עוגיות שוקולד פאדג' ממולאות שוקולד לבן – עוגיות אמסטרדם

מכירים את זה שאתם משתפים תמונה באינסטגרם ופתאום מוצפים בבקשות למתכון? אז זה מה שקרה לי עם עוגיות אמסטרדם, שהן עוגיות שוקולד סופר פאדג'יות עם מילוי של פרלין שוקולד לבן שנמס באפיה.

מאז שפירסמתי תמונה של העוגיות הללו, שהכנתי לפני כחודש בספונטניות, לא הפסקתם לבקש ממני את המתכון. אבל לי היה חשוב לעבוד עוד קצת על המתכון עד שאגיע לגירסה הכי מוצלחת שלו בעיני ולכן זה לקח קצת זמן. אבל הנה הוא פה ואני שמחה לשתף אתכם.

עוגיות אמסטרדם

זו גם הזדמנות נהדרת לשתף אתכם קצת ב"מאחורי הקלעים" של הבלוג. הרי אתם כבר מכירים אותי ויודעים שמאוד חשוב לי לתת לכם מתכונים בדוקים שתמיד יצליחו ולכן לפעמים אני מנסה אותם כמה וכמה פעמים. כפי שעשיתי עם העוגיות הללו.

והפעם גם היה לי המזל לנסות אותו על שני תנורים. גם בתנור ששימש אותי להכנת כל המתכונים שראיתם עד עכשיו בבלוג (תנור של בוש בן 12 שנים),  וגם בתנור החדש שלי, גם הוא של בוש, שהגיע השבוע וגרם ללב שלי לפרפר מהתרגשות ולי לרקוד ריקודי שמחה במטבח. כזאת אני, רגשנית 🙂

כי למישהי כמוני שכל כך אוהבת לאפות, תנור הוא אחד הדברים שהכי נחוצים במטבח, ומבחינתי החלפת התנור לא היתה עניין של מה בכך. היה חשוב לי שהתנור החדש יהיה לא פחות מוצלח מקודמו. שיהיה אמין, שיהיה נוח לתפעול, שהתבניות שלו יהיו גדולות ורחבות, והכי חשוב – שיהיה לו פיזור חום אחיד שיאפשר לי לאפות טוב בכל מקום בתנור, גם אם אני אופה בכמה תבניות במקביל.

וחזרה לעוגיות – למי שבטעות עוד לא מכיר, עוגיות אמסטרדם הן אחד הלהיטים העכשוויים בעולם הקינוחים וזאת בעקבות מאפיה בהולנד בשם van stapele שמכינה ומוכרת רק אותן. אנשים עומדים בתור בכל שעות היום כדי לקנות אותם וזה מדהים בעיני.

שלא תגידו שלא הזהרתי מראש, העוגיות האלה פשוט ממכרות!!! הן טעימות ברמות שלא ייאמנו ולמרות שכל אחת די גדולה אני בטוחה שיהיה לכם קשה להסתפק באחת 🙂 וההכנה שלהן? קלי קלות – קערה אחת ומטרפה ואתם מסודרים.

החומרים לכ- 20 עוגיות גדולות:

200 גרם חמאה
200 גרם (כוס) סוכר לבן
160 גרם (2/3 כוס דחוסות) סוכר חום כהה דביק
2 ביצים
כפית תמצית וניל (תשתמשו באיכותית ולא "בטעם")
70 גרם (חצי כוס) אבקת קקאו הולנדי [אל תחליפו בשוקולית!!!]
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות או שקית אבקת אפיה
קורט מלח
160 גר' שוקולד צ'יפס חלב (לא חובה)
פרלין שוקולד לבן – או 2 מטבעות שוקולד – או 2 קוביות שוקולד

ההכנה:

ממיסים את החמאה במיקרו ואליה מוסיפים את הסוכר הלבן והסוכר החום ומערבבים .

שימו לב שפה חשוב להשתמש בסוכר החום הכהה הדביק ולא בסוכר הדמררה פשוט כי הסוכר החום הוא זה שנותן לעוגיות את המרקם הפאדג'י שלהן. סוכר דמררה גם לא מתמוסס טוב ותקבלו עוגיות עם מלא גושים של סוכר בפנים.

מוסיפים את הביצים והוניל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את אבקת הקקאו (אפשר לנפות אותה אבל לא חייבים) ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.

שימו לב שחשוב להשתמש בקקאו הולנדי ולא באבקת קקאו מהסופר (כבודה במקומה מונח) כי הקקאו ההולנדי עשיר יותר בטעמים שלו וכיוון שבבצק עצמו אין שוקולד הוא זה שנותן את הטעם השוקולדי לעוגיות.

אני יודעת שהמאפיה ההולנדית משתמשת בקקאו של ולרונה והוא באמת מעולה ומשובח, אבל כיוון שמדובר בקקאו יקר יחסית אני לרוב משתמשת בזה של קליבו ואם אין לי בבית אני קונה קקאו הולנדי בחנויות המתמחות.

מוסיפים לתערובת את הקמח אבקת האפיה והמלח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ובלי גושים.

אם רוצים תוספת של שוקולד צ'יפס מוסיפים אותם לבצק בשלב הזה. אני החלטתי להכין חצי כמות עם שוקולד צ'יפס חלב וחצי בלי – הכל טעים והכל הולך !

בעקרון אפשר לאפות את העוגיות כבר עכשיו, אבל התערובת עדיין קצת רכה ולכן אני מעדיפה לתת לה לנוח קצת בטמפרטורת החדר או במקרר (בקיץ למשל). בזכות זה התערובת תתייצב קצת וגם פחות תשתטח באפיה.

להכנת העוגיות מצאתי שהדרך הכי נוחה וקלה היא להשתמש בכף עוגיות גדולה יחסית (קוטר 4 ס"מ). זה מאוד נוח ועוזר לקבלת עוגיות אחידות בגודלן. אם אין – אין בעיה להשתמש בכף רגילה.

גורפים עם הכף מתערובת העוגיות, מעבירים ליד, מניחים במרכז פרלין שוקולד לבן (או 2 מטבעות או 2 קוביות) ומעצבים את הבצק מסביב כך שיתקבל כדור שוקולדי ובתוכו הפרלין.

מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים יפים ביניהם כי הכדורים ישתטחו במהלך האפיה.

אני דאגתי לרווח מאוד את העוגיות שלי ופשוט אפיתי בכמה תבניות במקביל – לשמחתי כאן נכנס היתרון של התנור שלי שמאפשר בעזרת הטורבו לאפות גם 4 תבניות ביחד (אני אפיתי 3 במקביל 🙂 ).

אם אין לכם אפשרות כזו תאפו תבנית או שתיים בכל סבב והעוגיות בינתים יחכו לתורן.

אופים את העוגיות במשך כ- 12דקות בתנור שחיממתם מראש ל 160 מעלות.
שימו לב שכל תנור מתנהג אחרת ויש תנורים שיצריכו אפיה ב 180 מעלות ולא ב 160 מעלות. התנור שלי די חזק ולכן אני אופה ב 160 מעלות ומקבלת עוגיות אמסטרדם מושלמות.

העוגיות מוכנות כשהחלק העליון שלהן נראה יבש (וליתר דיוק כשהמרכז שלהן לא נראה רטוב) ויש עליהן מעט סדקים.
את העוגיות המוכנות מצננים בתבנית, ולאחר מכן על השיש או על שולחן אחר עד שיצטננו ויתגבשו.

ועוד טריק שלי – אני פחות אהבתי שיש לעוגיות תלולית גבוהה יחסית בגלל הפרלינים. ולכן בלי בושה ועם ידיים נקיות מעכתי טיפה את התלולית עם היד (כמובן לא כשהעוגיות רותחות מהתנור אבל עדיין חמות שהשוקולד ישתטח בפנים בקלות).

נותנים לעוגיות להצטנן מעט ו.. זוללים!

אם אתם לא זוללים אותן ישר, כשהשוקולד עדיין רך, מומלץ לחמם אותן מעט לפני ההגשה. אפשר בתנור לכמה דקות או פשוט לחמם ל 10-15 שניות במיקרו.

מחכה לראות עוגיות אמסטרדם משלכם – ואל תתביישו אם הכנתם שתפו וגם תייגו אותי באינסטגרם או בפייסבוק

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות (או אם יותר נוח לכם דרך הפייסבוק או האינסטגרם) אני תמיד שמחה לענות.

רוצים לקרוא עוד קצת על המאפיה ולקבל המלצות לאמסטרדם? חן שוקרון חברתי היקרה כתבה על המקום ועל אמסטרדם בבלוג שלה "מתוקים שלי" (שהוא מהמם ואהוב עלי במיוחד) בפוסט שבו גם נתנה את המתכון שלה לעוגיות אמסטרדם 🙂

המתכון נכתב בשיתוף חברת בוש.

‏36 תגובות

  1. זהבה ב- 22 בינואר 2020 בשעה 7:37

    זה משנה באיזה פרלינים להשתמש? הכוונה לחברה שהוא מיוצר כדי שימס?

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:27

      אין בעיה. מה שיש לך ומה שאת אוהבת. רק שיהיה משוקולד לבן ולא "בטעם" שוקולד לבן

    • שיר ב- 23 בינואר 2020 בשעה 12:08

      האם זה קריטי אבקת קקאו הולנדי? ואם כן של איזו חברה?

      • שמח במטבח ב- 29 בינואר 2020 בשעה 9:19

        בהחלט קריטי (כתבתי זאת בשני מקומות במתכון מרוב שזה חשוב).
        כל חברה שתמצאי תהיה טובה. אני אוהבת את של קליבו אבל באמת שכל חברה תתאים. רק שיהיה הולנדי כי הוא עשיר יותר וטעים יותר

  2. מירי ב- 22 בינואר 2020 בשעה 8:45

    וווואהווו מגרה ממש!!!!!!!!

  3. אוסנת ב- 22 בינואר 2020 בשעה 9:32

    מזכיר מאוד את המתכון הנפלא שלך : עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טובות שיש, שהכנתי והיה ממש טוב!

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:26

      תודה רבה, אכן מבוסס עליהן. כשמכינים את התערובת הזו בקוטר גדול יותר החלק הפאדג'י יותר גדול וזה פשוט נפלא

  4. אלנה ב- 22 בינואר 2020 בשעה 9:34

    היי
    נראה מעולה
    למה הכוונה בסוכר חום דביק?
    כי הייתי בסופר והיה שם רק סוכר חום דמררה. מה בדיוק כתוב על הקופסה? 😅

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:26

      הכוונה לסוכר חום בצבע כהה ולא לדמררה. את יכולה לראות בתמונה בבלוג איך נראה הסוכר.
      אני יודעת שבימים אלה יש קצת מחסור בסוכר חום אבל עדיין יש מקומות שאפשר למצוא אותו. הוא מאוד תורם פה למרקם.
      ובכל מקרה, אל תשתמשי בדמררה. עדיף כבר להכין רק מסוכר לבן (או לחכות שיהיה סוכר חום בסופר ולהכין אז) הדמררה מאוד גרגרי ולא מתמוסס ולא יהיה טוב לעוגיות הללו

  5. דבי ב- 22 בינואר 2020 בשעה 9:40

    בוקר אור!

    נראה מושך ונשמע מדהים!
    מקווה להכין כבר לשבת הזו!
    אפשר להכין פרווה, נכון?
    להחליף למחמאה או שמן קוקוס ?
    את השוקולד צ'יפס וקוביות השוקולד להחליף פשוט למריר פרווה, נכון?
    תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:21

      אין בעיה להכין גם בגירסת פרווה עם מחמאה או נטורינה או עם שמן קוקוס (שאז שימי 160 גר' ולא 200)
      וכן, אפשר גם שוקולד צ'יפס מריר או בלי שוקולד צ'יפס בכלל. זה טעים בכל מקרה

  6. לירון ב- 22 בינואר 2020 בשעה 19:21

    היי! האם אפשר להחליף את השוקולד ציפס בחתיכות (צ'אנקים) של שוקולד?

    • שמח במטבח ב- 29 בינואר 2020 בשעה 9:30

      בהחלט. מה שנוח לך יותר וגם הגודל של הצ'אנקים זה לפי ההעדפה שלך

  7. ספיר ב- 22 בינואר 2020 בשעה 21:32

    היי רות, מה הסיכוי שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן עבור הכנת העוגיות?

  8. שרה ב- 23 בינואר 2020 בשעה 14:59

    נראה מעולה! בטח אכין כבר היום או מחר 😊
    התנור נראה מהמם! תתחדשי!
    סקרנית סקרנית מה הדגם

  9. דבי ב- 24 בינואר 2020 בשעה 0:28

    העוגיות פשוט מעדן אמיתי!

    חלק קטן עשיתי עם קוביות שוקולד חלבי והן הרבה יותר טעימות. משום מה יוצאת יותר רכות.

    תודה רבה ושבת שלום!

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2020 בשעה 11:12

      אכן ממכרות בטירוף
      לגבי שוקולד חלב – נראה לי שהוא נמס טיפה יותר מהשוקולד הלבן ולכן היו יותר רכות, אבל פה זה דווקא יתרון, לא?

  10. סיגל ב- 24 בינואר 2020 בשעה 11:57

    הי רות
    התרגשתי מאוד לראות את המתכון
    שתי שאלות
    העוגיות נמרחו לי מאוד באפיה
    השתמשתי בפרלין זהה לשלך (מיסטר קייק)
    אחרי מיצוק הוא חוזר כמעט לצורתו המקורית
    ועוד משהו – 12 ד לא הספיקו לי
    להעלות ל14?

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2020 בשעה 11:11

      הי סיגל ותודה על המשוב
      אם העוגיות נמרחו מאוד באפיה זה יכול לנבוע מ 2 דברים –
      1 שימוש בסוכר חום של חברה מסויימת שניסיתי בבית וראיתי שאיתו העוגיות נמרחות יותר (ואז הפתרון הוא להוסיף עוד כף או שתיים של קמח לתערובת)
      2. בצק שלא הספיק להתמצק כשעה אחרי ההכנה שלו (ואז הוא רך יותר) ואז הפתרון הוא להכניס את הבצק למקרר לכחצי שעה – שעה וכשהבצק קר יותר העוגיות פחות משתטחות באפיה.
      מקווה שעזרתי 🙂

  11. […] מאוד ריגשה אותה. זה היה מצחיק. כמובן שבפודקאסט פונקתי בעוגיות מושלמות, אני נשארתי עם הטעם, ואתם תישארו עם […]

  12. ברכה כהן ב- 26 בינואר 2020 בשעה 17:59

    האם אפשר לנסות את העוגיות בגרסא ללא גלוטן? מה מומלץ במקום הקמח?

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2020 בשעה 10:24

      אפשר להכין את העוגיות עם קמח ללא גלוטן מתוך הקמחים הנמכרים כיום בשוק. במקרה של עוגיות אין כל כך חשיבות לגלוטן ולן לא תהיה בעיה להחליף

  13. טליה ב- 4 בפברואר 2020 בשעה 19:41

    היי
    הכנתי את העוגיות בדיוק על פי המתכון כולל סוג הסוכר והקקאו המיוחדים ועל פי הכמויות. לא יודעת מה הסיבה אבל התעורבת יצאה לי מאוד נוזלית, שמתי אותה גם כחצי שעה במקרר לייצוב ועדיין היא לא היתה יציבה ולא הפכה לבצק. לא היה אפשר לכדרר אותה בכלל. ניסיתי להוסיף גם קמח וגם זה לא עזר.. אשמח לעזרתך 😥😊
    תודה

    • שמח במטבח ב- 8 בפברואר 2020 בשעה 18:43

      הי טליה,
      באמת מוזר שיצאה לך תערובת נוזלית. אני נאלצת לומר לך שיכול להיות שמשהו היה לא לפי הכמויות, כי הכנתי את המתכון הזה המון פעמים (במיוחד בחודש האחרון) והוא תמיד יוצא פחות או יותר אותו הדבר מבחינת הסמיכות (גם כשהכנתי עם סוגי סוכר חום שונים וסוגי קקאו שונים).
      ממליצה לך להכין שוב ולבדוק את הכמויות.

  14. רונה ב- 10 בפברואר 2020 בשעה 0:41

    היי, תודה רבה על מתכון נפלא.
    היום ראיתי את התוכנית צינור לילה על העוגיות ההולנדיות עם הפרלין שוקולד לבן שפירסמת לפני חודש ואני מתכוונת לעשות אותן. זה נורא מזכיר את העוגיות קוקיס שנרכשות בשופרסל (הקוקיס של פילסברי), הלבנות והחומות רק ללא הפרלין, האם המתכון הוא דומה לעוגיות האלו? והלבנות הן ללא הקקאו? אין מתכון ברשת שדומה להן מאוד, רק מזכיר. תוכלי לתת לי את המתכון אפילו לפרטי, ניסיתי וכמעט יצא לי את העוגיות הללו עם שברי השוקולד שעליהן. אודה לך מאוד רונה

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2020 בשעה 16:32

      מאוד מאוד מזכיר את הקוקיס האגדיות
      את יכולה להכין את המתכון גם בלי המילוי או רק עם שוקולד צ'יפס בכל מיני טעמים ולקבל את הטעם של הקוקיס
      רק שימי לב לזמני האפיה – לא לאפות עד שיתייבשו, הן מתייצבות בקרור.

  15. מורן ב- 13 בפברואר 2020 בשעה 10:22

    היי רות, העוגיות נראות מדהים!
    ניסיתי למצוא את הפרלינים שוקולד לבן ללא הצלחה..
    האם תוכלי לכתוב מספר מקומות בהם ניתן לרכוש אותם?
    אם חלק מהמקומות הם באזור חיפה והקריות זה יהיה נפלא 🙂

    • שמח במטבח ב- 14 בפברואר 2020 בשעה 12:13

      בינינו, זה לא כזה קריטי לקנות את הפרלינים. 2 קוביות של שוקולד לבן או מטבעות של שוקולד לבן יעשו את העבודה.
      לגבי חנויות – אני לא כל כך מכירה בחיפה והאזור אז פחות יכולה להמליץ
      נסי ברשתות כמו לגעת באוכל, פורשף או ספייסס ואם את מגיעה לאזור נתניה שווה לבדוק אצל מר קייק.
      אבל שוב – זה לא כזה קריטי, אפשר בכיף להשתמש בשוקולד

  16. פיצה ב- 25 בפברואר 2020 בשעה 20:40

    הילדים שלי מתים על העוגיות ומחסלים אותן בשניה.

    מתכון מעולה!

  17. אורנה ב- 27 בפברואר 2020 בשעה 18:51

    אפשר להקפיא?

    • שמח במטבח ב- 3 במרץ 2020 בשעה 14:42

      אפשר להקפיא
      רק תדאגי להפשיר לפני האפיה, אחרת העוגיות יהיו קשות מאוד במרכז 🙂

  18. ענת ב- 1 במרץ 2020 בשעה 12:43

    נראה נהדר!
    ניתן להקפיא?

השאר תגובה