מאפינס וניל עם פצפוצי שוקולד

החופש הגדול התחיל וזה אומר שעות על גבי שעות שהילדים בבית. אחד התחביבים העיקריים שלהם בחופש הוא… לחפש אוכל. אז בדיוק בשביל זה הכנתי לכם מתכון מושלם – מאפינס וניל עם פצפוצי שוקולד שאין אחד שיסרב להם 🙂

מחפשים רעיונות נוספים לנשנושים מתוקים לילדים? כנסו לקטגוריית העוגיות בבלוג.

את הרעיון להכין מאפינס קיבלתי מחברתי נגה, ששאלה אותי אם יש לי מתכון טוב בשבילה למאפים אישיים שהיא יכולה להכין לילדים שיאכלו אחר הצהרים כשמתחשק להם משהו מתוק. כי תמיד עדיף מאפה ביתי שאנחנו יודעות מה שמנו בו מאשר ממתק תעשייתי. וכך החלטתי להכין ולצלם לכם את המתכון הזה, שהולך איתי שנים ומאוד אהוב אצלנו בבית.
את פצפוצי השוקולד כמובן אפשר להחליף בכל תוספת שאוהבים, החל מהאוכמניות הקלאסיות ועד לאגוזים, אוכמניות, צימוקים ועוד.

וכדי שתראו כמה קל להכין מאפינס הכנתי לכם גם סרטון של ההכנה.
תוכלו לראות שהעברתי את המאפינס למנג'טים באמצעות כף קפיצית אבל כמובן שאם אין אפשר להשתמש בכף רגילה. רק תקפידו למלא את המנג'טים עד 2/3 מהגובה שלהם כי המאפינס תופחים האפיה.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מאפינס שוקולד צ'יפס

Servings 12 מאפינס

מצרכים:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם סוכר 3/4 כוס
  • כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • גביע יוגורט או שמנת חמוצה 200 מ"ל
  • כוס פצפוצי שוקולד (חלב או מריר)

    ניתן להחלפה בכל תוספת שאוהבים, אוכמניות, פטל, אגוזים, צימוקים ועוד.

הוראות הכנה:

  • מחממים את התנור ל 170 מעלות. רצוי בטורבו.
  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבלים במיקסר במשך דקה או שתיים נוספות שהתערובת תהיה בהירה ותפוחה. במידת הצורך עוצרים את המיקסר ובעזרת לקקן מגרדים את דפנות הקערה כדי שכל התערובת תתערבב באופן אחיד.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה לסירוגין יחד עם היוגורט/שמנת חמוצה. מתחילים בשליש מהקמח ומערבלים, מוסיפים חצי מהיוגורט ומערבלים וממשיכים עם הקמח, היוגורט ויתרת הקמח. שימו לב לא לערבל במשך הרבה זמן רק עד שהקמח נספח בתערובת בכל סבב.
  • מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים מעט עד שהם מתפזרים באופן אחיד בתערובת.
  • בעזרת כף קפיצית ממלאים את המנג'טים עד ל 2/3 גובה, כי הם תופחים באפיה ומילוי יתר יגרום להם לגלוש.
    ניתן להשתמש במנג'טים קשיחים שמניחים על תבנית שטוחה או במנג'טים מנייר שמונחים בתבנית שקעים.
  • אופים את המאפינס במשך כ 20 דקות עד שהם שחומים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא עם פירורים יבשים יחסית.
  • בתיאבון
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

 

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *