עוגת גבינה פיסטוק

בכל שנה לקראת שבועות אני מתלבטת איזו עוגת גבינה מיוחדת אכין לקוראות ולקוראים שלי, שתהיה לא רק יפה וטעימה אלא גם מיוחדת ועם אלמנטים חדשים. השנה זה היה כל כך ברור – עוגת גבינה פיסטוק!
ולמה כל כך ברור? כי טרנד הפיסטוק הפך להיות הדבר הכי חם בעולם הקונדיטוריה השנה. הוא נמצא בכל מקום וכמובן שכיכב בויטרינות כשביקרתי בפריז באפריל האחרון. אז ידעתי שארצה להכין משהו מיוחד עם פיסטוקים לשבועות.

עוגת גבינה פיסטוק

אז אחרי שחרשתי על רעיונות מכל הפטיסריז שראיתי בפריז, החלטתי להכין עוגת גבינה פיסטוק בגירסה קלילה יחסית, שלא מצריכה המון עבודה והתוצאה יפייפיה וטעימה בטירוף!! עוגת גבינה קרה, שהיא למעשה עוגת מוס (כי השתמשתי במסקרפונה, שאותה אני מאוד אוהבת בעוגות). כל שטעם ממנה עף על השילוב וכמובן שהתלהב מהמראה שלה.

עוגת גבינה ופיסטוק

את העוגה הכנתי במסגרת פרוייקט של חברת בוש, שמוצריה מככבים אצלי במטבח ובבית, עם המיקסר השווה שלהם שיש בו שני פיצ'רים שממש אהבתי – משקל דיגיטלי מובנה שמאפשר לשקול הכל בקערת המיקסר שמונחת על בסיס המיקסר וטיימר שסופר לי כמה זמן אני מקציפה. שמה לכם כאן גם לינק לרכישה – הוא עכשיו בהנחה של 200 ש"ח.
אז הכנתי לכם גם מתכון וגם סרטון שמראה את ההכנה. מקווה שתהנו.

החומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ

500 גרם (2 מיכלים) גבינת מסקרפונה – בטמפרטורת החדר
500 מ"ל (מיכל גדול או 2 מיכלים) שמנת מתוקה
45 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפות מחית פיסטוק
חבילת בישקוטים
כוס קפה מכף אבקת נס קפה וכוס מים חמים

ההכנה:

מרפדים תבנית בבישקוטים טבולים בקפה. אני ממליצה גם להניח שקף מסביב לתבנית – זה יקל על חילוץ העוגה וישמור על שוליים יפים לעוגה.
וטיפ ממני – את השקף תהדקו לתבנית בעזרת קליפסים משרדיים ואם אין – אטב כביסה יעשה את אותה עבודה 🙂

מערבלים מעט את המסקרפונה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד שהיא טיפה מתרככת ולאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עד שמתקבל קרם מעט סמיך – כזה שמשאיר סימנים של המקציף אחרי שמפסיקים את המיקסר וכשמרימים את המקציף הוא לא ישר נוזל לקערה.

מעבירים חצי מכמות הקרם לקערה נפרדת (זו תהיה השכבה הלבנה) ולמחצית הנותרת מוסיפים את מחית הפיסטוק וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת ומתקבל קרם פיסטוק.

שימו לב שמחיות הפיסטוק מגיעות בצבעים שונים ובחוזק טעמים שונה, ולכן אני ממליצה לטעום מהקרם ולראות אם טעם הפיסטוק מספיק חזק לכם או שצריך להוסיף עוד קצת מחית. 
ועוד טיפ – אם הצבע מרגיש לכם בהיר מדי (כפי שלצערי קרה עם המחית שלי) אפשר להוסיפ טיפונת צבע מאכל (ממש מעט כי זה תופס חזק) לקבלת צבע טיפה יותר ירוק לקרם. זה לא חובה, רק אם חשוב לכם שיהיה יותר ירוק.

מעבירים מעט מהקרם – כחצי כוס – לשקית זילוף עם צנטר משונן (לקישוט) ואת היתר יוצקים על תחתית הבישקוטים.

מעבירים את התבנית למקפיא לבערך חצי שעה שטיפה יתייצב, ולאחר מכן מכסים אותו בשכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה. ההקפאה היא רק כדי לוודא שהבישקוטים ישבו יפה על הקרם ולא ישקעו בו.

מעבירים מעט מקרם המסקרפונה ששמרתם בצד לשקית זילוף עם פיה עגולה – בשביל הקישוט – ומכסים את הבישקוטים בקרם. חשוב ליישר אותו יפה עם פלטה או מרית כי זו השכבה שרואים.

מקשטים את העוגה בזילופים מקרם הפיסטוק ומקרם המסקרפונה. אני אוהבת שכל זילוף נראה אחרת ולכן את הפיסטוק זילפתי עם צנטר משונן ואת קרם המסקרפונה זילפתי עם פיה עגולה. ולסיום מפזרים מעל פיסטוקים טחונים, או שוקולד לבן מגורר, או כל קישוט אחר שאוהבים.

חד שבועות שמח 🙂

למתכוני שבועות נוספים כנסו לקטגוריית שבועות בבלוג. תמצאו שם לצד עוגות גבינה נפלאות גם קישים ומאפים נהדרים שיעשו לכם את החג.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגת גבינה פיסטוק

Author רות אופק שמח במטבח

מצרכים:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה 2 גביעים
  • 45 גרם אבקת סוכר 3 כפות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מחית פיסטוק
  • 1 חבילת בישקוטים
  • 1 כוס קפה

הוראות הכנה:

  • מרפדים את התבנית בבישקוטים טבולים בקפה. מומלת לרפד את דפנות התבנית בשקף.
  • בקערת המיקסר מקציפים לאט את המסקרפונה, וניל ואבקת הסוכר עד שהגבינה מתתרככת מעט.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
  • מעבירים מחצית מהקרם לקערה נפרדת. מוסיפים למחצית השניה את מחית הפיסטוק ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. לצבע ירוק יותר ניתן להוסיף טיפה קטנה של צבע מאכל (ממש מעט!!)
  • ישומרים מעט מקרם הפיסטוק בשקית זילוף עם צנטר כוכב (לקישוט העוגה) ויוצקים את הקרם על הבישקוטים. מקפיאים לחצי שעה (לא חובה להקפיא)
  • מסדרים מעל קרם הפיסטוק שכבה שניה של בישקוטים טבולים בקפה.
  • יוצקים מעל את קרם המסקרפונה. משאירים מעט קרם לקישוט ומעבירים לשקית זילוף.
  • מקשטים את העוגה בזילופים של קרם פיסטוק וקרם מסקרפונה ומפזרים פיסטוקים קצוצים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

הפוסט נכתב בשיתוף חברת בוש

 

 

 

 

 

 

 

‏5 תגובות

  1. טובי רופא ב- 25 במאי 2022 בשעה 14:23

    האם לשמור בהקפאה עד ההגשה? ואם כן, כמה זמן יכולה להשאר במקפיא?

  2. גלעד ב- 26 במאי 2022 בשעה 7:21

    נראה מעולה!
    האם העוגה מספיק יציבה?
    היא תשרוד נסיעה של שעה?

    • שמח במטבח ב- 26 במאי 2022 בשעה 11:45

      ממליצה להקפיא קצת לפני הנסיעה. בעקרון אמורה לשרוד.
      אם ממש חשוב שתהיה יציבה וקשה לשנע בקרור אפשר גם להוסיף לתערובת מעט ג'לטין

  3. סוניה ב- 2 ביוני 2022 בשעה 12:21

    נראה מעולה!
    כמה זמן היא תחזיק במקרר? והאם אפשר להקפיא אותה ולהוציא לפני ההגשה?(וכמה זמן לפני?)
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 22 ביוני 2022 בשעה 8:02

      העוגה מחזיקה במקרר 4 ימים. אולי יותר, לא בדקתי. אני ממליצה להקפיא ולהוציא למקרר 4-5 שעות לפני ההגשה .

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *