עוגיות שוקולד פאדג' ממולאות שוקולד לבן – עוגיות אמסטרדם
מכירים את זה שאתם משתפים תמונה באינסטגרם ופתאום מוצפים בבקשות למתכון? אז זה מה שקרה לי עם עוגיות אמסטרדם, שהן עוגיות שוקולד סופר פאדג'יות עם מילוי של פרלין שוקולד לבן שנמס באפיה.
מאז שפירסמתי תמונה של העוגיות הללו, שהכנתי לפני כחודש בספונטניות, לא הפסקתם לבקש ממני את המתכון. אבל לי היה חשוב לעבוד עוד קצת על המתכון עד שאגיע לגירסה הכי מוצלחת שלו בעיני ולכן זה לקח קצת זמן. אבל הנה הוא פה ואני שמחה לשתף אתכם.
זו גם הזדמנות נהדרת לשתף אתכם קצת ב"מאחורי הקלעים" של הבלוג. הרי אתם כבר מכירים אותי ויודעים שמאוד חשוב לי לתת לכם מתכונים בדוקים שתמיד יצליחו ולכן לפעמים אני מנסה אותם כמה וכמה פעמים. כפי שעשיתי עם העוגיות הללו.
והפעם גם היה לי המזל לנסות אותו על שני תנורים. גם בתנור ששימש אותי להכנת כל המתכונים שראיתם עד עכשיו בבלוג, וגם בתנור החדש שלי, גם הוא של בוש, שהגיע השבוע וגרם ללב שלי לפרפר מהתרגשות ולי לרקוד ריקודי שמחה במטבח. כזאת אני, רגשנית 🙂
וחזרה לעוגיות – למי שבטעות עוד לא מכיר, עוגיות אמסטרדם הן אחד הלהיטים העכשוויים בעולם הקינוחים וזאת בעקבות מאפיה בהולנד בשם van stapele שמכינה ומוכרת רק אותן. אנשים עומדים בתור בכל שעות היום כדי לקנות אותם וזה מדהים בעיני.
שלא תגידו שלא הזהרתי מראש, העוגיות האלה פשוט ממכרות!!! הן טעימות ברמות שלא ייאמנו ולמרות שכל אחת די גדולה אני בטוחה שיהיה לכם קשה להסתפק באחת 🙂 וההכנה שלהן? קלי קלות – קערה אחת ומטרפה ואתם מסודרים.
החומרים לכ- 20 עוגיות אמסטרדם גדולות:
200 גרם חמאה
200 גרם (כוס) סוכר לבן
160 גרם (2/3 כוס דחוסות) סוכר חום כהה דביק [אם אין תשתמשו בסוכר לבן ותחליפו כף אחת מהסוכר בכף סילאן]
2 ביצים
כפית תמצית וניל (תשתמשו באיכותית ולא "בטעם")
70 גרם (חצי כוס) אבקת קקאו הולנדי [אל תחליפו בשוקולית!!!]
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות או שקית אבקת אפיה
קורט מלח
160 גר' שוקולד צ'יפס חלב (לא חובה)
פרלין שוקולד לבן – או 2 מטבעות שוקולד – או 2 קוביות שוקולד
ההכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו ואליה מוסיפים את הסוכר הלבן והסוכר החום ומערבבים .
שימו לב שפה חשוב להשתמש בסוכר החום הכהה הדביק ולא בסוכר הדמררה פשוט כי הסוכר החום הוא זה שנותן לעוגיות את המרקם הפאדג'י שלהן. סוכר דמררה גם לא מתמוסס טוב ותקבלו עוגיות עם מלא גושים של סוכר בפנים.
מוסיפים את הביצים והוניל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את אבקת הקקאו (אפשר לנפות אותה אבל לא חייבים) ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
שימו לב שחשוב להשתמש בקקאו הולנדי ולא באבקת קקאו מהסופר (כבודה במקומה מונח) כי הקקאו ההולנדי עשיר יותר בטעמים שלו וכיוון שבבצק עצמו אין שוקולד הוא זה שנותן את הטעם השוקולדי לעוגיות.
אני יודעת שהמאפיה ההולנדית משתמשת בקקאו של ולרונה והוא באמת מעולה ומשובח, אבל כיוון שמדובר בקקאו יקר יחסית אני לרוב משתמשת בזה של קליבו ואם אין לי בבית אני קונה קקאו הולנדי בחנויות המתמחות.
מוסיפים לתערובת את הקמח אבקת האפיה והמלח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ובלי גושים.
אם רוצים תוספת של שוקולד צ'יפס מוסיפים אותם לבצק בשלב הזה. אני החלטתי להכין חצי כמות עם שוקולד צ'יפס חלב וחצי בלי – הכל טעים והכל הולך!
בעקרון אפשר לאפות את העוגיות כבר עכשיו, אבל התערובת עדיין קצת רכה ולכן אני מעדיפה לתת לה לנוח קצת בטמפרטורת החדר או במקרר (בקיץ למשל). בזכות זה התערובת תתייצב קצת וגם פחות תשתטח באפיה.
להכנת העוגיות מצאתי שהדרך הכי נוחה וקלה היא להשתמש בכף עוגיות גדולה יחסית (קוטר 4 ס"מ). זה מאוד נוח ועוזר לקבלת עוגיות אחידות בגודלן. אם אין – אין בעיה להשתמש בכף רגילה.
גורפים עם הכף מתערובת העוגיות, מעבירים ליד, מניחים במרכז פרלין שוקולד לבן (או 2 מטבעות או 2 קוביות) ומעצבים את הבצק מסביב כך שיתקבל כדור שוקולד ובתוכו הפרלין.
מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים יפים ביניהם כי הכדורים ישתטחו במהלך האפיה.
אני דאגתי לרווח מאוד את העוגיות שלי ופשוט אפיתי בכמה תבניות במקביל – לשמחתי כאן נכנס היתרון של התנור שלי שמאפשר בעזרת הטורבו לאפות גם 4 תבניות ביחד (אני אפיתי 3 במקביל 🙂 ).
אם אין לכם אפשרות כזו תאפו תבנית או שתיים בכל סבב והעוגיות בינתים יחכו לתורן.
אופים את העוגיות במשך כ- 12 דקות בתנור שחיממתם מראש ל 160 מעלות.
שימו לב שכל תנור מתנהג אחרת ויש תנורים שיצריכו אפיה ב 180 מעלות ולא ב 160 מעלות. התנור שלי די חזק ולכן אני אופה ב 160 מעלות ומקבלת עוגיות אמסטרדם מושלמות.
העוגיות מוכנות כשהחלק העליון שלהן נראה יבש (וליתר דיוק כשהמרכז שלהן לא נראה רטוב) ויש עליהן מעט סדקים.
את העוגיות המוכנות מצננים בתבנית, ולאחר מכן על השיש או על שולחן אחר עד שיצטננו ויתגבשו.
ועוד טריק שלי – אני פחות אהבתי שיש לעוגיות תלולית גבוהה יחסית בגלל הפרלינים. ולכן בלי בושה ועם ידיים נקיות מעכתי טיפה את התלולית עם היד (כמובן לא כשהעוגיות רותחות מהתנור אבל עדיין חמות שהשוקולד ישתטח בפנים בקלות).
נותנים לעוגיות להצטנן מעט ו.. זוללים!
אם אתם לא זוללים אותן ישר, כשהשוקולד עדיין רך, מומלץ לחמם אותן מעט לפני ההגשה. אפשר בתנור לכמה דקות או פשוט לחמם ל 10-15 שניות במיקרו.
מחכה לראות עוגיות אמסטרדם משלכם – ואל תתביישו אם הכנתם שתפו וגם תייגו אותי באינסטגרם או בפייסבוק
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות (או אם יותר נוח לכם דרך הפייסבוק או האינסטגרם) אני תמיד שמחה לענות.
רוצים לקרוא עוד קצת על המאפיה ולקבל המלצות לאמסטרדם? חן שוקרון חברתי היקרה כתבה על המקום ועל אמסטרדם בבלוג שלה "מתוקים שלי" (שהוא מהמם ואהוב עלי במיוחד) בפוסט שבו גם נתנה את המתכון שלה לעוגיות אמסטרדם 🙂
עוגיות אמסטרדם
מצרכים:
- 200 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר לבן כוס
- 160 גרם סוכר חום דביק 2/3 כוס דחוסה
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
- 70 גרם אבקת קקאו חצי כוס. עדיף קקאו הולנדי
- 280 גרם קמח 2 כוסות
- 2 כפיות אבקת אפיה
- קורט מלח
- 160 גרם שוקולד צ'יפס חלב לא חובה
- 20 פרלינים של שוקולד לבן או מטבעות/קוביות שוקולד לבן
הוראות הכנה:
- ממיסים את החמאה
- מוסיפים את הסוכרים ומערבבים טוב
- מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה
- מוסיפים את הקקאו ומערבבים
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שכל הקמח נטמע בתערובת
- מוסיפים שוקולד צ'יפס לתערובת ומערבבים (לא חובה אבל מוסיף)
- מניחים את התערובת לחצי שעה (לא חובה אבל זה מקל על הגלגול והעיצוב)
- מחממים תנור ל 160 מעלות רצוי בטורבו
- בעזרת כף קפיצית מוציאים כדור מהתערובת, משטחים, ממלאים בפרלין שוקולד לבן (או במטבעות שוקולד) וסוגרים לצורת כדור
- מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים ביניהם (העוגיות משתטחות באפיה)
- אופים בטמפרטורהבמשך כ- 12 דקות עד שהעוגיות שטוחות אבל עדיין קצת רכות במרכז ויש עליהן סדקים.
- מצננים מעט לפני שמגישים.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
מחפשים מתכוני עוגיות נוספים שלא תפסיקו לנשנש?
עוגיות בריאות שלא תפסיקו לזלול
המתכון נכתב בשיתוף חברת בוש.
זה משנה באיזה פרלינים להשתמש? הכוונה לחברה שהוא מיוצר כדי שימס?
אין בעיה. מה שיש לך ומה שאת אוהבת. רק שיהיה משוקולד לבן ולא "בטעם" שוקולד לבן
האם זה קריטי אבקת קקאו הולנדי? ואם כן של איזו חברה?
בהחלט קריטי (כתבתי זאת בשני מקומות במתכון מרוב שזה חשוב).
כל חברה שתמצאי תהיה טובה. אני אוהבת את של קליבו אבל באמת שכל חברה תתאים. רק שיהיה הולנדי כי הוא עשיר יותר וטעים יותר
אשמח לדעת למה השוקולד הלבן בפנים לא נמס לי כמו אצלך (עשיתי כמה פעמים יצא טעים רק לא נמס בפנים)
הי רויטל
זה גם תלוי בסוג השוקולד, גם בעובי שלו (למשל הפרלינים נמסים פחות מאשר אם שמים מטבעות שוקולד דקים יותר) וגם בשאלה אם את בודקת אם השוקולד נשאר נמס לאחר הקרור. כי כשמצננים את העוגיות השוקולד מתגבש.
שתדעי לך, אני כותבת פה רק עכשיו אבל הכנתי כבר מיליון פעם את המתכון שלך וזה לאחר שניסיתי מלא עוגיות אמסטרדם…
שלך הכי טוב!!! כל הזמן חוזרת אליו, תודה רבה!
וואו!! תודה רבה על הפידבק.
אני משוחדת אבל מן הסתם גם מבחינתי זה המתכון הכי הכי טעים
איך אני יכולה לוודא שהשוקולד בפנים נשאר נמס בזמן הצינון?
אי אפשר לוודא את זה. חימום קצר והוא יימס שוב. תכלס זה טעים בכל מקרה
היי! אתמול הכנתי את העוגיות אבל הן יצאו לי נוזליות והבצק לא החזיק ויצא מגובש כמו במתכון, האם יש סיבה לכך? ואם כן איך אפשר לשפר?
הי נועה, הבצק של העוגיות מתגבש באפיה. כשהן חמות מהתנור הוארך אבל אחרי קרור הוא מתגבש. נראה לי שהיה צריך לאפות אותן עוד קצת. זכרי שכל תנור מתנהג אחרת ויתכן שבתנור שלך צריך עוד זמן של אפיה.
יצא מושלם 😊
האם אפשר לכדרר ולהקפיא?
בהחלט. אין בעיה להקפיא ולהכין כשרוצים להתפנק
וווואהווו מגרה ממש!!!!!!!!
איפה מאחסנים אותן וכמה זמן הן מחזיקות ?
אני מאחסנת בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר. אם את רוצה שיחזיקו יותר זמן אחסני במקרר והן יחזיקו לפחות שבוע
מזכיר מאוד את המתכון הנפלא שלך : עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טובות שיש, שהכנתי והיה ממש טוב!
תודה רבה, אכן מבוסס עליהן. כשמכינים את התערובת הזו בקוטר גדול יותר החלק הפאדג'י יותר גדול וזה פשוט נפלא
היי
נראה מעולה
למה הכוונה בסוכר חום דביק?
כי הייתי בסופר והיה שם רק סוכר חום דמררה. מה בדיוק כתוב על הקופסה? ????
הכוונה לסוכר חום בצבע כהה ולא לדמררה. את יכולה לראות בתמונה בבלוג איך נראה הסוכר.
אני יודעת שבימים אלה יש קצת מחסור בסוכר חום אבל עדיין יש מקומות שאפשר למצוא אותו. הוא מאוד תורם פה למרקם.
ובכל מקרה, אל תשתמשי בדמררה. עדיף כבר להכין רק מסוכר לבן (או לחכות שיהיה סוכר חום בסופר ולהכין אז) הדמררה מאוד גרגרי ולא מתמוסס ולא יהיה טוב לעוגיות הללו
בוקר אור!
נראה מושך ונשמע מדהים!
מקווה להכין כבר לשבת הזו!
אפשר להכין פרווה, נכון?
להחליף למחמאה או שמן קוקוס ?
את השוקולד צ'יפס וקוביות השוקולד להחליף פשוט למריר פרווה, נכון?
תודה רבה!
אין בעיה להכין גם בגירסת פרווה עם מחמאה או נטורינה או עם שמן קוקוס (שאז שימי 160 גר' ולא 200)
וכן, אפשר גם שוקולד צ'יפס מריר או בלי שוקולד צ'יפס בכלל. זה טעים בכל מקרה
היי! האם אפשר להחליף את השוקולד ציפס בחתיכות (צ'אנקים) של שוקולד?
בהחלט. מה שנוח לך יותר וגם הגודל של הצ'אנקים זה לפי ההעדפה שלך
היי רות, מה הסיכוי שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן עבור הכנת העוגיות?
אין בעיה
נראה מעולה! בטח אכין כבר היום או מחר ????
התנור נראה מהמם! תתחדשי!
סקרנית סקרנית מה הדגם
תודה רבה שרה
הדגם הוא HBG675BS1
העוגיות פשוט מעדן אמיתי!
חלק קטן עשיתי עם קוביות שוקולד חלבי והן הרבה יותר טעימות. משום מה יוצאת יותר רכות.
תודה רבה ושבת שלום!
אכן ממכרות בטירוף
לגבי שוקולד חלב – נראה לי שהוא נמס טיפה יותר מהשוקולד הלבן ולכן היו יותר רכות, אבל פה זה דווקא יתרון, לא?
הי רות
התרגשתי מאוד לראות את המתכון
שתי שאלות
העוגיות נמרחו לי מאוד באפיה
השתמשתי בפרלין זהה לשלך (מיסטר קייק)
אחרי מיצוק הוא חוזר כמעט לצורתו המקורית
ועוד משהו – 12 ד לא הספיקו לי
להעלות ל14?
הי סיגל ותודה על המשוב
אם העוגיות נמרחו מאוד באפיה זה יכול לנבוע מ 2 דברים –
1 שימוש בסוכר חום של חברה מסויימת שניסיתי בבית וראיתי שאיתו העוגיות נמרחות יותר (ואז הפתרון הוא להוסיף עוד כף או שתיים של קמח לתערובת)
2. בצק שלא הספיק להתמצק כשעה אחרי ההכנה שלו (ואז הוא רך יותר) ואז הפתרון הוא להכניס את הבצק למקרר לכחצי שעה – שעה וכשהבצק קר יותר העוגיות פחות משתטחות באפיה.
מקווה שעזרתי 🙂
Omg העוגיות האהובות עלי ever!!!
זה המתכון הכי טוב ברשת באחריות!!!!
😱😱😱😛😛😛
תודה רבה! שמחה מאוד לשמוע. אני גם מאוד אוהבת את המתכון הזה ומכל מה שהכנתי הוא בעיני הכי מוצלח
האם אפשר לנסות את העוגיות בגרסא ללא גלוטן? מה מומלץ במקום הקמח?
אפשר להכין את העוגיות עם קמח ללא גלוטן מתוך הקמחים הנמכרים כיום בשוק. במקרה של עוגיות אין כל כך חשיבות לגלוטן ולן לא תהיה בעיה להחליף
היי
הכנתי את העוגיות בדיוק על פי המתכון כולל סוג הסוכר והקקאו המיוחדים ועל פי הכמויות. לא יודעת מה הסיבה אבל התעורבת יצאה לי מאוד נוזלית, שמתי אותה גם כחצי שעה במקרר לייצוב ועדיין היא לא היתה יציבה ולא הפכה לבצק. לא היה אפשר לכדרר אותה בכלל. ניסיתי להוסיף גם קמח וגם זה לא עזר.. אשמח לעזרתך ????????
תודה
הי טליה,
באמת מוזר שיצאה לך תערובת נוזלית. אני נאלצת לומר לך שיכול להיות שמשהו היה לא לפי הכמויות, כי הכנתי את המתכון הזה המון פעמים (במיוחד בחודש האחרון) והוא תמיד יוצא פחות או יותר אותו הדבר מבחינת הסמיכות (גם כשהכנתי עם סוגי סוכר חום שונים וסוגי קקאו שונים).
ממליצה לך להכין שוב ולבדוק את הכמויות.
היי, תודה רבה על מתכון נפלא.
היום ראיתי את התוכנית צינור לילה על העוגיות ההולנדיות עם הפרלין שוקולד לבן שפירסמת לפני חודש ואני מתכוונת לעשות אותן. זה נורא מזכיר את העוגיות קוקיס שנרכשות בשופרסל (הקוקיס של פילסברי), הלבנות והחומות רק ללא הפרלין, האם המתכון הוא דומה לעוגיות האלו? והלבנות הן ללא הקקאו? אין מתכון ברשת שדומה להן מאוד, רק מזכיר. תוכלי לתת לי את המתכון אפילו לפרטי, ניסיתי וכמעט יצא לי את העוגיות הללו עם שברי השוקולד שעליהן. אודה לך מאוד רונה
מאוד מאוד מזכיר את הקוקיס האגדיות
את יכולה להכין את המתכון גם בלי המילוי או רק עם שוקולד צ'יפס בכל מיני טעמים ולקבל את הטעם של הקוקיס
רק שימי לב לזמני האפיה – לא לאפות עד שיתייבשו, הן מתייצבות בקרור.
היי רות, העוגיות נראות מדהים!
ניסיתי למצוא את הפרלינים שוקולד לבן ללא הצלחה..
האם תוכלי לכתוב מספר מקומות בהם ניתן לרכוש אותם?
אם חלק מהמקומות הם באזור חיפה והקריות זה יהיה נפלא 🙂
בינינו, זה לא כזה קריטי לקנות את הפרלינים. 2 קוביות של שוקולד לבן או מטבעות של שוקולד לבן יעשו את העבודה.
לגבי חנויות – אני לא כל כך מכירה בחיפה והאזור אז פחות יכולה להמליץ
נסי ברשתות כמו לגעת באוכל, פורשף או ספייסס ואם את מגיעה לאזור נתניה שווה לבדוק אצל מר קייק.
אבל שוב – זה לא כזה קריטי, אפשר בכיף להשתמש בשוקולד
הילדים שלי מתים על העוגיות ומחסלים אותן בשניה.
מתכון מעולה!
תודה 🙂
אפשר להקפיא?
אפשר להקפיא
רק תדאגי להפשיר לפני האפיה, אחרת העוגיות יהיו קשות מאוד במרכז 🙂
נראה נהדר!
ניתן להקפיא?
אפשר להקפיא
היי אהובה
חג שמח!!
אפשר להשתמש בשוקולד חלב בשוקולד לבן?
והאם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור/אבקת שקדים?
היי אהובה
חג שמח!!
אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום בשוקולד לבן?
והאם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור/אבקת שקדים?
הי יקירה
אפשר להשתמש בשוקולד לבן
לגבי המרת הקמח – לא בטוחה שיעבוד אותו דבר עם קורנפלור ואבקת שקדים אבל כן בטוחה שיהיה טעים מאוד
הכנתי אותן בלי קמח! החלפתי אותו ב: כוס אבקת שקדים, 2/3 קמח מצה (לעוגות), ו1/3 קורנפלור.
ועשיתי עם שוקולד חלב במקום לבן.
יצא מוששששלם!!
אין על המתכונים שלך רות! העוגיות כמעט חוסלו בתוך כמה שעות (ואנחנו רק 4 בבית????).
תודה!
היי
הכנתי לפני שבוע את העוגיות יצאו פצצה כולם עפו עליהם בבית !!!
אתמול הכנתי שוב הקפדתי על הכמויות אותם מצרכים לא שיניתי כלום חוץ מגודל הקערה הפעם לקחתי יותר גדולה כי היה לי קשה לערבב פעם קודמת
הפעם העוגיות ממש נזלו ונמרחו יצאו דקות בלי בסיס וכל השוקולד הלבן מלמטה נזל
מה הפעם עשיתי לא בסדר ???
אשמח מאוד לתגובה
תודה רבה
יכול להיות שהשתמשת בסוכר אחר?
אולי קררת את התערובת פעם קודמת או השארת בצד למנוחה והפעם הכנת ישר אחרי שערבבת?
אלה ההשערות שלי
אשמח לשמוע ממך 🙂
השתמשתי באותן כמויות ואותן מצרכים סוכר חום ככה לא דמררה
יכול להיות שהפעם שחררתי בפחות זמן כי מיהרתי
אני יכין שוב והפעם ישים יוצר זמן במקרר
העדכן אותך ????
תודה
מחכה לעדכון 🙂
מה כוס המדידה–כוס חד פעמי חם או קר?
לגבי הסוכר.. יש לי סוכר חום בהיר
או שעדיף שאני ישים סוכר לבן עם סילאן כפי שרשמת
כוס מדידה אצלי זה רק כוס מדידה של אפיה. לא מודדת בחד פעמי כי כל כוס זה נפח אחר.
לגבי הסוכר – כתבתי ברור והדגשתי עם קו תחתון שלא משתמשים בסוכר החום הבהיר כי הוא לא נמס באפיה רק סוכר חום כהה או סוכר לבן עם מעט סילאן (או רק סוכר לבן)
וואי וואי וואי איזה מתכון אליפות ????
העוגיות יצאו נימוחות בטירוף
הניחוח שהסתלסל באוויר
הביא את הילדים לכרכר מסביב????
ומיד לאחר צינון קל של העוגיות ❄️
התחילו בעוז הלעיסות
תוך מילמולים נהמות ומצמוצי שפתיים
הם ממש חיסלו עוגיה ואו שתיים
טענו שזו עוגייה מושלמת
ואמרו שאני אמא נפלאה על הדרך ????????♀️
(כבר היה כדאי לפנק והמתכון שווה באמת)
אז תודה רבה ומלוא הערכה ????
על התמונות המושקעות המצולמות בכל שלב של העשייה ????
וכמובן על תוצאה מדהימה !!! ????
בטעות שמתי שתי כוסות סוכר, 200 גרם, זה יצא מידי מתוק! לא הבנתי למה, הוספתיי עוד המוןןןןן קקאו ואיכשהו זה התאזן, אבל זה עדין מידי מתוק, פעם הבאה אני לא יתעה.
היי !
נראה מדהים!!
אפשר להחליף את מטבעות השוקולד במחית קינדר בואנו? ואם כן, רצוי להקפיא צ'אנקים לפני או לשים את החית נוזלית בתוך העוגיה?
תודה!!
אין בעיה להמיר. ואם כן, עדיף קצת להקפיא כדי שאפשר יהיה לשלב אותם בעוגיות בקלות.
שלום, רות.
איך אפשר בבקשה להכין את הפרלינים בבית?
את יכולה להמיס שוקולד לבן, לקרר ואז לכדרר אבל זה די מיותר כי היום יש גם שוקולד לבן שנמכר במטבעות ופשוט שימי בכל עוגיה 2-3 מטבעות (או יותר אם מדובר בקטנים) הם יימסו באפיה
איך מאחסנים את העוגיות? ו
האם אפשר להכין את העוגיות מראש ולהקפיא ?
בימים חמים אלה ממליצה במקרר ולהוציא לצלחת חצי שעה לפני שרוצים לזלול.
אפשר להכין מראש את כדורי הבצק לפני האפיה ולהקפיא. לא ממליצה להקפיא את העוגיות המוכנות.
היי,
רציתי להכין את העוגיות אבל ראיתי שהסוכר שיש לי הוא סוכר חום בהיר..
בינתיים, עד שאקנה סוכר חום כהה, יש לך המלצות למתכונים שאני יכולה לעשות עם סוכר חום בהיר??
אני לא ממליצה להשתמש בסוכר החום הבהיר למתכונים שלי (סורי) אני לא אוהבת את הסוכר הזה. הוא לא נמס טוב ונשארים גרגרים גסים ממנו בעוגיות.
ממליצה לך להכין אותן עם סוכר ולהחליף כף- שתי כפות מהסכר במולסה או בסילאן שיתנו את הלחות של הסוכר החום.
הי,
הגיוני בלי סודה לשתייה?
קלי יקרה, אם אני מפרסמת מתכון זה אומר שניסיתי אותו מספיק פעמים והוא עובד והוא טעים. אז אם לא רשום רכיב סימן שאין צורך בו במתכון.
היי
אפשר להכין עם קמח כוסמין או חצי חצי?
תודה.
לא הייתי ממליצה להכין עם קמח כוסמין. אם ממש חשוב לך אפשר חצי חצי.
אבל שימי לב שהמתכון הזה רחוק מלהיות קינוח בריא. יש פה המון שוקולד וסוכר וחמאה ודברים טובים אחרים, כך שלא הייתי מנסה "להבריא" אותו אלא פשוט ליהנות ממנו כ"חטא מתוק" זו בכל מקרה משנתי בענייני המתוקים – לאכול את המקור אבל לאכול במידה.
מה עושים עם העיסקה מידי דפיקה?
ותודה עוגות מושלמות יש פה!!!!
מכניסים למקרר שתתקרר קצת ואז היא לא תהיה דביקה
היי, עברתי על כל מיני מתכוני עוגיות אמסטרדם…
בכל המתכונים אני רואה שמדברים על 100 גרם חמאה עבור אותה כמות(פלוס מינוס) של עוגיות.
האם זה בטוח תקין?
האם לא צריך להקרים את החמאה עם הסוכר?
אלפי אנשים הכינו את המתכון ודיווחו שיצא מדהים. רבים גם אמרו לי שהטעם הוא כמו של המקור באמסטרדם (שזו מחמאה ענקית מבחינתי) סמכי עלי שהמתכון מדוייק ושלא חסרות הנחיות. כמובן שאת רשאית להחליט להכין עם פחות חמאה ולהקרים את החמאה עם הסוכר, אבל כאמור – המתכון עובד מצויין.
אפשרי להכין את הבצק מראש ולהקפיא אותו למשך בין שבוע לחודש?
כמובן אחר כך להפשיר ולהכניס לתנור…
תודה מראש
אין בעיה
הי רות,, את יודעת להגיד כמה פרלינים/מטבעות שוקולד צריך לקנות לפי משקל?
הי רות. על איזה פרלינים את ממליצה של איזה חברה?
האמת, מניסיון – עדיך לשים כמה מטבעות שוקולד לבן ולא פרלין גדול כי הם נמסים פחות טוב באפיה
עוגיות טעימות בטרוף ,הכנתי אותן מעל עשר פעמים ותמיד יצאו מוצלחות.
אני מעבירה את המתכון לאחיות וחברות בלי סוףףףףף
תודה!
ערב טוב!
מכינה כעת שוב.
אפשר להקפיא את העוגיות?
את התערובת?
מתאים קובית שוקולד מריר למילוי?
תודה!
הי דבי
אין בעיה להקפיא את העוגיות לפני האפיה ואז כשרוצים עוגיות אופים כמה שרוצים להגיש. פחות ממליצה להקפיא אחרי האפיה כי בהפשרה המרקם ייפגע.
לגבי שוקולד מריר – אין בעיה למלא בכל שוקולד שאת אוהבת.
שבוע טוב!
הכנתי פרווה,
יצאו מצויין עם קובית שוקולד מריר בפנים.
חושבת אולי להכין עם קובית שוקולד חלב אגוזים בפנים, מה את אומרת?
נראה לי שכשמוציאים יותר מוקדם, יותר טוב.
מאיזה מראה אפשר כבר להוציא?
תודה רבה!
אמאלה איזה מתכון מושלם
אבל 12 דק העוגיות צריכות יותרררר לא מספיק ודאי הזמן צריך יותר זמן
טעם מתכון שלמות אין כמוהו!!!!!
בתנור שלי הן היו מוכנות גם ב 10 דקות. שימי לב שכל תנור מתנהג אחרת. והעוגיות אמורות להיות רכות מבפנים
העוגיות יצאו וואוו רק הזמן לא הספיק לי כמו שרשמת מה יכול להיות? התנור חומם מראש.
אין מתכון כזה טעים בעולם!!!!