בחושה שוקולד וקפה

מכירים את העוגות האלה שמכינים בכמה דקות והן גונבות את ההצגה? כזו היא העוגה שאני רוצה להביא בפניכם הפעם – בחושה שוקולד וקפה.
מדובר בעוגה בחושה מהסוג הכי קל שיש – בלי הקצפות, בלי הפרדת ביצים, בלי התעסקויות – פשוט לזרוק את כל המצרכים לקערה, לערבב ולשפוך לתבנית. מה יותר טוב מזה?

בחושה שוקולד וקפה

העוגה הזו "נולדה" כשחברים הודיעו ברגע האחרון שהם באים לבקר והייתי חייבת להכין מהר עוגה מרשימה וטעימה ממה שיש בבית.
לשם שינוי התחשק לי לגוון מעוגת השוקולד הקבועה שלי ומהבראוניז שאני תמיד מכינה. פתחתי את המקרר ואבוי – לא היתה לי חמאה (אייקון מבוהל!). אבל כן היו לי שמנת מתוקה ושמנת חמוצה בנוסף לביצים, סוכר וקמח ועם זה אפשר לעשות פלאות. אז ערבבתי אותם, הוספתי טעמים של קפה ושוקולד והופ נולדה עוגה מנצחת.

עוגת בחושה עם שוקולד וקפה

החומרים:

(מתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק או לעוגה בקוטר 24-26 ס"מ)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (אני משתמשת ב 38% של השף הלבן)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה (אני משתמשת ב 15% של תנובה)
כוס ורבע (250 גר') סוכר לבן
4 ביצים
כפית תמצית וניל
רבע כוס (60 מ"ל) קפה חזק מ 2 כפיות גדושות אבקה פלוס 2-3 כפות מים [אפשר להחליף באספרסו]
2 כוסות (280 גר') קמח
2 כפיות/שקית אבקת אפיה
100 גר' שוקולד מגורר/שוקולד צ'יפס קטנים

**לגירסת פרווה משתמשים ב 500 מ"ל שמנת צמחית במקום השמנת המתוקה והחמוצה.

עוגת קפה ופצפוצי שוקולדההכנה:

המתכון בתמצית: מדובר בעוגה מהסוג שמערבבים הכל יחד – שמים בקערה את ה"רטובים" ומערבבים, מוסיפים את ה"יבשים" ומערבבים שוב בעדינות וזהו הבלילה מוכנה. יוצקים לתבניות ואופים במשך כ 35-40 דקות בחום 170 מעלות.

ולהסברים המצולמים:

מחממים תנור ל 170 מעלות, שיחכה לבחושה שוקולד וקפה שלנו.
שמים בקערה את כל החומרים ה"רטובים" שבמתכון – שמנת מתוקה, שמנת חמוצה (אתם יכולים להשתמש בכל אחוז שומן שתרצו אני הכי אוהבת להשתמש ב 15% באריזה הכחולה), ביצים, תמצית וניל ואני מוסיפה כבר בשלב הזה את הסוכר. מערבבים. אני אמנם הכנתי במיקסר אבל אין בעיה להכין בכל קערה ואפילו לא חייבים מטרפה כף או לקקן יספיקו.

התערובת הזו מתאימה גם לעוגת וניל ומקבלת באהבה כל מיני טעמים. אני בחרתי להכין את העוגה בטעמי קפה ולכן הוספתי לתערובת קפה מרוכז שהכנתי מ 2 כפות גדושות קפה שהמסתי במים (כל קפה נמס שתרצו או שפשוט תשימו אספרסו).

לאחר שהכל מעורבב מוסיפים את ה"יבשים – קרי קמח, אבקת אפיה ושוקולד.

לגבי השוקולד – שימו לב שהפעם החלטתי להוסיף שוקולד שקצצתי דק (אפשר גם לגרד בפומפיה) ולא פצפוצי שוקולד פשוט כי רציתי שכל העוגה תשובץ בנקודות קטנטנות של שוקולד. אין בעיה להשתמש בשוקולד צ'יפס רק תדאגו לערבב אותם עם טיפונת קמח כך שכולם יצופו בשכבה דקה וזה יבטיח שהם לא ישקעו בעוגה אלא יתפזרו על כל פני העוגה.

הוספת פצפוצי שוקולד לעוגה

כשהתערובת מוכנה פשוט מחלקים אותה בין 2 תבניות אינגליש או שיוצקים לתבנית עגולה משומנת (או הכי טוב – מרופדת בנייר אפיה) ומכניסים לתנור לאפיה של כ 35-40 דקות עד שהעוגות תפוחות ושחומות וקיסם שננעץ בהן יצא יבש.

בינתים אני מציעה לכם לשים מים בקומקום כי  תכף כל המטבח שלכם יריח מבחושה שוקולד וקפה מדהימה שפשוט מזמינה ליישר ממנה חתיכה כשהיא חמימה מהתנור.

עוגת קפה ופצפוצים חמה מהתנור

נכון קל? אתם חייבים לנסות אותה

עוגת קפה ופצפוצים עם שמנת של השף הלבן

ואחרי שתנסו אני בטוחה שהיא תיכנס לרשימת המתכונים הקבועה שלכם כי היא באמת עוגה קלה ומנצחת.

פרוסת עוגה בחושה קפה

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

בחושה קפה ופצפוצי שוקולד

המתכון נכתב בשיתוף פעולה עם תנובה.

‏56 תגובות

  1. חן שוקרון ב- 15 באוגוסט 2018 בשעה 19:09

    נראה פשוט מעולה. מסוג העוגות שהכי כיף עם הקפה ?

  2. חלבי ארכאן ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 6:09

    טעימה וקלה להכנה ..כי אני אוהבת עוגות קפה ..

  3. מיכל דבש ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 7:35

    היי
    איך אפשר להפוך אותה ללא גלוטן? יש קמח מסוים שמומלץ?

    • שמח במטבח ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 6:39

      אין בעיה להשתמש בקמחים ייעודיים. אין לי המלצה ספציפית כיוון שאני פחות משתמשת אבל מפידבקים שקיבלתי ההמרה היא אחד לאחד

      • רותם ב- 27 באפריל 2021 בשעה 11:08

        היי, הכני ויצא מעולה!!
        האם צריך לשמור בקירור?

        • שמח במטבח ב- 30 באפריל 2021 בשעה 9:19

          העוגה מחזיקה יפה בטמפרטורת החדר ליום יומיים . מעבר לזה אני ממליצה לשמור במקרר.

  4. עדה גיל ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 9:48

    שמתי לב שהתבנית מכוסה באופן חלקי בנייר אפייה. מה הסיבה לכך?
    המתכון הקליל הזה בא לי בטוב 🙂

    • שמח במטבח ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 6:37

      פשוט מטעמי נוחות. הכיסוי בצורה הזו שומר שהעוגה לא תידבק לתחתית ושאפשר יהיה להוציא אותה בקלות מהתבנית והחלק היחיד בתבנית ש"מתלכלך" זה רק הדפנות הקיצוניים

  5. מלי ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 10:03

    עוגה מהממת…הולכת להכין

  6. בלהה שוק ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 19:53

    בס"ד
    שלום וערב טוב
    באמת נראית עוגה קלה וטובה . האם ניתן להחליף את השמנת באיזה תחליף פרווה? קרם קוקוס או משהו אחר?

  7. חפצי בן חיים ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 21:36

    היי העוגה יצאה מאוד טעימה אך לא אוורירית אלא דחוסה והשוקולד שקצצתי בדיוק כמו במתכון שקע לי למטה ( לא עירבתי עם קמח כי אמרת רק אם זה שוקולד צ'יפס אלא חתכתי לחתיכות קטנות) תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 6:35

      הי חפצי. מצטערת לשמוע שיצאה לך דחוסה. יכול להיות שהתערובת שלך היתה יותר דלילה מזו שהיתה לי? (זה משתנה לפי כמות הביצים לפעמים)

  8. רחלימקסלר ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 9:34

    נראית מצויין. אנסה היום.

  9. רות ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 20:27

    היי, האם אפשר להחליף את הקפה במשהו אחר? אני לא מתה על עוגות קפה.
    ותודה! את מהממת! ואת בהחלט גורמת למטבח שלי ולי להיות שמחים:)

    • שמח במטבח ב- 21 באוגוסט 2018 בשעה 19:19

      הי רות
      איזה כיף לקרוא את התגובה שלך. גרמת לי להיות עוד יותר שמחה 🙂
      אפשר גם בלי קפה. היא מצויינת בכל מצב.

  10. שיר שבתאי ב- 20 באוגוסט 2018 בשעה 20:04

    העוגה נראית נפלא וארצה להכין אותה השבת.
    מה כמות האספרסו לעוגה? אספרסו קצר? ארוך? קצר כפול?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 21 באוגוסט 2018 בשעה 19:18

      אספרסו ארוך. בערך 60 מ"ל שזה רבע כוס. אם את אוהבת טעם חזק של קפה תעשי כפול

  11. אבישג ב- 23 באוגוסט 2018 בשעה 8:39

    היי רות יקרה.
    משוגעת על המתכונים שלך כולם מעולים ומוצלחים…
    שוב השאלה המתבקשת;במה אפשר להמיר את השמנת החמוצה על מנת לקבל עוגה פרווה?
    תודה אלופה.

    • שמח במטבח ב- 23 באוגוסט 2018 בשעה 19:57

      הי אבישג – אפשר להכין את העוגה עם מיכל גדול (500 מ"ל) של שמנת צמחית במקום השמנת המתוקה והשמנת החמוצה ואז תקבלי עוגה פרווה נפלאה. אני אוסיף הערה למתכון

  12. עופר ב- 14 בספטמבר 2018 בשעה 13:59

    מתכוון לעוגה ללא סוכר

    • שמח במטבח ב- 16 בספטמבר 2018 בשעה 9:12

      א. האם התכוונת ל"אשמח לקבל מתכון לעוגה בלי סוכר בבקשה?" אם כן, ראה התשובות בהמשך
      ב.יש מתכון כזה בעמוד הראשי – לפאי תפוחים מופחת סוכר (אי אפשר עוגה בלי סוכר בכלל.. )
      ג. כל עוגה ניתנת להמרה עם תחליפי סוכר

  13. זהבה ב- 7 באוגוסט 2019 בשעה 10:55

    אני רוצה להפוך את העוגה לפרווה להמיר את השמנת מתוקה בקצפת צמחית .שאלתי האם יהיה ניתן להחליף את השמנת החמוצה בחלב סויה במקום בעוד מיכל קצפת צמחית?

    • שמח במטבח ב- 7 באוגוסט 2019 בשעה 14:46

      הי זהבה. אני מציעה שתחליפי את השמנת החמוצה במעדן סויה. אבל בנוסף, עדיף להוסיף חצי כפית מיץ לימון או נוזל אחר מעט חומצי כי החמיצות שבשמנת היא זו שמגיבה עם אבקת האפיה וגורמת לתפיחה של העוגה.

  14. NOGA ב- 6 באוקטובר 2019 בשעה 11:26

    היי רות יקרה,
    העוגה יצאה נפלאה!
    הוספתי 2 מנות אספרסו חזק,
    שוקולד מריר קצוץ,
    עוגה קלה להכנה ופשוט נהדרת. תודה רבה!
    רצה להכין את המתכון הבא 😉

    • שמח במטבח ב- 6 באוקטובר 2019 בשעה 19:50

      נשמע נפלא 🙂
      אגב, לגוזלית שלי קוראים נגה . שם מהמם בעיני

  15. עדי אתר ב- 2 בינואר 2020 בשעה 11:20

    הי
    אם אין לי שמנת חמוצה, אפשר להשתמש בגיל או לשים שתי שמנת מתוקה? תודה!

    • ruth offek ב- 2 בינואר 2020 בשעה 12:30

      אפשר לשים יוגורט או גיל, פחות ממליצה לשים 2 שמנת מתוקה כי המרקם יהיה שונה

  16. דנה ב- 16 בינואר 2020 בשעה 7:05

    היי, שכחתי לשאול איפה שומרים את העוגה- במקרר או בחוץ?

    • שמח במטבח ב- 19 בינואר 2020 בשעה 8:58

      אפשר בחוץ ואפשר במקרר. אני לרוב שומרת בחוץ ליום יומיים ואם העוגה לא נטרפת אני מעבירה למקרר.

      • יצחק נעמד ב- 4 ביוני 2020 בשעה 7:11

        שלום אבישג.
        קראתי את מרכיבי העוגה ומשהו לא הסתדר לי בראש. אבל לרחר שקראתי את הפתחחה הבנתי שאין שמן או חמאה.
        אם אני מבין נכון השמנת מתוקה מחליפה את החמאה והשמנת החמוצה משמשת כזרז וכמרכיב לחיבור בין קצץ.ביצים-סוכר לתערובת הקמח.
        כיוון שמשבר החמאה כמעט עבר. שאלתי האם אפשר להחליץ את השמ"מ בחמאה או בשמן ?
        שנית 2 כפיות נסקפה+2 כפות מים לא נותנים 60 מ"ל תערובת.
        ושלישית אני לא אוהב שמנת מתוקה ולא חמוצה .האם אפשר להגגיל או להמיר את השמנת החמוצה באותה כמות של נסקפה או משקה קקאו מוכן ?
        תודה על תשומת הלב

        • שמח במטבח ב- 9 ביוני 2020 בשעה 20:32

          הי יצחק
          המתכון הזה בנוי על שמנת שמחליפה את החמאה. לא ניתן להמיר אותו כי הוא יצא אחר לגמרי. אם אתה רוצה מתכון שמבוסס על חמאה ממליצה לך להסתכל בבלוג על המתכון שלי לבחושה המושלמת. תוכל להוסיך לו קפה ולקבל עוגת קפה עם חמאה ועם שמנת חמוצה כפי שרצית.

  17. מיכל גבע ב- 3 באפריל 2020 בשעה 10:30

    היי
    רציתי לשאול אם אפשר להמיר לקמח תופח וכמה ?
    לא ברור לי כמות הקפה. 60 מ״ל -+2 כפות מים רותחים ?
    תודה. מיכל

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:48

      אין בעיה להמיר בקמח תופח
      לגבי הקפה – הכוונה היא 60 מ"ל נוזל קפה שמורכב ממשתי כפות אבקת קפה ו 2-3 כפות מים (ראי ברשימת הרכיבים) .

  18. שירן ב- 11 באפריל 2020 בשעה 9:23

    יצא מעולה!!
    2 העוגות נטרפו ביום אחד, ממש הצלחה!
    מתכון מצויין, תודה רבה

  19. אביבית ב- 24 במאי 2020 בשעה 0:33

    קניתי הכל עבורה, הכנתי אותה כמו שרשמת בהתרגשות לכבוד שבת הכל היה מהמם עד שחתכתי פרוסה לטעום וראיתי את הדחיסות האיומה:( למה זה קרה?

  20. בתיה שמה ב- 3 ביוני 2020 בשעה 14:04

    מושלם בדיוק פעילות טובה לשפים הקטנים שלי ????

    • שמח במטבח ב- 9 ביוני 2020 בשעה 20:32

      איזה רעיון נפלא. זה מתכון שממש נוח להכין עם ילדים

  21. שני ב- 4 ביוני 2020 בשעה 15:27

    הכנתי את העוגה עם קמח ללא גלוטן, בהמרה אחד לאחד. יצאה נהדרת!!! וכל כך קלה להכנה, בהחלט נכנסה למחרת המתכונים הקבועים שלי. תודה!

    • שמח במטבח ב- 9 ביוני 2020 בשעה 20:28

      מעולה מעולה מעולה. שמחה שאהבת ושמחה שהצליח

  22. שושנה:) ב- 8 באוקטובר 2020 בשעה 13:55

    היי, שאלה לא ספציפית למתכון הזה- כמה קקאו וסוכר צריך לשים במקום 2 כפות גדושות שוקולית? אשמח לתשובה בהקדם למייל שלי- chayamaa770@gmail.com

    • שמח במטבח ב- 13 באוקטובר 2020 בשעה 19:11

      לא להחליף קקאו וסוכר בשוקולית!!!!!! זה ממש ממש לא אותו הדבר ואם תעשי החלפה כזו העוגה שלך לא תצא שוקולדית וטובה כמו העוגה שבמתכון המקורי (לא שאני יודעת לאיזה מתכון התכוונת)

  23. מעין ב- 21 ביולי 2021 בשעה 20:41

    שלום, תודה על המתכון הוא נראה מעולה,
    לגבי האינגליש קייק- מתאים לתבנית אלומיניום? כי בתמונה התבנית שלך נראית קצת יותר רחבה
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 26 ביולי 2021 בשעה 9:01

      מתאים גם לאלומיניום. המתכון יספיק ל 3 עוגות בתבנית אלומיניום

  24. מעין ב- 10 באוגוסט 2021 בשעה 18:51

    תודה, העוגה יצאה טעימה אבל מאוד דחוסה ורטובה, ולא אוורירית כמו בתמונה, מה את מציעה לשנות?
    תודה רבה

  25. מעין ב- 25 באוגוסט 2021 בשעה 20:20

    אשמח למענה

  26. מעין ב- 25 באוגוסט 2021 בשעה 20:20

    אשמח למענה
    תודה

  27. טל ששון ב- 22 בינואר 2022 בשעה 18:19

    שלום,
    הקפה מוכנס כשהוא קר או כזה ברגע שהכנתי אותו (רותח)?
    תודה.

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2022 בשעה 19:40

      אני מכינה כשאני מתחילה להכין את העוגה ואז הוא קצת מתקרר. עדיף לא להכניס רותח לבלילה.

  28. ג'נבה ב- 10 בפברואר 2022 בשעה 22:58

    אוף… יצאה דחוסה כל כך למטה. ממש כאילו לא אפויה.
    ערבבתי ממש מעט רק שהקמח יטמע.

    • שמח במטבח ב- 11 בפברואר 2022 בשעה 10:40

      ג'נבה, אין קשר בין רמת הערבוב לזה שהעוגה יצאה דחוסה למטה. אם היא יצאה דחוסה למטה זה סימן שהיה צריך לאפות אותה עוד קצת זמן. כל תנור מתנהג קצת אחרת ולכן יכול להיות שזמן האפיה ישתנה מתנור לתנור. להבא תאפי קצת יותר זמן

      • ג'נבה ב- 17 בפברואר 2022 בשעה 18:11

        תודה רבה על התגובה. אשים לב יותר בפעם הבאה.

  29. נילי פיק ב- 17 בפברואר 2022 בשעה 11:10

    למען הטבעוניים, מה לשים במקום הביצים?

    • שמח במטבח ב- 19 בפברואר 2022 בשעה 8:00

      הי נילי, לא הכנתי את המתכון הזה בגירסה הטבעונית ולכן אני לא רוצה לתת לך מתכון שאני לא בטוחה שיעבוד. מציעה לך לאתר מתכון לעוגה בחושה קלילה טבעונית ופשוט להוסיף לה קפה ופצפוצי שוקולד.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *