עוגת מוס שוקולד בקלי קלות

עוגת המוס שלפניכם היא מסוג העוגות שלמדתי להכין עוד בראשית דרכי העולם האפיה, ומאז היא צועדת איתי יד ביד ללא מעט אירועים ומסיבות. זו עוגה מושלמת לחגיגות, גם כי היא תמיד טעימה ומרשימה ובעיקר כי בכל פעם אני מכינה אותה קצת אחרת וכך אף אני אף פעם לא משתעממת ממנה.
בפוסט הזה החלטתי לכתוב לכם גם את המתכון הבסיסי שלי, שמבוסס על תחתית בראוני ושני סוגי מוס שוקולד (מוס לבן ומוס "חום" שאני מכינה משוקולד מריר או משוקולד חלב, לפי מה שמתחשק לי באותו יום), וגם את הרעיונות שלי לגיוונים לעוגה – תוספות שאפשר להוסיף למוסים, ובעיקר רעיונות לקישוט שלה, כדי שגם אתם תוכלו להתהדר בעוגת רושם מיוחדת בכל פעם מחדש. מקווה שהיא יהיה לכם לעזר ושתיהנו ממנו.

הפוסט הזה יהיה מורכב מהמתכון הבסיסי לעוגה, ולאחריו אפרט את הגיוונים ודרכי הקישוט שאני מציעה לכם. אני ממש מחכה לראות את העוגות שאתם תכינו בעקבותיו, אז  אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגת מוס שוקולד בשכבות

עוגת מוס שוקולד שמכינים בקלי קלות

Equipment

  • תבנית בקוטר 22 ס"מ

מצרכים:

בסיס בראוני

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 80 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
  • ביצה אחת בגודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 90 גרם קמח לבן שני שליש כוס
  • לגירסה ללא גלוטן משתמשים בקמח ללא גלוטן או ממירים ב 100 גרם שקדים טחונים.

מוס שוקולד

  • 150 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד לבן

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה

תערובת ג'לטין (לא חובה אבל מומלץ)

  • 10 גרם אבקת ג'לטין
  • 60 מ"ל מים

לקישוט קצפת (לא חובה)

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

תחתית בראוני

  • ממיסים יחד במיקרו את החמאה והשוקולד. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצים ווניל ולבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  • יוצקים את תערובת הבראוני לתבנית 22 מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם ל 170 מעלות במשך 10 דקות עד שהשכבה העליונה נראית מעט יבשה. מניחים בצד להתקררות.

תערובת בסיס לגלטין (מומלץ)

  • מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד לפחות 10 דקות עד שהג'לטין סופח את הנוזלים. ניתן להכין את התערובת מראש ולהניח בצד או במקרר עד להכנת המוסים.

המוסים (אותה הכנה לשני המוסים)

שימו לב שלא מכינים את המוסים באותו זמן כי יש זמני קרור והתמצקות לכל שכבה

  • בקערה מחממים במיקרו בפולסים את השוקולד (לבן/מריר או חלב) עם 150 מ"ל שמנת מתוקה. מערבבים כל חצי דקה ומחממים שוב עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
  • מעבירים את תערובת המוסים לקרור במקרר לפחות לשעתיים (ראו בטקסט שבפוסט קיצורי דרך)
  • מעבירים את תערובת המוס לקערת המיקסר ומוסיפים את יתרת השמנת המתוקה. מקציפים עם וו הקצפה עד לקבלת מוס אוורירי ומעט רך.
  • לקראת סיום ההקצפה מוסיפים את הג'לטין - משתמשים לכל מוס במחצית מכמות הג'לטין (לכל מוס - 5 גר' ג'לטין מעורבב עם 30 מ"ל מים) שאותה מחממים בקערית 10 דקות במיקרו. הג'לטין יהפוך לנוזלי ואז מוסיפים אותו במהלך ההקצפה לתערובת המוס וממשיכים להקציף עוד כמה שניות כדי לוודא שהג'לטין נטמע במוס.

מרכיבים את העוגה

  • מרפדים את הרינג של התבנית בשקף.
  • יוצקים על שכבת הבראוני מוס אחד (לפי ההעדפה שלכם איזה יהיה למטה ואיזה למעלה) ומעבירים למקפיא (או למקרר) לפחות לחצי שעה עד שהמוס יתייצב מעט.
  • מקציפים את המוס השני ויוצקים אותו מעל המוס התחתון. מעבירים למקפיא או למקרר להתייצבות של המוסים. זה יקח כמה שעות.

מקשטים מעל את העוגה בקצפת - מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקבלת קצפת יציבה.

  • ראו במתכון רעיונות לזילופים ולקישוטים לעוגה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

מחפשים עוד רעיונות לעוגות מוס מרשימות, לחצו כאן ותקבלו עוד שלל מתכונים לעוגות מוס.
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

כמה טיפים וקיצורי דרך להכנת עוגת מוס בקלות 

למרות שהעוגה נראית מאוד מרשימה ומורכבת מכמה שכבות, אפשר להכין אותה יחסית מהר ובקלות באמצעות כמה קיצורי דרך וטיפים:

1. את שכבת הבסיס אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר.
2. אפשר לקצר תהליכים ובמקום לאפות שכבת בסיס אפשר להכין בסיס מביסקויטים או עוגיות לוטוס (או אחרות) או בישקוטים, שטובלים בחלב.
3. את תערובות בבסיס למוסים אני לפעמים מכינה יום מראש ושומרת במקרר ולמחרת רק מקציפה אותן ובונה את העוגה.
4. אם אין זמן להכין יום קודם – אני מעבירה את תערובת הבסיס למוסים לצלחת שטוחה ומכניסה למקפיא לחצי שעה וכך היא מתקררת מהר ואפשר לעבוד לשלב הבא.
5. כפי שכתוב במתכון – לתוספת יציבות אני מוסיפה למוסים מעט ג'לטין. זה לא מורגש בטעם ובמרקם אבל מחזיק את העוגה יותר טוב ואפשר ככה להגיש אותה ישר מהמקרר. להסברים על עבודה עם ג'לטין כנסו לכאן.

גיווני טעמים למוסים:

ניתן להוסיף לכל אחד מהמוסים תוספות כאוות נפשכם: פקאנים מסוכרים קצוצים, 30 נ"ל אספרסו/קפה אינסטנט (כפית אבקה + מים) לקבלת טעמי מוקה, פצפוצי שוקולד, שברי מקופלת, קוקוס קלוי, עוגיות אוראו טחונות, פצפוצי קרמל (קרמל שטוחנים לפצפוצים) ועוד.
פה בתמונה הוספתי למוס השוקולד פצפוצי קרמל וגם קישטתי את העוגה מלמעלה בפצפוצים.

גיוונים לקישוט עוגת מוס:

את עוגת המוס שלכם תוכלו לקשט בשלל קישוטים וזילופים. זה כל הכיף בעוגות האלה. בכל פעם מגוונים עם הקישוטים וככה בכל פעם תקבלו עוגה קצת אחרת. הכנתי לכם כל מיני דוגמאות לקישוטים וזילופים שהכנתי בעבר כדי לתת לכם רעיונות אבל כמובן שכל רעיון פה יתקבל בברכה.

זילופים עם צנטר סנט הונורה

את הקישוט של העוגה שבתמונה הכנתי עם צנטר שנקרא "סנט הונורה". זה צנטר שנראה כמו עיגול שחתכו ממנו "שניץ" ראו פה איך הוא נראה. התחלתי במרכז העוגה, וזילפתי פסים קטנים כשה V של הצנטר מופנה כלפי מעלה. כל פעם זילפתי מעגל נוסף של זילופים קצרים של קרם מסביב למעגל שלפניו.
וכן, הזילוף שלי לא מושלם ויש גם לי עוד על מה לעבוד, אבל בשביל אופה ביתית אני די מרוצה מהתוצאה ואני גם יודעת שמעוגה לעוגה אני אשתפר 🙂

קישקושים בזילוף חופשי

רעיון נוסף לזילוף עם צנטר סנט הונורה הוא הקישקושים.
זה היה הפתרון שלי לזילוף לחובבים, כי כאמור אני לא אלופה בזילופים (בחיי). לאחרונה שמתי לב ששפים רבים עברו לפרסם עוגות עם הזילוף הזה ומודה שדי התלהבתי שזה נכנס לאופנה. ראו למשל את סרטון הזילוף של סדריק גרולה הגאון כאן בקישור ורעיון נוסף כאן בקישור אז אני זילפתי על העוגה שלי קישקושים כשכל פעם זילפתי לכיוון אחר.

והנה עוד דוגמה, הפעם עם אותו צנטר, עם מוס שוקולד במקום קצפת (המוס יותר סמיך מהקצפת):

זילופים עם צנטר כוכב

רעיון נוסף שאני משתמשת בו הרבה בעוגות ימי הולדת הוא הזילוף הקלאסי של פרחי קצפת בהיקף של העוגה וקישוט במרכז שלה. אותם עושים עם צנטר כוכב (ראו כאן קישור) ראיתם את זה בעוגה עם שברי הקרמל (2 תמונות מעל) וכאן תוכלו לראות את הזילוף הזה כשבמרכז העוגה פיזרתי קישוט בשם ברס – שבבי אגוזים מקורמלים.

בעוגה הזאת השתמשתי באותו צנטר וזילפתי בתנועה מעגלית- ספירלית את הקצפת. את העוגה הזו קישטתי עם סוכריות צבעוניות כי זו היתה עוגת יום הולדת שהכנתי לאחיין שלי:

וכאן, בעוגת יום הולדת 70 לאמא שלי, זילפתי טיפות בעזרת צנטר עגול סטנדרטי (צנטר שהקצה שלו עגול). את שולי העוגה קישטתי עם טפטופי שוקולד. בפוסט הזה כתבתי הסברים על איך מזלפים טפטופים.

ורעיון אחרון חביב להפעם – קישוט שאהוב עלי במיוחד – מיני אוראו. יש עם ציפוי שוקולד ויש בלי ויחד הם כל כך משדרגים את המראה של העוגה. כמה זילופים של קרם וביניהם משבצים את האוראו והופ העוגה נראית מושקעת 🙂

אז זה היה הפוסט שלי על עוגת המוסים. מקווה שנהניתן ונהניתם מהטיפים ומהרעיונות לקישוט ומחכה לראות את התמונות של העוגות שתכינו.
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *