עוגת תותים בחושה מנצחת

יש לי פינה חמה מאוד בלב לעוגות בחושות. אלה העוגות שהכי אומרות "בית" ושתמיד כיף ליישר אותן, רצוי לצד כוס תה או קפה עם כל המשפחה סביב השולחן. הן גם עוגות קלות הכנה בדרך כלל, מה שאומר שנוח להכין אותן גם בהתראה קצרה.
יש לי בבלוג מבחר לא קטן של עוגות בחושות, אבל תמיד כיף לי לגוון ולהכין חדשות. אז לכבוד יום המשפחה החלטתי להכין עוגת תותים בחושה, שאת ההשראה אליה קיבלתי ממתכון שראיתי בספר Food52 Baking ושהתאמתי את הכמויות שלה לחומרי הגלם שלנו כאן בארץ.

מחפשים עוגות נוספות שהן קלות ומהירות הכנה? לחצו כאן ותגיעו לכל המתכונים המנצחים לעוגות שקל להכין וכיף להגיש.

העוגה הזו גם היתה הסיפתח שלי עם הקיצ'נאייד החדש שלי  שהגיע אחרי שקודמו, שגם הוא היה אדום  😆 , נפח את נשמתו אחרי 19 שנים (!!) שבהם ליווה אותי ללא הפסקה במטבח. תודו ש עוגת תותים בחושה היא עוגה מושלמת לחנוך איתה מיקסר חדש. ואל דאגה, מאז לא הפסקתי לאפות ולאתגר את הקיצ'נאייד שלי. אין ספק שלראות אותו מחייך אלי מהשיש עושה לי הכי שמח בלב, כי זה המיקסר שאיתו התחלתי לאפות ושהולך איתי כל הדרך.  

החומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
200 גרם (כוס) סוכר לבן
2 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כפות שמן צמחי (חמניות, קנולה וכו')
כפית תמצית וניל
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
מיכל (200 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה
חצי סלסלת תותים חצויים ל 2
2 כפות סוכר לבן לפיזור על העוגה

ההכנה:

לפני הכל מחממים את התנור ל 170 מעלות בטורבו ומכינים תבנית בקוטר 22 (אפשר גם 24) רצוי מרופדת בנייר אפיה.

מניחים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומערבלים עם וו גיטרה במהירות בינונית עד שנוצרת תערובת קרמית ומעט בהירה.
שימו לב שחשוב להשתמש בחמאה רכה בטמפרטורת החדר אחרת התערובת תהיה עם גושים קטנים של חמאה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, ואחרי כל הוספה מערבלים היטב. לאחר מכן מוסיפים את השמן ואת תמצית הוניל ומערבלים. התערובת תהיה תפוחה ואוורירית.
מוסיפים את הקמח והיוגורט לסירוגין כשמתחילים עם הקמח – כלומר שליש מהקמח, חצי מהיוגורט, שליש מהקמח, חצי מהיוגורט יתרת הקמח ואבקת האפיה והמלח. וחשוב לערבל היטב בין כל הוספה.

בסוף התהליך התערובת תהיה סמיכה וקרמית.
מעבירים חצי מהתערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים מעל מחצית מכמות התותים.

יוצקים בעדינות את יתרת התערובת – הכי נוח זה לפזר עם כף מהתערובת בכמה מקומות בתבנית ואז ליישר עם לקקן או פלטה. ככה התותים שמתחת לא יזוזו.
מסדרים יפה מעל את התותים. וקבלו טיפ – את החלק התחתון של כל תות טבלתי במעט קמח כדי שהם פחות ישקעו. הם עדיין קצת שקעו לי בעוגה אבל חלק נשארו על חלקה העליון.

ולסיום כדי שהעוגה תהיה שחומה יפה, מפזרים 2 כפות סוכר על החלק העליון של העוגה. טריק נחמד שלמדתי לאחרונה ומאוד אהבתי.

אופים את העוגה בתנור שחיממנו מראש ל 170 מעלות במשך כ 35-45 דקות עד שהמרכז של העוגה נראה יציב וקיסם שננעץ בו יוצא עם פירורים ולא עם תערובת לחה.
מניחים לעוגה להתקרר מעט ולפני ההגשה מפזרים עליה קצת אבקת סוכר (לא חובה, אבל אני אוהבת).

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגת תותים בחושה מנצחת

מצרכים:

  • 120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 200 גרם סוכר לבן כוס
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות שמן צמחי (חמניות, קנולה וכו')
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 210 גרם קמח לבן כוס וחצי
  • 1.5 כפיות אבקת אפיה
  • 0.5 כפית מלח
  • 200 מ"ל יוגורט או שמנת חמוצה מיכל
  • 1/2 סלסלת תותים חצויים לשניים
  • 2 כפות סוכר לבן לפיזור מעל

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר מערבלים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים בין כל הוספה.
  • מוסיפים את השמן ותמצית הוניל ומערבלים
  • מוסיפים את הקמח והיוגורט לסירוגין בכמה מנות, כשמתחילים עם הקמח. לסיום מוסיפים אבקת אפיה ומלח ומערבלים עד שהתערובת קרמית וסמיכה מעט.
  • יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית ומפזרים מעל תותים. מכסים ביתרת התערובת ומקשטים בתותים. ניתן לקמח מעט את תחתית התותים כדי להפחית שקיעה שלהם בתערובת.
  • אופים 35-35 דקות בתנור שחומם ל 170 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגת להתקרר מעט לפני ההגשה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

 

הפוסט נכתב בשיתוף ניופאן

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *