שקשוקה שכולם יזללו
בראנצ'ים או ארוחות ערב עם חברים הם תמיד הזמן למנות שכיף לזלול ביחד. שקשוקה היא לדעתי אחת המנות שהכי הכי שווה להכין לארוחות כאלה. אז כשקיבלתי על עצמי להשתתף באתגר העגבניות, כפי שהופיע בתכנית האהובה עלי "מאסטר שף", ישר החלטתי להכין שקשוקה עסיסית ושווה. כזו שאף אחד לא יוכל שלא לבצוע חתיכת בגט וישר לזלול ממנה.
מה זה האתגר? פשוט מאוד – משתתפי התכנית (וגם אני) התבקשו להכין מנה שתעלף את השופטים שהרכיב המרכזי בה יהיה עגבניות משימורים.
אז למשתתפים היה מזווה מצוייד עם כל החומרים, ואני קיבלתי אריזה של שימורי עגבניות איטלקיות של מאסטר שף (שממילא נמצאים אצלי באופן קבוע במזווה) יחד עם עציץ עגבניות שרי, ובקשה להכין מנה משלי שתהיה שווה לא פחות משל המשתתפים.
אז ישבתי וחשבתי, והחלטתי שממש בא לי להכין שקשוקה. אבל כיוון שבכל זאת מדובר בסטנדרט של מאסטר שף, החלטתי להוסיף לה טוויסט שישדרג והוספתי לה כדורי מוצרלה. כדורי המוצרלה התחממו עם הרוטב והפכו לטעימים ונמסים ופשוט מושלמים. ותחשבו כמה זה טעים יחד עם הביצים (שאני אוהבת לזלול כשהחלמון שלהם עדיין קצת נוזלי). זה כזה יאמייייי!!
החומרים:
בצל אחד גדול פרוס לרצועות
2 שיני שום פרוסות
גמבה גדולה
פחית שימורי עגבניות חתוכות לקוביות
חצי פחית שימורי רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
מעט מים חמים
3 ביצים
כדור מוצרלה גדול (100 גרם בערך)
מלח ופלפל
לקישוט – עלי בזיליקום.
ההכנה:
מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן עד שהוא משחים. מוסיפים את השום ומטגנים עוד טיפה.
מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ומטגנים עוד מעט עד שהן מתרככות.
כשהפלפלים טיפה רכים מוסיפים פחית של שימורי עגבניות איטלקיות וחצי פחית (זה בערך כף נדיבה) של רסק עגבניות, כפית של פפריקה מתוקה ומלח לפי הטעם (ומי שאוהב גם פלפל) ומערבבים. מוסיפים גם מעט מים כדי שהכל יתערבב בקלות, הרסק יתמוסס לתערובת והיא לא תתייבש במהלך הבישול.
וכמה מילים על השימורים: כפי שכתבתי קודם – מדובר במוצר שאני מאוד אוהבת להשתמש בו (וגם המלצתי עליו לא אחת כאן). השימורים הללו מגיעים מאיטליה, מעגבניות שנקטפו בשיא הקיץ וישר השתמרו. מסיבה זו אני בהחלט מעדיפה את השימורים האיטלקיים (למרות שלרוב אני בעד שימוש בתוצרת הארץ). פשוט כי הטעם והאיכות שלהם יותר טובים והתוצאות בבישולים מדברות בעד עצמן. וכך גם הרסק. אז עשו לעצמכם טובה ונסו אותם.
מכסים את המחבת ונותנים לעגבניות להתבשל במשך כ- 5 דקות.
לאחר מכן מוסיפים בזהירות את הביצים, אחת אחת, רצוי בעזרת קערה. אם רוצים אפשר לעשות שקעים בתערובת ולשפוך לשם ביצים. אני השתמשתי ב 3 ביצים וכמובן שאפשר לשלב יותר.
בשלב הזה אפשר לסגור את המכסה ולתת לביצים להתבשל כמה דקות ותהיה לכם שקשוקה מושלמת.
אבל… אני החלטתי לשדרג אותה ולכן הוספתי למחבת גם קרעים מכדור מוצרלה גדול שקניתי. אתם לא מבינים כמה זה טעים יחד עם הרוטב והופך את השקשוקה לכמה רמות מעל.
והתוצאה – שקשוקה מושלמת!!! אני טרפתי אותה (ישר אחרי שצילמתי לכם) בהנאה רבה.
בתיאבון!
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
המתכון פותח בשיתוף המותג "מאסטר שף"
השבוע מגיעה בתי ומשפחתה לחופשת מולדת, זה בדיוק מה שאכין לארוחה ישראלית אחרי טיסה מייגעת. ממש בזמן, תודה!
איזה כיף לשמוע
וכן, נראה לי שזה לגמרי פינוק שווה אחרי טיסה מייגעת
נראה ששווה לנסות
תודה רבה רותי