כנפיים צלויות ברוטב מייפל וויסקי
כנפייים צלויות הן פשוט מעדן! במיוחד אם הן מגיעות ברוטב מתקתק ודביק כזה שרק מוסיף להן עוד טעמים. אין על זה! 😆 והכי כיף לזלול אותן עם הידיים. תודו שזה מוסיף לחוויית האכילה.
אז היום אני משתפת אתכן במתכון מושלם לכנפיים צלויות שהכנתי עם זיגוג של מרינדת מייפל ובורבון (שזה סוג של וויסקי). זה יצא כל כך מדהים שהילדים שלי לא יכלו לחכות שאסיים לצלם אותן כדי שיוכלו לזלול מהן.
את הכנפיים האלה הכנתי הפעם עם הנינג'ה החדש שלי שהוא גריל מעשנה שמציבים במרפסת, ולכן הן גם קיבלו טעם מעושן.
אני חייבת להודות שהפונקציה של העישון במכשיר חשמלי בלי שאצטרך להתעסק עם הדלקת אש וסידור השבבים לבדי היא מאוד נוחה והתוצאה ממש נהדרת.
אבל אל דאגה, המתכון הזה מתאים גם להכנה בנינג'ה גריל (שאני לא מוותרת עליו), במעשנה אחרת, בגריל גז או בתנור. העיקר שתכינו אותו כי הוא באמת אחד המושלמים שיצא לי לבשל.
מחפשים עוד רעיונות למתכונים שאפשר להכין גם בנינג'ה? הנה כמה שאני אוהבת במיוחד: פיקניה, קבבים, שווארמה פרגיות, תפוחי אדמה דפוקים, כרובית קריספית, שניצלים אפויים, מרינדת טריאקי ביתית, נאגטס.
הנה סרטון שהכנתי שמדגים את ההכנה, וגם את השימוש בגריל-מעשנה, מקווה שתהנו ובעיקר שתראו כמה קל להכין כנפיים צלויות ושתאמצו את המתכון
הצגת פוסט זה באינסטגרם
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.
הכנתם?? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק. אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
כנפיים צלויות ברוטב מייפל וויסקי
מצרכים:
- 1-1.5 קילו כנפיים
- 1/2 כוס מייפל או סילאן או דבש
- 1/2 כוס בורבון או כל ויסקי אחר שאוהבים או יין לבן
- 2 כפות חומץ בן יין (לא בלסמי)
- 1/4 כוס קטשופ או צ'ילי מתוק או סרירצ'ה לאוהבי החריף
הוראות הכנה:
- מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים על הכנפיים. משאירים לספיגת טעמים לפחות שעה ואפשר גם לילה לפני.
- אם מכינים בנינג'ה מעשנה - מפעילים את המכשיר על מצב טיגון באוויר חם יחד עם עישון לחום 190 מעלותאם מכינים בנינג'ה גריל - מפעילים את המכשיר על מצב גריל.אם מכינים בתנור - מחממים לחום של 200 מעלות בטורבו
- מעבירים את הכנפיים לרשת או ישירות לפלטת הגריל ומתחילים לצלות. לאחר כ 10 דקות של צליה מברישים את המרינדה על הכנפיים בכל כ 5 דקות להגברת האפקט המתקתק והדביק. באמצע הצליה הופכים את הכנפיים כדי שישחימו גם מהצד השני וממשיכים למרוח עליהן את המרינדה.
- הכנפיים מוכנות כעבור 25-30 דקות כשהן שחומות היטב ודביקות.
הפוסט נכתב בשיתוף שריג – היבואן הרשמי של נינג'ה