אזני המן שוקולד בשחור לבן

פורים הגיע ואיתו חגיגות משלוחי המנות, האהובות עלי כל כך. השנה בחרתי להכין אזני המן שוקולד עם מילוי של שוקולד לבן. מה שנקרא – אזני המן בשחור לבן. לשם כך הכנתי בצק פריך שוקולדי, שהוא נפלא כשלעצמו לעוגיות מסוגים רבים, ומילאתי במלית שוקולד לבן, שאותה ייצבתי עם פירורי עוגיות (חשוב, אחרת המלית תגלוש).

מחפשים מתכונים נוספים לפורים? כנסו לקטגוריית פורים בבלוג ותקבלו מבחר מתכוני אזני המן ושלל פינוקים למשלוחי המנות.

למה אזני המן שוקולד ? פשוט כי התחשק לי לגוון קצת ולהכין את אזני ההמן מבצק שוקולד. יש משהו מאוד יפה בעיני במראה ה"הפוך" הזה של מלית בהירה ובצק כהה.
את אזני ההמן הכנתי עם המיקסר החדש והחתיך שלי – קיצ'נאייד דגם 175 שמגיע עם וו גיטרה גמיש – זה אביזר שאני משתמשת בו שנים (השתמשתי עם הקיצ'נאייד הקודם שלי ששימש אותי נאמנה 19 שנים) והוא גאוני בעיני כי הוא משלב בתוכו לקקן שמגרד את דפנות הקערה במקום שנעשה זאת אנחנו ידנית עם לקקן.

והפעם גם הכנתי לכם סרטון של ההכנה, שתוכלו לראות איך הכנתי. מקווה שתהנו ממנו. המתכון המלא כאן בהמשך הפוסט.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

אזני המן שוקולד במילוי שוקולד לבן

Servings 20 אזני המן

מצרכים:

לבצק פריך שוקולד

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר
  • 20 גרם אבקת קקאו (רצוי הולנדי) 2 כפות
  • 350 גרם קמח לבן 2.5 כוסות מדידה
  • 1 כפית אבקת אפיה

למלית שוקולד לבן

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 2-3 כפות שמנת מתוקה
  • 5 כפות פירורי עוגיות. אני השתמשתי בפתי בר טחונים.

לחלופין ניתן להשתמש גם בממרח קנוי בצבע לבן או בכל ממרח שאוהבים.

    הוראות הכנה:

    מכינים בצק שוקולד

    • בקערת המיקסר מקרימים יחד חמאה, אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת תפוחה ובהירה.
    • מוסיפים את הביצה ומערבבים על שהביצה נטמעת בתערובת.
    • מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים לתערובת אחידה.
    • מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבלים עד שהבצק בצבע אחיד, בלי גושי קמח. הבצק צריך להיות מעט רך אבל לא דביק מדי.
    • משטחים את הבצק לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לפחות לשעה כדי שהבצק יתייצב.

    מכינים מלית שוקולד לבן

    • ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה בפולסים של חצי דקה במיקרו (מחממים, מערבבים ומחממים שוב עד שהכל נמס).
    • מוסיפים לתערובת את פירורי העוגיות, מערבבים ומעבירים לקרור שהתערובת תתייצב.

    הרכבת אזני ההמן

    • מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים. את שאריות הבצק מאחדים ומשטחים ובהמשך נשתמש בהן להכנת אזני המן נוספות.
    • ממלאים כל אוזן בכף נדיבה של מלית השוקולד ומקפלים.
    • מקפיאים את אזני ההמן לפחות חצי שעה לפני האפיה. זה חשוב!! אחרת הן ייפתחו בתנור והמלית תתפרץ החוצה.
    • אופים את אזני ההמן בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך12-15 דקות.
      הפעם האפיה בחום נמוך יותר כדי שאזני ההמן לא ייפתחו ומלית השוקולד לא תתפרץ מאזני ההמן. אם אופים עם מלית מממרח ניתן לאפות גם ב 170 מעלות.
    הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

    תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

    הפוסט בשיתוף קיצ'נאייד מבית ניופאן

     

    השאר תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *