עוגיות שוקולד מושלגות
עוגיות מושלגות הן מסוג העוגיות שאני מכינה כשאני רוצה להרשים אנשים או לפנק אנשים. הן פשוט כל כך יפייפיות!! עם מעטה מעט קראנצ'י של ה"שלג" שיש עליהן ומבפנים הן פאדג'יות ושוקולדיות וכל כך מושלמות!!
והחלק הכייפי הוא שלא כזה קשה להכין אותן. יש כמה טריקים להכנה שאותם אגלה לכם פה ואחרי שתכינו אותן תראו שחסל סדר עוגיות שמשתטחות, שלא מקבלות את המראה המושלג או שפשוט לא יוצאות. עם המתכון הזה תקבלו עוגיות מושלגות מושלמות כמו בבתי הקפה.
אני יכולה לספר לכם שלא תמיד היה לי קל להכין עוגיות מושלגות ולקח לי זמן עד שהגעתי למתכון שתמיד מצליח. בהתחלה הכנתי לפי מתכון מסויים והעוגיות יצאו שטוחות, למרות שפעלתי בדיוק לפי ההנחיות. אחר כך מצאתי מתכון אחר שנראה נפלא אבל משהו לא הרגיש לי מספיק מתאים בהן כי הן כללו פצפוצי שוקולד ואני רציתי מרקם אחיד לעוגיות.
ואז הגיע המתכון של רוני ונציה, בספרה "עוגה עוגה" ומייד כשניסיתי אותו הבנתי שזהו המתכון המושלם. תמיד מצליח, נראה בול כמו בתמונה וטעים בטירוף. ככה זה אצל רוני – כל מתכון אצלה יוצא כמו שצריך 🙂
אז לטובת הכלל אני משתפת אתכם במתכון הנפלא של רוני ונציה לעוגיות מושלגות ומבטיחה לכם שאם תפעלו לפי ההוראות, ובמיוחד תקפידו על הציפוי הכפול בסוכר ובאבקת סוכר, תקבלו עוגיות מושלגות שנראות לכם בדיוק כמו בתמונה, יפות, רכות ובעלות מראה מושלג.
אציין שהמתכון הזה הוא אחד מהראשונים שפירסמתי בבלוג (עם תמונה אחת מוקטנת שצילמתי בנייד כשעוד לא ידעתי לצלם). החלטתי להוציא אותו מחדש אחרי שהכנתי היום שוב וצילמתי מחדש.
החומרים:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 ביצים, רצוי בטמפ החדר
כפית תמצית וניל
כף אמרטו או כל ליקר אחר שאוהבים
130 גר' (2/3 כוס) סוכר
2 כפות גדושות אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
100 גרם (שקית) שקדים טחונים
105 גר' (3/4 כוס) קמח
כפית וקצת אבקת אפיה (חשוב!!) – אפשר להחליף בקמח תופח.
לציפוי המושלג:
1/2 כוס סוכר
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרו את השוקולד עם החמאה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. בקערה נפרדת טורפים (עם מטרפה) את הביצים עם הסוכר לתערובת אוורירית ובהירה.
3. מוסיפים את תערובת השוקולד, הווניל, האמרטו, השקדים והקקאו ומערבבים בעדינות עם לקקן עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהכל מתאחד. לשים לב לא לערבב יותר מדי.
5 מכניסים למקרר לשעתיים או עד שהתערובת מתקשה (אפשר גם לשים במקרר ללילה , ואז צריך להוציא ולתת לתערובת להתרכך מעט).
6. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות. ומרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה (לי יצאו עכשיו 3.5 תבניות).
7. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ 2 ס"מ – הכי קל לעשות את זה עם כף קפיצית כמו של גלידה בקוטר 2 ס"מ.
8. מסדרים 2 צלחות עמוקות – אחת עם סוכר ואחת עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר (חשוב מאוד – זה הסוד לקבלת המראה המושלג) ומניחים את העוגיות על התבניות במרווחים ביניהן כי הן תופחות באפיה.
9. אופים 10 דקות, עד שהעוגיות נסדקות אך עדיין רכות.
מומלץ לצנן על רשת או לפחות להעביר את נייר האפיה עם העוגיות על השיש כדי שלא ימשיכו להאפות בתחתית מהחום של התבנית.
אז זה המתכון הקבוע שלי לעוגיות מושלגות. מקווה שגם אתם תכינו ותאהבו. אם אתם מכינים אל תשכחו לספר לי – אני הכי אוהבת לראות תמונות שלכם או לקרוא תגובות שלכם.
מחפשים רעיון לעוגיות מושלגות פרווה שנראות מיליון דולר? כנסו למתכון הזה לעוגיות מושלגות של שרית נובק, בבלוג misspetel.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
ואל תשכחו גם להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
יש אופצייה להמיר את השקדים הטחונים במשהו אחר?
רק באגוזים אחרים טחונים
מתכון מושלם שמתאים גם למי שלא אוהב שוקולד…..
כי פשוט הוא מושלם!!!!!
אני רק יכולה להסכים איתך 🙂 🙂 🙂
אשמח לדעת מה אפשר להשים במקום חמאה שלא יהיה חלבי
הי אפרת אפשר לשים מרגרינה לסוגיה במקום החמאה
מתכון מעולה!!! העוגיות יצאו טעימות בטירוף!!
יצא לי להכין כמה וכמה מתכונים של עוגיות מושלגות טעימות, אבל המתכון הזה עולה על כולם!
תודה רבה רבה
תודה רבה. גם בעיני זה המתכון הכי מוצלח והכי חשוב – המתכון שתמיד מצליח 🙂
יש אפשרות להמיר את הקמח בקורנפלור כדי לקבל עוגיות ללא גלוטן?
אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן, אבל לא רק בקורנפלור
היי,
הכנתי את העוגיות הטעימות לכבוד מסיבת יום הולדת שתערך בעוד 4 ימים
איך אני יכולה לאחסן אותן בצורה הכי טובה?
תודה מראש!
הי הדר. אפשר לאחסן את העוגיות בקופסה סגורה במקום מוצל או במקרר.
המון מזל טוב
הי, אני יכולה להמיר את החמאה לשמן על מנת שיהיה פרווה?
צר לי אבל לא במקרה זה. החמאה נחוצה למרקם. את יכולה להמיר למחמאה/נטורינה
יצא מעולה, שמנו קמח כוסמין והילדים טרפו!העוגיות יצאו יפייפיות, תודה רבה
ממש שמחה לשמוע 🙂
היי.
אפשרי להמיר את הקמח לקמח תופח לוותר על אבקת אפייה ?
אפשר להמיר לקמח תופח ואז אכן אין להוסיף עוד אבקת אפיה כי בקמח התופח כבר יש
נראה מושלם!
ניתן לעשות פרווה- עם שמן/מרגרינה?
וכן נגמר לי הליקר:( – יכול להיות שאפשר לשים במקום תמצית רום?
ואין לי שקדים/אגוזים טחונים
ואני ממש רוצה להכין את זה:)
יש לי דרך?
תודה
הי נחמי
אפשר להכין עם מרגרינה ואפשר לוותר על הליקר אבל השקדים/אגוזים חשובים למתכון ולכן אם אין לך אני ממליצה לך בחום לקנות שקדים טחונים או פשוט להכין מתכון אחר כי בלעדיהם העוגיות לא יצאו עגולות תפוחות ויפות .
כמה עוגיות יוצאות לפי הכמות הזו של המצרכים?
נראה לי שכ 15-20 תלוי בקוטר שאת מכינה
יצא מושלם!! מהממות, רכות ונימוחות.
תודה רבה ושבת שלום
שמחה מאוד לשמוע רעות 🙂 תודה ששיתפת
היי, האם אפשר להמיר את כף הליקר בכף חלב? או פשוט להוריד את הליקר לגמרי בלי שזה יפגע בעוגיות?
אפשר גם בלי הליקר. לא צריך להמיר
היי נראה מהמם חייבת לציין..
אני רוצה להכין למשלוחי מנות, אפשר יהיה להקפיא מראש(האב' סוכר תישמר)?
תודה רבה תהילה 🙂
אני פחות ממליצה להקפיא את העוגיות האלה כי כפי שכתבת אבקת הסוכר תתחיל "להזיע" בהפשרה. אם זה עוזר לך את יכולה להקפיא את העוגיות לפני האפיה ואז להפשיר ולגלגל בבאבקת הסוכר לפני האפיה.
שלום
העוגיות נראות מושלמות !
הכנתי את הבלילה אתמול ונתתי לה לנוח במקרר לילה, עכשיו אפיתי, הוצאתי בתום האפייה ומשום מה העוגיות נפלו (עכשיו הן שטוחות), לא בטוחה איפה טעיתי
הי אלינה
ראשית, וכיוון שהעוגיות מכילות חומרי התפחה חשוב לא להמתין איתן לילה במקרר כי אז חומרי ההתפחה מאבדים מהאפקטיביות שלהם.
בנוסף, יכול להיות שהיה צריך לאפות עוד כמה דקות כדי שלא ישתטחו.
מקווה שעזרתי
היי, אפשר להחליף את השקדים האחרונים בקוקוס טחון?
בעייתי. זה לא יצא אותו דבר לצערי.
הכנתי בפעם הראשונה ויצא מושלם!! תודה לך?
שמחה מאוד לשמוע שני 🙂
היי רות
אני חדשה באתר שלך ומאוד נהנית הצורה שבה את מסבירה אין מצב שמשהו לא יבין
רק שאלה קטנה: איפה מדפיסים את המתכון או לחלופין לשלוח אותו למייל
אשמח לקבל תשובה ממך
סימה
הי סימה
יש לחצן להדפסת המתכון בתחתית כל מתכון
אפשרות נוספת היא לסמן את כל המתכון, להעתיק לוורד ולהדפיס משם. בדרך זו את יכולה להסיר את התמונות ולהדפיס רק את הטקסט (זה מה שאני עשיתי עם בלוגים אחרים).
בהצלחה 🙂
הכנתי ויצא מעולה….מושלג ורק כפי שהבטחת…טוב שהכנתי כמות כפולה..תודה לך
תודה רבה נאוה. ממש שמחה לשמוע שאהבתם
היי, העוגיות נראות מהמםםםם ומתכננת להכין אותן רק דבר אחד לא מובן, הגבת למישהו שיוצאות 15-20 עוגיות בזמן שבמתכון רשמת שיצאו לך 3 וחצי תבניות אז אני קצת מבולבלת… אשמח לתשובה ?
תודה על ההערה. כמות העוגיות תלויה בגודל שבו מכינים אותן וגם בגודל של התבנית שבה את אופה. העוגיות משתטחות באפיה ולכן חשוב לרווח אותן ובכל תבנית אפשר לשים לדעתי בין 9 ל 12 עוגיות
(תלוי בקוטר העוגיות וגודל התבנית). לכן רשמתי טווח ולכן רשמתי שכשאני צילמתי את המתכון יצאו לי 3.5 תבניות.
עשיתי לפני כמה ימים ויצא מושלם! הצטערתי שלא הכנתי כפול ולדרישת המשפחה עשיתי שוב עוד באותו היום. הילדה ביקשה גם לקחת בקופסא לבסיס אז ברור שכמות כפולה! והיום הבן שלי (תאום שלה) לא התקשה או עיקם פרצוף ללכת ולקנות את המצרכים בכדי שאאפה שוב כי מחר חוזר לבסיס ורוצה גם, כמו אחותו לקחת בקופסא? בקיצור פוחדת שלא נשמין ? תודה רבה על מתכון כל כך פשוט וכל כך טעים! ?
כמה כיף לשמוע שככה אהבו. הכי כיף בעולם. תודה שכתבת לי
שלום, צריך להניח את העוגיות כשהן בצורת עיגול (כדור) על התבנית? תודה רבה
כן בצורת כדור לאחר הציפוי באבקת הסוכר
כמה סוכר שמים בעוגה?
כתוב במתכון, 130 גרם
היי
רציתי להיות. בטוח שלא צריך מיקסר או פוד פרוססור במתכון ( בלנדר יש לי … ) , כי אין לי את שניהם … אז לפני שאני מכין אני רוצה להיות משוכנע שאיפה שאת אומרת לערבב או לטרוף הצטרפה אכן אני משתמש רק בזה . דבר נוסף , אין לי מיקרו , אז את ההמסה אני עושה בבן מארי , זה בסדר ?
הי אמיר
אין בעיה להמיס במיקרו. לגבי לטרוף – אני תמיד מתחילה עם מטרפה ולאחר שהוספתי קמח אני עוברת לערבב עם לקקן. במתכון הזה אין בעיה בכלל להכין ידנית ולא חייבים מיקסר
ממש עכשיו התבנית האחרונה בתנור.
הייתי סקפטית שיצאו סדוקות ויפות.
לא הפסקתי להתפעל מהסדקים ומהטעם.
תודה רבה.
שומרת את המתכון במועדפים…
האם ניתן להשתמש בשוקולד 100 ג מריר ו100 ג חלבי?
אין בעיה לשלב
היי, אפשר לשים 205 גרם אבקת שקדים במקום חצי קמח וחצי אבקת שקדים?
במקרה זה לא ניתן. לכל רכיב תפקיד משלו והקמח דרוש כדי להחזיק את התערובת. אם זה מסיבות של הימנעות מגלוטן מציעה להשתמש בקמח תחליפי ללא גלוטן. נראה לי שגם קמח מצה טחון דק יכול להתאים
הייתי חייבת להגיב כי זה מתכון פשוט מושלם! טעים ברמות וממש פשוט להכנה.
אלופה שאת!!
תודה רבה 🙂 שמחה מאוד שאהבת
היי אני רוצה להכין את העוגיות לפסח אפשר להשתמש במשו אחר במקום קמח ??
הם ניראות טירוווףף וממש מגרות ….
הי חגית
תציצי בבלוג יש לי שם מתכון לעוגיות שקדים מושלגות. אם את רוצה בגירסת השוקולד יש שם קישור למתכון של קרן אגם לעוגיות מושלגות ללא קמח
חג שמח 🙂
וואו אין לי מילים
פשוט שלמוווות עלי אדמות !!!!????
שאפו ענק על מתכון נהדר מדויק וטעים במיוחד ????????
הילדים התעלפו מאושר ????
הכי כיף שמלכלכים רק כלי אחד ואין צורך להוציא את המיקסר
המרתי 100 גרם שוקולד מריר בשוקולד חלב ויצא מעלף !!!
תודה רבה דורית
ממש שמחה שאהבת. ונחמד להחליף חלק מהשוקולד בשוקולד חלב. אני אוהבת את המתיקות שלו
בוקר טוב רציתי לדעת אם אפשר להמיר את החמאה לגירסת פרווה בשמן ובמקום קמח רגיל האם אפשר להחליף לקמח מלא
הי אתי,
צר לי אבל במתכון הזה לא ניתן להמיר חמאה לשמן. לחמאה יש תפקיד במרקם של העוגיות ששמן לא יתן.
אפשר להמיר את הקמח לקמח מלא, אולם אני מציעה להמיר חצי מהכמות ולא את כל הכמות.
היי האם אפשר לצפות רק באבקת סוכר או שחובה גם סוכר רגיל וגם אבקה ?
תודה!
אפשר לצפות רק באבקת סוכר אבל אז הציפוי יהיה פחות יציב מאשר הציפוי הכפול.
שלום.
מה תפקידם של השקדים הטחונים? לא אוהבים אצלנו שקדים.. מה יקרה אם פשוט אשמיט את המרכיב הזה?
תודה.
השקדים פה הם רכיב חובה במתכון (את יכולה להחליף באגוז טחון אחר). הם שומרים על המרקם של העוגיות ועל העסיסיות שלהם. יש גם מתכונים בלי שקדים. לטעמי הם פחות מוצלחים.
הכנתי את העוגיות בלי השקדים והמארטו וזה עדיין יצא מושלםםם
מה שמת במקום השקדים? מה החזיק את העוגיות?
הי. הכנתי והן ממש טעימות.. בין הטענות שאכלתי.. היתה לי רק בעיה אחת וזה ההרגשה של הסוכר כשנוגסים בעוגיה.. זה הסוכר שוטפים את נעוגייה לפני א. הסוכר. מה אפשר לעשות כדי להימנע מזה?
אם הכוונה לסוכר שבו מגלגלים את העוגיות, את יכולה לנסות לגלגל פעמיים באבקת סוכר. יש מצב שזה יעבוד.
היי, אפשר להשתמש רק בחלבונים ? כמו המושלגות הלבנות?
לא. המושלגות הלבנות זה משהו אחר. כאן צריך את כל הביצה בשביל להחזיק את הבצק
לא מבינה איפה הבעיה כבר הכנתי את המתכון מספר פעמים הטעם מושלם אבל נופלות מה צריך לעשות?
המממ… או שהתערובת לא סמיכה מספיק (תוסיפי עוד טיפה שקדים), או שצריך לקרר קצת יותר לפני שמגלגלים לכדורים או שצריך עוד קצת חומרי התפחה. מוזר מאוד כי זה המתכון היחיד שהכנתי ותמיד הצליח.
מצב טורבו או רגיל ???
טורבו
היי , אני חדשה פה….האם ניתן להשתמש בקמח תופח?
הי תמי וברוכה הבאה 🙂
תודה על התגובה. אפשר להשתמש בקמח תופח. הוספתי זאת למתכון
מתכון מעולה. מדויק וברור.
יצאו עוגיות נפלאות (ממש כמו בתמונה!).
עשיתי 2 סיבובים של סוכר ואבקת סוכר (שחיתות, נו) .
תודה !!
תודה רבה שירה. ובטח יצא לך שלג יפייפה בזכות הסבבים עם הסוכר ואבקת הסוכר
היי אפשר להכין חצי מהכמות על ידי שימוש, בחצי מהמרכיבים?
בוודאי
כמה זמן ניתן לאחסן בטמפ החדר ?
האם ניתן להקפיא?
הן מחזיקות שבוע בטמפרטורת החדר. אפשר להקפיא אבל המראה המושלג שלהן ייפגע בהפשרה כי כשהסוכר יפשיר הוא יתמוסס
היי 🙂
ניתן לאפות גם בחום עליון תחתון ולא בטורבו?
בהחלט. אין בעיה
כמה עוגיות יוצאות?
הכמות מספיקה לי ל 2 תבניות. מבחינת כמה יוצאות – זה תלוי בגודל. להערכתי בסביבות ה 25