עוגת בננות
ימים לא קלים עוברים עכשיו על תושבי ישראל. תקופת מלחמה והזמן איכשהו עצר מלכת. אני מוצאת עצמי בימים אלה נעה בין חוסר יכולת לתפקד מעבר למינימום לבין רצון לעשות את מה שאפשר כדי לתרום ולעזור. והעשיה העיקרית, מעבר לטיפול בילדים ובבית, היא בהכנת ציוד ומשלוחים לחיילים, כולל פינוקים. אז חשבתי על מתכונים שיכולים לעבור טוב נסיעה ואיחסון בלי מקרר וישר קפצה לי לראש עוגת בננות !! היא קלילה, טעימה מאוד וכיוון שהיא פרווה היא מחזיקה מעמד ממש טוב לכמה ימים.
מחפשים רעיונות נוספים לעוגות קלות ומהירות למשלוח? לחצו כאן ותגיעו לכל המתכונים.
מחפשים רעיונות לעוגיות שמתאימות למשלוח? כאן תמצאו את כל המתכונים.
עוגת בננות היא כנראה אחת העוגות הכי קלות ומהירות להכנה, והיא הכי נפלאה לניצול שאריות של בננות בבית. הכנתי אותה בשבת האחרונה כשהכנתי משלוח מפנק לאחיינית שלי, החיילת, שמשרתת אי שם בדרום. ההכנה גם מילאה אותי בקצת חדווה, כי אין על תרפיית המטבח כדי להתעודד, וגם שימחה כל כך את האחיינית והחברים שלה שזכו למשלוח מתוק שכלל את עוגת הבננות, בראוניז, עוגת שמרים, פאי שוקולד ועוד.
אז לאחר ששאלתי אתכם, העוקבים שלי, בסטורי, אם תרצו לראות גם מתכונים בימים אלה וענים שתשמחו לגיוון, החלטתי להעלות את המתכון של עוגת בננות לבלוג, כדי שתוכלו להשתמש בו גם אתם למשלוחים או לפנק את בני הבית.
מקווה שהיא תמצא חן בעיניכם.
שימו לב שאם אתם מכינים את העוגה למשלוח והיא תעמוד בחוץ עדיף להכין בלי קישוט הבננה, כי היא תתרכך יותר מהר.
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
עוגת בננות
Equipment
- 2 תבניות אינגליש חד פעמיות
- או תבנית עגולה בקוטר 22 או 24
מצרכים:
- 3 בננות בינוניות מעוכות כ 300 גרם
- 200 גרם סוכר לבן אפשר לשלב סוכר לבן וסוכר חום דביק
- 3 ביצים גודל M
- 120 מ"ל שמן חצי כוס
- כפית תמצית וניל
- 210 גרם קמח לבן כוס וחצי
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ דק או שוקולד צ'יפס
- לקישוט 2 בננות חצויות לאורך (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 170 מעלות בטורבו ומכינים על תבנית 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה.
- מועכים את הבננות ומערבבים בקערה עם הסוכר, ביצים, שמן ותמצית הוניל. אפשר להכין בקערה עם מטרפה ואפשר עם המיקסר.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שהקמח נטמע בתערובת.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ או פצפוצי השוקולד ומערבבים בעדינות. אם משתמשים בפצפוצי שוקולד אפשר לערבב אותם עם כף קמח לפני ההוספה כדי שלא ישקעו בתערובת.
- מחלקים את התערובת בין 2 התבניות - שימו לב למלא עד 3/4 גובה כי העוגה תופחת.
- מקשטים מעל בשני חצאי בננה לכל עוגה (לא חובה אבל זה יפה).
- אופים בחום 170 מעלות במשך כחצי שעה עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth