קבב בייתי

בכל יום אני מוצאת את עצמי שוברת את הראש מה להכין לארוחת הצהרים לגוזלים ולנו. הגוזלים שלי בררנים מאוד ואין ספק שקשה למצוא מנות שהם יאהבו. אז אתם כבר מכירים את המתכונים שלי לפסטה בולונז ולשניצל אפוי שהפכו ללהיט בבלוג. והפעם אני רוצה לשתף אתכם במתכון שאני אוהבת במיוחד – קבב בייתי.
קציצות בשר שמכונות גם קבבים, עסיסיות וכל כך טעימות. איכשהו יש להם נטייה להיעלם לי מהמטבח עוד לפני שהספקתי להגיש אותן לשולחן.

קבב

אם פעם הייתי מכינה קבב במחבת פסים, בשנתיים האחרונות עברתי להכין קבבים בנינג'ה גריל XL . המכשיר הזה מככב אצלי במטבח כבר שנתיים, ואני מודה שאני מכורה אליו. הוא משמש גם כסיר לטיגון ללא שמן, גם כגריל ביתי, וגם כסיר חשמלי. ומה שכיף בו זה שנוח לי מאוד לעבוד איתו ולעשות "על האש" בבית בלי שהבית יתמלא בעשן ובריחות של צליה, והכל יוצא בו פשוט מושלם!

אז קבלו את המתכון שלי לקבבים מושלמים שכולם יטרפו לכם אותם ישר מהגריל.

החומרים לכ- 20 קציצות קבב בינוניות:

500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול מגורד
צרור פטרוזיליה קצוץ (רצוי בלי גבעולים)
1-3 שיני שום כתושות (לא חובה, אני אוהבת)
כשליש כוס פירורי לחם, או 2-3 פרוסות חלה בלי "הקשה" מושרות במים וסחוטות
כפית בהרט, או כל תבלין לקציצות שאוהבים
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית אבקת סודה לשתיה
אפשר להוסיף מעט שמן לתערובת
תוספת נוספת – תפוח אדמה מגורר דק, לא תאמינו כמה זה טעים בקבב.

מכינים את תערובת הבשר:

מגררים את הבצל עם פומפיה דקה או בעזרת מעבד מזון או קוצץ קטן. אני אוהבת לגרר אותו דק כי הילדים שלי לא אוהבים להרגיש חתיכות של בצל באוכל שלהם. את הבצל חשוב לסחוט היטב לפני שמוסיפים לתערובת הבשר.
וקבלו טריק לסחיטת הבצל. כשהוא כבר מגורר אני מניחה מעל 2 גיליונות של נייר מגבת ואז בעדינות סוחטת מעל הכיור במטבח.  ככה כל הנוזלים יוצאים דרך נייר המגבת ומתקבל בצל סחוט בלי שיש המון בלאגן במטבח.

את הבצל מוסיפים לקערה ובה מערבבים את כל החומרים: הבשר, הבצל, השום, הפטרוזיליה הקצוצה, שאני מעדיפה לקצוץ בלי הגבעולים, פירורי הלחם או החלה הסחוטה והתבלינים. אל תשכחו את הסודה לשתיה כי היא כמו מרכיב קסמים בקבבים. בזמן הצליה היא דואגת שהקבבים יתפחו, יהיו אווריריים ויקבלו צורה מושלמת.

עכשיו צריך ללוש טוב טוב את התערובת. גם כדי לתת לכל החומרים להתערבב וגם כדי לתת לבשר להתחמם ולהתרכך בידיים שלנו עד שממש רואים שהוא מוציא סיבים. לאחרונה התחלתי לעשות את השלב הזה עם כפפות.

אחרי השלב הזה אני אוהבת לכסות את התערובת בניילון נצמד ולתת לה לנוח ולספוג טעמים לפחות חצי שעה, ואם אפשר אז גם פרק זמן של כמה שעות (במקרר) זה רק יעשה טוב לתערובת. אבל אם אתם ממהרים אפשר לדלג על השלב הזה.

ועכשיו – לקבב

השלב הבא הוא להכין מהתערובת קבבים. פשוט לוקחים עם היד קצת בשר ומגלגלים טוב טוב. הכי נוח לעשות את זה עם ידיים טיפה רטובות (אבל לא מאוד) כי אז הבשר לא נדבק לידיים וקל יותר לקבב אותו.

אתם יכולים להחליט איך לעצב את הקבבים – אפשר לכדורים אפשר לקציצות מעט פחוסות ואפשר לקבבים ארוכים. אני החלטתי להכין בצורת קציצות שקצת פחסתי והכנתי קבבים טיפה גדולים. אז יצאו לי 16 קבבים אבל אם מכינים אותם יותר קטנים יצאו לכם גם 20. רק שימו לב שהבשר מתכווץ בזמן הצליה אז אל תעשו אותם קטנים מדי.

אחרי הגילגול אפשר לשמן מעט את הקבבים. זה ישמור שלא יתייבשו ושלא יידבקו בצליה.

עד השלב הזה אפשר להכין מראש, ואפילו להכין כמות גדולה יותר ולהקפיא חלק מהקבבים. מתחילים להקפיא על המגש וכשהם קפואים אפשר להעביר לשקית או לקופסה ולהשאיר במקפיא עד חודשיים.

ולשלב האחרון – הצליה

אמנם הקבבים האלה מתאימים גם לבישול ברוטב, אבל אני הכי אוהבת לצלות אותם. במיוחד מאז שיש לי בבית נינג'ה גריל (בערך שנתיים).

וכמה מילים על הנינג'ה – מי שעוקבים אחרי בפייסבוק יודעים הנינג'ה הפך לאחד המכשירים האהובים עלי בבית. אני מאוד אוהבת את העובדה שאני גם יכולה להשתמש בו כאייר פריי (אין על צ'יפס בנינג'ה..) וגם כגריל לכל דבר בזכות פלטת הגריל שלו שעשויה מברזל יצוק.

החום שנאגר בנינג'ה בתוספת העובדה שלמכשיר יש מכסה שדואג לשמירת החום גורמת לזה שהקבבים יוצאים בו פשוט נפלאים- שחומים ועסיסיים. והכל בלי שכל המטבח שלי מתמלא בריחות של צליה וטיגון ובכתמי שמן שקופצים מהמחבת.

כמובן שאם אין לכם נינג'ה גריל אפשר לטגן את הקבבים במחבת פסים, או להכין אותם על הגריל שבחוץ. הם יוצאים נהדר בכל דרך שתכינו אותם. במקרה שאתם מטגנים שימו לב שכדאי לכסות את המחבת בהתחלה ולתת לקבבים להתבשל מבפנים ולתפוח קצת ואז אחרי שהופכים אותם ממשיכים לצלות על הצד השני בלי מכסה.

ועכשיו אחרי שסיימנו להכין את כל מלאי הקבב, מה שנשאר זה להכניס לנינג'ה חצאי פיתות שיקבלו גם הן צריבה (אבל לא לשכוח אותן בגריל שלא יהפכו לקשות) וגם כמה חצאי עגבניות ובצלים והנה מתקבלת לכם ארוחת גריל מושלמת.

אצלי בבית לפחות ברגע שהקבבים מוכנים הם מתחילים להיעלם מהצלחת די מהר 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

קבבים עם נינג'ה גריל

קבב בייתי

Servings 20 קבבים בינוניים

מצרכים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני מגורר וסחוט היטב
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק עדיף בלי גבעולים
  • 1-3 שיני שום כתושות לא חובה
  • 1/3 כוס פירורי לחם או 2 פרוסות חלה מושרות במים וסחוטות. בלי הקרום
  • כפית בהרט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • מעט שמן לתערובת - לא חובה

הוראות הכנה:

  • מערבבים בקערה את כל החומרים. מכסים בניילון נצמד ומניחים לספיגת טעמים לפחות לחצי שעה.
  • מקבבים קבבים עם ידיים מעט רטובות.
    ניתן להכין עד שלב זה מראש ולהקפיא את הקבבים על גבי מגש ולאחר שקפאו להעביר לשקית איחסון.
  • צולים את הקבבים במכשיר נינג'ה גריל או על מחבת פסים או בגריל חיצוני עד שהם שחומים.
    אם מכינים במחבת פסים מומלץ להתחיל את ההכנה עם מכסה מכל המחבת כדי לאפשר לקבבים להתבשל במרכז ולתפוח יפה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

הפוסט נכתב בשיתוף שריג יבואנית נינג'ה גריל

‏4 תגובות

  1. זאב בן ב- 6 בינואר 2022 בשעה 15:37

    הערה קטנטנה בעברית:
    קבב ביתי ולא קבב בייתי. הכפלת האות יוד נעשית כאשר היוד נשמעת. לדוגמא: במילה מעוניין. הואיל ובמילה ביתי אין היוד נשמעת, אלא רק מטה את הטיית (עוד דוגמא) האות בית, אין מקום להכפלתה.
    חוצמזה נשמע טעים רצח. הייתי (עוד דוגמא) להוראות אפיה.

    • שמח במטבח ב- 8 בינואר 2022 בשעה 9:49

      תודה רבה זאב. אציין שבעבר (בעקבות ויכוח אקדמי עם לקוח שלי במשרד עורכי הדין בו עבדתי) בדקתי את הנושא ונמצא שאין כל בעיה להכפיל את ה"י" גם במילים כמו בייתי (מה גם שכשאני אומרת "בייתי" הי' בהחלט נשמעת (אחרת זה "בתי").
      בכל מקרה, כמה כיף להתכתב על נושאי שפה. תודה 🙂

  2. רותם יורם ב- 6 בינואר 2022 בשעה 19:36

    להוסיף לתערובת קצת נענע קצוצה והרי לכם שידאוג

    • שמח במטבח ב- 8 בינואר 2022 בשעה 9:47

      תודה רותם. נענע זה בהחלט שידרוג אבל גם עניין של טעם. נראה לי שנענע מיובשת תתאים פה יותר מהטריה, אבל כאמור, זה הכל עניין של טעם. בכל מקרה, אני מאוד שמחה ששיתפת פה בשידרוג שלך.

השאר תגובה