עוגיות שוקולד פאדג' ממולאות שוקולד לבן – עוגיות אמסטרדם

מכירים את זה שאתם משתפים תמונה באינסטגרם ופתאום מוצפים בבקשות למתכון? אז זה מה שקרה לי עם עוגיות אמסטרדם, שהן עוגיות שוקולד סופר פאדג'יות עם מילוי של פרלין שוקולד לבן שנמס באפיה.

מאז שפירסמתי תמונה של העוגיות הללו, שהכנתי לפני כחודש בספונטניות, לא הפסקתם לבקש ממני את המתכון. אבל לי היה חשוב לעבוד עוד קצת על המתכון עד שאגיע לגירסה הכי מוצלחת שלו בעיני ולכן זה לקח קצת זמן. אבל הנה הוא פה ואני שמחה לשתף אתכם.

עוגיות אמסטרדם

זו גם הזדמנות נהדרת לשתף אתכם קצת ב"מאחורי הקלעים" של הבלוג. הרי אתם כבר מכירים אותי ויודעים שמאוד חשוב לי לתת לכם מתכונים בדוקים שתמיד יצליחו ולכן לפעמים אני מנסה אותם כמה וכמה פעמים. כפי שעשיתי עם העוגיות הללו.

והפעם גם היה לי המזל לנסות אותו על שני תנורים. גם בתנור ששימש אותי להכנת כל המתכונים שראיתם עד עכשיו בבלוג (תנור של בוש בן 12 שנים),  וגם בתנור החדש שלי, גם הוא של בוש, שהגיע השבוע וגרם ללב שלי לפרפר מהתרגשות ולי לרקוד ריקודי שמחה במטבח. כזאת אני, רגשנית 🙂

כי למישהי כמוני שכל כך אוהבת לאפות, תנור הוא אחד הדברים שהכי נחוצים במטבח, ומבחינתי החלפת התנור לא היתה עניין של מה בכך. היה חשוב לי שהתנור החדש יהיה לא פחות מוצלח מקודמו. שיהיה אמין, שיהיה נוח לתפעול, שהתבניות שלו יהיו גדולות ורחבות, והכי חשוב – שיהיה לו פיזור חום אחיד שיאפשר לי לאפות טוב בכל מקום בתנור, גם אם אני אופה בכמה תבניות במקביל. לכל מי ששאל והתעניין, מצרפת לכם קישור לרכישת התנור.

וחזרה לעוגיות – למי שבטעות עוד לא מכיר, עוגיות אמסטרדם הן אחד הלהיטים העכשוויים בעולם הקינוחים וזאת בעקבות מאפיה בהולנד בשם van stapele שמכינה ומוכרת רק אותן. אנשים עומדים בתור בכל שעות היום כדי לקנות אותם וזה מדהים בעיני.

שלא תגידו שלא הזהרתי מראש, העוגיות האלה פשוט ממכרות!!! הן טעימות ברמות שלא ייאמנו ולמרות שכל אחת די גדולה אני בטוחה שיהיה לכם קשה להסתפק באחת 🙂 וההכנה שלהן? קלי קלות – קערה אחת ומטרפה ואתם מסודרים.

החומרים לכ- 20 עוגיות גדולות:

200 גרם חמאה
200 גרם (כוס) סוכר לבן
160 גרם (2/3 כוס דחוסות) סוכר חום כהה דביק [אם אין תשתמשו בסוכר לבן ותחליפו כף אחת מהסוכר בכף סילאן]
2 ביצים
כפית תמצית וניל (תשתמשו באיכותית ולא "בטעם")
70 גרם (חצי כוס) אבקת קקאו הולנדי [אל תחליפו בשוקולית!!!]
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות או שקית אבקת אפיה
קורט מלח
160 גר' שוקולד צ'יפס חלב (לא חובה)
פרלין שוקולד לבן – או 2 מטבעות שוקולד – או 2 קוביות שוקולד

ההכנה:

ממיסים את החמאה במיקרו ואליה מוסיפים את הסוכר הלבן והסוכר החום ומערבבים .

שימו לב שפה חשוב להשתמש בסוכר החום הכהה הדביק ולא בסוכר הדמררה פשוט כי הסוכר החום הוא זה שנותן לעוגיות את המרקם הפאדג'י שלהן. סוכר דמררה גם לא מתמוסס טוב ותקבלו עוגיות עם מלא גושים של סוכר בפנים.

מוסיפים את הביצים והוניל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את אבקת הקקאו (אפשר לנפות אותה אבל לא חייבים) ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.

שימו לב שחשוב להשתמש בקקאו הולנדי ולא באבקת קקאו מהסופר (כבודה במקומה מונח) כי הקקאו ההולנדי עשיר יותר בטעמים שלו וכיוון שבבצק עצמו אין שוקולד הוא זה שנותן את הטעם השוקולדי לעוגיות.

אני יודעת שהמאפיה ההולנדית משתמשת בקקאו של ולרונה והוא באמת מעולה ומשובח, אבל כיוון שמדובר בקקאו יקר יחסית אני לרוב משתמשת בזה של קליבו ואם אין לי בבית אני קונה קקאו הולנדי בחנויות המתמחות.

מוסיפים לתערובת את הקמח אבקת האפיה והמלח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ובלי גושים.

אם רוצים תוספת של שוקולד צ'יפס מוסיפים אותם לבצק בשלב הזה. אני החלטתי להכין חצי כמות עם שוקולד צ'יפס חלב וחצי בלי – הכל טעים והכל הולך !

בעקרון אפשר לאפות את העוגיות כבר עכשיו, אבל התערובת עדיין קצת רכה ולכן אני מעדיפה לתת לה לנוח קצת בטמפרטורת החדר או במקרר (בקיץ למשל). בזכות זה התערובת תתייצב קצת וגם פחות תשתטח באפיה.

להכנת העוגיות מצאתי שהדרך הכי נוחה וקלה היא להשתמש בכף עוגיות גדולה יחסית (קוטר 4 ס"מ). זה מאוד נוח ועוזר לקבלת עוגיות אחידות בגודלן. אם אין – אין בעיה להשתמש בכף רגילה.

גורפים עם הכף מתערובת העוגיות, מעבירים ליד, מניחים במרכז פרלין שוקולד לבן (או 2 מטבעות או 2 קוביות) ומעצבים את הבצק מסביב כך שיתקבל כדור שוקולדי ובתוכו הפרלין.

מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים יפים ביניהם כי הכדורים ישתטחו במהלך האפיה.

אני דאגתי לרווח מאוד את העוגיות שלי ופשוט אפיתי בכמה תבניות במקביל – לשמחתי כאן נכנס היתרון של התנור שלי שמאפשר בעזרת הטורבו לאפות גם 4 תבניות ביחד (אני אפיתי 3 במקביל 🙂 ).

אם אין לכם אפשרות כזו תאפו תבנית או שתיים בכל סבב והעוגיות בינתים יחכו לתורן.

אופים את העוגיות במשך כ- 12דקות בתנור שחיממתם מראש ל 160 מעלות.
שימו לב שכל תנור מתנהג אחרת ויש תנורים שיצריכו אפיה ב 180 מעלות ולא ב 160 מעלות. התנור שלי די חזק ולכן אני אופה ב 160 מעלות ומקבלת עוגיות אמסטרדם מושלמות.

העוגיות מוכנות כשהחלק העליון שלהן נראה יבש (וליתר דיוק כשהמרכז שלהן לא נראה רטוב) ויש עליהן מעט סדקים.
את העוגיות המוכנות מצננים בתבנית, ולאחר מכן על השיש או על שולחן אחר עד שיצטננו ויתגבשו.

ועוד טריק שלי – אני פחות אהבתי שיש לעוגיות תלולית גבוהה יחסית בגלל הפרלינים. ולכן בלי בושה ועם ידיים נקיות מעכתי טיפה את התלולית עם היד (כמובן לא כשהעוגיות רותחות מהתנור אבל עדיין חמות שהשוקולד ישתטח בפנים בקלות).

נותנים לעוגיות להצטנן מעט ו.. זוללים!

אם אתם לא זוללים אותן ישר, כשהשוקולד עדיין רך, מומלץ לחמם אותן מעט לפני ההגשה. אפשר בתנור לכמה דקות או פשוט לחמם ל 10-15 שניות במיקרו.

מחכה לראות עוגיות אמסטרדם משלכם – ואל תתביישו אם הכנתם שתפו וגם תייגו אותי באינסטגרם או בפייסבוק

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות (או אם יותר נוח לכם דרך הפייסבוק או האינסטגרם) אני תמיד שמחה לענות.

רוצים לקרוא עוד קצת על המאפיה ולקבל המלצות לאמסטרדם? חן שוקרון חברתי היקרה כתבה על המקום ועל אמסטרדם בבלוג שלה "מתוקים שלי" (שהוא מהמם ואהוב עלי במיוחד) בפוסט שבו גם נתנה את המתכון שלה לעוגיות אמסטרדם 🙂

עוגיות אמסטרדם

עוגיות שוקולד פאדג' במילוי שוקולד לבן
Servings 20 עוגיות גדולות

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר לבן כוס
  • 160 גרם סוכר חום דביק 2/3 כוס דחוסה
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 70 גרם אבקת קקאו חצי כוס. עדיף קקאו הולנדי
  • 280 גרם קמח 2 כוסות
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 160 גרם שוקולד צ'יפס חלב לא חובה
  • 20 פרלינים של שוקולד לבן או מטבעות/קוביות שוקולד לבן

הוראות הכנה:

  • ממיסים את החמאה
  • מוסיפים את הסוכרים ומערבבים טוב
  • מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה
  • מוסיפים את הקקאו ומערבבים
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שכל הקמח נטמע בתערובת
  • מוסיפים שוקולד צ'יפס לתערובת ומערבבים (לא חובה אבל מוסיף)
  • מניחים את התערובת לחצי שעה (לא חובה אבל זה מקל על הגלגול והעיצוב)
  • מחממים תנור ל 160 מעלות רצוי בטורבו
  • בעזרת כף קפיצית מוציאים כדור מהתערובת, משטחים, ממלאים בפרלין שוקולד לבן (או במטבעות שוקולד) וסוגרים לצורת כדור
  • מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים ביניהם (העוגיות משתטחות באפיה)
  • אופים בטמפרטורהבמשך כ- 12 דקות עד שהעוגיות שטוחות אבל עדיין קצת רכות במרכז ויש עליהן סדקים.
  • מצננים מעט לפני שמגישים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

מחפשים מתכוני עוגיות נוספים שלא תפסיקו לנשנש?

עוגיות שקדים מושלגות

מגולגלות פירות יבשים

עוגיות אמרטי

עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות בריאות שלא תפסיקו לזלול

 

 

 

 

המתכון נכתב בשיתוף חברת בוש.

‏64 תגובות

  1. זהבה ב- 22 בינואר 2020 בשעה 7:37

    זה משנה באיזה פרלינים להשתמש? הכוונה לחברה שהוא מיוצר כדי שימס?

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:27

      אין בעיה. מה שיש לך ומה שאת אוהבת. רק שיהיה משוקולד לבן ולא "בטעם" שוקולד לבן

    • שיר ב- 23 בינואר 2020 בשעה 12:08

      האם זה קריטי אבקת קקאו הולנדי? ואם כן של איזו חברה?

      • שמח במטבח ב- 29 בינואר 2020 בשעה 9:19

        בהחלט קריטי (כתבתי זאת בשני מקומות במתכון מרוב שזה חשוב).
        כל חברה שתמצאי תהיה טובה. אני אוהבת את של קליבו אבל באמת שכל חברה תתאים. רק שיהיה הולנדי כי הוא עשיר יותר וטעים יותר

    • רויטל ב- 26 באפריל 2020 בשעה 19:43

      אשמח לדעת למה השוקולד הלבן בפנים לא נמס לי כמו אצלך (עשיתי כמה פעמים יצא טעים רק לא נמס בפנים)

      • שמח במטבח ב- 30 באפריל 2020 בשעה 20:41

        הי רויטל
        זה גם תלוי בסוג השוקולד, גם בעובי שלו (למשל הפרלינים נמסים פחות מאשר אם שמים מטבעות שוקולד דקים יותר) וגם בשאלה אם את בודקת אם השוקולד נשאר נמס לאחר הקרור. כי כשמצננים את העוגיות השוקולד מתגבש.

        • אביטל ב- 21 ביולי 2020 בשעה 20:23

          שתדעי לך, אני כותבת פה רק עכשיו אבל הכנתי כבר מיליון פעם את המתכון שלך וזה לאחר שניסיתי מלא עוגיות אמסטרדם…
          שלך הכי טוב!!! כל הזמן חוזרת אליו, תודה רבה!

          • שמח במטבח ב- 23 ביולי 2020 בשעה 14:09

            וואו!! תודה רבה על הפידבק.
            אני משוחדת אבל מן הסתם גם מבחינתי זה המתכון הכי הכי טעים



  2. מירי ב- 22 בינואר 2020 בשעה 8:45

    וווואהווו מגרה ממש!!!!!!!!

  3. אוסנת ב- 22 בינואר 2020 בשעה 9:32

    מזכיר מאוד את המתכון הנפלא שלך : עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טובות שיש, שהכנתי והיה ממש טוב!

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:26

      תודה רבה, אכן מבוסס עליהן. כשמכינים את התערובת הזו בקוטר גדול יותר החלק הפאדג'י יותר גדול וזה פשוט נפלא

  4. אלנה ב- 22 בינואר 2020 בשעה 9:34

    היי
    נראה מעולה
    למה הכוונה בסוכר חום דביק?
    כי הייתי בסופר והיה שם רק סוכר חום דמררה. מה בדיוק כתוב על הקופסה? 😅

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:26

      הכוונה לסוכר חום בצבע כהה ולא לדמררה. את יכולה לראות בתמונה בבלוג איך נראה הסוכר.
      אני יודעת שבימים אלה יש קצת מחסור בסוכר חום אבל עדיין יש מקומות שאפשר למצוא אותו. הוא מאוד תורם פה למרקם.
      ובכל מקרה, אל תשתמשי בדמררה. עדיף כבר להכין רק מסוכר לבן (או לחכות שיהיה סוכר חום בסופר ולהכין אז) הדמררה מאוד גרגרי ולא מתמוסס ולא יהיה טוב לעוגיות הללו

  5. דבי ב- 22 בינואר 2020 בשעה 9:40

    בוקר אור!

    נראה מושך ונשמע מדהים!
    מקווה להכין כבר לשבת הזו!
    אפשר להכין פרווה, נכון?
    להחליף למחמאה או שמן קוקוס ?
    את השוקולד צ'יפס וקוביות השוקולד להחליף פשוט למריר פרווה, נכון?
    תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:21

      אין בעיה להכין גם בגירסת פרווה עם מחמאה או נטורינה או עם שמן קוקוס (שאז שימי 160 גר' ולא 200)
      וכן, אפשר גם שוקולד צ'יפס מריר או בלי שוקולד צ'יפס בכלל. זה טעים בכל מקרה

  6. לירון ב- 22 בינואר 2020 בשעה 19:21

    היי! האם אפשר להחליף את השוקולד ציפס בחתיכות (צ'אנקים) של שוקולד?

    • שמח במטבח ב- 29 בינואר 2020 בשעה 9:30

      בהחלט. מה שנוח לך יותר וגם הגודל של הצ'אנקים זה לפי ההעדפה שלך

  7. ספיר ב- 22 בינואר 2020 בשעה 21:32

    היי רות, מה הסיכוי שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן עבור הכנת העוגיות?

  8. שרה ב- 23 בינואר 2020 בשעה 14:59

    נראה מעולה! בטח אכין כבר היום או מחר 😊
    התנור נראה מהמם! תתחדשי!
    סקרנית סקרנית מה הדגם

  9. דבי ב- 24 בינואר 2020 בשעה 0:28

    העוגיות פשוט מעדן אמיתי!

    חלק קטן עשיתי עם קוביות שוקולד חלבי והן הרבה יותר טעימות. משום מה יוצאת יותר רכות.

    תודה רבה ושבת שלום!

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2020 בשעה 11:12

      אכן ממכרות בטירוף
      לגבי שוקולד חלב – נראה לי שהוא נמס טיפה יותר מהשוקולד הלבן ולכן היו יותר רכות, אבל פה זה דווקא יתרון, לא?

  10. סיגל ב- 24 בינואר 2020 בשעה 11:57

    הי רות
    התרגשתי מאוד לראות את המתכון
    שתי שאלות
    העוגיות נמרחו לי מאוד באפיה
    השתמשתי בפרלין זהה לשלך (מיסטר קייק)
    אחרי מיצוק הוא חוזר כמעט לצורתו המקורית
    ועוד משהו – 12 ד לא הספיקו לי
    להעלות ל14?

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2020 בשעה 11:11

      הי סיגל ותודה על המשוב
      אם העוגיות נמרחו מאוד באפיה זה יכול לנבוע מ 2 דברים –
      1 שימוש בסוכר חום של חברה מסויימת שניסיתי בבית וראיתי שאיתו העוגיות נמרחות יותר (ואז הפתרון הוא להוסיף עוד כף או שתיים של קמח לתערובת)
      2. בצק שלא הספיק להתמצק כשעה אחרי ההכנה שלו (ואז הוא רך יותר) ואז הפתרון הוא להכניס את הבצק למקרר לכחצי שעה – שעה וכשהבצק קר יותר העוגיות פחות משתטחות באפיה.
      מקווה שעזרתי 🙂

  11. […] מאוד ריגשה אותה. זה היה מצחיק. כמובן שבפודקאסט פונקתי בעוגיות מושלמות, אני נשארתי עם הטעם, ואתם תישארו עם […]

  12. ברכה כהן ב- 26 בינואר 2020 בשעה 17:59

    האם אפשר לנסות את העוגיות בגרסא ללא גלוטן? מה מומלץ במקום הקמח?

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2020 בשעה 10:24

      אפשר להכין את העוגיות עם קמח ללא גלוטן מתוך הקמחים הנמכרים כיום בשוק. במקרה של עוגיות אין כל כך חשיבות לגלוטן ולן לא תהיה בעיה להחליף

  13. טליה ב- 4 בפברואר 2020 בשעה 19:41

    היי
    הכנתי את העוגיות בדיוק על פי המתכון כולל סוג הסוכר והקקאו המיוחדים ועל פי הכמויות. לא יודעת מה הסיבה אבל התעורבת יצאה לי מאוד נוזלית, שמתי אותה גם כחצי שעה במקרר לייצוב ועדיין היא לא היתה יציבה ולא הפכה לבצק. לא היה אפשר לכדרר אותה בכלל. ניסיתי להוסיף גם קמח וגם זה לא עזר.. אשמח לעזרתך 😥😊
    תודה

    • שמח במטבח ב- 8 בפברואר 2020 בשעה 18:43

      הי טליה,
      באמת מוזר שיצאה לך תערובת נוזלית. אני נאלצת לומר לך שיכול להיות שמשהו היה לא לפי הכמויות, כי הכנתי את המתכון הזה המון פעמים (במיוחד בחודש האחרון) והוא תמיד יוצא פחות או יותר אותו הדבר מבחינת הסמיכות (גם כשהכנתי עם סוגי סוכר חום שונים וסוגי קקאו שונים).
      ממליצה לך להכין שוב ולבדוק את הכמויות.

  14. רונה ב- 10 בפברואר 2020 בשעה 0:41

    היי, תודה רבה על מתכון נפלא.
    היום ראיתי את התוכנית צינור לילה על העוגיות ההולנדיות עם הפרלין שוקולד לבן שפירסמת לפני חודש ואני מתכוונת לעשות אותן. זה נורא מזכיר את העוגיות קוקיס שנרכשות בשופרסל (הקוקיס של פילסברי), הלבנות והחומות רק ללא הפרלין, האם המתכון הוא דומה לעוגיות האלו? והלבנות הן ללא הקקאו? אין מתכון ברשת שדומה להן מאוד, רק מזכיר. תוכלי לתת לי את המתכון אפילו לפרטי, ניסיתי וכמעט יצא לי את העוגיות הללו עם שברי השוקולד שעליהן. אודה לך מאוד רונה

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2020 בשעה 16:32

      מאוד מאוד מזכיר את הקוקיס האגדיות
      את יכולה להכין את המתכון גם בלי המילוי או רק עם שוקולד צ'יפס בכל מיני טעמים ולקבל את הטעם של הקוקיס
      רק שימי לב לזמני האפיה – לא לאפות עד שיתייבשו, הן מתייצבות בקרור.

  15. מורן ב- 13 בפברואר 2020 בשעה 10:22

    היי רות, העוגיות נראות מדהים!
    ניסיתי למצוא את הפרלינים שוקולד לבן ללא הצלחה..
    האם תוכלי לכתוב מספר מקומות בהם ניתן לרכוש אותם?
    אם חלק מהמקומות הם באזור חיפה והקריות זה יהיה נפלא 🙂

    • שמח במטבח ב- 14 בפברואר 2020 בשעה 12:13

      בינינו, זה לא כזה קריטי לקנות את הפרלינים. 2 קוביות של שוקולד לבן או מטבעות של שוקולד לבן יעשו את העבודה.
      לגבי חנויות – אני לא כל כך מכירה בחיפה והאזור אז פחות יכולה להמליץ
      נסי ברשתות כמו לגעת באוכל, פורשף או ספייסס ואם את מגיעה לאזור נתניה שווה לבדוק אצל מר קייק.
      אבל שוב – זה לא כזה קריטי, אפשר בכיף להשתמש בשוקולד

  16. פיצה ב- 25 בפברואר 2020 בשעה 20:40

    הילדים שלי מתים על העוגיות ומחסלים אותן בשניה.

    מתכון מעולה!

  17. אורנה ב- 27 בפברואר 2020 בשעה 18:51

    אפשר להקפיא?

    • שמח במטבח ב- 3 במרץ 2020 בשעה 14:42

      אפשר להקפיא
      רק תדאגי להפשיר לפני האפיה, אחרת העוגיות יהיו קשות מאוד במרכז 🙂

  18. ענת ב- 1 במרץ 2020 בשעה 12:43

    נראה נהדר!
    ניתן להקפיא?

  19. מירב אורן ב- 9 באפריל 2020 בשעה 17:28

    היי אהובה
    חג שמח!!
    אפשר להשתמש בשוקולד חלב בשוקולד לבן?
    והאם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור/אבקת שקדים?

  20. מירב אורן ב- 9 באפריל 2020 בשעה 17:28

    היי אהובה
    חג שמח!!
    אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום בשוקולד לבן?
    והאם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור/אבקת שקדים?

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2020 בשעה 17:39

      הי יקירה
      אפשר להשתמש בשוקולד לבן
      לגבי המרת הקמח – לא בטוחה שיעבוד אותו דבר עם קורנפלור ואבקת שקדים אבל כן בטוחה שיהיה טעים מאוד

  21. מירב אורן ב- 10 באפריל 2020 בשעה 19:35

    הכנתי אותן בלי קמח! החלפתי אותו ב: כוס אבקת שקדים, 2/3 קמח מצה (לעוגות), ו1/3 קורנפלור.
    ועשיתי עם שוקולד חלב במקום לבן.
    יצא מוששששלם!!
    אין על המתכונים שלך רות! העוגיות כמעט חוסלו בתוך כמה שעות (ואנחנו רק 4 בבית😂).
    תודה!

  22. שני יצחקי ב- 4 במאי 2020 בשעה 15:08

    היי
    הכנתי לפני שבוע את העוגיות יצאו פצצה כולם עפו עליהם בבית !!!
    אתמול הכנתי שוב הקפדתי על הכמויות אותם מצרכים לא שיניתי כלום חוץ מגודל הקערה הפעם לקחתי יותר גדולה כי היה לי קשה לערבב פעם קודמת
    הפעם העוגיות ממש נזלו ונמרחו יצאו דקות בלי בסיס וכל השוקולד הלבן מלמטה נזל
    מה הפעם עשיתי לא בסדר ???
    אשמח מאוד לתגובה
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 6 במאי 2020 בשעה 20:11

      יכול להיות שהשתמשת בסוכר אחר?
      אולי קררת את התערובת פעם קודמת או השארת בצד למנוחה והפעם הכנת ישר אחרי שערבבת?
      אלה ההשערות שלי
      אשמח לשמוע ממך 🙂

      • שני יצחקי ב- 8 במאי 2020 בשעה 11:07

        השתמשתי באותן כמויות ואותן מצרכים סוכר חום ככה לא דמררה
        יכול להיות שהפעם שחררתי בפחות זמן כי מיהרתי
        אני יכין שוב והפעם ישים יוצר זמן במקרר
        העדכן אותך 😇
        תודה

  23. מור ב- 12 במאי 2020 בשעה 20:05

    מה כוס המדידה–כוס חד פעמי חם או קר?
    לגבי הסוכר.. יש לי סוכר חום בהיר
    או שעדיף שאני ישים סוכר לבן עם סילאן כפי שרשמת

    • שמח במטבח ב- 18 במאי 2020 בשעה 8:13

      כוס מדידה אצלי זה רק כוס מדידה של אפיה. לא מודדת בחד פעמי כי כל כוס זה נפח אחר.
      לגבי הסוכר – כתבתי ברור והדגשתי עם קו תחתון שלא משתמשים בסוכר החום הבהיר כי הוא לא נמס באפיה רק סוכר חום כהה או סוכר לבן עם מעט סילאן (או רק סוכר לבן)

  24. דורית כהן ב- 24 ביוני 2020 בשעה 22:32

    וואי וואי וואי איזה מתכון אליפות 🍪
    העוגיות יצאו נימוחות בטירוף
    הניחוח שהסתלסל באוויר
    הביא את הילדים לכרכר מסביב🕺
    ומיד לאחר צינון קל של העוגיות ❄️
    התחילו בעוז הלעיסות
    תוך מילמולים נהמות ומצמוצי שפתיים
    הם ממש חיסלו עוגיה ואו שתיים
    טענו שזו עוגייה מושלמת
    ואמרו שאני אמא נפלאה על הדרך 💁🏻‍♀️
    (כבר היה כדאי לפנק והמתכון שווה באמת)
    אז תודה רבה ומלוא הערכה 👌
    על התמונות המושקעות המצולמות בכל שלב של העשייה 📷
    וכמובן על תוצאה מדהימה !!! 💕

  25. ציפורה ב- 27 ביולי 2020 בשעה 13:27

    בטעות שמתי שתי כוסות סוכר, 200 גרם, זה יצא מידי מתוק! לא הבנתי למה, הוספתיי עוד המוןןןןן קקאו ואיכשהו זה התאזן, אבל זה עדין מידי מתוק, פעם הבאה אני לא יתעה.

  26. דניאל גורסיה ב- 9 באוגוסט 2020 בשעה 13:21

    היי !
    נראה מדהים!!
    אפשר להחליף את מטבעות השוקולד במחית קינדר בואנו? ואם כן, רצוי להקפיא צ'אנקים לפני או לשים את החית נוזלית בתוך העוגיה?

    תודה!!

    • שמח במטבח ב- 10 באוגוסט 2020 בשעה 10:27

      אין בעיה להמיר. ואם כן, עדיף קצת להקפיא כדי שאפשר יהיה לשלב אותם בעוגיות בקלות.

  27. שירה בן שהם ב- 19 באוגוסט 2020 בשעה 15:03

    שלום, רות.
    איך אפשר בבקשה להכין את הפרלינים בבית?

    • שמח במטבח ב- 20 באוגוסט 2020 בשעה 12:41

      את יכולה להמיס שוקולד לבן, לקרר ואז לכדרר אבל זה די מיותר כי היום יש גם שוקולד לבן שנמכר במטבעות ופשוט שימי בכל עוגיה 2-3 מטבעות (או יותר אם מדובר בקטנים) הם יימסו באפיה

  28. שני מימי ב- 3 בספטמבר 2020 בשעה 16:00

    איך מאחסנים את העוגיות? ו
    האם אפשר להכין את העוגיות מראש ולהקפיא ?

    • שמח במטבח ב- 7 בספטמבר 2020 בשעה 8:10

      בימים חמים אלה ממליצה במקרר ולהוציא לצלחת חצי שעה לפני שרוצים לזלול.
      אפשר להכין מראש את כדורי הבצק לפני האפיה ולהקפיא. לא ממליצה להקפיא את העוגיות המוכנות.

  29. :) ב- 10 בספטמבר 2020 בשעה 14:05

    היי,
    רציתי להכין את העוגיות אבל ראיתי שהסוכר שיש לי הוא סוכר חום בהיר..
    בינתיים, עד שאקנה סוכר חום כהה, יש לך המלצות למתכונים שאני יכולה לעשות עם סוכר חום בהיר??

    • שמח במטבח ב- 13 בספטמבר 2020 בשעה 9:11

      אני לא ממליצה להשתמש בסוכר החום הבהיר למתכונים שלי (סורי) אני לא אוהבת את הסוכר הזה. הוא לא נמס טוב ונשארים גרגרים גסים ממנו בעוגיות.
      ממליצה לך להכין אותן עם סוכר ולהחליף כף- שתי כפות מהסכר במולסה או בסילאן שיתנו את הלחות של הסוכר החום.

  30. Kelly Biton ב- 5 באוקטובר 2020 בשעה 22:57

    הי,
    הגיוני בלי סודה לשתייה?

    • שמח במטבח ב- 6 באוקטובר 2020 בשעה 9:05

      קלי יקרה, אם אני מפרסמת מתכון זה אומר שניסיתי אותו מספיק פעמים והוא עובד והוא טעים. אז אם לא רשום רכיב סימן שאין צורך בו במתכון.

  31. שירה ב- 19 באוקטובר 2020 בשעה 11:10

    היי
    אפשר להכין עם קמח כוסמין או חצי חצי?
    תודה.

    • שמח במטבח ב- 21 באוקטובר 2020 בשעה 18:25

      לא הייתי ממליצה להכין עם קמח כוסמין. אם ממש חשוב לך אפשר חצי חצי.
      אבל שימי לב שהמתכון הזה רחוק מלהיות קינוח בריא. יש פה המון שוקולד וסוכר וחמאה ודברים טובים אחרים, כך שלא הייתי מנסה "להבריא" אותו אלא פשוט ליהנות ממנו כ"חטא מתוק" זו בכל מקרה משנתי בענייני המתוקים – לאכול את המקור אבל לאכול במידה.

השאר תגובה