העוף בתנור הכי טעים שתכינו

עוף בתנור זה מתכון שלדעתי כל בשלנית חייבת לדעת להכין. כי הרי עוף בתנור זה מתכון בסיס שכל כך קל להכין אותו. וכשיודעים להכין טוב אותו מתכון יכול להיות גם ארוחת צהרים סטנדרטית וגם מנה בארוחה חגיגית. פשוט כי הוא כל כך טעים שאין אחד שלא ירצה לטעום ממנו.

אז לכבוד פסח שמתקרב החלטתי לשתף אתכם במתכון המנצח שלי לעוף בתנור שיוצא פשוט מושלם. רך רך רך כזה שנופל מהעצם. וטעים כל כך שאפילו גוזלי שלי, שמאוד בררן באוכל, צועק "יששש!" כשהוא שומע שזה מה שאוכלים לארוחת הצהרים.

להכין עוף בתנור זה די פשוט וקל. רק חשוב לדעת את העקרונות הבסיסיים בהכנה שלו. אני רואה מתכונים רבים לעוף בתנור שבתכלס יוצאים טוב אבל לא הייתי אומרת שהם מדהימים.

אז אני רוצה לתת לכם פה את הטיפ הסודי שלי לעוף בתנור שיוצא מעולה ומקבל תמיד מחמאות. ותאמינו לי – זה פשוט וקל. כשאין לי כוח להתאמץ יותר מדי וללכלך כלים אני מכינה הכלללל בתבנית ואפילו לא טורחת ללכלך עוד כלי על המרינדה. כמה פשוט – ככה טעים.

החומרים:

3-4 כרעי עוף מפורקים לשוק ולירך
2 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות

למרינדה:

5 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה
שיני שום כתושות – לפחות 2 ואפשר כמובן יותר לפי הטעם
מעט יין – אדום או לבן (מה שאוהבים או מה שיש בבית)

אפשרויות לתוספות למרינדה:

דבש במקום או בנוסף לסילאן
2-3 כפות שמן זית (לא חייבים כי העוף שומני אבל לפעמים זה מוסיף)
שורש ג'ינג'ר מגורר
קטשופ או רסק עגבניות (כן! זה גם מוסיף לטעמים)
רוטב טריאקי
ריבת משמש או ריבת תפוזים או ריבת תפוחים
מעט חומץ בלסמי
רוטב צ'ילי מתוק
תיבול שאוהבים – פפריקה, כורכום וכו' (ממש לא חובה ואני לרוב מעדיפה את המתיקות מהסילאן ללא תוספת תיבול).

ההכנה:

אני לרוב מכינה את עוף בתנור בגירסה המהירה, שעיקרה הוא ששמים הכל יחד בתבנית, מערבבים עם הידיים ושולחים לתנור. אבל כשבא לי להשקיע אני מכינה יום קודם את העוף במרינדה ואז אופה.  כמובן שכותבת לכם פה את שתי הגירסאות.

הגירסה המקוצרת לממהרים ולמי שלא אוהבים ללכלך מלא כלים:

על התבנית שמים את חומרי המרינדה ומערבבים. מוסיפים את העוף, תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים הכל יחד. מסדרים יפה בתבנית. מכסים ואופים – 200 מעלות לחצי שעה, 150 מעלות לפחות שעה נוספת ואני ממליצה שעתיים לפחות ואף יותר. ולסיום מורידים את הכיסוי, מעלים ל 180 מעלות בטורבו, ואופים עוד רבע שעה עד להשחמה.

ולגירסה למשקיענים (שגם היא קלה מאוד)

מערבבים בקערה גדולה  או בתבנית את חומרי המרינדה מוסיפים את העוף ומתבלים אותו מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ושולחים את העוף ללילה במקרר (או לכמה שעות במקרר)

למחרת מחממים תנור ל 200 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה (ככה לא יהיו הידבקויות והתבנית לא תתלכלך ברוטב דביק) או פשוט אופים בתבנית ייעודית ויפה להגשה ומניחים עליה את העוף.

בשארית המרינדה משתמשים כדי לתבל את תפוחי האדמה והבטטות.

מניחים את תפוחי האדמה והבטטות בין חלקי העוף. אם אין מקום מניחים את העוף גם מעל תפוחי האדמה והבטטות.
כאן אני חייבת לומר מילה טובה על התנור שלי – מתוצרת בוש דגם 675 – שהתבנית שלו ממש גדולה ביחס לתנורים אחרים ומכילה גם כמות של עוף וגם כמות של תוספות.

עוטפים את התבנית בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום (ככה העור של העוף לא נדבק לכלום) וסוגרים משני הצדדים אבל לא אוטמים לגמרי כדי שיהיה מקום לאדים להתנדף.

מתחילים באפיה בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה, לאחר מכן מנמיכים את החום ל 140- 150 מעלות ואופים לפחות עוד שעה נוספת ועדיף לשעתיים שלוש – זה הסוד לעוף רך רך רך – אפיה ארוכה.

במהלך האפיה רצוי לבדוק מדי פעם שהעוף לא התייבש חלילה ואפשר גם להפוך אותו.

בסוף האפיה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד שהכל משחים (כ- 15 דקות).

בשלב הזה כל הבית יהיה מלא בריחות טובים וטעימים ואל תתפלאו אם פתאום תראו את הילדים יושבים מול הדלת של התנור ומחכים שיהיה מוכן 🙂

וזהו – העוף מוכן ויש לכם עוף מדהים, רך רך רך וטעים. מהסוג שכולם אוהבים.

בתיאבון !

הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו?  אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה ????

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

מחפשים עוד רעיונות למנות עיקריות טעימות ולא מסובכות? קבלו את המנות המנצחות שלי:

אסאדו

צלי בקר

רוסטביף

עוף עם אורז – העוף החגיגי של אמא שלי

פירות יבשים ממולאים שהכנתי עם השף אהרוני

הפוסט נכתב בשיתוף BSH בוש

‏88 תגובות

  1. מירי ב- 31 במרץ 2020 בשעה 14:42

    ווואהו באמת נראה עוף הכי טעים!!!

    מנסה את המתכון בהזדמנות ראשונה!!

    • שמח במטבח ב- 31 במרץ 2020 בשעה 20:31

      תודה רבה מירי 🙂 מחכה לשמוע איך יצא

      • חומי ב- 28 באוגוסט 2020 בשעה 10:46

        באיזה שלב של ההכנה צריך לשים את הילד על הדלת של התנור?

        • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2020 בשעה 10:06

          הממממ…. הילד יכול להגיע לידית של התנור בכל שלב שהוא רוצה 🙂 יש לי תנור עם דלתות קרות ששומרות שהילד לא יחטוף כוויה גם אם הוא עומד מול התנור וצופה במתרחש כאילו זה סרטון בטלויזיה 🙂

        • שני ב- 20 בדצמבר 2020 בשעה 18:49

          היי, בלי מלח פלפל? 🙂

          • שמח במטבח ב- 24 בדצמבר 2020 בשעה 10:46

            אין צורך במלח כי הסויה מספקת מליחות. לגבי פלפל – אם את אוהבת את יכולה כמובן להוסיף (אני אישית מאוד לא אוהבת פלפל.. בעוונותי)



      • זהבית ב- 30 בדצמבר 2020 בשעה 19:36

        היי, אופים בטורבו כל הזמן או רק כשמורידים הכיסוי?

        • שמח במטבח ב- 30 בדצמבר 2020 בשעה 19:58

          כל הזמן

        • נטע ב- 3 במאי 2021 בשעה 12:16

          האם לא צריך לבשל קצת את תפוחי האדמה לפני?

          • שמח במטבח ב- 4 במאי 2021 בשעה 19:41

            אם היה צריך זה היה כתוב במתכון 🙂 שימי לב שמדובר באפיה לזמן ארוך



    • רותם ב- 9 באפריל 2020 בשעה 16:27

      עשיתי הכל כמו שרשמת והשריתי את הירקות והעופות במרינדה לילה קודם. לא מבינה למה אחרי שעתיים וחצי בתנור העוף יצא נהדר אבל התפו"א והבטטה נשארו קשים….

      • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2020 בשעה 17:40

        האם אפית בהתחלה ב 200 מעלות למשך חצי שעה? ובסוף האפיה האם נתת לעוף ולירקות השחמה של עוד רבע שעה?
        אם כן – יכול להיות שלהבא כדאי לחתוך את תפוחי האדמה והבטטות יותר קטן

    • נחמה ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 14:34

      הי
      ראיתי שמשה שגב לוקח נייר אפיה מקבצ'ץ אותו פותח קצת ומניח על העוף ועל זה נייר כסף .מה דעתך ???

      • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 18:43

        גם אני עושה את זה. ראי ההנחיות שכתבתי במתכון. לא חייבים לקווצצץ' את נייר האפיה אפשר גם פשוט להניח מעל העוף הכל עובד במקרה זה 🙂

    • שרה ב- 4 ביולי 2021 בשעה 4:11

      חיפשתי מתכון לכרעיים של עוף ובמקרה הגעתי אליך. רציתי להגיד לך שהעוף שלך בחיים אחרים היה יכול להתאים לי גם. אבל אני חולת סוכרת ולכן התיבול שלך אסור עלי. אני מכינה עוף בתנור עם תפוחי אדמה כבר למעלה מ45 שנה ותמיד באותו האופן. אתן לך מרשם שלי כדי שתוכלי לנסות פעם משהו אחר, בלי סוכר. קחי את העוף הזה ושימי אותו כמו את שלך בתבנית ולידו תפוחי אדמה מאיזה צורה שאת רוצה. הכיני מישחה משמן רגיל יכול להיות גם שמן חמניות אני לא אוהבת קנולה. קצת מלח, הרבה פפריקה מתוקה ושן שום כתושה. ערבבי הכל היטב ובשתי ידיים מירחי על העופות ותפוחי האדמה היטב מכל הצדדים. חממי את התנור על 180 מעלות והכניסי הכל לשעה עד שעה ורבע לתנור. בתיאבון. זה בלי סוכר ואת תפוחי האדמה את לא חייבת לאכול הילדים אוהבים אותם. הוסיפי ליד סלט ירקות טעים ויש אחלה ארוחה. בתיאבון.

  2. דבי ב- 31 במרץ 2020 בשעה 15:09

    שלום וברכה!
    נראה מעולה!
    במה אפשר להחליף את הסויהו כיצד לצמצם את הסוכר?
    אני רגילה להשחים מגולה בתחילת האפיה ועל חום 275, אפשר?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 31 במרץ 2020 בשעה 20:31

      אחרי שלל ניסיונות שעשיתי על המתכון את כמות הסויה והסילאן אני לא ממליצה לשנות כי הם אחראים לטעם. שימי לב שזה מתחלק בין העוף לתפוחי האדמה והבטטות אז לא יוצא כזה מתוק
      לגבי האפיה – את יכולה להשחים בהתחלה על 275 אבל לדעתי מספיק 200-220 ממליצה לך להכין כפי שכתבתי במתכון וככה תקבלי עוף רך רך רך.

      • איריס ב- 21 במרץ 2021 בשעה 14:28

        אני שמה את כל חומרי המרינדה בצנצנת סוגרת במכסה ומנערת היטב עד שכל הרוטב מתאחד, מסדרת את חלקי העוף בתבנית זכוכית (פיירקס) שופכת את המרינדה ומעסה היטב את חלקי העוף. מכסה בניילון נצמד ושולחת לאישפוז במקרר לשעה לפחות או לשנת לילה. אפשר במקום יין (מי שלא אוהב) להוסיף שליש כוס חומץ, לא משנה איזה (אני משתמשת בחומץ אורז, אבל גם חומץ תפוחים יתאים), או מיץ לימון. אם משתמשים בבלסמי, כדאי להפחית את הכמות ללא יותר משתיים שלוש כפות.

    • זהורית ב- 1 באפריל 2020 בשעה 19:18

      זה מתכון מנצח של רות סירקיס האגדית.

      • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:59

        יכול להיות שזה גם מתכון של רות סירקיס – מודה שלא ראיתי. לדעתי בשנות השמונים לא היה פה רוטב סויה… וגם בסילאן לא ממש השתמשו באפיה, כך שקצת פחות הגיוני שאת מתכוונת למתכון הזה.
        בכל מקרה, את המתכון הזה הכנתי ופיתחתי עם השנים, כולל הטכניקה של המשחק עם החום.

        • אסף ב- 20 ביולי 2020 בשעה 21:48

          שלום. האם העוף נשאר עם רוטב או קריספי? תודה על האתר הנפלא

          • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2020 בשעה 15:50

            העוף קריספי מלמעלה ויש רוטב מלמטה שאני אוהבת לפזר על העוף שאני מפרקת לילדים שלי כדי שיהיה להם יותר מתוק וטעים.
            ותודה על המילים החמות 🙂



  3. שרה רוט ב- 1 באפריל 2020 בשעה 11:05

    היי האם אפשר לכסות את התבנית במכסה שלה או עדיף עם ניר אלומיניום?

    • שמח במטבח ב- 1 באפריל 2020 בשעה 13:39

      אפשר בהחלט אם יש לתבנית מכסה

    • עינת ב- 30 בינואר 2021 בשעה 12:20

      היי! האם למתכון אפשר לשים חזה עוף?
      ואת השיטה עם תבנית התנור- זה רק אחרי השרייה בלילה?
      תודה!

      • שמח במטבח ב- 31 בינואר 2021 בשעה 19:09

        השיטה פחות מתאימה לחזה עוף. לגבי השריה ללילה – רק אם יש לך זמן. אני מודה שלרוב אני לא משרה.

  4. מישהי ב- 1 באפריל 2020 בשעה 11:25

    הי, האם אפשר להשתמש בדבש במקום בסילאן?

  5. שרה ברוך ב- 1 באפריל 2020 בשעה 20:07

    מתכון העוף ניראה טעים
    תודה אני אכין אותו לח

  6. טלי לוי ב- 2 באפריל 2020 בשעה 8:15

    בוקר טוב, רציתי לדעת בקשר לעוף,זה לא מתייבש כל כך הרבה זמן בתנור , לא מספיק שעה,נראה טוב העוף עם הבטטה????????????

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:52

      הי טלי. העוף לא מתייבש – גם כי מכסים אותו עד השלב האחרון של האפיה וגם כי הוא נאפה (לאחר חימום קצר בחום גבוה) ב 150 מעלות. לגבי זמן האפיה – אני ממליצה לאפות הרבה יותר משעה (כתבתי גם במתכון – שעתיים שלוש בכיף), אבל גם אם רוצים שעה, בסופו של דבר זה שעה ו שלושת רבעי (חצי שעה ב 200, שעה לפחות ב 150 ועוד רבע שעה בסוף האפיה כשמשחימים אותו קצת ב 180 מעלות).

  7. יסכה ב- 3 באפריל 2020 בשעה 11:18

    היי רות! 200 מעלות או 220?
    בהכנה המהירה רשמת 200
    בהכנה שכוללת השרייה במרינדה וכו- רשמת 220.

    תודה רבה
    ידעתי תמיד שיש איזו נוסחה סודית לעוף בתנור. סופסוף גילית לי אותה 🙂

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:47

      תודה שכתבת לי. הכוונה ל 200. מייד מתקנת

  8. צליל ב- 7 באפריל 2020 בשעה 19:04

    במה אפשר להחליף את היין? או אפשר פשוט להשמיט?

    • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2020 בשעה 12:53

      אפשר להשמיט את היין. לא חייבים. זה רק לתוספת טעמים

  9. מירב אורן ב- 10 באפריל 2020 בשעה 19:38

    הכנתי אותו לשישי בערב.
    יצא טעים במיוחד!!
    אפילו הילדים ליקקו את האצבעות ועם כל המתכונים שאני מנסה לגוון להם, מזמן לא קיבלתי כאלה ביקורות מכולם.
    תודה רבה!

  10. תמר ב- 18 במאי 2020 בשעה 19:01

    אני בדרך להכין
    נראה סוףף

    להסיר את העור של העוף?

    • שמח במטבח ב- 19 במאי 2020 בשעה 8:41

      לא להסיר. העור שומר על העוף שלא יתייבש

  11. נאור הגיבור ב- 20 באוגוסט 2020 בשעה 19:17

    הי אני מתכוון להכין את המתכון עם 2 עופות שלמים בתנור. יש לך טיפים מיוחדים מעבר למה שכתבת? תודה!

    • שמח במטבח ב- 23 באוגוסט 2020 בשעה 8:19

      הי נאוה, צר לי אבל אני לא בעוונותי מתקשה לגעת בעוף שלם ולכן לא יצא לי להכין. כיוון שהמתכון כאן הוא לאפיה לזמן ארוך אני מאמינה שיעבוד גם עם עופות שלמים אבל כאמור, לא ניסיתי בעצמי.

  12. לירז ב- 29 בספטמבר 2020 בשעה 23:09

    כשאת כותבת מעט יין , כמה זה נקרא מעט ? רבע/ חצי כוס? כנ״ל לגבי אופציות התוספות כמו דבש , רסק עגבניות , רוטב צ׳ילי וכו׳ . היה נחמד אם היית מציינת כמויות . תודה

    • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2020 בשעה 11:47

      לפי העין ולפי הטעם. זה יכול להיות רבע כוס וזה יכול להיות כוס. קשה לי לומר כמויות כי זה מתכון מאוד ורסיטילי שמקבל באהבה כל שינוי וכל כמות אז שמים לפי הטעם.

  13. מורן ב- 2 באוקטובר 2020 בשעה 11:00

    נשמע מצוין, יש לי כרעיים אבל בלי העור ואני מפחדת שהעוף יתייבש – שווה לנסות או לחפש מתכון אחר?

    • שמח במטבח ב- 3 באוקטובר 2020 בשעה 9:39

      אכן פחות מומלץ עם כרעיים בלי עור. במצב כזה אני מציעה לך לבשל את הכרעים בסיר ולא בתנור. ואז הם יהיו מכוסים ברוטב ולא יתייבשו. זה סוג של קדירת עוף ואני מבטיחה לך שזה גם יוצא מאוד מאוד טעים.

  14. פלג ב- 8 באוקטובר 2020 בשעה 22:12

    היי, אוהבת מממממשששש את המתכונים שלך!
    במה אפשר להחליף את היין? פחות אוהבת יין בעוף/בשר.

    • שמח במטבח ב- 13 באוקטובר 2020 בשעה 19:04

      תודה פלג. אפשר להכין גם בלי היין ואם את חוששת שהעוף יתייבש תוסיפי קצת מים או ציר עוף או ציר ירקות

  15. שרון ב- 10 בנובמבר 2020 בשעה 9:48

    היי, הכנסתי רק עוף בלי תפוחי אדמה (הוספתי גם פפריקה מתוקה, תערובת לעוף ושמן זית) ויצא ממש ממש טעים. תודה רבה,

    • שמח במטבח ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 9:55

      ודה שרון. שמחה שאהבת. גם אני לא תמיד מכינה עם תוספות. זה הכיף בעוף הזה שיוצא נפלא בכל מקרה

  16. רעות ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 5:27

    אני עומדת להכין עם שני כרעיים בלבד.
    איכשהוא עם כל מתכון נופלת עם כמות הרוטב ואו שיוצא ממש ממש רטוב או שיוצא יבש ומיובש.

    גם פה הכמויות לא מדויקות ואת כותבת על שדרוגים כמו רסק עגבניות, ג'ינג'ר, דבש, יין בכמות לא מדודה ואני תוהה איך ללכת על בטוח לדעת שאני לא נופלת הפעם ויוצא לי טוב.
    מה להוסיף וכמה ואיך להבטיח עוף עסיסי ומוצלח?
    כל כך בא לי להצליח.

    • שמח במטבח ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 9:23

      הי רעות,
      נראה לי שהסברתי זאת במתכון אבל אסביר כאן, המטרה היא שהעוף יהיה מצופה במרינדה, לא צריך לשחות ברוטב אבל גם אי אפשר שהתבנית תהיה יבשה כי אז העוף יתייבש. אם את מכינה 2 כרעים בחרי תבנית קטנה יותר ושימי שם את הכרעים ותפוחי האדמה והבטטות (או כל תוספת אחרת, או בלי תוספת) ודאגי שהתבנית תהיה מעט "רטובה" מרוטב לפני האפיה. מומלץ גם להפוך במהלך האפיה. זמן האפיה נשאר זהה.

  17. רוית ב- 25 בנובמבר 2020 בשעה 8:52

    היי נראה ממש טעיםםם
    אם אני צריכה את העוף ליום שבת,
    (אנחנו שומרים שבת) האם יש איזה טריק להכין ביום שישי ושעדיין יהיה טעים ביום שבת כאילו רק הכינו אותו? (אני יכולה לחמם בתוך התנור בשבת)

    • שמח במטבח ב- 25 בנובמבר 2020 בשעה 19:22

      את יכולה להכין בשישי ולשמור על פלטה/בתנור של שבת?

  18. אמיר שרון ב- 14 בדצמבר 2020 בשעה 23:20

    שלום

    כל התוספות למרינדה שאת מציעה לשים כאופציונאליות , באיזה כמויות יש להשתמש בהן ? באיזה שילוב או שזה לא משנה ? היו פעמים שעשיתי מרינדה עם הרבה דברים ואחרי האפייה העוף פשוט שכב בהרבה מאד רוטב . אצלך הכל נראה מאד דליל לפי התמונות , כלומר מעט מאד רוטב . כך אני מקווה שייצא לי , אז עם כל הרצון להשתמש בתוספות חשוב לי לדעת לפני כמויות ובאיזה שילוב עם חומרי המרינדה המקורית

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 19:34

      קצת קשה להתחיל לכתוב כמויות כיוון שבבישול (בניגוד לאפיית מתוקים) הכמויות הן די גמישות ותלויות בהעדפה שלך לטעם. אין בעיה שתהיה קצת יותר מרינדה כי ממילא בבישול הנוזלים מתאדים. ואכן בעוף שאני מכינה בתנור אין רוטב, הוא אמור לצאת לח ורך אבל לא שוחה בנוזלים.

  19. אמירוש ב- 17 בדצמבר 2020 בשעה 12:41

    מתכון נהדר
    הטכניקה מצויינת ומנפקת עוף טעים מאוד ורך ( 3 שעות 150 מעלות )

    הייתי מבקש אם תוכלי להוסיף עוד כמה מתכוני מרק.

    • שמח במטבח ב- 25 בדצמבר 2020 בשעה 8:13

      תודה אמירוש. יש בבלוג מספר מתכוני מרק אולם אכן אין לי הרבה כי במרקים אני פחות מתחכמת ואוהבת את הקלאסיים אז צילמתי לבלוג את המתכונים שאני הכי אוהבת. מקווה בעתיד להוסיף מרקים שווים.

  20. גל ב- 20 בדצמבר 2020 בשעה 16:26

    היי במתכון לא מצוינים תבלינים כלל ראית שיש המלצה לתבלינים שאני אוהבת הבעיה היא שאין לי מושג בזה
    האם אפשר לשים פשוט רק מה שכתבת במרינדה?( סילאן, שום סויה ויין)
    לא צריך לשים בכלל ( מלח, פלפל וכו') אין לימושג בזה לכן שואלת.

    תודה מראש

    • שמח במטבח ב- 24 בדצמבר 2020 בשעה 10:48

      הי גל, כיוון שהמרינדה כוללת חומרים שנותנים טעמים לעוףאני פחות מוסיפה תבלינים, אבל בבישול תמיד אפשר לגוון ולתבל בהתאם למה שאוהבים. אני מכינה את המתכון כמו שפרסמתי כבר שנים ומאוד אוהבת את הטעמים הללו.
      לגבי מלח ופלפל – אין צורך במלח כי הסויה נותנת מליחות ולגבי פלפל – אני אישית ממש לא אוהבת פלפל אז אני לא שמה, אבל מי שאוהב תמיד יכול להוסיף

  21. דניאל ב- 10 בינואר 2021 בשעה 10:01

    אפשר עוף ללא עור או שהוא יצא יבש?

    • שמח במטבח ב- 10 בינואר 2021 בשעה 18:33

      לא ממליצה. זה יצא יבש בלי העור.
      אני מורידה את העור מהעוף לפני שאני אוכלת (ובעלי תמיד שמח לחסל אותו, לך תבין..)

  22. נועה ב- 11 בינואר 2021 בשעה 11:07

    היי, מעבירים לטורבו רק בחלק שמורידים את נייר הכסף? או כל הזמן?

    • שמח במטבח ב- 12 בינואר 2021 בשעה 21:25

      כל הזמן
      אני אופה הכל בטורבו

      • עדיאל ב- 27 בינואר 2021 בשעה 2:29

        היי, יש לי טוסטר אובן, לשים על מצב טורבו משני התדדים למשך 3 שעות? זה לא ישרוף לי את העוף?
        תודה:)

        • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2021 בשעה 18:34

          בטוסטר ההוראות קצת שונות מאשר בתנור…
          בכלל יש טורבו בטוסטר?
          מן הסתם הייתי אופה לפרק זמן קצר יותר כי טוסטר מתנהג שונה מתנור רגיל בגלל הגודל שלו והיכולת לשלוט בחום.

  23. ליז ב- 12 בפברואר 2021 בשעה 14:54

    מדהים! נחטף בשנייה, תודה על המתכון והטיפים

    (חבל שאי אפשר לצרף תמונה… יצא פשוט נדיר)

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2021 בשעה 7:40

      שמחה לשמוע שאהבתם <3
      מוזמנת לצרף תמונה בקבוצה שלי - שמח במטבח בפייסבוק

  24. לילך ב- 23 בפברואר 2021 בשעה 13:59

    כבר הרבה זמן מסתבכת עם עוף בתנור ניסיתי המון מתכונים… היום הכנתי את המתכון הזה עם מייפל במקום הסילאן, יצא פשוט מושלם! קל להכנה, עסיסי, ממש טעים! חיפושי הסתיימו.
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 24 בפברואר 2021 בשעה 19:57

      שמחה לשמוע שהסתדרת. אני חושבת שהבעיה היא שיש מלא מתכונים שזמן האפיה בהם קצר מדי וזה מה שמביא לתוצאות פחות טובות. בקיצור – שמחה לשמוע שמצאת מתכון שיעבוד לך

  25. נעמה ב- 4 במרץ 2021 בשעה 23:05

    הי, נראה סוף!!
    אני משתמשת בכרעיים ללא עוד. ראיתי שהמלצת לעשות את הכרעיין בסיר ע"מ שלא יתייבשו. האם אפשר לעשות זאת עם המתכון הזה (מבחינת רכיבים וכמויות)? האם להוסיף מים? תפוא ובטטות כפי שכתוב במתכון גם?

    • שמח במטבח ב- 5 במרץ 2021 בשעה 8:32

      אם תכיני בסיר את יכולה בלי עור וכמובן זה הולך מעולה עם תפוחי האדמה והבטטות

  26. שרון ק ב- 27 במרץ 2021 בשעה 11:21

    אני כאילו המתכון קצת מבולגן, כלומר לא חומרים מסוימים ולא אפילו זמנים מדויקים. האם אפשר לסדר את זה קצת?

    • שמח במטבח ב- 2 באפריל 2021 בשעה 16:49

      מבולגן? אלפי אנשים הכינו, דיווחו שהצליח להם ושלחו לי תמונות. אני אישית מכינה כבר 20 שנה אותו, אז אני חושבת שאולי התבלבלת? ממליצה לקרוא שוב.

  27. יהודית ב- 29 באפריל 2021 בשעה 20:59

    זה אופן ההכנה הכי טוב מתוך עשרות נסיונות של עשרות מתכונים מכל מני אתרים. תודה על המתכון. הכנתי ויצא מדהים!!!! ממש תודה!!!

    • שמח במטבח ב- 30 באפריל 2021 בשעה 9:13

      תודה רבה יהודית, מסכימה איתך שזו הדרך הכי טובה לקבל עוף רך רך.

  28. מיכל ב- 7 במאי 2021 בשעה 8:40

    האם בגרסה הארוכה אפשר גם להשרות התפוא והבטטה כמה שעות או להוסיף אותם רק ברגע האחרון?

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 10:59

      לא מציעה להוסיף ברגע האחרון. זמני האפיה של תפוחי האדמה הם קצת יותר ארוכים מאשר של הבטטות. בגירסה הארוכה תפוחי האדמה יוצאים ממש מושלמים. אל תשכחי שיש פה אפיה בחום נוך יחסית לאורך זמן.

  29. אדוארד ב- 7 במאי 2021 בשעה 16:24

    עשיתי הכל לפי המתכון. חצי שעה ושעה לא מספיקים לכלום. העוף נשאר לא מוכן ותפוחי אדמה נשארו קשים, אפילו שחתכתי אותם.. נאלצתי להמשיך להכין אותו בדרך הרגילה במשך שעה נוספת. הזמנים במתכון לא הגיוניים. ויש לי תנור מעולה.

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 10:47

      אדוארד היקר -צר לי אבל לא עשית את המתכון לפי ההוראות. לאחר שעה וחצי העוף כבר יהיה אפוי (וגם תפוחי האדמה אם הכנת בטמפרטורות המדוברות), אבל.. כתבתי במתכון שההמלצה שלי היא לאפות לפחות שעתיים וחצי ואף יותר.

  30. שולמית ב- 13 ביוני 2021 בשעה 21:57

    האם בטוסטר אובן יוצא טעים באותה מידה?
    מה ההוראות אפייה למי שמכין את זה בטוסטר?
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 14 ביוני 2021 בשעה 12:57

      לפני שהיה לי תנור אפיתי הכל בטוסטר אובן גדול ויצא בסדר גמור. שימי לב לכסות טוב את העוף שלא יתייבש לך ובדקי אם הטמפרטורות יתאימו. כל תנור מתנהג אחרת ובטח טוסטר. נסי כפי שכתוב במתכון להתחיל בחום גבוה לכ 20 דקות (בתנור רגיל זה קצת יותר) ואז תנמיכי לחום נמוך יותר ותעקבי מדי פעם לראות שהעוף לא מתייבש לך.

      • שולמית ב- 3 באוגוסט 2021 בשעה 0:54

        תודה רבה על העזרה!!@

  31. דבורה ב- 23 ביוני 2021 בשעה 19:53

    היי
    עשיתי בדיוק כמו שכתוב,
    רק במקום 150 עשיתי אולי 160 ויצא עוף מאד מאד יבש.
    (התפו"א יצאו מועלים)
    נראה לך זה קשור לטמפרטורה?

    • שמח במטבח ב- 25 ביוני 2021 בשעה 16:37

      בהחלט קשור כי 160 זה חום בינוני גבוה יחסית, במיוחד בתנורים שהם חזקים יותר ואז הנוזלים מתאדים יותר מהר והעוף מתייבש. לפעמים אם הסיר מכוסה ממש טוב זה פחות משפיע אבל אם מכסים בנייר אלומיניום זה בהחלט מורגש והעוף מתייבש יותר מהר.

  32. טלטול ב- 17 ביולי 2021 בשעה 14:18

    מתכון מעולה
    הכנתי את אותו דבר עם כנפיים (מה שהיה בבית)
    יצא מהמם!

    • שמח במטבח ב- 21 ביולי 2021 בשעה 11:31

      נשמע מעולה!! בטוחה שגם הכנפיים קיבלו באהבה את התיבול ואופן ההכנה

  33. יהודית ב- 19 באוגוסט 2021 בשעה 23:52

    תודה רבה על המתכונים השווים!
    זו תהיה בעיה אם אשרה גם את תפוחי האדמה והבטטות כמה שעות עם העוף יחד במקרר?

השאר תגובה