שווארמה פרגיות ביתית בקלי קלות

זה לא סוד שאני תמיד מחפשת רעיונות קלים ומהירים לארוחת הצהרים לילדים ולנו. וכשאני מוצאת משהו טוב אני יותר משמחה לשתף אתכם. אז קבלו את אחד המתכונים שמככבים במטבח שלי – שווארמה פרגית שאני מכינה בבית בצ'יק צ'ק. היא טעימה בטירוף, מהירת הכנה וקל להכין ממנה כמויות ולהאכיל את כל המשפחה בלי לבלות שעות במטבח.

הפעם אני מכינה לכם שווארמה בעזרת הנינג'ה גריל – המכשיר שהתמכרתי אליו, ואיתי כל חברותי ובצדק כי המכשיר הזה פשוט מככב אצלי במטבח. אני משתמשת בנינג'ה גריל כבר 3 שנים, וכיום משתמשת בדגם נינג'ה מקס פרו (דגם AG653) שהוא רחב ונוח לעבודה בכמויות גדולות. מדובר במכשיר משולב שמאפשר טיגון ללא שמן (אייר פריי), גריל בבית בלי כל הריחות של העשן, וגם כולל פלטה שטוחה (פלאנצ'ה) שמאפשרת לי לטגן ולהקפיץ עליה דברים, וככה הכנתי איתה את השווארמה שמככבת במתכון הזה.
למי שאין בבית נינג'ה גריל אל דאגה, אין בעיה להכין גם על מחבת "רגילה", אז אין תירוצים לא להכין 🙂

הפעם המתכון כל כך פשוט שהכנתי לכם סרטון של ההכנה, ובהמשך כמובן מתכון כתוב. הכמויות במתכון הן לזוג אבל כמובן שאין בעיה להכפיל כמויות.
ועוד הערה חשובה – לא נתתי פה מתכון לתבלין שווארמה פשוט כי מצאתי בכמה חנויות תבלינים תערובות שווארמה ממש מוצלחות. אני ממליצה לכם בחום לבדוק את התערובות ולקנות אחת טריה יחסית ולהריח אותה קודם – אם יש לה ריחות מעופשים או ריחות חזקים של כורכום תבחרו תערובת של חברה אחרת.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

שווארמה פרגיות

Servings 2 מנות

מצרכים:

  • 3 נתחי פרגית
  • 2 כפות שמן (רגיל, לא שמן זית)
  • 2 כפות תבלין שווארמה
  • 1 בצל חתוך לרצועות

הוראות הכנה:

  • מערבבים את תבלין השווארמה עם השמן ומצפים את נתחי השווארמה בתערובת.
    רצוי להשאיר לכמה שעות לספיגת טעמים אבל לא חובה.
  • מטגנים את הבצל עד להזהבה. אני טיגנתי את הבצל על הפלאנצ'ה של הנינג'ה גריל (למי שאין מטגנים על מחבת)
  • מניחים את הבצל בצד ומעבירים לפלאנצ'ה את נתחי הפרגיות. צולים משני הצדדים במשך כמה דקות עד שהם מוכנים.
  • מעבירים את נתחי הפרגיות המוכנים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות.
  • מחזירים את נתחי הפרגיות והבצל המטוגן לפלאנצ'ה, מערבבים יחד ומחממים מעט.
  • בתיאבון 🙂
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

מחפשים רעיונות נוספים למנות קלות ומהירות? מה דעתכם על פסטה ברוטב בולונז שילדים טורפים או אולי שניצלים אפויים שכולם עפים עליהם, ואם עוד לא הכנתם את העוף בתנור שלי אתם חייבים ואיך אפשר בלי הקציצות ברוטב שכל הילדים אוהבים.

לעוד רעיונות למתכוני בישולים טעימים וקלים כנסו לקטגוריית הבישולים בבלוג.

גילוי נאות – המתכון צולם בשיתוף שריג – יבואנית נינג'ה גריל.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *