העוף בתנור הכי טעים שתכינו

עוף בתנור זה מתכון שלדעתי כל בשלנית חייבת לדעת להכין. כי הרי עוף בתנור זה מתכון בסיס שכל כך קל להכין אותו. וכשיודעים להכין טוב אותו מתכון יכול להיות גם ארוחת צהרים סטנדרטית וגם מנה בארוחה חגיגית. פשוט כי הוא כל כך טעים שאין אחד שלא ירצה לטעום ממנו.

אז לכבוד פסח שמתקרב החלטתי לשתף אתכם במתכון המנצח שלי לעוף בתנור שיוצא פשוט מושלם. רך רך רך כזה שנופל מהעצם. וטעים כל כך שאפילו גוזלי שלי, שמאוד בררן באוכל, צועק "יששש!" כשהוא שומע שזה מה שאוכלים לארוחת הצהרים.

להכין עוף בתנור זה די פשוט וקל. רק חשוב לדעת את העקרונות הבסיסיים בהכנה שלו. אני רואה מתכונים רבים לעוף בתנור שבתכלס יוצאים טוב אבל לא הייתי אומרת שהם מדהימים.

אז אני רוצה לתת לכם פה את הטיפ הסודי שלי לעוף בתנור שיוצא מעולה ומקבל תמיד מחמאות. ותאמינו לי – זה פשוט וקל. כשאין לי כוח להתאמץ יותר מדי וללכלך כלים אני מכינה הכלללל בתבנית ואפילו לא טורחת ללכלך עוד כלי על המרינדה. כמה פשוט – ככה טעים.

החומרים:

3-4 כרעי עוף מפורקים לשוק ולירך
2 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות

למרינדה:

5 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה
שיני שום כתושות – לפחות 2 ואפשר כמובן יותר לפי הטעם
מעט יין – אדום או לבן (מה שאוהבים או מה שיש בבית)

אפשרויות לתוספות למרינדה:

דבש במקום או בנוסף לסילאן
2-3 כפות שמן זית (לא חייבים כי העוף שומני אבל לפעמים זה מוסיף)
שורש ג'ינג'ר מגורר
קטשופ או רסק עגבניות (כן! זה גם מוסיף לטעמים)
רוטב טריאקי
ריבת משמש או ריבת תפוזים או ריבת תפוחים
מעט חומץ בלסמי
רוטב צ'ילי מתוק
תיבול שאוהבים – פפריקה, כורכום וכו' (ממש לא חובה ואני לרוב מעדיפה את המתיקות מהסילאן ללא תוספת תיבול).

ההכנה:

אני לרוב מכינה את עוף בתנור בגירסה המהירה, שעיקרה הוא ששמים הכל יחד בתבנית, מערבבים עם הידיים ושולחים לתנור. אבל כשבא לי להשקיע אני מכינה יום קודם את העוף במרינדה ואז אופה.  כמובן שכותבת לכם פה את שתי הגירסאות.

הגירסה המקוצרת לממהרים ולמי שלא אוהבים ללכלך מלא כלים:

על התבנית שמים את חומרי המרינדה ומערבבים. מוסיפים את העוף, תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים הכל יחד. מסדרים יפה בתבנית. מכסים ואופים – 200 מעלות לחצי שעה, 150 מעלות לפחות שעה נוספת ואני ממליצה שעתיים לפחות ואף יותר. ולסיום מורידים את הכיסוי, מעלים ל 180 מעלות בטורבו, ואופים עוד רבע שעה עד להשחמה.

ולגירסה למשקיענים (שגם היא קלה מאוד)

מערבבים בקערה גדולה  או בתבנית את חומרי המרינדה מוסיפים את העוף ומתבלים אותו מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ושולחים את העוף ללילה במקרר (או לכמה שעות במקרר)

למחרת מחממים תנור ל 200 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה (ככה לא יהיו הידבקויות והתבנית לא תתלכלך ברוטב דביק) או פשוט אופים בתבנית ייעודית ויפה להגשה ומניחים עליה את העוף.

בשארית המרינדה משתמשים כדי לתבל את תפוחי האדמה והבטטות.

מניחים את תפוחי האדמה והבטטות בין חלקי העוף. אם אין מקום מניחים את העוף גם מעל תפוחי האדמה והבטטות. אפשר כמובן לגוון עם ירקות אחרים שאוהבים.

עוטפים את התבנית בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום (ככה העור של העוף לא נדבק לכלום) וסוגרים משני הצדדים אבל לא אוטמים לגמרי כדי שיהיה מקום לאדים להתנדף.

מתחילים באפיה בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה, לאחר מכן מנמיכים את החום ל 140- 150 מעלות ואופים לפחות עוד שעה נוספת ועדיף לשעתיים שלוש – זה הסוד לעוף רך רך רך – אפיה ארוכה.

במהלך האפיה רצוי לבדוק מדי פעם שהעוף לא התייבש חלילה ואפשר גם להפוך אותו.

בסוף האפיה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד שהכל משחים (כ- 15 דקות).

בשלב הזה כל הבית יהיה מלא בריחות טובים וטעימים ואל תתפלאו אם פתאום תראו את הילדים יושבים מול הדלת של התנור ומחכים שיהיה מוכן 🙂

וזהו – העוף מוכן ויש לכם עוף מדהים, רך רך רך וטעים. מהסוג שכולם אוהבים.

בתיאבון !

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוף בתנור

העוף בתנור הכי טעים שתכינו

מצרכים:

העוף והירקות

  • 3-4 כרעי עוף מפורקים לשוק ולירך
  • 2 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות

למרינדה

  • 5 כפות סילאן
  • 4 כפות רוטב סויה
  • שיני שום כתושות – לפחות 2 ואפשר כמובן יותר לפי הטעם
  • מעט יין – אדום או לבן מה שאוהבים או מה שיש בבית

אפשרויות לגיוון במרינדה - בנוסף או במקום אחד החומרים

  • דבש במקום או בנוסף לסילאן,

    שורש ג'ינג'ר מגורר,

    קטשופ או רסק עגבניות,

    רוטב טריאקי,

    ריבת משמש או ריבת תפוזים או ריבת תפוחים,

    רוטב צ'ילי מתוק

    תיבול שאוהבים – פפריקה, כורכום וכו'

הוראות הכנה:

  • מערבבים את חומרי המרינדה בקערית ומערבבים את חלקי העוף עד שיצופו במרינדה.
    אם יש זמן מומלץ להשרות את העוף במרינדה לפחות שעה ורצוי אפילו לילה לפני.
  • מחממים את התנור ל 200 מעלות ומסדרים את חלקי העוף בתבנית.
  • מערבבים את תפוחי האדמה והבטטות עם שארית המרינדה ומסדרים מסביב לעוף.
    **קיצור דרך - שמים את העוף והירקות בתבנית ומערבבים יחד עד שיצופו במרינדה ולאחר מכן מסדרים יפה בתבנית.
  • מכסים את התבנית בנייר אפיה רטוב ומעליו מכסה או נייר כסף שיאטום את התבנית.
  • מתחילים את האפיה ב200 מעלות לחצי שעה, לאחר מכן מנמיכים את התנור ל 150 מעלות ואופים לפחות שעה וחצי-שעתיים ורצוי ל 3-4 שעות. ולסיום מורידים את הכיסוי, מעלים ל 180 מעלות בטורבו, ואופים עוד רבע שעה נוספת עד להשחמה.
    **רצוי במהלך האפיה לבדוק שהנוזלים לא התאדו מהתבנית (ואז מוסיפים עוד קצת מים) ואם אפשר - להפוך את חלקי העוף לפחות פעם אחת.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

מחפשים עוד רעיונות למנות עיקריות טעימות ולא מסובכות? קבלו את המנות המנצחות שלי:

אסאדו

צלי בקר

רוסטביף

עוף עם אורז – העוף החגיגי של אמא שלי

פירות יבשים ממולאים שהכנתי עם השף אהרוני

 

‏125 תגובות

  1. מירי ב- 31 במרץ 2020 בשעה 14:42

    ווואהו באמת נראה עוף הכי טעים!!!

    מנסה את המתכון בהזדמנות ראשונה!!

    • שמח במטבח ב- 31 במרץ 2020 בשעה 20:31

      תודה רבה מירי 🙂 מחכה לשמוע איך יצא

      • חומי ב- 28 באוגוסט 2020 בשעה 10:46

        באיזה שלב של ההכנה צריך לשים את הילד על הדלת של התנור?

        • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2020 בשעה 10:06

          הממממ…. הילד יכול להגיע לידית של התנור בכל שלב שהוא רוצה 🙂 יש לי תנור עם דלתות קרות ששומרות שהילד לא יחטוף כוויה גם אם הוא עומד מול התנור וצופה במתרחש כאילו זה סרטון בטלויזיה 🙂

        • שני ב- 20 בדצמבר 2020 בשעה 18:49

          היי, בלי מלח פלפל? 🙂

          • שמח במטבח ב- 24 בדצמבר 2020 בשעה 10:46

            אין צורך במלח כי הסויה מספקת מליחות. לגבי פלפל – אם את אוהבת את יכולה כמובן להוסיף (אני אישית מאוד לא אוהבת פלפל.. בעוונותי)



        • דליה ששון ב- 8 באוקטובר 2021 בשעה 7:46

          נראה לי שזה על אוטומט
          לפי הריח

      • זהבית ב- 30 בדצמבר 2020 בשעה 19:36

        היי, אופים בטורבו כל הזמן או רק כשמורידים הכיסוי?

        • שמח במטבח ב- 30 בדצמבר 2020 בשעה 19:58

          כל הזמן

        • נטע ב- 3 במאי 2021 בשעה 12:16

          האם לא צריך לבשל קצת את תפוחי האדמה לפני?

          • שמח במטבח ב- 4 במאי 2021 בשעה 19:41

            אם היה צריך זה היה כתוב במתכון 🙂 שימי לב שמדובר באפיה לזמן ארוך



      • חן ב- 7 בנובמבר 2021 בשעה 14:59

        היי
        רציתי לדעת אם אפשרי לעשות את המתכון בגז במקום בתנור… ואם מישהי ניסתה איך יצא לה ?
        תודה 🙂

        • שמח במטבח ב- 8 בנובמבר 2021 בשעה 12:55

          אפשר להכין על הגז , וגם במקרה הזה רצוי לבשל לפחות שעתיים. פשוט משחימים את העוף, מעבירים לצלחת בצד, מטגנים קצת בצל, מוסיפים בטטות ותפוחי אדמה חתוכים לגודל קצת יותר קטן, מחזירים את העוף, מכסים בחומרי המרינדה ומוסיפים טיפה נוזלים עד לגובה העוף , מביאים לרתיחה ואחר כך מבשלים על אש קטנה.

    • רותם ב- 9 באפריל 2020 בשעה 16:27

      עשיתי הכל כמו שרשמת והשריתי את הירקות והעופות במרינדה לילה קודם. לא מבינה למה אחרי שעתיים וחצי בתנור העוף יצא נהדר אבל התפו"א והבטטה נשארו קשים….

      • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2020 בשעה 17:40

        האם אפית בהתחלה ב 200 מעלות למשך חצי שעה? ובסוף האפיה האם נתת לעוף ולירקות השחמה של עוד רבע שעה?
        אם כן – יכול להיות שלהבא כדאי לחתוך את תפוחי האדמה והבטטות יותר קטן

      • לל ב- 15 באוקטובר 2021 בשעה 18:20

        גם אצלי זה קרה – ומאז אני תמיד מבשלת את תפוחי האדמה והבטטות חצי בישול לפני ששמה בתבנית.
        מתכון מעולה אגב, זה העוף שהילדים שלי הכי אוהבים…(:

        • שמח במטבח ב- 16 באוקטובר 2021 בשעה 17:20

          האמת שלי הם תמיד מתרככים . הרי הם נאפים שעות.
          ושמחה שהילדים אוהבים. גם פה זה מתכון העוף היחיד שהם מוכנים לאכול

    • נחמה ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 14:34

      הי
      ראיתי שמשה שגב לוקח נייר אפיה מקבצ'ץ אותו פותח קצת ומניח על העוף ועל זה נייר כסף .מה דעתך ???

      • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:43

        גם אני עושה את זה. ראי ההנחיות שכתבתי במתכון. לא חייבים לקווצצץ' את נייר האפיה אפשר גם פשוט להניח מעל העוף הכל עובד במקרה זה 🙂

    • שרה ב- 4 ביולי 2021 בשעה 4:11

      חיפשתי מתכון לכרעיים של עוף ובמקרה הגעתי אליך. רציתי להגיד לך שהעוף שלך בחיים אחרים היה יכול להתאים לי גם. אבל אני חולת סוכרת ולכן התיבול שלך אסור עלי. אני מכינה עוף בתנור עם תפוחי אדמה כבר למעלה מ45 שנה ותמיד באותו האופן. אתן לך מרשם שלי כדי שתוכלי לנסות פעם משהו אחר, בלי סוכר. קחי את העוף הזה ושימי אותו כמו את שלך בתבנית ולידו תפוחי אדמה מאיזה צורה שאת רוצה. הכיני מישחה משמן רגיל יכול להיות גם שמן חמניות אני לא אוהבת קנולה. קצת מלח, הרבה פפריקה מתוקה ושן שום כתושה. ערבבי הכל היטב ובשתי ידיים מירחי על העופות ותפוחי האדמה היטב מכל הצדדים. חממי את התנור על 180 מעלות והכניסי הכל לשעה עד שעה ורבע לתנור. בתיאבון. זה בלי סוכר ואת תפוחי האדמה את לא חייבת לאכול הילדים אוהבים אותם. הוסיפי ליד סלט ירקות טעים ויש אחלה ארוחה. בתיאבון.

  2. דבי ב- 31 במרץ 2020 בשעה 15:09

    שלום וברכה!
    נראה מעולה!
    במה אפשר להחליף את הסויהו כיצד לצמצם את הסוכר?
    אני רגילה להשחים מגולה בתחילת האפיה ועל חום 275, אפשר?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 31 במרץ 2020 בשעה 20:31

      אחרי שלל ניסיונות שעשיתי על המתכון את כמות הסויה והסילאן אני לא ממליצה לשנות כי הם אחראים לטעם. שימי לב שזה מתחלק בין העוף לתפוחי האדמה והבטטות אז לא יוצא כזה מתוק
      לגבי האפיה – את יכולה להשחים בהתחלה על 275 אבל לדעתי מספיק 200-220 ממליצה לך להכין כפי שכתבתי במתכון וככה תקבלי עוף רך רך רך.

      • איריס ב- 21 במרץ 2021 בשעה 14:28

        אני שמה את כל חומרי המרינדה בצנצנת סוגרת במכסה ומנערת היטב עד שכל הרוטב מתאחד, מסדרת את חלקי העוף בתבנית זכוכית (פיירקס) שופכת את המרינדה ומעסה היטב את חלקי העוף. מכסה בניילון נצמד ושולחת לאישפוז במקרר לשעה לפחות או לשנת לילה. אפשר במקום יין (מי שלא אוהב) להוסיף שליש כוס חומץ, לא משנה איזה (אני משתמשת בחומץ אורז, אבל גם חומץ תפוחים יתאים), או מיץ לימון. אם משתמשים בבלסמי, כדאי להפחית את הכמות ללא יותר משתיים שלוש כפות.

    • זהורית ב- 1 באפריל 2020 בשעה 19:18

      זה מתכון מנצח של רות סירקיס האגדית.

      • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:59

        יכול להיות שזה גם מתכון של רות סירקיס – מודה שלא ראיתי. לדעתי בשנות השמונים לא היה פה רוטב סויה… וגם בסילאן לא ממש השתמשו באפיה, כך שקצת פחות הגיוני שאת מתכוונת למתכון הזה.
        בכל מקרה, את המתכון הזה הכנתי ופיתחתי עם השנים, כולל הטכניקה של המשחק עם החום.

        • אסף ב- 20 ביולי 2020 בשעה 21:48

          שלום. האם העוף נשאר עם רוטב או קריספי? תודה על האתר הנפלא

          • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2020 בשעה 15:50

            העוף קריספי מלמעלה ויש רוטב מלמטה שאני אוהבת לפזר על העוף שאני מפרקת לילדים שלי כדי שיהיה להם יותר מתוק וטעים.
            ותודה על המילים החמות 🙂



  3. שרה רוט ב- 1 באפריל 2020 בשעה 11:05

    היי האם אפשר לכסות את התבנית במכסה שלה או עדיף עם ניר אלומיניום?

    • שמח במטבח ב- 1 באפריל 2020 בשעה 13:39

      אפשר בהחלט אם יש לתבנית מכסה

    • עינת ב- 30 בינואר 2021 בשעה 12:20

      היי! האם למתכון אפשר לשים חזה עוף?
      ואת השיטה עם תבנית התנור- זה רק אחרי השרייה בלילה?
      תודה!

      • שמח במטבח ב- 31 בינואר 2021 בשעה 19:09

        השיטה פחות מתאימה לחזה עוף. לגבי השריה ללילה – רק אם יש לך זמן. אני מודה שלרוב אני לא משרה.

  4. מישהי ב- 1 באפריל 2020 בשעה 11:25

    הי, האם אפשר להשתמש בדבש במקום בסילאן?

    • שמח במטבח ב- 1 באפריל 2020 בשעה 13:38

      אפשר להשתמש גם בדבש במקום

  5. שרה ברוך ב- 1 באפריל 2020 בשעה 20:07

    מתכון העוף ניראה טעים
    תודה אני אכין אותו לח

  6. טלי לוי ב- 2 באפריל 2020 בשעה 8:15

    בוקר טוב, רציתי לדעת בקשר לעוף,זה לא מתייבש כל כך הרבה זמן בתנור , לא מספיק שעה,נראה טוב העוף עם הבטטה????????????

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:52

      הי טלי. העוף לא מתייבש – גם כי מכסים אותו עד השלב האחרון של האפיה וגם כי הוא נאפה (לאחר חימום קצר בחום גבוה) ב 150 מעלות. לגבי זמן האפיה – אני ממליצה לאפות הרבה יותר משעה (כתבתי גם במתכון – שעתיים שלוש בכיף), אבל גם אם רוצים שעה, בסופו של דבר זה שעה ו שלושת רבעי (חצי שעה ב 200, שעה לפחות ב 150 ועוד רבע שעה בסוף האפיה כשמשחימים אותו קצת ב 180 מעלות).

  7. יסכה ב- 3 באפריל 2020 בשעה 11:18

    היי רות! 200 מעלות או 220?
    בהכנה המהירה רשמת 200
    בהכנה שכוללת השרייה במרינדה וכו- רשמת 220.

    תודה רבה
    ידעתי תמיד שיש איזו נוסחה סודית לעוף בתנור. סופסוף גילית לי אותה 🙂

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:47

      תודה שכתבת לי. הכוונה ל 200. מייד מתקנת

  8. צליל ב- 7 באפריל 2020 בשעה 19:04

    במה אפשר להחליף את היין? או אפשר פשוט להשמיט?

    • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2020 בשעה 12:53

      אפשר להשמיט את היין. לא חייבים. זה רק לתוספת טעמים

  9. מירב אורן ב- 10 באפריל 2020 בשעה 19:38

    הכנתי אותו לשישי בערב.
    יצא טעים במיוחד!!
    אפילו הילדים ליקקו את האצבעות ועם כל המתכונים שאני מנסה לגוון להם, מזמן לא קיבלתי כאלה ביקורות מכולם.
    תודה רבה!

  10. תמר ב- 18 במאי 2020 בשעה 19:01

    אני בדרך להכין
    נראה סוףף

    להסיר את העור של העוף?

    • שמח במטבח ב- 19 במאי 2020 בשעה 8:41

      לא להסיר. העור שומר על העוף שלא יתייבש

  11. נאור הגיבור ב- 20 באוגוסט 2020 בשעה 19:17

    הי אני מתכוון להכין את המתכון עם 2 עופות שלמים בתנור. יש לך טיפים מיוחדים מעבר למה שכתבת? תודה!

    • שמח במטבח ב- 23 באוגוסט 2020 בשעה 8:19

      הי נאוה, צר לי אבל אני לא בעוונותי מתקשה לגעת בעוף שלם ולכן לא יצא לי להכין. כיוון שהמתכון כאן הוא לאפיה לזמן ארוך אני מאמינה שיעבוד גם עם עופות שלמים אבל כאמור, לא ניסיתי בעצמי.

  12. לירז ב- 29 בספטמבר 2020 בשעה 23:09

    כשאת כותבת מעט יין , כמה זה נקרא מעט ? רבע/ חצי כוס? כנ״ל לגבי אופציות התוספות כמו דבש , רסק עגבניות , רוטב צ׳ילי וכו׳ . היה נחמד אם היית מציינת כמויות . תודה

    • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 11:47

      לפי העין ולפי הטעם. זה יכול להיות רבע כוס וזה יכול להיות כוס. קשה לי לומר כמויות כי זה מתכון מאוד ורסיטילי שמקבל באהבה כל שינוי וכל כמות אז שמים לפי הטעם.

  13. מורן ב- 2 באוקטובר 2020 בשעה 11:00

    נשמע מצוין, יש לי כרעיים אבל בלי העור ואני מפחדת שהעוף יתייבש – שווה לנסות או לחפש מתכון אחר?

    • שמח במטבח ב- 3 באוקטובר 2020 בשעה 9:39

      אכן פחות מומלץ עם כרעיים בלי עור. במצב כזה אני מציעה לך לבשל את הכרעים בסיר ולא בתנור. ואז הם יהיו מכוסים ברוטב ולא יתייבשו. זה סוג של קדירת עוף ואני מבטיחה לך שזה גם יוצא מאוד מאוד טעים.

  14. פלג ב- 8 באוקטובר 2020 בשעה 22:12

    היי, אוהבת מממממשששש את המתכונים שלך!
    במה אפשר להחליף את היין? פחות אוהבת יין בעוף/בשר.

    • שמח במטבח ב- 13 באוקטובר 2020 בשעה 19:04

      תודה פלג. אפשר להכין גם בלי היין ואם את חוששת שהעוף יתייבש תוסיפי קצת מים או ציר עוף או ציר ירקות

  15. שרון ב- 10 בנובמבר 2020 בשעה 9:48

    היי, הכנסתי רק עוף בלי תפוחי אדמה (הוספתי גם פפריקה מתוקה, תערובת לעוף ושמן זית) ויצא ממש ממש טעים. תודה רבה,

    • שמח במטבח ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 9:55

      ודה שרון. שמחה שאהבת. גם אני לא תמיד מכינה עם תוספות. זה הכיף בעוף הזה שיוצא נפלא בכל מקרה

  16. רעות ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 5:27

    אני עומדת להכין עם שני כרעיים בלבד.
    איכשהוא עם כל מתכון נופלת עם כמות הרוטב ואו שיוצא ממש ממש רטוב או שיוצא יבש ומיובש.

    גם פה הכמויות לא מדויקות ואת כותבת על שדרוגים כמו רסק עגבניות, ג'ינג'ר, דבש, יין בכמות לא מדודה ואני תוהה איך ללכת על בטוח לדעת שאני לא נופלת הפעם ויוצא לי טוב.
    מה להוסיף וכמה ואיך להבטיח עוף עסיסי ומוצלח?
    כל כך בא לי להצליח.

    • שמח במטבח ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 9:23

      הי רעות,
      נראה לי שהסברתי זאת במתכון אבל אסביר כאן, המטרה היא שהעוף יהיה מצופה במרינדה, לא צריך לשחות ברוטב אבל גם אי אפשר שהתבנית תהיה יבשה כי אז העוף יתייבש. אם את מכינה 2 כרעים בחרי תבנית קטנה יותר ושימי שם את הכרעים ותפוחי האדמה והבטטות (או כל תוספת אחרת, או בלי תוספת) ודאגי שהתבנית תהיה מעט "רטובה" מרוטב לפני האפיה. מומלץ גם להפוך במהלך האפיה. זמן האפיה נשאר זהה.

  17. רוית ב- 25 בנובמבר 2020 בשעה 8:52

    היי נראה ממש טעיםםם
    אם אני צריכה את העוף ליום שבת,
    (אנחנו שומרים שבת) האם יש איזה טריק להכין ביום שישי ושעדיין יהיה טעים ביום שבת כאילו רק הכינו אותו? (אני יכולה לחמם בתוך התנור בשבת)

    • שמח במטבח ב- 25 בנובמבר 2020 בשעה 19:22

      את יכולה להכין בשישי ולשמור על פלטה/בתנור של שבת?

  18. אמיר שרון ב- 14 בדצמבר 2020 בשעה 23:20

    שלום

    כל התוספות למרינדה שאת מציעה לשים כאופציונאליות , באיזה כמויות יש להשתמש בהן ? באיזה שילוב או שזה לא משנה ? היו פעמים שעשיתי מרינדה עם הרבה דברים ואחרי האפייה העוף פשוט שכב בהרבה מאד רוטב . אצלך הכל נראה מאד דליל לפי התמונות , כלומר מעט מאד רוטב . כך אני מקווה שייצא לי , אז עם כל הרצון להשתמש בתוספות חשוב לי לדעת לפני כמויות ובאיזה שילוב עם חומרי המרינדה המקורית

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 19:34

      קצת קשה להתחיל לכתוב כמויות כיוון שבבישול (בניגוד לאפיית מתוקים) הכמויות הן די גמישות ותלויות בהעדפה שלך לטעם. אין בעיה שתהיה קצת יותר מרינדה כי ממילא בבישול הנוזלים מתאדים. ואכן בעוף שאני מכינה בתנור אין רוטב, הוא אמור לצאת לח ורך אבל לא שוחה בנוזלים.

  19. אמירוש ב- 17 בדצמבר 2020 בשעה 12:41

    מתכון נהדר
    הטכניקה מצויינת ומנפקת עוף טעים מאוד ורך ( 3 שעות 150 מעלות )

    הייתי מבקש אם תוכלי להוסיף עוד כמה מתכוני מרק.

    • שמח במטבח ב- 25 בדצמבר 2020 בשעה 8:13

      תודה אמירוש. יש בבלוג מספר מתכוני מרק אולם אכן אין לי הרבה כי במרקים אני פחות מתחכמת ואוהבת את הקלאסיים אז צילמתי לבלוג את המתכונים שאני הכי אוהבת. מקווה בעתיד להוסיף מרקים שווים.

  20. גל ב- 20 בדצמבר 2020 בשעה 16:26

    היי במתכון לא מצוינים תבלינים כלל ראית שיש המלצה לתבלינים שאני אוהבת הבעיה היא שאין לי מושג בזה
    האם אפשר לשים פשוט רק מה שכתבת במרינדה?( סילאן, שום סויה ויין)
    לא צריך לשים בכלל ( מלח, פלפל וכו') אין לימושג בזה לכן שואלת.

    תודה מראש

    • שמח במטבח ב- 24 בדצמבר 2020 בשעה 10:48

      הי גל, כיוון שהמרינדה כוללת חומרים שנותנים טעמים לעוףאני פחות מוסיפה תבלינים, אבל בבישול תמיד אפשר לגוון ולתבל בהתאם למה שאוהבים. אני מכינה את המתכון כמו שפרסמתי כבר שנים ומאוד אוהבת את הטעמים הללו.
      לגבי מלח ופלפל – אין צורך במלח כי הסויה נותנת מליחות ולגבי פלפל – אני אישית ממש לא אוהבת פלפל אז אני לא שמה, אבל מי שאוהב תמיד יכול להוסיף

  21. דניאל ב- 10 בינואר 2021 בשעה 10:01

    אפשר עוף ללא עור או שהוא יצא יבש?

    • שמח במטבח ב- 10 בינואר 2021 בשעה 18:33

      לא ממליצה. זה יצא יבש בלי העור.
      אני מורידה את העור מהעוף לפני שאני אוכלת (ובעלי תמיד שמח לחסל אותו, לך תבין..)

  22. נועה ב- 11 בינואר 2021 בשעה 11:07

    היי, מעבירים לטורבו רק בחלק שמורידים את נייר הכסף? או כל הזמן?

    • שמח במטבח ב- 12 בינואר 2021 בשעה 21:25

      כל הזמן
      אני אופה הכל בטורבו

      • עדיאל ב- 27 בינואר 2021 בשעה 2:29

        היי, יש לי טוסטר אובן, לשים על מצב טורבו משני התדדים למשך 3 שעות? זה לא ישרוף לי את העוף?
        תודה:)

        • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2021 בשעה 18:34

          בטוסטר ההוראות קצת שונות מאשר בתנור…
          בכלל יש טורבו בטוסטר?
          מן הסתם הייתי אופה לפרק זמן קצר יותר כי טוסטר מתנהג שונה מתנור רגיל בגלל הגודל שלו והיכולת לשלוט בחום.

  23. ליז ב- 12 בפברואר 2021 בשעה 14:54

    מדהים! נחטף בשנייה, תודה על המתכון והטיפים

    (חבל שאי אפשר לצרף תמונה… יצא פשוט נדיר)

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2021 בשעה 7:40

      שמחה לשמוע שאהבתם <3
      מוזמנת לצרף תמונה בקבוצה שלי - שמח במטבח בפייסבוק

  24. לילך ב- 23 בפברואר 2021 בשעה 13:59

    כבר הרבה זמן מסתבכת עם עוף בתנור ניסיתי המון מתכונים… היום הכנתי את המתכון הזה עם מייפל במקום הסילאן, יצא פשוט מושלם! קל להכנה, עסיסי, ממש טעים! חיפושי הסתיימו.
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 24 בפברואר 2021 בשעה 19:57

      שמחה לשמוע שהסתדרת. אני חושבת שהבעיה היא שיש מלא מתכונים שזמן האפיה בהם קצר מדי וזה מה שמביא לתוצאות פחות טובות. בקיצור – שמחה לשמוע שמצאת מתכון שיעבוד לך

  25. נעמה ב- 4 במרץ 2021 בשעה 23:05

    הי, נראה סוף!!
    אני משתמשת בכרעיים ללא עוד. ראיתי שהמלצת לעשות את הכרעיין בסיר ע"מ שלא יתייבשו. האם אפשר לעשות זאת עם המתכון הזה (מבחינת רכיבים וכמויות)? האם להוסיף מים? תפוא ובטטות כפי שכתוב במתכון גם?

    • שמח במטבח ב- 5 במרץ 2021 בשעה 8:32

      אם תכיני בסיר את יכולה בלי עור וכמובן זה הולך מעולה עם תפוחי האדמה והבטטות

      • בינשטוק ב- 27 ביוני 2023 בשעה 10:01

        היי. תודה על המתכון.
        לאיזה גודל לחתוך את תפוחי האדמה? שואל כי כתוב קוביות אבל בתמונות זה נראה תפוח אדמה חתוך ל4 רבעים

        • שמח במטבח ב- 27 ביוני 2023 בשעה 12:32

          תודה 🙂 אני מציעה לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות בגודל, שלא יהיו קטנות מדי כי הן מתכווצות באפיה ושלא יהיו גדולות מדי ואז הן יהיו פחות רכות והרוטב פחות ייספג בהן .קשה לומר לכמה לחתוך תפוח אדמה, כי זה משתנה לפי הגודל שלו. את הבינוניים אני חותכת ל 6 קוביות בערך.

  26. שרון ק ב- 27 במרץ 2021 בשעה 11:21

    אני כאילו המתכון קצת מבולגן, כלומר לא חומרים מסוימים ולא אפילו זמנים מדויקים. האם אפשר לסדר את זה קצת?

    • שמח במטבח ב- 2 באפריל 2021 בשעה 16:49

      מבולגן? אלפי אנשים הכינו, דיווחו שהצליח להם ושלחו לי תמונות. אני אישית מכינה כבר 20 שנה אותו, אז אני חושבת שאולי התבלבלת? ממליצה לקרוא שוב.

  27. יהודית ב- 29 באפריל 2021 בשעה 20:59

    זה אופן ההכנה הכי טוב מתוך עשרות נסיונות של עשרות מתכונים מכל מני אתרים. תודה על המתכון. הכנתי ויצא מדהים!!!! ממש תודה!!!

    • שמח במטבח ב- 30 באפריל 2021 בשעה 9:13

      תודה רבה יהודית, מסכימה איתך שזו הדרך הכי טובה לקבל עוף רך רך.

    • אירית ב- 29 במרץ 2022 בשעה 16:06

      אחלה של מתכון, אבל רבע שעה על טורבו בסוף ממש לא מספיקה להשלמה, צריך בערך כפול מזה

      • שמח במטבח ב- 7 באפריל 2022 בשעה 19:06

        אצלי בתנור זה בהחלט מספיק ואפילו פחות מזה. כל תנור מתנהג אחרת.

  28. מיכל ב- 7 במאי 2021 בשעה 8:40

    האם בגרסה הארוכה אפשר גם להשרות התפוא והבטטה כמה שעות או להוסיף אותם רק ברגע האחרון?

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 10:59

      לא מציעה להוסיף ברגע האחרון. זמני האפיה של תפוחי האדמה הם קצת יותר ארוכים מאשר של הבטטות. בגירסה הארוכה תפוחי האדמה יוצאים ממש מושלמים. אל תשכחי שיש פה אפיה בחום נוך יחסית לאורך זמן.

  29. אדוארד ב- 7 במאי 2021 בשעה 16:24

    עשיתי הכל לפי המתכון. חצי שעה ושעה לא מספיקים לכלום. העוף נשאר לא מוכן ותפוחי אדמה נשארו קשים, אפילו שחתכתי אותם.. נאלצתי להמשיך להכין אותו בדרך הרגילה במשך שעה נוספת. הזמנים במתכון לא הגיוניים. ויש לי תנור מעולה.

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 10:47

      אדוארד היקר -צר לי אבל לא עשית את המתכון לפי ההוראות. לאחר שעה וחצי העוף כבר יהיה אפוי (וגם תפוחי האדמה אם הכנת בטמפרטורות המדוברות), אבל.. כתבתי במתכון שההמלצה שלי היא לאפות לפחות שעתיים וחצי ואף יותר.

  30. שולמית ב- 13 ביוני 2021 בשעה 21:57

    האם בטוסטר אובן יוצא טעים באותה מידה?
    מה ההוראות אפייה למי שמכין את זה בטוסטר?
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 14 ביוני 2021 בשעה 12:57

      לפני שהיה לי תנור אפיתי הכל בטוסטר אובן גדול ויצא בסדר גמור. שימי לב לכסות טוב את העוף שלא יתייבש לך ובדקי אם הטמפרטורות יתאימו. כל תנור מתנהג אחרת ובטח טוסטר. נסי כפי שכתוב במתכון להתחיל בחום גבוה לכ 20 דקות (בתנור רגיל זה קצת יותר) ואז תנמיכי לחום נמוך יותר ותעקבי מדי פעם לראות שהעוף לא מתייבש לך.

      • שולמית ב- 3 באוגוסט 2021 בשעה 0:54

        תודה רבה על העזרה!!@

  31. דבורה ב- 23 ביוני 2021 בשעה 19:53

    היי
    עשיתי בדיוק כמו שכתוב,
    רק במקום 150 עשיתי אולי 160 ויצא עוף מאד מאד יבש.
    (התפו"א יצאו מועלים)
    נראה לך זה קשור לטמפרטורה?

    • שמח במטבח ב- 25 ביוני 2021 בשעה 16:37

      בהחלט קשור כי 160 זה חום בינוני גבוה יחסית, במיוחד בתנורים שהם חזקים יותר ואז הנוזלים מתאדים יותר מהר והעוף מתייבש. לפעמים אם הסיר מכוסה ממש טוב זה פחות משפיע אבל אם מכסים בנייר אלומיניום זה בהחלט מורגש והעוף מתייבש יותר מהר.

  32. טלטול ב- 17 ביולי 2021 בשעה 14:18

    מתכון מעולה
    הכנתי את אותו דבר עם כנפיים (מה שהיה בבית)
    יצא מהמם!

    • שמח במטבח ב- 21 ביולי 2021 בשעה 11:31

      נשמע מעולה!! בטוחה שגם הכנפיים קיבלו באהבה את התיבול ואופן ההכנה

      • שקד ב- 10 בינואר 2022 בשעה 14:29

        היי האם האפייה היא על טורבו או רגילה? אשמח לדעת
        ואם אני עושה אפיה בשיטה המקוצרת האם אני צריכה לעטוף עם נייר אפיה וגם נייר כסף או שמספיק נייר כסף?

        • שמח במטבח ב- 11 בינואר 2022 בשעה 9:24

          אני אופה הכל על טורבו. אבל אם אין טורבו אופים על תכנית חימום עליון ותחתון.
          לגבי השיטה המקוצרת – אני מעדיפה שהאוכל לא יבוא במגע עם נייר הכסף ולכן תמיד שמה מתחתיו נייר אפיה.

  33. יהודית ב- 19 באוגוסט 2021 בשעה 23:52

    תודה רבה על המתכונים השווים!
    זו תהיה בעיה אם אשרה גם את תפוחי האדמה והבטטות כמה שעות עם העוף יחד במקרר?

  34. לילך ב- 29 בספטמבר 2021 בשעה 17:15

    באיזו תוכנית גריל משתמשים?
    גריל, גריל אוויר חם או טורבו?

    • שמח במטבח ב- 1 באוקטובר 2021 בשעה 8:32

      אם אני משתמשת בתכנית גריל להשחמה זה עם טורבו, אבל במתכון הזה אני לא ממש משתמשת בגריל. אפיה בלי כיסוי בסוף ההכנה תיתן יופי של השחמה.

  35. אורן ב- 19 באוקטובר 2021 בשעה 19:55

    ניסתי ויצא מדהים כמו שהבטחת
    אני רק רוצה לדעת אם זה יעבוד גם עם בשר בקר
    ואם כן איזה נתח בשר הכי מתאים שיצא נימוך

    • שמח במטבח ב- 19 באוקטובר 2021 בשעה 20:54

      לבשר בקר יש מתכונים ייעודיים אחרים אי אפשר להמיר מתכון של עוף למתכון של בשר כי שיטת העבודה איתם שונה. תציץ במתכון לצלי בקר ובמתכון לאסאדו.

  36. אלה ב- 11 בנובמבר 2021 בשעה 12:23

    היי
    העוף הזה יוצא מצויין .
    הכנתי אותי כמה פעמים בהכנה מהירה.
    ללא סויה כי אני אלרגית….שמה מלח במקום. יוצא מעולה.
    היום מתכוונת להשרות אותו לילה.
    רוצה לוודא האם את תפו"ח והבטטות גם משרים? או שצריך לחתוך ולהוסיף אותם מחר.
    תודה רבה על מתכון נפלא!

    • שמח במטבח ב- 14 בנובמבר 2021 בשעה 14:22

      אין צורך להשרות א תפוחי האדמה והבטטות . רק את העוף. הם כבר סופגים מנוזלי המשרה במהלך האפיה הארוכה.

  37. ענת ב- 9 בדצמבר 2021 בשעה 7:50

    העוף נראה מדהיםםםםםםםםםםם. אבל 5 כפות סילאן? העוף לא יוצא מתוק מידי?אם אני רוצה שיצא פיקנטי אבל עדין עם הצבע המהם הזה.מה עושים?תודה

  38. […] עוף בתנור (צילום: אמיר מנחם) מתכון / מתכון קל / מתכונים מתכונים לחגים / מתכונים לפסח / מתכונים לראש השנה / מתכונים קלים / עוף / עוף בתנור / רועי ירושלמי 36 תגובות […]

  39. יפה בכר ב- 8 בינואר 2022 בשעה 16:59

    היי שמח במטבח,
    היום הכנתי את העוף המיוחד הזה ואכן – יצא אליפות!
    הכנתי על פי כל ההוראות מלבד זה שהוספתי בצל חתוך גס.לאחר חצי שעה בטמפרטורה של 200 מעלות, השארתי לאפות כשעתיים בחום של 150 מעלות ואז השחמה ללא כיסוי של רבע שעה. הכל לפי ההוראות.
    כולם: הנכדים, הנכדות, הבנות והבעל ליקקו את האצבנות ואת התבנית..
    מתכון נפלא! אימצתי!
    תודה רבה
    יפה

    • שמח במטבח ב- 8 בינואר 2022 בשעה 17:52

      תודה רבה יפה. כיף לשמוע שכולם אהבו .

  40. נירה קדוולנדר ב- 8 בינואר 2022 בשעה 20:29

    הי רות,
    אתמול הוכן העוף, בדיוק לפי ההוראות.
    למרינדה הכנסתי גם שמן זית, ריבה, קטשופ והתוצאה – מצוינת.

    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 11 בינואר 2022 בשעה 9:25

      נשמע מעולה אני אוהבת להוסיף לפעמים ריבה לעוף. בעיקר ריבת משמש.

  41. דבי ב- 3 בפברואר 2022 בשעה 21:10

    ערב טוב,
    לא הבנתי אם התוספות למרינדה שאת מציעה הם, זה או זה או זה,
    או כולם יחד.
    אשמח גם לדעת מה הדברים שחייבים לשים (מינימום דברים ומינימום תיבול), ועדיין יתקבל עוף טעים בצבע יפה.

    תודה רבה ושבת שלום לך!

  42. יעל ב ב- 4 בפברואר 2022 בשעה 18:32

    העוף אמנם כבר בתנור, אבל אשאל בכל זאת-
    בגרסה המקוצרת התנור כל הזמן על טורבו? כי לא מצויין שכן, מצד שני בתגובות כתבת למישהי שכן.. אז אשמח להבהרה 🙂
    תודה 🌸

    • שמח במטבח ב- 19 בפברואר 2022 בשעה 8:12

      הי יעל 🙂 אני אופה הכל בטורבו. ובוודאי שגם בגירסה המקוצרת.

  43. לירן מרגו ב- 16 במרץ 2022 בשעה 11:11

    נראה מגניב. אם רוצה להכין עם 8 פולקעים אז איך להגדיל כמויות של מרינדה וזה ?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 20 במרץ 2022 בשעה 10:27

      בדיוק – להגדיל קצת את הכמות

  44. נתי ב- 16 במרץ 2022 בשעה 17:31

    שלום.

    יש לי שתי שאלות:
    1.האם ניתן להכין את העוף (בלי תפוחי האדמה והבטטה) ולהקפיא?

    2.האם לאורך כל האפייה אופים במצב טורבו או רק בסוף לצורך השחמה? ומה היתרון של טורבו, בעצם?

    תודה,
    נתי

    • שמח במטבח ב- 20 במרץ 2022 בשעה 10:27

      הי נתי.
      לגבי הקפאה – אני באופן אישי לא אוהבת לאכול עוף שהקפיאו אותו והפשירו (הכוונה לעוף שכבר נאפה) וכיוון שההכנה פה מאוד קלה אני ממליצה להכין ולהגיש או מקסימום להכין יום לפני ואז לחמם ולהגיש.
      לגבי הטורבו – אני אופה הכל בטורבו. הייתרון לו הוא שבטורבו יש פיזור חום טוב יותר בתנור בזכות המאוורר שנמצא בחלק האחורי של התנור. זה גם מאפשר לאפות בטמפרטורות קצת יותר נמוכות וכשיש חשיבות לזמן האפיה זה מקצר את זמן האפיה (בעוף הזה זה פחות קריטי כי אופים במשך שעות אבל בעוגות למשל זה בהחלט עוזר).

  45. יעל סנדר ב- 2 באפריל 2022 בשעה 19:25

    היי
    האם אפשר להכין בסיר פיירקס עם מכסה תואם ? או שעדיף בתבנית עם נייר אפייה ונייר כסף ? או שאין לזה חשיבות ?

    • שמח במטבח ב- 7 באפריל 2022 בשעה 18:54

      כל תבנית שתרצי תתאים. גם פאירקס רק שיהיה בה מקום לכל נתחי העוף.

  46. טליה משלי ב- 4 באפריל 2022 בשעה 4:05

    עם המרינדה אני משחקת כל פעם לפי הפרודוקטים במקרר,
    אבל לגמרי אימצתי את שיטת הבישול.
    לכסות עם נייר אפייה ונייר אלומינים, אני מכינה בפיירקס גדול, ושמה על הניירות גם את המכסה של התבנית.
    (אני לא מקפידה על חור לשחרור אדים)
    והבישול הארוך – חצי שעה על 200 מעלות, שעתיים על 150 והשחמה על 180 לסיום. זה פשוט גאוני!
    גם היין במירנדה מוסיף הרבה.
    זה מאפשר לי להכניס עוף לתנור, להוריד ל-150 מעלות ולצאת לסידורים…
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 7 באפריל 2022 בשעה 18:48

      אכן הקטע של הבישול הארוך מושלם כשלא רוצים להיות לייד התנור. אני מכינה את העוף בשבתות בבוקר, יוצאת עם המשפחה לטייל ולבלות וכשחוזרים העוף מוכן.

  47. שני ב- 23 באפריל 2022 בשעה 17:48

    יצא מעולה תודה!
    הריח מטריף והטעם בכלל..
    הכנתי כבר פעמיים.
    שיחקתי קצת עם הרטבים בשתי הפעמים, ובפעם השנייה אחרי שהוצאתי מהתנור הרוטב נעשה מאוד דליל (ולא היה ככה בהתחלה).
    למה זה ואיך אפשר למנוע?

    • שמח במטבח ב- 7 במאי 2022 בשעה 12:59

      הדלילות של הרוטב תלויה בכמה פרמטרים – גם ברמת השומן של העוף שמופרשת לרוטב בזמן האפיה, גם ברמת הנוזלים ברוטב וגם בלחות . אם אופים בתבנית סגורה יש הרבה אדים שנשארים בתבנית (שזה טוב לבישול של העוף). אם את רואה שיש הרבה נוזלים אפשר בסוף האפיה לשים את התבנית בתנור ללא כיסוי ובמהלך הצליה הסופית הנוזלים יתאדו.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *