העוף בתנור הכי טעים שתכינו

עוף בתנור זה מתכון שלדעתי כל בשלנית חייבת לדעת להכין. כי הרי עוף בתנור זה מתכון בסיס שכל כך קל להכין אותו.וכשיודעים להכין טוב אותו מתכון יכול להיות גם ארוחת צהרים סטנדרטית וגם מנה בארוחה חגיגית. פשוט כי הוא כל כך טעים שאין אחד שלא ירצה לטעום ממנו.

אז לכבוד פסח שמתקרב החלטתי לשתף אתכם במתכון המנצח שלי לעוף בתנור שיוצא פשוט מושלם. רך רך רך כזה שנופל מהעצם. וטעים כל כך שאפילו גוזלי שלי, שמאוד בררן באוכל, צועק "יששש!" כשהוא שומע שזה מה שאוכלים לארוחת הצהרים.

להכין עוף בתנור זה די פשוט וקל. רק חשוב לדעת את העקרונות הבסיסיים בהכנה שלו. אני רואה מתכונים רבים לעוף בתנור שבתכלס יוצאים טוב אבל לא הייתי אומרת שהם מדהימים.

אז אני רוצה לתת לכם פה את הטיפ הסודי שלי לעוף בתנור שיוצא מעולה ומקבל תמיד מחמאות. ותאמינו לי – זה פשוט וקל. כשאין לי כוח להתאמץ יותר מדי וללכלך כלים אני מכינה הכלללל בתבנית ואפילו לא טורחת ללכלך עוד כלי על המרינדה. כמה פשוט – ככה טעים.

החומרים:

3-4 כרעי עוף מפורקים לשוק ולירך
2 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות

למרינדה:

5 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה
שיני שום כתושות – לפחות 2 ואפשר כמובן יותר לפי הטעם
מעט יין – אדום או לבן (מה שאוהבים או מה שיש בבית)

אפשרויות לתוספות למרינדה:

דבש במקום או בנוסף לסילאן
2-3 כפות שמן זית (לא חייבים כי העוף שומני אבל לפעמים זה מוסיף)
שורש ג'ינג'ר מגורר
קטשופ או רסק עגבניות (כן! זה גם מוסיף לטעמים)
רוטב טריאקי
ריבת משמש או ריבת תפוזים או ריבת תפוחים
מעט חומץ בלסמי
רוטב צ'ילי מתוק
תיבול שאוהבים – פפריקה, כורכום וכו' (ממש לא חובה ואני לרוב מעדיפה את המתיקות מהסילאן ללא תוספת תיבול).

ההכנה:

אני לרוב מכינה את עוף בתנור בגירסה המהירה, שעיקרה הוא ששמים הכל יחד בתבנית, מערבבים עם הידיים ושולחים לתנור. אבל כשבא לי להשקיע אני מכינה יום קודם את העוף במרינדה ואז אופה.  כמובן שכותבת לכם פה את שתי הגירסאות.

הגירסה המקוצרת לממהרים ולמי שלא אוהבים ללכלך מלא כלים:

על התבנית שמים את חומרי המרינדה ומערבבים. מוסיפים את העוף, תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים הכל יחד. מסדרים יפה בתבנית. מכסים ואופים – 200 מעלות לחצי שעה, 150 מעלות לפחות שעה נוספת ואני ממליצה שעתיים לפחות ואף יותר. ולסיום מורידים את הכיסוי, מעלים ל 180 מעלות בטורבו ואם יש טורבו גריל, ואופים עוד רבע שעה עד להשחמה.

ולגירסה למשקיענים (שגם היא קלה מאוד)

מערבבים בקערה גדולה  או בתבנית את חומרי המרינדה מוסיפים את העוף ומתבלים אותו מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ושולחים את העוף ללילה במקרר (או לכמה שעות במקרר)

למחרת מחממים תנור ל 200 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה (ככה לא יהיו הידבקויות והתבנית לא תתלכלך ברוטב דביק) או פשוט אופים בתבנית ייעודית ויפה להגשה ומניחים עליה את העוף.

בשארית המרינדה משתמשים כדי לתבל את תפוחי האדמה והבטטות.

מניחים את תפוחי האדמה והבטטות בין חלקי העוף. אם אין מקום מניחים את העוף גם מעל תפוחי האדמה והבטטות.
כאן אני חייבת לומר מילה טובה על התנור שלי – מתוצרת בוש דגם 675 – שהתבנית שלו ממש גדולה ביחס לתנורים אחרים ומכילה גם כמות של עוף וגם כמות של תוספות.

עוטפים את התבנית בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום (ככה העור של העוף לא נדבק לכלום) וסוגרים משני הצדדים אבל לא אוטמים לגמרי כדי שיהיה מקום לאדים להתנדף.

מתחילים באפיה בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה, לאחר מכן מנמיכים את החום ל 150 מעלות ואופים לפחות עוד שעה נוספת ועדיף לשעתיים שלוש – זה הסוד לעוף רך רך רך – אפיה ארוכה.

במהלך האפיה רצוי לבדוק מדי פעם שהעוף לא התייבש חלילה ואפשר גם להפוך אותו.

בסוף האפיה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד שהכל משחים (כ- 15 דקות).

אני מעדיפה לאפות בחלק הזה בתכנית של טורבו גריל (או רק גריל) – תכונה שמאוד נוחה בתנור שלי כי גם יש פיזור חום אחיד בכל התנור וגם יש השחמה מהגריל מלמעלה.

בשלב הזה כל הבית יהיה מלא בריחות טובים וטעימים ואל תתפלאו אם פתאום תראו את הילדים יושבים מול הדלת של התנור ומחכים שיהיה מוכן 🙂

לא לדאוג, יש לתנור דפנות קרוב אז לא יקרה כלום לילדים אם יגעו בהן (והן מתנקות בקלות, מניסיון).

וזהו – העוף מוכן ויש לכם עוף מדהים, רך רך רך וטעים. מהסוג שכולם אוהבים.

בתיאבון !

הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו?  אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

מחפשים עוד רעיונות למנות עיקריות טעימות ולא מסובכות? קבלו את המנות המנצחות שלי:

אסאדו

צלי בקר

רוסטביף

עוף עם אורז – העוף החגיגי של אמא שלי

פירות יבשים ממולאים שהכנתי עם השף אהרוני

הפוסט נכתב בשיתוף BSH בוש

‏37 תגובות

  1. מירי ב- 31 במרץ 2020 בשעה 14:42

    ווואהו באמת נראה עוף הכי טעים!!!

    מנסה את המתכון בהזדמנות ראשונה!!

    • שמח במטבח ב- 31 במרץ 2020 בשעה 20:31

      תודה רבה מירי 🙂 מחכה לשמוע איך יצא

      • חומי ב- 28 באוגוסט 2020 בשעה 10:46

        באיזה שלב של ההכנה צריך לשים את הילד על הדלת של התנור?

        • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2020 בשעה 10:06

          הממממ…. הילד יכול להגיע לידית של התנור בכל שלב שהוא רוצה 🙂 יש לי תנור עם דלתות קרות ששומרות שהילד לא יחטוף כוויה גם אם הוא עומד מול התנור וצופה במתרחש כאילו זה סרטון בטלויזיה 🙂

    • רותם ב- 9 באפריל 2020 בשעה 16:27

      עשיתי הכל כמו שרשמת והשריתי את הירקות והעופות במרינדה לילה קודם. לא מבינה למה אחרי שעתיים וחצי בתנור העוף יצא נהדר אבל התפו"א והבטטה נשארו קשים….

      • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2020 בשעה 17:40

        האם אפית בהתחלה ב 200 מעלות למשך חצי שעה? ובסוף האפיה האם נתת לעוף ולירקות השחמה של עוד רבע שעה?
        אם כן – יכול להיות שלהבא כדאי לחתוך את תפוחי האדמה והבטטות יותר קטן

    • נחמה ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 14:34

      הי
      ראיתי שמשה שגב לוקח נייר אפיה מקבצ'ץ אותו פותח קצת ומניח על העוף ועל זה נייר כסף .מה דעתך ???

      • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:43

        גם אני עושה את זה. ראי ההנחיות שכתבתי במתכון. לא חייבים לקווצצץ' את נייר האפיה אפשר גם פשוט להניח מעל העוף הכל עובד במקרה זה 🙂

  2. דבי ב- 31 במרץ 2020 בשעה 15:09

    שלום וברכה!
    נראה מעולה!
    במה אפשר להחליף את הסויהו כיצד לצמצם את הסוכר?
    אני רגילה להשחים מגולה בתחילת האפיה ועל חום 275, אפשר?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 31 במרץ 2020 בשעה 20:31

      אחרי שלל ניסיונות שעשיתי על המתכון את כמות הסויה והסילאן אני לא ממליצה לשנות כי הם אחראים לטעם. שימי לב שזה מתחלק בין העוף לתפוחי האדמה והבטטות אז לא יוצא כזה מתוק
      לגבי האפיה – את יכולה להשחים בהתחלה על 275 אבל לדעתי מספיק 200-220 ממליצה לך להכין כפי שכתבתי במתכון וככה תקבלי עוף רך רך רך.

    • זהורית ב- 1 באפריל 2020 בשעה 19:18

      זה מתכון מנצח של רות סירקיס האגדית.

      • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:59

        יכול להיות שזה גם מתכון של רות סירקיס – מודה שלא ראיתי. לדעתי בשנות השמונים לא היה פה רוטב סויה… וגם בסילאן לא ממש השתמשו באפיה, כך שקצת פחות הגיוני שאת מתכוונת למתכון הזה.
        בכל מקרה, את המתכון הזה הכנתי ופיתחתי עם השנים, כולל הטכניקה של המשחק עם החום.

        • אסף ב- 20 ביולי 2020 בשעה 21:48

          שלום. האם העוף נשאר עם רוטב או קריספי? תודה על האתר הנפלא

          • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2020 בשעה 15:50

            העוף קריספי מלמעלה ויש רוטב מלמטה שאני אוהבת לפזר על העוף שאני מפרקת לילדים שלי כדי שיהיה להם יותר מתוק וטעים.
            ותודה על המילים החמות 🙂



  3. שרה רוט ב- 1 באפריל 2020 בשעה 11:05

    היי האם אפשר לכסות את התבנית במכסה שלה או עדיף עם ניר אלומיניום?

    • שמח במטבח ב- 1 באפריל 2020 בשעה 13:39

      אפשר בהחלט אם יש לתבנית מכסה

  4. מישהי ב- 1 באפריל 2020 בשעה 11:25

    הי, האם אפשר להשתמש בדבש במקום בסילאן?

  5. שרה ברוך ב- 1 באפריל 2020 בשעה 20:07

    מתכון העוף ניראה טעים
    תודה אני אכין אותו לח

  6. טלי לוי ב- 2 באפריל 2020 בשעה 8:15

    בוקר טוב, רציתי לדעת בקשר לעוף,זה לא מתייבש כל כך הרבה זמן בתנור , לא מספיק שעה,נראה טוב העוף עם הבטטה💕💕🍓

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:52

      הי טלי. העוף לא מתייבש – גם כי מכסים אותו עד השלב האחרון של האפיה וגם כי הוא נאפה (לאחר חימום קצר בחום גבוה) ב 150 מעלות. לגבי זמן האפיה – אני ממליצה לאפות הרבה יותר משעה (כתבתי גם במתכון – שעתיים שלוש בכיף), אבל גם אם רוצים שעה, בסופו של דבר זה שעה ו שלושת רבעי (חצי שעה ב 200, שעה לפחות ב 150 ועוד רבע שעה בסוף האפיה כשמשחימים אותו קצת ב 180 מעלות).

  7. יסכה ב- 3 באפריל 2020 בשעה 11:18

    היי רות! 200 מעלות או 220?
    בהכנה המהירה רשמת 200
    בהכנה שכוללת השרייה במרינדה וכו- רשמת 220.

    תודה רבה
    ידעתי תמיד שיש איזו נוסחה סודית לעוף בתנור. סופסוף גילית לי אותה 🙂

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:47

      תודה שכתבת לי. הכוונה ל 200. מייד מתקנת

  8. צליל ב- 7 באפריל 2020 בשעה 19:04

    במה אפשר להחליף את היין? או אפשר פשוט להשמיט?

    • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2020 בשעה 12:53

      אפשר להשמיט את היין. לא חייבים. זה רק לתוספת טעמים

  9. מירב אורן ב- 10 באפריל 2020 בשעה 19:38

    הכנתי אותו לשישי בערב.
    יצא טעים במיוחד!!
    אפילו הילדים ליקקו את האצבעות ועם כל המתכונים שאני מנסה לגוון להם, מזמן לא קיבלתי כאלה ביקורות מכולם.
    תודה רבה!

  10. תמר ב- 18 במאי 2020 בשעה 19:01

    אני בדרך להכין
    נראה סוףף

    להסיר את העור של העוף?

    • שמח במטבח ב- 19 במאי 2020 בשעה 8:41

      לא להסיר. העור שומר על העוף שלא יתייבש

  11. נאור הגיבור ב- 20 באוגוסט 2020 בשעה 19:17

    הי אני מתכוון להכין את המתכון עם 2 עופות שלמים בתנור. יש לך טיפים מיוחדים מעבר למה שכתבת? תודה!

    • שמח במטבח ב- 23 באוגוסט 2020 בשעה 8:19

      הי נאוה, צר לי אבל אני לא בעוונותי מתקשה לגעת בעוף שלם ולכן לא יצא לי להכין. כיוון שהמתכון כאן הוא לאפיה לזמן ארוך אני מאמינה שיעבוד גם עם עופות שלמים אבל כאמור, לא ניסיתי בעצמי.

  12. לירז ב- 29 בספטמבר 2020 בשעה 23:09

    כשאת כותבת מעט יין , כמה זה נקרא מעט ? רבע/ חצי כוס? כנ״ל לגבי אופציות התוספות כמו דבש , רסק עגבניות , רוטב צ׳ילי וכו׳ . היה נחמד אם היית מציינת כמויות . תודה

    • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 11:47

      לפי העין ולפי הטעם. זה יכול להיות רבע כוס וזה יכול להיות כוס. קשה לי לומר כמויות כי זה מתכון מאוד ורסיטילי שמקבל באהבה כל שינוי וכל כמות אז שמים לפי הטעם.

  13. מורן ב- 2 באוקטובר 2020 בשעה 11:00

    נשמע מצוין, יש לי כרעיים אבל בלי העור ואני מפחדת שהעוף יתייבש – שווה לנסות או לחפש מתכון אחר?

    • שמח במטבח ב- 3 באוקטובר 2020 בשעה 9:39

      אכן פחות מומלץ עם כרעיים בלי עור. במצב כזה אני מציעה לך לבשל את הכרעים בסיר ולא בתנור. ואז הם יהיו מכוסים ברוטב ולא יתייבשו. זה סוג של קדירת עוף ואני מבטיחה לך שזה גם יוצא מאוד מאוד טעים.

  14. פלג ב- 8 באוקטובר 2020 בשעה 22:12

    היי, אוהבת מממממשששש את המתכונים שלך!
    במה אפשר להחליף את היין? פחות אוהבת יין בעוף/בשר.

    • שמח במטבח ב- 13 באוקטובר 2020 בשעה 19:04

      תודה פלג. אפשר להכין גם בלי היין ואם את חוששת שהעוף יתייבש תוסיפי קצת מים או ציר עוף או ציר ירקות

השאר תגובה