חיתוכיות ריבה ופירורים

המתכון שאביא בפניכם הפעם הוא אחד האהובים עלי מאז הילדות – חיתוכיות ריבה. מתכון כביכול פשוט – בצק פריך וריבה, אבל זו גם הגדולה שלו לדעתי. כי כשעושים אותו נכון, השילוב הזה טעים ברמות על ולא פלא שלחיתוכיות האלה יש נטיה להיעלם מהר מאוד מצלחת ההגשה.

הכל התחיל כשקיבלתי המון פטל והכנתי ממנו ריבה שיצאה מדהימה, ובזמן שהכנתי אותה כבר התחלתי לחשוב מה אכין איתה מעבר לנישנוש האהוב עלי של לחם עם חמאה וריבה, וישר אמרתי לעצמי, חיתוכיות ריבה!! אמרתי והכנתי, וגם צילמתי לכם סרטון 😊

את המדריך שלי להכנת ריבה תמצאו כאן, כי לדעתי אין על ריבה ביתית וממש קל להכין אותן. אז את החיתוכיות האלה תוכלו להכין מכל ריבה שתרצו, ולא חייבים להכין אותן עם ריבת פטל שהצבע שלה פשוט משגע!

החומרים לתבנית בגודל 25 X 25 ס"מ:

הערה – אני נותנת פה מתכון לבצק פריך במיקסר – לדרכים נוספות להכנת בצק פריך ראו את המדריך שלי כאן

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן (אפשר להמיר בכוסמין וכו' עד 50%)
2-4 כפות שמנת מתוקה

כ-חצי כוס ריבה שאוהבים – למדריך שלי להכנת ריבות לחצו כאן.

ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הקמח ב 3 מנות (מוסיפים, מערבבים מעט עד להטמעה ואז מוסיפים שוב) ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. שימו לב לא לערבל יותר מדי. התערובת תהיה פירורית וזה בסדר גמור.
מעבירים כשליש מהתערובת לקערה נפרדת (הם יהיו הפירורים שמעל הריבה) ושומרים אותה במקרר.

מוסיפים ליתר הפירורים שבקערת המיקסר את השמנת המתוקה, מתחילים ב 2 כפות, מערבלים מעט ואם התערובת עדיין יבשה מוסיפים עוד קצת ומערבלים. המטרה היא לקבל בצק רך ועדיין פריך שירפד את השכבה התחתונה.

מעבירים את הבצק לתבנית שמרופדת בנייר אפיה ומשטחים אותו עליה. אפשר כמובן לרדד עם מערוך, אבל במקרה הזה אני אוהבת ליישר עם הידיים.

מעבירים את התבנית עם הבצק למקפיא לחצי שעה בערך שהבצק יתייצב קצת.

אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך 10-12 דקות עד שהוא מעט משחים.

מוציאים את התבנית ונותנים לו להתקרר מעט.

מורחים מעל הבצק את הריבה בשכבה אחידה ומפזרים מעל את פירורי הבצק ששמרנו בנפרד.

מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 12-15 דקות נוספות עד שהפירורים מתחילים להשחים.

מצננים צינון מוחלט לפני שחותכים. אם רוצים חתיכות ישרות במיוחד מומלץ לקרר את החיתוכיות במקרר לפני החיתוך.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

חיתוכיות ריבה

Equipment

  • תבנית ריבועית בגודל 25X 25 ס"מ

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 420 גרם קמח לבן 3 כוסות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 2-4 כפות שמנת מתוקה
  • כחצי כוס ריבת פטל או תות או כל ריבה שאוהבים

הוראות הכנה:

הכנת בצק פריך

  • בקערת המיקסר מעבדים חמאה עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת רכה וחלקה
  • מוסיפים את הקמח ב 3 מנות ומערבלים לזמן קצר בין כל הוספה עד שהקמח נטמע בתערובת ומתקבלת תערובת פירורית
  • מעבירים כשליש מכמות הפירורים לקערה נפרדת ושומרים במקרר
  • מוסיפים מעט שמנת מתוקה לתערובת וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. מוסיפים שמנת במידת הצורך
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשטחים עליה את מחצית הבצק הפריך. מצננים במקרר או במקפיא במשלך לפחות 10 דקות.
  • אופים את התחתית בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך כ- 12 דקות.
  • מצננים מעט ולאחר מכן מפזרים את הריבה על הבצק ומפזרים מעל את פירורי הבצק.
  • מחזירים את החיתוכיות לתנור לאפיה של כ 15 דקות נוספות עד שהפירורים מעל מעט שחומים.
  • מצננים היטב לפני שחותכים לקוביות (רצוי לצנן במקרר)
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *