סופגניות מלוחות עם מוצרלה ופרמז'ן

מי אמר שסופגניות חייבות להיות מתוקות? לכבוד חנוכה החלטתי השנה לחשוב על רעיון מקורי יותר ומיוחד לחגוג איתו והחלטתי שהפעם אכין סופגניות מלוחות! השילוב המופלא של בצק שמרים עדין וגבינות מלוחות הוא פשוט נפלא והתוצאה היא סופגניות אווריריות עם מליחות עדינה מהמוצרלה כאשר במקום הציפוי המסורתי של אבקת הסוכר הן מצופות בפתיתי פרמז'ן. עונג צרוף!

סופגניות מלוחות

את הסופגניות המלוחות והנפלאות הללו הכנתי עם המיקסר החדש שלי, מתוצרת מורפי ריצ'ארדס דגם Artist max שהגיע בעיתוי מושלם ושניה לפני החג, אחרי שהמיקסר הקודם שלי התקלקל. ממש חיכיתי לחנוך אותו ושמחתי מאוד להכין איתו מתכון לחג.
ולפני שתשאלו – מדובר במיקסר מקצועי, שההתרשמות שלי ממנו היא שהוא סוס עבודה של ממש. עם מנוע חזק, ועם קערה גדולה של 8 ליטר שאין שום בעיה להכין איתו בצק שמרים גם מ 2 קילו קמח (והכנתי 🙂 ), צד דיגיטלי עם טאצ' שכולל טיימר, ומנגנון ששומר שהוא יעמוד יציב על השיש ולא ירקוד בזמן העבודה.

וכמובן שכשמדובר במוצר טוב שניסיתי ואהבתי אני דואגת גם לכם, הקוראים שלי ולכן ארגנתי עליו קוד הנחה של 15% מהמחיר שבאתר של מחסני חשמל (כולל ההנחות של החנות) עם הקוד HAPPYKITCHEN ההנחה בתוקף עד יום רביעי ה 21.12 בחצות. אז למי שזקוקה או רוצה להתחדש במיקסר מקצועי טוב זו הזדמנות נהדרת.

ובחזרה לסופגניות – כאמור אחרי שלל מתכוני הסופגניות חשבתי שיהיה נחמד לגוון עם סופגניות מלוחות. הכנתי אותן כמיטב המסורת בטיגון בשמן עמוק אבל כמובן שאפשר להכין אותן גם בתנור, ואחרי החג אין בעיה גם לקרוא להן לחמניות גבינות מפנקות 🙂 וליהנות מהן כל השנה.

ואם כבר, הכנתי לכם גם סרטון של ההכנה כדי שתוכלו להתרשם מקלות ההכנה ומשלבי ההכנה.

החומרים לכ 18 סופגניות בינוניות:

500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן
כף שמרים יבשים
20 גרם (כף) סוכר
כפית מלח
ביצה אחת
75 גרם חמאה רכה
240 מ"ל (כוס) חלב
200 גרם (שקית) מוצרלה מגוררת
ולציפוי – כ 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק

לחמניות מוצרלה מלוחות

ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את הביצה, החמאה והחלב ומערבלים במהירות נמוכה עד שהבצק מתחיל להתגבש. אם הבצק מרגיש רטוב מדי ניתן להוסיף עוד קצת חלב אבל הכמות אמורה להספיק.
מוסיפים את המוצרלה המגוררת וממשיכים לערבל עוד כמה דקות עד שהבצק חלק, לא דביק וגמיש.

משמנים מעט את הקערה ומניחים את הבצק לתפיחה של כשעה-שעתיים עד שיכפיל את הנפח שלו. ככה הבצק נראה לפני ההתפחה.

וככה הבצק נראה אחרי התפיחה. שימו לב שיש לי פה קערה של 8 ליטר שהיא יותר גדולה מקערת מיקסר סטנדרטית, זה נותן לבצק יופי של מקום לתפוח בלי שיגלוש מהקערה

את הבצק שתפח נחלק ל- 18 כדורים. כל אחד במשקל בערך 60 גרם. אפשר גם קטנים או גדולים יותר. אני פשוט אוהבת את הגודל הזה שהוא יותר מביס אבל פחות מסופגניה גדולה. ונניח להם לתפוח במשך כ- 20 דקות. בזמן הזה אפשר להתחיל לחמם את השמן.
שימו לב שהתפחתי אותן, כמיטב המסורת כל ריבועי נייר אפיה, אבל בפועל ומאחר והבצק לא היה דביק, לא היתה בעיה להעביר אותן לשמן בלי הנייר, אז בקיצור – פשוט תתפיחו על השיש או על נייר אפיה גדול.

ועכשיו לטיגון. אני אומרת מראש שמי שנרתעים מטיגון עמוק (מודה שגם אני פחות נוהגת לטגן ככה, חוץ מאשר בחנוכה) אין בעיה לאפות את הסופגניות האלה, ואין גם בעיה לזלול ולהגיש אותן אחרי החג כלחמניות גבינות. הן טעימות בכל מצב ואיך שלא נקרא להן 😆 .
אם מטגנים – שימו לב למלא את הסיר בלפחות ליטר שמן ולשים לב שהסיר יהיה כזה שמתאים לטיגון של 3-5 סופגניות בכל פעם – כלומר לא סיר גדול מדי. מומלץ להשתמש במד טמפרטורה ולוודא שהשמן יהיה בין 170 ל- 190מעלות. אלה הטמפרטורות שיאפשרו לנו להשחים את הסופגניות ושהבצק שבמרכז שלהן יתפח יפה ולא יישאר נא. מעבר לזה הן יישרפו מהר ומתחת לזה הן לא ישחימו טוב.
אם אופים – מרחו את הסופגניות (או לחמניות, תבחרו איך לקרוא להן) במעט ביצה מדוללת במעט מים, או חלב, כדי שיהיה להן צבע יפה ואפו אותן ב 170 מעלות במשך כ 10 דקות.

מתחילים בטיגון בצד אחד שלהן וכשהן משחימות הופכים ומטגנים בצד השני. הסופגניות הללו יקבלו צבע מכל הצדדים בלי הפס האופייני לסופגניות. הן גם יצאו עגולות כמו כדורי טניס קטנים. כשהן שחומות מספיק מכל הצדדים מעבירים בעדינות באמצעות כף מחוררת לתבנית או רשת עם נייר סופג.

וכשהסופגניות עדיין חמות, להשלמת המראה המפודר, גלגלו אותן בגבינת פרמז'ן מגוררת. זה גם יוסיף למראה שלהן וגם יוסיף עוד מימד עדין של מליחות לטעם שלהן. אפשר גם להכניס אותן לתנור לעוד כמה דקות כדי שהפרמז'ן תתמוסס קצת אבל לא חובה בכלל.

הסופגניות כמובן הכי טעימות כשהן טריות וחמות. לא תאמינו כמה הן ירגישו כמו סופגניות עם המרקם המיוחד של סופגניות שטוגנו בשמן עמוק, וכמה הטוויסט הזה של המליחות יהיה פשוט נפלא.

חג שמח לכולכם.

למתכוני חנוכה נוספים כנסו לקטגוריית "חנוכה" בבלוג. תמצאו שם שלל מתכונים נהדרים, מלוחים ומתוקים כאחד שיעשו לכם את החג להכי שמח שיש.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

סופגניות מוצרלה ופרמזן

Servings 18 סופגניות

מצרכים:

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר 20 גרם
  • כפית מלח
  • 1 ביצה בינונית
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 240 מ"ל חלב
  • 200 גרם מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם פרמזן - לציפוי
  • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר מערבבים קמח עם שמרים. מוסיפים את יתר החומרים למעט הגבינות, ומערבלים במהירות נמוכה עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  • מוסיפים את המוצרלה המגוררת ומערבלים במשך כמה דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק וגמיש.
  • משמנים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד שיכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים)
  • מחלקים את הבצק לכ- 18 כדורים (כ 60 גרם לכל כדור, כמובן אפשר כל גודל שתרצו) ומניחים לתפיחה לבערך 20 דקות. בינתים מחממים את השמן במחבת לטמפרטורה שבין 170 ל 190 מעלות.
  • מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק משני הצדדים עד שישחימו ומעבירים לכלי עם נייר סופג.
    אם רוצים לאפות - מברישים את הסופגניות (שעכשיו יהיו לחמניות 🙂 ) בביצה מעורבבת עם מעט מים ואופים כ 10 דקות ב 170 מעלות עד שהן שחומות.
  • מגלגלים את הסופגניות בפרמז'ן ומגישים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *