עוגיות מכונה מרוקאיות

איך שאני אוהבת את חג פורים. חג כל כך כייפי ושמח וכמובן טעים :-). השנה לכבוד החג החלטתי לשתף אתכם במתכון נפלא למשלוח המנות – עוגיות מרוקאיות שנראה לי שכולם מכירים אותן בשם "עוגיות מכונה".
עוגיות פריכות ומתוקות שזכורות לי עוד מהילדות, כשאמא שלי היתה מכינה אותן עם אביזר מיוחד שמחברים למטחנה שהיו מחברים למיקסר. כל כך אהבתי לעזור לה להכין אותן.

עוגיות מכונה מרוקאיות

אני לא יודעת למה מכנים אותן מרוקאיות, כי אמא שלי הפרסיה הכינה אותן די הרבה בילדותי, אבל אני זורמת בכיף עם השם. העיקר שיהיה טעים.
הפעם החלטתי לגוון במעט מהמתכון הבסיסי, שנראה שכולן עבדו לפיו, ולהכין אותן עם שמן קוקוס במקום השילוב של חמאה/מרגרינה ושמן רגיל. ולמה שמן קוקוס? כי הוא יותר בריא, במיוחד אם משתמשים בשמן קוקוס אורגני (אני הכנתי עם של עץ הזית), ואני גם מאוד אוהבת את הארומה המיוחדת שהוא נותן לעוגיות, שממילא כוללות גם קוקוס.

עוגיות מרוקאיות

החומרים לכ- 80 עוגיות:

150 גרם (3/4 כוס) סוכר
250 גרם (320 מ"ל) שמן קוקוס – השתמשתי בשמן קוקוס אורגני של "עץ הזית".
כפית תמצית וניל
100 גרם (שקית) קוקוס – אפשר להחליף בשומשום או לשלב קוקוס ושומשום
700 גרם (5 כוסות) קמח
20 גרם (2 שקיות) אבקת אפיה
3/4 כוס מיץ תפוזים

**הכמות ל 80 עוגיות, שזה בערך 5 תבניות. אפשר גם להכין חצי כמות.
**אפשר להמיר את שמן הקוקוס ב 200 גרם חמאה/מחמאה/נטורינה ורבע כוס שמן צמחי (חמניות, סויה, קנולה וכו')

ההכנה:

מכינים בצק עוגיות מרוקאיות:

בקערת המיקסר מערבבים את שמן הקוקוס עם הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים את הקוקוס וממשיכים לערבב. מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומיץ התפוזים ומערבלים במהירות איטית עד שהקמח נספג ולאחר מכן מוסיפים את שאר הקמח ומערבלים במהירות איטית (חשוב!! אחרת כל המטבח יתמלא לכם בקמח) עד שמתקבל בצק רך יחסית.

הבצק ייראה טיפה גבשושי אבל אם תרגישו אותו עם היד תרגישו שהוא רך יחסית ולא דביק. אם הבצק מרגיש לכם יבש תוסיפו לקערה עוד קצת מיץ תפוזים או מים ותערבלו.

ועכשיו לשלב הכייפי – העיצוב במכונה (לא לדאוג, אפשר גם בלי המכשיר)

לפני הכל מכינים תבניות מרופדות בנייר אפיה ומחממים את התנור ל 170 מעלות.

מחברים למטחנת הבשר את האביזר שמעצב את העוגיות – קוראים לו סרגל שבלונות לעוגיות מרוקאיות והוא עולה כמה גרושים בכל חנויות כלי הבית. אני קניתי את שלי בחנות של יצחק כהן.

ואז ממלאים מלמעלה את המכשיר בבצק, מפעילים ומתחילים במשחק העוגיות 🙂 שהוא בעיקר תחרות עם המיקסר להספיק לחתוך את העוגיה באורך הנכון בזמן ולשים אותן בתבנית ולחזור בזמן להוציא עוד עוגיה. וכן, ברור שעצרתי את המיקסר שלי מלא פעמים וברור שגם סידרתי את האורך של העוגיות שיצאו ארוכות מדי עם סכין 😆

וככה ממשיכים להוציא עוגיות ולסדר בתבנית יפה יפה ובמרווחים קטנים כי הן טיפה תופחות באפיה עד שהתבנית מלאה.

שימו לב שיש פה כמות די גדולה, כי העוגיות האלה תמיד נחטפות, ואצלי הן מילאו 5 תבניות. אז עצה שלי, תמלאו כל פעם 2 תבניות ותכניסו לתנור ואז תעבדו על התבניות הבאות.

אין לכם מכונה? או שאין לכם כוח להתחיל להתעסק עם האביזרים? אין בעיה, אפשר להכין את העוגיות גם בשק זילוף עם צנטר כוכב. רק תדאגו שהבצק יהיה רך מספיק כדי לעבור בצנטר.

עוד אפשרות היא לרדד את הבצק ולחתוך רצועות עם גלגלת משוננת (את זה לא צילמתי הפעם כי התלהבתי מהמכונה והכנתי מלא עוגיות איתה)

את העוגיות אופים במשך כ 20 דקות בחום של 170 מעלות עד שהן שחומות ופריכות. צננו אותן טוב לפני שתעבירו לקופסה כדי שישמרו על הפריכות שלהן. ואל תתפלאו אם הילדים יבואו לחטוף עוגיות בזמן שהן מתקררות 🙂

ועכשיו כשהעוגיות מוכנות נשאר רק להכין כוס תה (או קפה), ולהתחיל לטבול את העוגיות הנפלאות האלה.

הן גם מושלמות למשלוח המנות כי הן מחזיקות מעמד הרבה זמן באיחסון וגם מאוד יפה לארוז אותן בשקיות צלופן או לקשור אותן בסרט יפה.

עוגיות מרוקאיות עוגיות מכונה

המתכון פותח בשיתוף עץ הזית.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג, מעדיפים בווצאפ? לחצו כאן להתחבר לקבוצת העדכונים שלי.
אהבתם את המתכון? אם יש לכם שאלות? אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגיות מכונה מרוקאיות

Servings 80 עוגיות

מצרכים:

  • 150 גרם סוכר 3/4 כוס
  • 250 גרם שמן קוקוס 320 מ"ל
  • כפית תמצית וניל
  • 100 גרם קוקוס טחון
  • 700 גרם קמח לבן 5 כוסות
  • 20 גרם אבקת אפיה 2 שקיות
  • 180 מ"ל מיץ תפוזים 3/4 כוס

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר מערבבים את הסוכר, הוניל ושמן הקוקוס.
  • מוסיפים את הקוקוס ומערבלים מעט.
  • מוסיפים מחצית מכמות הקמח ואת מיץ התפוזים ומערבלים.
  • מוסיפים את שאר הקמח ואבקת האפיה ומערבלים במהירות איטית עד שמתקבל בצק רך ולא דביק. הבצק ייראה גבשושי מעט וזה בסדר.
    אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים עוד קצת מיץ תפוזים או מים ומערבלים עש שהנוזל נספג בבצק.
  • בעזרת סרגל שבלונות שמתחבר למכונה או בעזרת שק זילוף עם צנטר כוכב מעצבים עוגיות באורך כ- 10 ס"מ (או בכל אורך שאוהבים) ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפיה.
  • אופים בתנור שחומם ל 170 מעלות כ 20 דקות עד שהעוגיות שחומות ופריכות.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏9 תגובות

  1. אילנית ב- 10 במרץ 2022 בשעה 11:24

    מושלם!!
    תודה רבה
    אשמח לדעת אם יש אפשרות לשנות לקמח ללא גלוטן כמו כרגיל או תמי
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 12 במרץ 2022 בשעה 15:56

      לא ניסיתי אישית עם קמח ללא גלוטן אבל אני יודעת שבעוגיות קמח כרגיל וקמח תמי עובדים מצויין כתחליף לקמח הרגיל.

  2. עינבל ב- 11 במרץ 2022 בשעה 9:13

    נראה מושלם
    אם אין לי שמן קוקוס
    במה ניתן להמיר וכמה? שמן? חמאה?

    • שמח במטבח ב- 12 במרץ 2022 בשעה 15:54

      הי עינבל. ראי הפירוט במתכון עצמו. ניתן להמיר ל 200 גרם חמאה/מרגרינה ורבע כוס שמן.

  3. נועה רוקח ב- 11 במרץ 2022 בשעה 9:43

    האם ניתן להחליף את הקוקוס הטחון במשהו אחר? שמן קוקוס לא מפריע..

    • שמח במטבח ב- 12 במרץ 2022 בשעה 15:53

      אין בעיה להמיר בשומשום או להכין בלי.

  4. יהודית בלום ב- 11 במרץ 2022 בשעה 13:20

    אשמח להיות מנוייה ולקבל מתכונים בתודה

    • שמח במטבח ב- 12 במרץ 2022 בשעה 12:44

      אין בעיה. רשמתי אותך. תקבלי מייל לאישור ההרשמה

  5. לאה קליין ב- 12 במרץ 2022 בשעה 20:03

    במה ניתן להחליף קוקוס?ושמן קוקוס?תודה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *