עוגת ביסקוויטים עם ג'לי תות

יש מעט מאוד עוגות שאני יכולה לומר שגדלתי עליהן. העוגה הזו היא לגמרי עוגת הילדות שלי והעוגה שהכי אהבתי בתור ילדה. עוגת ביסקוויטים עם ג'לי ותותים. היש יותר טוב מזה?
את העוגה הזאת אמא שלי היתה מכינה לנו בסופי שבוע וכולנו אהבנו ליישר ממנה פרוסות. במיוחד אלה שהיו עליהן יותר תותים.

עוגת ביסקוויטים עם ג'לי

למעשה מדובר בגירסה משודרגת של עוגת ביסקוויטים שמקשטים עם ג'לי ותותים. כי לפעמים הכי פשוט זה הכי טעים. אני כל כך אוהבת את העוגה הזו שגם בחרתי בזמנו לצלם גירסה שלה, עם קישוט פירות יער בתכנית שלי "מתכון מנצח" ותוכלו לראות את סרטון ההכנה שלה פה בקישור.

הפעם הלכתי על המקור וכשהכנתי אותה לפנק את בני המשפחה שלי באחד מימי השישי, הייתי חייבת חייבת לצלם לכם אותה, לטובת מי שבטעות שכח את העוגה הזו או מי שעדיין לא התמכר אליה.

עוגת ביסקוויטים ג'לי בתבנית

החומרים לתבנית פאירקס בינונית:

חצי חבילת ביסקוויטים בסגנון פתי בר (שוקולד או וניל)
כחצי כוס חלב לטבילת הביסקוויטים
500 מ"ל שמנת מתוקה 38% (מיכל גדול או 2 מיכלים קטנים)
240 מ"ל (כוס) חלב
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
חופן תותים חצויים לשניים
חבילת ג'לי תות או פטל
400 מ"ל מים רותחים לג'לי

** אפשר גם להכין קרם ממיכל אחד של שמנת מתוקה כוס חלב ואינסטנט פודינג אבל אז יש מעט מדי קרם ולכן הגדלתי כמויות. אין צורך להוסיף עוד אינסטנט זה יוצא מעולה גם עם 2 מיכלי שמנת מתוקה.

*** למי שאוהב גבינה לבנה בקרם אפשר להחליף את החלב או מיכל שמנת אחד במיכל גבינה לבנה. אני אישית ממש לא אהבתי כשאמא שלי עשתה את זה 🙂

חומרים לעוגת ביסקוויטים

ההכנה:

בקערת המיקסר מקציפים יחד את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד שמתקבל קרם יציב.

טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים בתבנית. לאחר מכן מכסים את הביסקוויטים במחצית מהקרם בשכבה אחידה.

מכסים את הקרם בשכבה נוספת של ביסקוויטים, ושוב מכסים בשכבה אחידה של קרם. כאן אני ממליצה להשקיע ביישור כי את השכבה הזו רואים מבעד לג'לי.

מסדרים מעל הקרם את חצאי התותים ואני ממליצה ללחוץ מעט בעדינות על התותים שישקעו טיפה בקרם. אני אוהבת לסדר את התותים כך שיראו את החלק הפנימי שלהם אבל כמובן שאין בעיה לסדר אותם גם הפוכים.

מעבירים את התבנית למקפיא, או אם אי אפשר – למקרר, כדי שהקרם יתקרר ויתייצב לפני שנשפוך עליו את הג'לי.

בינתים מרתיחים מים לג'לי ויוצקים לקנקן 400 מ"ל של מים רותחים. מוסיפים למים את אבקת הג'לי ומערבבים היטב שלא יהיו גושים. שימו לב לא לערבב המון עם מטרפה כי אז יהיו בג'לי בועות אוויר.

f

מחכים כמה דקות שהמים שבג'לי יצטננו מעט, אבל עדיין יהיו חמים, ואז יוצקים את הג'לי בעדינות מעל העוגה. שימו לב ליצוק אותו על פני כל העוגה בזהירות ולא רק במקום אחד כי אז זה יתחיל להמיס את הקרם ויהיו לכם חלקים של קרם שיצופו לכם על הג'לי.

עוגת ביסקוויטים עם ג'לי ותות

מכסים בניילון נצמד שהעוגה לא תקבל טעמים "של מקרר, ומכניסים למקרר להתייצבות של לפחות שעה.

לאחר מכן כבר תראו את בני הבית רבים על איזו חתיכה מהעוגה הם רוצים ואת הקטנים מתחילים לאכול מהג'לי לבד בלי העוגה (או שזה רק אצלי? חחח).

עוגת ביסקוויטים ג'לי ותותים

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג, מעדיפים בווצאפ? לחצו כאן להתחבר לקבוצת העדכונים שלי.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגת ביסקוויטים עם ג'לי ותותים

מצרכים:

  • חצי חבילת פתי בר
  • חצי כוס חלב - לטבילת הביסקוויטים
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% 2 מיכלים קטנים
  • 240 מ"ל חלב כוס
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
  • חופן תותים חצויים לשניים
  • 1 חבילת ג'לי בזק תות או פטל
  • 400 מ"ל מים רותחים כוס ו2/3

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
  • טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים על התבנית בשכבה אחת.
  • מכסים את הביסקוויטים במחצית מכמות הקרם.
  • מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומכסים ביתרת הקרם. מיישרים את הקרם.
  • מסדרים את התותים מעל הקרם. מעבירים למקפיא או למקרר להתייצבות קצרה.
  • בזמן שהעוגה מתקררת מכינים את הג'לי על ידי ערבוב של המים הרותחים עם אבקת הג'לי. מצננים מעט ויוצקים בעדינות על גבי שטח העוגה.
  • מצננים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה ועדיף כמה שעות מראש.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏7 תגובות

  1. אלינור ב- 3 במרץ 2022 בשעה 8:08

    הי רות. מה גודל התבנית שהשתמשת בה?

  2. רוחמה ב- 4 במרץ 2022 בשעה 16:53

    האם חצי חבילה?ואיזה תבנית?

    • שמח במטבח ב- 7 במרץ 2022 בשעה 19:32

      אכן חצי חבילה.
      תבנית בגודל 20 על 30

  3. לויט אסתר ב- 7 במרץ 2022 בשעה 20:29

    נהדרת. סוף סוף מישהי שנותנת אפשרות להדפיס מתכון מקוצר בלי הרבה מלל. תודה רבה.

  4. אלינור אורן ב- 10 במרץ 2022 בשעה 15:29

    היי רות, האם ניתן להכין בתבנית עגולה 24?

    • שמח במטבח ב- 12 במרץ 2022 בשעה 15:55

      כן. אין בעיה. פשוט תחתכי את הביסקוויטים כך שיתאימו לתבנית

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *