שבלולי פיצה
כמה שאני אוהבת שבלולי פיצה !! זה כל כך טעים ומשלב את הדברים האהובים עלי – בצק ופיצה 🙂 לכבוד החופש הגדול אני רוצה לשתף אתכם במתכון לשבלולים מבצק שמרים שהילדים שלי טורפים ופשוט מחכים לייד התנור שהם יהיו מוכנים. הוא די קל להכנה ואפשר להכין אותו עם הילדים וככה הרווחתם גם פעילות לחופש.
ובגלל שבחופש לא תמיד יש זמן להפקות מורכבות, הכנתי לכם מתכון של שבלולי פיצה ממש פשוט, שלא כולל המון שלבים. כך שתוכלו להכין אותו כשיש קצת זמן פנוי או להכין אותו עם הילדים.
יש בו קיצור דרך שאהוב עלי במיוחד – שימוש בממרח עגבניות מוכן. בין אם קנוי (ויש הרבה ממרחים מעולים) ובין אם ממרח מהיר שמכינים בבית.
לפני שבוע שיתפתי אתכם בבלוג במתכון לעגבניות שרי מיובשות שאני מכינה בבית מעודפים של שרי. את העגבניות האלה אני טוחנת עם קצת בזיליקום ומתקבל ממרח נפלא. מושלם לשבלולי פיצה או למאפים אחרים, או לרטבי עגבניות לשלל שימושים.
וכדי שתראו כמה המתכון הזה קל ומהיר הכנתי לכם גם סרטון של ההכנה:
הצגת פוסט זה באינסטגרם
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.
הכנתם?? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק. אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
שבלולי פיצה
מצרכים:
לבצק
- 1/2 קילו קמח לבן מומלץ קמח פיצה או קמח לחם
- כף שמרים יבשים
- 1.5-2 כוסות מים
- 4 כפות שמן זית
- כפית מלח
- כף סוכר
למלית
- 1/2 כוס ממרח עגבניות קנוי או ביתי או רוטב עגבניות שאוהבים
- 200 גרם גבינת מוצרלה או כל גבינה אחרת שאוהבים אפשר לערבב
- ** ניתן לערבב מעט פסטו עם ממרח העגבניות.
ניתן להכין ממרח מטחינת עגבניות צלויות לפי המתכון שבבלוג
עוד דרך להכין ממרח היא לקחת פחית עגבניות משומרות ולטחון אותה עם מעט שמן זית, מלח ופסטו לפי הטעם.
הוראות הכנה:
- בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והשמרים . מוסיפים כוס וחצי מים, שמן זית, מלח וסוכר ומערבלים עם וו לישה במהירות איטית. לאם הבצק נראה יבש מוסיפים בהדרגה עוד מים וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק גמיש, רך ולא דביק. זמן הערבול הכולל בין 5 ל 7 דקות.
- מכסים את הבצק במעט שמן זית, מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה במשך כשעתיים עד להכפלת נפח. ניתן להעביר את הבצק למקרר לתפיחה איטית למשך לילה.
- כשהבצק תפח מעבירים למשטח מקומח ומחלקים ל 2 חלקים.
- מרדדים כל חלק למלבן מאורך בעובי של כסנטימטר, מורחים עליו את ממרח העגבניות ומפזרים גבינה. מגלגלים את הבצק וחותכים שבלולים בגובה של כ- 3 אצבעות.
- מסדרים את השבלולים בתבנית, אפשר לצופף בתבנית ריבועית או מלבנית ואפשר כל שבלול בנפרד בתבנית שקעים. מניחים לבצק לתפוח במשך כ- 20 דקות. בינתים מחממים תנור ל 180 מעלות.
- אופים את השבלולים במשך 15-20 דקות עד שהם מזהיבים.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth