחים בצד לפחות רבע שעה עד שהתערובת מתמצקת.

    מוס שוקולד רובי

    • ממיסים יחד במיקרו את השוקולד ו- 150 מ"ל שמנת מתוקה, בפולסים של חצי דקה וערבוב בין כל סבב חימום.
    • מעבירים למקרר (או למקפיא - ראו טיפ במתכון המפורט) עד שהתערובת קרה.
    • מוסיפים לתערובת 200 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים יחד עד לקבלת קרם יציב.
    • אם רוצים לחזק את הצבע מוסיפים מעט צבע מאכל אדום או ורוד.
    • ממיסים מחצית מתערובת הג'לטין במיקר ל 10 שניות, מוסיפים את הג'לטין לתערובת המוס תוך כדי ערבול במיקסר. חשוב לפעול בהדרגה, ומהר כדי שהג'לטין לא יתגבש במהלך ההוספה. (לטיפים נוספים על ג'לטין ראו התייחסות מפורטת במתכון)

    מוס שוקולד לבן

    • ממיסים יחד במיקרו את השוקולד ו- 150 מ"ל שמנת מתוקה, בפולסים של חצי דקה וערבוב בין כל סבב חימום.
    • מעבירים למקרר עד שהתערובת קרה.
    • מוסיפים לתערובת 150 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים יחד עד לקבלת קרם יציב.
    • ממיסים מחצית מתערובת הג'לטין במיקר ל 10 שניות, מוסיפים את הג'לטין לתערובת המוס תוך כדי ערבול במיקסר.

    קישוט שבבי שוקולד רובי

    • ממיסים את השוקולד בעדינות במיקרו (חשוב לערבב כל חצי דקה).
    • יוצקים את השוקולד על נייר אפיה ומשטחים. מכסים בנייר נוסף ומגלגלים את הניירות לגליל. מעבירים למקרר להתמצקות של השוקולד.
    • לפני הקישוט מועכים מעט את הגלילים כדי שהשוקולד יישבר ופותחים את הגלגול. יתקבלו שבבים של שוקולד.

    הרכבה

    • מרפדים את הרינג/התבנית בשקף.
    • מסדרים שכבת טורט אחת ומברישים בריבה המדוללת במים רותחים.
    • יוצקים על הטורט את מוס הרובי (לא לשכוח לשים שקף ברינג!!) מעבירים להקפאה לשעה שהמוס יתמצק מעט.
    • מסדרים על המוס שכבה שניה של טורט ומרטיבים בריבה המדוללת במים
    • יוצקים את מוס השוקולד הלבן. מעבירים להקפאה עד שהמוס הלבן יתייצב.

    קישוט העוגה

    • מקצפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר/אינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב יחסית מוסיפים מעט צבע מאכל לקבלת קרם ורוד.
    • מזלפים את הקצפת הורודה בשולי העוגה.
    • מפזרים במרכז העוגה את שבבי השוקולד.
      מחזירים למקרר או למקפיא עד ההגשה.

    מומלץ להגיש את העוגה כשהיא מעט קפואה, אולם אם הכנתם עם הג'לטין אין בעיה להגיש אותה גם מהמקרר.

      הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

      תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

      השאר תגובה

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *