קוקיס – עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות

עוגיות שוקולד צ'יפס הן ללא ספק העוגיות האהובות עלי. זוכרים את ה"קוקיס" (של קוקי מן) שהיו להיט בשנות ה 90 ? העוגיות הגדולות, העבות, הפאדג'יות במרכז? הן נמכרו גם בגירסת השוקולד וגם בגירסת הוניל והיו פשוט מדהימות ותכלס כולם ניסו למצוא את הנוסחה שלהן ולהכין אותן בבית. אז הגירסה השוקולדית שלהן, מככבת פה בבלוג כבר שנים (ובצדק, הן מדהימות!), והגיע הזמן שאפרסם גם את הגירסה הבלונדינית של הקוקיס. והפעם הכנתי לכם גם מתכון מושלם וגם את הטיפים שלי להצלחת העוגיות.

ואם גם אתם חובבי עוגיות, אל תפספסו את קטגוריית העוגיות באתר, שם תמצאו מבחר עוגיות מכל הסוגים שרק תרצו.

אני אוהבת להכין קוקיס עבות יחסית, סטייל אלה של levain bakery האגדית מניו יורק, אבל מודה שלבית אני מעדיפה להכין אותן טיפה פחות ענקיות מאלה שנמכרות שם, כי בואו נודה – עוגיה ענקית כזאת היא כמו 2-3 עוגיות רגילות, וכשמדובר בילדים אני מעדיפה לא להגזים בכמויות. אבלללל הן לא פחות פאדג'יות, שוקולדיות וטעימות מהענקיות הללו. אז פצחתי ב"פרויקט" ושיחקתי עם המתכון שוב ושוב עד שהגעתי לגירסה הכי מושלמת בעיני לקוקיס של פעם.

הטיפים שלי לקבלת קוקיס עבות ופאדג'יות שלא יתפרקו לכם

לפני המתכון, חשוב לי לכתוב לכם כמה טיפים להצלחה של הקוקיס, כי מי שניסו להכין בבית בטח גילו שעוגיות שוקולד צ'יפס, שמבוססות על חמאה, נוטות לצאת שטוחות יחסית. אז כדי לתת להן את העובי המאפיין אותן, בלי לפגום במרקם המושלם של הקוקיס קבלו את הטיפים שלי שיעשו את ההבדל:

  1. תוספות – מעבר לעובדה שהכי כיף לזלול עוגיה שיש בה הרבה "פינוקים" של שוקולד, התוספות "מחזיקות" את הבצק ונותנות לו גובה. אני אוהבת להוסיף להן כמה סוגים של שוקולד צ'יפס, בכמה גדלים, וגם אגוזים (איזה שאוהבים). והנה עוד כמה רעיונות לתוספות: שבבי קוקוס לחים, עדשים (סטייל m&m), שיבולת שועל, צימוקים או חמוציות, מיני מרשמלו, או אפילו חטיפים שחותכים לחתיכות קטנות (נסו למשל באונטי, זה להיט!).
  2. סוכר חום דביק – ניסיתי להכין את העוגיות גם בלעדיו, מאחר ולאחרונה הוא קצת חסר אצלנו בסופרים, אבל בשיא הכנות – הסוכר הדביק משדרג משמעותית את המרקם. אז נסו למצוא אותו בחנויות המתמחות. בכל מקרה, אל (!!) תכינו עם סוכר דמררה כי הוא יישאר גרגרי ויפגע לכם במרקם. אם בכל זאת לא מצאתם, תכינו את המתכון עם 100 גרם סוכר לבן (במקום 115 גרם סוכר חום) ועוד כף של דבש או סירופ מייפל או סירופ תירס או סילאן או מולסה, שיתנו לו את הלחות שמגיעה מהסוכר החום.
  3. קירור – הקוקיס שלנו מבוססות על חמאה, ולכן כשהבצק מתחמם החמאה נמסה והבצק משתטח. בשביל לשמור עליו עבה יותר צריך לקרר במקרר או במקפיא את כדורי הבצק לפני שמכניסים אותם לתנור. הקירור גם יגבש את החמאה שבבצק ויאט את ההשתטחות שלו וגם יאפשר לקמח שבבצק לספוג לחות מהתערובת ו"לתפוס" אותה יותר טוב (וזה טיפ של סטלה פארקס האופה האגדית). לרוב אני מכניסה את העוגיות למקפיא לפחות לשעה, או שאני מעבירה אותן למקרר ללילה ורק אז אופה אותן ישירות מהמקרר.
  4. כף קפיצית – הכף מאפשרת לנו להכין עוגיות שוות בגודלן בלי לשקול את הבצק ובלי להתעסק עם מדידות. זה חשוב כי זמן האפיה מושפע מגודל העוגיות ואם כולן באותו גודל הן גם ייאפו באופן אחיד. ממלאים את הכף, מיישרים את התכולה שלה על דפנות הקערה (ראו בסרטון) ומעבירים לתבנית. הפעם השתמשתי בכף בקוטר 5 ס"מ. אין בעיה להשתמש גם בגדלים שונים.

ואם לא די בהסברים, הכנתי לכם גם סרטון של ההכנה, שתראו כמה זה קל ופשוט.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

קוקיס - עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות

Servings 30 עוגיות בינוניות

מצרכים:

  • 140 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
  • 115 גרם סוכר חום דביק (לא דמררה)! חצי כוס דחוסה. ראו הסבר בטיפים למתכון
  • 1 ביצה L
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כפית מלח
  • 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קורנפלור
  • 100 גרם פצפוצי שוקולד מריר
  • 150 גרם פצפוצי שוקולד חלב
  • 100 גרם אגוזים (מלך, לוז, פקאן) - לא חובה

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה הרכה ושני סוגי הסוכר במשך 2-3 דקות. ההקצפה הארוכה לשפר את המרקם של העוגיות.
  • מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל והמלח וממשיכים לערבל במשך דקה או שתיים נוספות.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר להכי נמוכה ומוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה והקורנפלור. לאט ובהדרגה. שימו לא לא לערבל יותר מדי אלא רק עד לסיום הוספת הקמח.
  • מוסיפים את פצפוצי השוקולד ואת האגוזים ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
  • בעזרת כף קפיצית בקוטר 5 ס"מ יוצרים כדורים ומכניסים אותם למקרר לכמה שעות או למקפיא לפחות לשעה.
    אם אין כף קפיצית מכדררים כדורים בידיים ומשתדלים שיהיו בגודל זהה.
  • מסדרים את העוגיות בתבנית במרחקים גדולים אחת מהשניה כי העוגיות משתטחות באפיה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך כ 10 דקות.
    כשהעוגיות מוכנות נותנים להן להתקרר לפני שמעבירים לכלי הגשה. העוגיות חמות ורכות כשהן יוצאות מהתנור.
    טיפ שלי - אם רוצים לעגל את העוגיות לצורת עיגול מושלמת משתמשים בקורצן עגול כשהן חמות ומגלגלים אותו בעדינות מסביב לעוגיות.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *