אוזני המן במילוי לוטוס ושוקולד

פורים הגיע ואיתו חדוות האפיה לקראת משלוחי המנות. וכהרגלי אני תמיד מחפשת רעיונות מדליקים חדשים לחג. הפעם החלטתי להכין אוזני המן שהן כאילו קלאסיות אבל המלית שלהן עושה את כל ההבדל – מלית של לוטוס מעורבבת עם כדורי השוקולד החדשים שהוציאה החברה (החלק הפנימי זה עוגיות והחיצוני זה שוקולד) וכמה שהן יצאו טעימות!!! נחטפו על ידי כל מי שרק רצה ביס קטן מהן.

אוזני המן

ולמה שילבתי בהן גם ממרח וגם חטיף שוקולד? פשוט מאוד – למליות אוזני המן יש נטיה כזו לגלוש לפעמים באפיה. הפתרון שלי לעניין זה הוא כפול – גם הקפאה של אוזני ההמן לפני האפיה וגם הוספת עוגיות טחונות (או במקרה הזה החטיף שמשלב בתוכו גם שוקולד) לתערובת המילוי. העוגיות "תופסות" את המלית וככה היא לא בורחת ועל הדרך הרווחנו עוד מרקם וטעם. ובמקרה זה – חייבת לומר שתוצאה התעלתה על הציפיות שלי. השילוב הזה ממש ממש טעים.

אוזני המן ישר מהתנור

החומרים לכ-25 אוזני המן

לבצק:
350 גר' קמח
100 גר' אבקת סוכר
200 גר' חמאה קרה
ביצה אחת
2-3 כפות מים
כפית תמצית וניל
קורט מלח

למלית:

200 גר' (קופסה קטנה) ממרח לוטוס
חופן נדיב (כשליש שקית) חטיף כדורי לוטוס

*אם אין לכם את החטיף אפשר לטחון חטיף אחר בסגנון או לטחון יחד עוגיות לוטוס/אחרות עם מעט שוקולד.

אוזני המן בציפוי אבקת סוכר

ההכנה:

**להסבר מפורט ומצולם על הכנת בצק פריך ממליצה לכם להכנס לפוסט המדריך להכנת בצק פריך.

בצק:
במעבד המזון מניחים את הקמח, אבקת הסוכר, המלח והחמאה הקרה (חתוכה לקוביות). מעבדים בפולסים עד שהכל הופך למין אבקה. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים בפולסים עד שהתערובת גרגרית. במידה והתערובת יבשה מוסיפים כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד בעוד כמה לחיצות.
מעבירים את הבצק למשטח מרופד בניילון נצמד. מאחדים עם הידיים ומשטחים לצורת דיסקית. מקררים את הבצק כחצי שעה להתמצקות ולאחר מכן מרדדים על משטח מעט מקומח.

מלית: טוחנים את הלוטוס רולס לאבקה (כאמור לחלופין טוחנים כ 5 עוגיות לוטוס לאבקה, אפשר להוסיף גם כמה קוביות שוקולד) ומערבבים עם ממרח הלוטוס.
חשוב לערבב את ממרח הלוטוס עם פרורי עוגיות כי זה מה ששומר שהוא לא יגלוש מאזני ההמן באפיה. הטיפ הזה עובד מעולה עם כל מלית שתרצו (נוטלה לא גולדת באפיה אבל.. הפרורים תמיד מוסיפים טעם ומרקם.

הכנת אזני ההמן

מרדדים את הבצק, קורצים לעיגולים (אני עשיתי זאת עם כוס, אפשר גם עם קורצן) ומניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית.

מקפלים כל עוגיה לצורת אוזן המן (בעדינות מכווצים של 3 פינות) ומהדקים מעט עם האצבעות כדי שלא ייפתחו לכם באפיה.
מעבירים לתבנית ומכניסים למקפיא (אם אי אפשר, מכניסים למקרר) לחצי שעה לפחות של קרור. זה הטריק לאזני המן ששומרות על הצורה שלהן באפיה ולא נפתחות.

אופים את אזני ההמן על תבנית (רצוי מרופדת בנייר אפיה) בחום של 170 מעלות במשך כ- 10 דקות. הן לא אמורות להיות שחומות אבל כן יראו שהבצק התייבש באפיה והפך לפריך וטעים. מוציאים מהתנור ומעבירים לצינון. טריק שלי: אני פשוט מושכת את נייר האפיה לשיש כדי שהתחתית של אוזני ההמן לא תמשיך להיאפות מהחום של התבנית.

אפשר להגיש את אזני ההמן כמו שהן. אני אוהבת לפזר עליהן מעט אבקת סוכר. זה גם מייפה אותן וגם מוסיף מתיקות עדינה.

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו גם להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
שם גם תוכלו לשתף אותי בתמונות של מה שהכנתם כי אין דבר משמח יותר מלראות את המתכונים שלי מקבלים חיים משלהם במטבח שלכם <3

מחפשים רעיונות נוספים למשלוח המנות? הנה כמה מהחביבים עלי (לחצו על התמונה ותגיעו למתכון)

אזני המן שמחות במיוחד

מתנה בצנצנת – עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות מושלגות

עוגיות חמאה בשלל צורות

מעמול

ריבועיות שוקולד ומרנג

עוגיות כפתורים

‏2 תגובות

  1. שלומית ב- 19 במרץ 2019 בשעה 19:53

    הי, תודה על המתכונים המעולים…
    לא ציינת באיזה חום אופים את האוזני המן.. (כמה מעלות..)?
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 20 במרץ 2019 בשעה 9:48

      הי שלומית
      צודקת לגמרי ותודה על ההערה מייד מתקנת. אופים ב 170 מעלות

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *