עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות מושלגות הן מסוג העוגיות שאני מכינה כשאני רוצה להרשים אנשים או לפנק אנשים. הן פשוט כל כך יפייפיות!! עם מעטה מעט קראנצ'י של ה"שלג" שיש עליהן ומבפנים הן פאדג'יות ושוקולדיות וכל כך מושלמות 3>
והחלק הכייפי הוא שלא כזה קשה להכין אותן. יש כמה טריקים להכנה שאותם אגלה לכם פה ואחרי שתכינו אותן תראו שחסל סדר עוגיות שמשתטחות, שלא מקבלות את המראה המושלג או שפשוט לא יוצאות. עם המתכון הזה תקבלו עוגיות מושלגות כמו בבתי הקפה.

אני יכולה לספר לכם שלא תמיד היה לי קל להכין עוגיות מושלגות ולקח לי זמן עד שהגעתי למתכון שתמיד מצליח. בהתחלה הכנתי לפי מתכון מסויים והעוגיות יצאו שטוחות, למרות שפעלתי בדיוק לפי ההנחיות. אחר כך מצאתי מתכון אחר שנראה נפלא אבל משהו לא הרגיש לי מספיק מתאים בהן כי הן כללו פצפוצי שוקולד ואני רציתי מרקם אחיד לעוגיות.
ואז הגיע המתכון של רוני ונציה, בספרה "עוגה עוגה" ומייד כשניסיתי אותו הבנתי שזהו המתכון המושלם. תמיד מצליח, נראה בול כמו בתמונה וטעים בטירוף. ככה זה אצל רוני – כל מתכון אצלה יוצא כמו שצריך 🙂


אז לטובת הכלל אני משתפת אתכם במתכון הנפלא של רוני ונציה לעוגיות מושלגות ומבטיחה לכם שאם תפעלו לפי ההוראות, ובמיוחד תקפידו על הציפוי הכפול בסוכר ובאבקת סוכר, תקבלו עוגיות מושלגות שנראות לכם בדיוק כמו בתמונה, יפות, רכות ובעלות מראה מושלג.

אציין שהמתכון הזה הוא אחד מהראשונים שפירסמתי בבלוג (עם תמונה אחת מוקטנת שצילמתי בנייד כשעוד לא ידעתי לצלם). החלטתי להוציא אותו מחדש אחרי שהכנתי היום שוב וצילמתי מחדש.

החומרים:

200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 ביצים, רצוי בטמפ החדר
כפית תמצית וניל
כף אמרטו או כל ליקר אחר שאוהבים
130 גר' (2/3 כוס) סוכר
2 כפות גדושות אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
100 גרם (שקית) שקדים טחונים
105 גר' (3/4 כוס) קמח
כפית וקצת אבקת אפיה (חשוב!!)

לציפוי המושלג:
1/2 כוס סוכר
100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. ממיסים במיקרו את השוקולד עם החמאה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. בקערה נפרדת טורפים (עם מטרפה) את הביצים עם הסוכר לתערובת אוורירית ובהירה.
3. מוסיפים את תערובת השוקולד, הווניל, האמרטו, השקדים והקקאו ומערבבים בעדינות עם לקקן עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהכל מתאחד. לשים לב לא לערבב יותר מדי.
5 מכניסים למקרר לשעתיים או עד שהתערובת מתקשה (אפשר גם לשים במקרר ללילה , ואז צריך להוציא ולתת לתערובת להתרכך מעט).
6. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות. ומרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה (לי יצאו עכשיו 3.5 תבניות).
7. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ 2 ס"מ – הכי קל לעשות את זה עם כף קפיצית כמו של גלידה בקוטר 2 ס"מ.
8. מסדרים 2 צלחות עמוקות – אחת עם סוכר ואחת עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר (חשוב מאוד – זה הסוד לקבלת המראה המושלג) ומניחים את העוגיות על התבניות במרווחים ביניהן כי הן תופחות באפיה.
9. אופים 10 דקות, עד שהעוגיות נסדקות אך עדיין רכות.
מומלץ לצנן על רשת או לפחות להעביר את נייר האפיה עם העוגיות על השיש כדי שלא ימשיכו להאפות בתחתית מהחום של התבנית.

אז זה המתכון הקבוע שלי לעוגיות מושלגות. מקווה שגם אתם תכינו ותאהבו. אם אתם מכינים אל תשכחו לספר לי – אני הכי אוהבת לראות תמונות שלכם או לקרוא תגובות שלכם.

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו גם להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

‏6 תגובות

  1. שירן ב- 14 במרץ 2019 בשעה 7:45

    יש אופצייה להמיר את השקדים הטחונים במשהו אחר?

  2. נחמי ב- 18 במרץ 2019 בשעה 9:35

    נראה מושלם!
    ניתן לעשות פרווה- עם שמן/מרגרינה?
    וכן נגמר לי הליקר:( – יכול להיות שאפשר לשים במקום תמצית רום?
    ואין לי שקדים/אגוזים טחונים
    ואני ממש רוצה להכין את זה:)
    יש לי דרך?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 20 במרץ 2019 בשעה 9:54

      הי נחמי
      אפשר להכין עם מרגרינה ואפשר לוותר על הליקר אבל השקדים/אגוזים חשובים למתכון ולכן אם אין לך אני ממליצה לך בחום לקנות שקדים טחונים או פשוט להכין מתכון אחר כי בלעדיהם העוגיות לא יצאו עגולות תפוחות ויפות .

  3. רעות ב- 29 במרץ 2019 בשעה 8:36

    יצא מושלם!! מהממות, רכות ונימוחות.
    תודה רבה ושבת שלום

    • שמח במטבח ב- 30 במרץ 2019 בשעה 20:26

      שמחה מאוד לשמוע רעות 🙂 תודה ששיתפת

השאר תגובה