צ'ורוס אפויים
חנוכה מתקרב והשנה החלטתי לגוון מהסופגניות ולפנק את המשפחה והחברים עם צ'ורוס !! את הרעיון קיבלתי מהביקור האחרון שלי בברצלונה, שם מוכרים צ'ורוס בערך בכל פינה ושוק, מצופים בסוכר ומוגשים עם כוסית קטנה של רוטב שוקולד. זה היה פשוט מושלם. אז חשבתי-למה שלא אכין צ'ורוס בבית? רק שבמקום לטגן אותן בשמן עמוק אמצא גירסה אפויה.
למתכונים נוספים שלי לחנוכה לחצו כאן, תמצאו מתכונים לסופגניות מכל הסוגים, לביבות מדהימות, תפופאי ומנות שיעשו לכם את החג לשמח במיוחד.
ואז, בתזמון מושלם הגיע התנור החדש והחתיך שלי (בוש מסידרה 8) שלא רק שיש לו תכנית אייר פריי לטיגון ללא שמן אלא שיש לו תבנית מחוררת שהופכת את ה"אייר-פריי" ליותר קל. מייד התחלתי לשחק עם מתכונים ולנסות אותם שוב ושוב, עד שהגעתי למתכון המושלם שהצליח לי מעבר לציפיות.
קיבלתי צ'ורוס שחומים וחתיכיים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, טעימים בטירוף.
וכמובן שצילמתי לכם סרטון של ההכנה (וקצת שוויצים בתנור החדש). מקווה שתאהבו את המתכון ושתאמצו אותו, כי בחיי שהוא ממש קל וממש מוצלח.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
והנה כמה טיפים להכנה:
1. חשוב לערבב טוב טוב את הרביכה לאחר הוספת הקמח כשהסיר עדיין חמים, זה עוזר לאידוי הנוזלים ולקבלת בצק יציב יותר.
2. קררו את הרביכה לפני הוספת הביצים, אחרת תקבלו חביתה בסיר.
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים טוב טוב לאחר כל הוספה.
4. לאחר הוספת הביצה השניה זה ייראה כאילו יש לכם בצק אחיד, אבל אל תוותרו על הביצה השלישית. אתם תראו שאחרי שתוסיפו אותה יהיה לכם בצק סמיך בצבע צהבהב. הביצים חשובות למתכון כי הן הגורם שמתפיח את התערובת ונותן לה את המרקם האוורירי ואת הצבע השחום.
5. אם בטעות יצא לכם מרקם דליל מדי אפשר לחמם את התערובת בחום נמוך ולערבב כל הזמן עד שתהיה סמיכה יותר.
6. צ'ורוס צריך לאכול כשהם טריים, הם נהיים דרדלה אם שומרים אותם. אבל אם בכל זאת נשארו לכם, חממו אותם קצת בתנור והם יחזרו להיות פריכים כמעט כמו בהתחלה.
7. אין בעיה לזלף צ'ורוס ולהקפיא אותם ואז להפשיר מעט ולאפות בהזדמנות אחרת. באופן מפתיע הם יוצאים מעולה גם לאחר הקפאה.
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.
הכנתם?? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק. אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
צ'ורוס אפויים
מצרכים:
- 100 גרם חמאה
- 180 מ"ל חלב 3/4 כוס
- 50 גרם סוכר רבע כוס
- 1/2 כפית מלח
- 140 גרם קמח לבן כוס
- 3 ביצים גודל M
- להגשה - חמאה מומסת או ספריי שמן, וסוכר מעורבב עם מעט קינמון (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו. אם יש תכנית אייר פריי משתמשים בה.
- מביאים לרתיחה את החמאה, סוכר חלב ומלח
- מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים לקבלת רביעה. התערובת צריכה להתאחד ולהפרד מדפנות הסיר.
- מניחים לתערובת להצטנן מעט ואז מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב בין כל הוספה. המרקם שמתקבל צריך להיות סמיך וליצור חוט כשמפרידים מהתערובת בין שתי אצבעות.
- מעבירים לשק זילוף, רצוי עם צנטר כוכב, מזלפים צ'ורוס לאורך בתבנית מרופדת בנייר אפיה. חשוב לשמור על מעט מרווח ביניהם כי הם תופחים באפיה.
- אופים במשך כרבע שעה עד שהצ'ורוס שחומים.
- בעזרת מברשת משמנים מעט את הצ'ורוס בחמאה מומסת (או בספריי שמן) וטובלים בסוכר מעורבב בקינמון.
Video
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
המתכון בשיתוף עם בוש ישראל.