עוגיות שפריץ – עוגיות חמאה מזולפות

עוגיות חמאה הן אחת האהבות הראשונות שלי, אני הרי זוללת אותן מילדות. במיוחד אהבתי את העוגיות שהגיעו בצורת פרח ואת העוגיות המכונות "עוגיות מכונה", שאמא שלי הכינה עם דיסקית מיוחדת שמחברים למיקסר.

את העוגיות שלי בחרתי להכין הפעם באותו סגנון אבל בעזרת "מזרק עוגיות" שמזלף אותן לכל מיני צורות שעשו לי שמח בלב. לעוגיות המזולפות הללו נהוג לקרוא "עוגיות שפריץ" ויש להן שלל צורות ועיצובים.

עוגיות חמאה מזולפות במכונה

את המזרקים שאיתם מכינים את העוגיות – וראו תמונה בהמשך הפוסט – אפשר לקנות בחנויות למוצרי אפיה או ברחבי הרשת (ראו קישור למזרק שבו השתמשתי), והאמת שממש ממש כיף לשחק עם המזרק הזה ולזלף איתו בשלל צורות.
אבל אל דאגה, גם אם אין לכם מזרק אפשר להכין אותן עם שקית זילוף ולקבל עוגיות יפייפיותראו כאן דוגמה

את העוגיות הכנתי בזמן שהייתי בבידוד עם גוזלית שלי (חס וחלילה לא חלתה, אלא נחשפה למאומת בגן). חיפשתי דרכים להנעים לנו את הזמן, ואין כמו תרפיית אפיה, ונזכרתי במזרק העוגיות שקניתי לפני כמה חודשים ועוד לא חנכתי. העוגיות יצאו כל כך יפות וטעימות שהיה ברור לי שאני חייבת לשתף אתכם, הקוראים שלי, שתהנו ותתמכרו גם אתם לעוגיות הנפלאות הללו.

עוגיות חמאה שמח במטבח

החומרים לכ- 80 עוגיות חמאה בקוטר של 4 ס"מ:

250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
20 גרם 2 כפות קורנפלור (אם אין משתמשים בקמח לבן)
2-3 כפות חלב

ולא, לא חסרה אבקת אפיה (חוסכת לכם שאלות..) במתכון הזה לא שמים שום חומרי התפחה!

לגירסה טבעונית מחליפים את החמאה במרגרינה/מחמאה/נטורינה וכו' ואת החלב במים או בחלב צמחי

עוגיות חמאה 1

ההכנה:

לפני ההכנה מוציאים את החמאה מהמקרר, חותכים לקוביות ונותנים לה להתרכך במשך כשעה. חשוב שתהיה רכה מאוד.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת אחידה, רכה ובהירה.

מוסיפים את הקמח יחד עם הקורנפלור ב- 3 מנות. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבלים עד שהקמח נטמע ואז מוסיפים עוד קצת. חשוב לא לערבל יתר על המידה כי אז מתפתחת רשת הגלוטן שבקמח והבצק יהיה קשה לא פריך.

לאחר הוספת כל הקמח בודקים את המרקם של הבצק. הוא צריך להיות רך מאוד, כזה שיעבור בקלות במזרק או בשקית זילוף או במכונה. אם הבצק לא מספיק רך מוסיפים 2-3 כפות חלב, בהדרגה, ומערבלים עוד קצת.

כאן בתמונה למשל רואים שהבצק עדין לא מספיק רך, ולכן הוספתי לו את החלב.

עכשיו מגיעים לשלב הזילוף

את הבצק אפשר להעביר למזרק בעזרת לקקן , אבל אני מעדיפה להעביר את הבצק לשק זילוף, לפתוח בו פתח רחב ואז להעביר אותו בכל פעם למזרק.

עכשיו נותר להרכיב את הדיסקית שרוצים לזלף איתה על ראש המזרק ולהתחיל את החלק הכייפי של הזילוף.

אני כמובן בחרתי לזלף עוגיות בכמה צורות ולכן החלפתי בין הראשים במהלך הזילוף.

הכמות שבמתכון הספיקה למלא לי 3 תבניות. שימו לב שחשוב להשאיר רווחים קטנים בין העוגיות. הן לא תופחות אבל בהחלט קצת מעלות נפח באפיה.

ועכשיו לטריק חשוב – לא מכניסים את העוגיות ישר לתנור אלא חייבים לקרר אותן קצת לפני האפיה. אחרת הן יימסו וישתטחו באפיה ויאבדו את הצורה היפה שלהן.

אז מה עושים? מכניסים את העוגיות ככה עם המגש למקרר או למקפיא. במקפיא יספיקו להן 10 דקות, במקרר אני משאירה לפחות חצי שעה.

רק לאחר הקרור אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך כ- 10 דקות עד שהן משחימות.

עוגיות חמאה חמות מהתנור

לאחר האפיה מניחים לעוגיות להצטנן מעט לפני שמאחסנים אותן. בגלל שיש בהן חמאה העוגיות יוצאות מהתנור כשהן עדיין קצת רכות (אבל שחומות ופריכות) ובמהלך הקרור הן יתמצקו.

עוגיות חמאה מזולפות

העוגיות מחזיקות מעמד בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר גם שבוע ובמקרר הן יכולות להחזיק גם יותר מכך. אבל עדיף להגיש אותן בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר.

עוגיות חמאה מזולפות עם מזרק

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מתחשק לכם עוד עוגיות? כנסו לקטגוריית העוגיות בבלוג ותמצאו שלל מתכוני עוגיות נפלאים.

עוגיות שפריץ - עוגיות חמאה מזולפות

Servings 80 עוגיות

מצרכים:

  • 250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
  • 20 גרם קורנפלור 2 כפות
  • 2-3 כפות חלב
  • לגירסת פרווה טבעונית מחליפים חמאה במרגרינה וחלב במים

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר מקרימים את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל לתערובת אחידה ורכה
  • מוסיפים את הקמח והקורנפלור ב- 3 מנות, בכל פעם מוסיפים מעט ומערבלים עד שהקמח נטמע. להזהר לא לערבל יותר מדי. הבצק אמור להיות רך ואחיד, כזה שאפשר לזלף אותו בקלות.
  • אם הבצק לא רך מספיק מוסיפים 2-3 כפות חלב בהדרגה ומערבלים.
  • מעבירים את הבצק למזרק עוגיות או לשק זילוף ומזלפים עוגיות על התבנית.
  • מכניסים את התבנית עם העוגיות למקרר או למקפיא למשך כ 30 דקות.
  • אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך כ- 10 דקות עד שהעוגיות שחומות מעט.
    מצננים את העוגיות לפני ההעברה לכלי אחסון או לצלחת הגשה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏16 תגובות

  1. אוסי ב- 14 באוקטובר 2021 בשעה 12:17

    ראשית תודה… הרגת אותי נראה פצצה וגעגועים הביתה כשהייתי קטנה.
    אבל כשאין מיקסר??? אפשר ביד או עם מיקסר חשמלי של פעם (של הקצפת) :)?
    תודה מראש על ההתייחסות

    • שמח במטבח ב- 14 באוקטובר 2021 בשעה 13:44

      תודה אוסי. אפשר להכין גם עם מיקסר ידני – מקציפים יחד את החמאה והסוכר והוניל ולאחר מכן הוספת הקמח נעשית ידנית עם לקקן.

    • נירית ב- 23 בנובמבר 2021 בשעה 13:25

      הי עשיתי את הבצק בדיוק כמו שכתוב
      הכנסתי למכשיר העוגיות והן נדבקו למכשיר ולא ירדו לנייר האפיה (מקווה שהצלחתי להסביר).
      ניסיתי גם ישירות לתבנית ושוב אותו סיפור.
      מה עשיתי לא טוב? אשמח להערות / הארות
      תודה

      • שמח במטבח ב- 25 בנובמבר 2021 בשעה 13:57

        הי נירית
        במקרה כזה הבצק כנראה סמיך מדי ואז צריך לדלל אותו במעט חלב.

  2. ראומה אמינוף ב- 14 באוקטובר 2021 בשעה 13:15

    שלום,
    תודה על המתכון.
    האם ניתן להקפיא את העוגיות לפני האפייה לתקופה של כמה שבועות?
    אם כן, האם יש צורך להפשיר את העוגיות לפני האפייה?
    תודה, ראומה

    • שמח במטבח ב- 14 באוקטובר 2021 בשעה 13:44

      עקרונית אפשר להקפיא את העוגיות למה שבועות. הפשרה במקרר או לאות ישר מהמקפיא ואז זמן האפיה מתארך

  3. חן ב- 17 באוקטובר 2021 בשעה 18:57

    שיחוק! פוסט מושלםםם!!! החל מהתמונות, ההסברים, ההקדמות והמתכון בעצמו –
    מתכננת לקנות מזרק במיוחד למתכון שלך ❤😋

  4. ליז קרמר ב- 9 בנובמבר 2021 בשעה 21:07

    היי, הצטיידתי במכשיר, אבל משום מה העוגיות לא משתחררות מהחותכן…מה הסיבה?
    אופה במצוקה🙏

    • שמח במטבח ב- 11 בנובמבר 2021 בשעה 10:19

      הי ליז. אני לא יודעת למה הן לא משתחררות ואם זה תלוי במכשיר או לא. הבצק בכל מקרה צריך להיות רך וכזה שיצא בקלות מהחורים שבמכשיר. אולי צריך לבדוק למה המכשיר לא מוציא אותן? לפעמים צריך לסובב את הידית שמלמעלה כדי שתהיה בזוית כזו שמאפשרת את הלחיצה.

  5. אוסנת הראל ב- 11 בנובמבר 2021 בשעה 18:41

    תודה על המתכון. העוגיות האמריקאיות (עם המכונה) כוללות ביצה. האם יש לה בכלל משמעות פה במרקם או בגלל שהקמח בארץ שונה ?

    • שמח במטבח ב- 12 בנובמבר 2021 בשעה 13:07

      ניתן להכין עוגיות גם עם ביצה. במתכון הזה העדפתי להכין את הגירסה המעודנת בלי הביצים. הביצים משנות במעט את המרקם והעוגיות עם הביצים יותר יציבות ובמרקם פחות מתמוסס.

  6. liraz ב- 22 בפברואר 2022 בשעה 12:36

    שלום רות!
    יש לי בבית מזרק עוגיות של החברה האיטלקית MERCATO. השתמשתי פעם אחת מזמן ומאז זה בארון.עושה לי חשק לחזור ולהכין את העוגיות שוב.השאלה זכור לי שבהוראות להכנת עוגיות דרך מזרק העוגיות צריך ל"הזריק" את העוגיות ישירות על תבנית התנור ולא על גבי נייר האפיה.אני כמובן מעדיפה גם כן ישירות על נייר אפיה.
    השאלה אם זה ניתן במתכון הזה?אפילו שיש לי מזרק אחר?
    אשמח למענה:
    לירז

    • שמח במטבח ב- 25 בפברואר 2022 בשעה 17:31

      עקרונית אפשר להזריק ישירות על התבנית. אני באופן אישי אוהבת תמיד לעבוד עם נייר אפיה.

  7. שירלי ב- 26 באפריל 2022 בשעה 13:46

    היי רות,

    העוגיות נראות נפלא
    החזרת אותי אחורה בזמן..
    אם אין לי מזרק עוגיות האם אפשרי לשים את הבצק בשקית זילוף עם צנטר? ולזלף?

    • שמח במטבח ב- 7 במאי 2022 בשעה 12:50

      אין בעיה גם לזלף. מה שנוח הולך 🙂

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *