עוגת שיש שוקולד קוקוס

עוגת שיש היא בעיני מלכת העוגות הביתיות. אין אופה חובבת שלא תתהדר במתכון המנצח שלה לעוגת שיש, ובצדק. כי העוגות האלה הן ממזרתות קטנות  – עוגת שיש תמיד תככב באירוח ביתי ואיכשהו היא גם הראשונה להיעלם כי היא התגלמות העוגה הביתית. כזו שתמיד מתחילים ליישר ממנה ופשוט אי אפשר להפסיק.

עוגת שיש

אז הפעם אני רוצה לשתף אתכם באחד המתכונים שהולכים איתי שנים רבות – זו בעצם עוגת שיש שמשלבת את שתי האהבות שלי – קוקוס ושוקולד. תערובת וניל וקוקוס שמתערבלת לה לשיש עם תערובת שוקולד. תענוג בכל ביס! הפעם גם צילמתי לכם סרטון של ההכנה כדי שתראו כמה שהיא קלה להכנה. מבטיחה לכם שברגע שתתחילו להכין אותה לא תרצו להפסיק 🙂 ולא רק בגלל שלל המחמאות שתקבלו עליה.

החומרים לעוגת שיש בתבנית קוגלהוף או בתבנית בקוטר 24 או ב 2 תבניות אינגליש קייק:

200 גרם חמאה רכה
200 גרם (כוס) סוכר לבן
3 ביצים בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
גביע שמנת חמוצה
210 גרם (כוס וחצי) קמח
כפית אבקת אפיה
100 גרם שבבי קוקוס (אלה שקונים בשקיות בסופר)
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר
45 מ"ל (3 כפות) חלב

**למי שלא אוהב קוקוס אפשר להחליף בפרג או להשתמש רק בקמח ואז הכמות תהיה 280 גרם קמח (2 כוסות) ו 2 כפיות א. אפיה.

עוגת שיש שוקולד קוקוס

הכנות מקדימות:

משמנים היטב את התבנית שלנו בכ- 30 גרם חמאה מומסת מעורבבת עם כף קמח. מורחים אותה עם מברשת על התבנית ובמיוחד בחריצים.

מחממים תנור ל 170 מעלות – אני אוהבת לאפות בטורבו אבל אפשר גם בחימום עליון ותחתון.

ההכנה:

ממיסים את השוקולד המריר עם 3 כפות חלב.

בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, תמצית הוניל וקורט מלח עד שהתערובת בהירה ורכה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים היטב בין הוספה להוספה. מערבלים עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים לסירוגין את הקמח והשמנת החמוצה: חצי כמות קמח, חצי מיכל שמנת חמוצה, חצי כמות קמח ויתרת השמנת החמוצה. בסוף העירבול מוסיפים גם את הקוקוס. תתקבל תערובת עוגה חלקה ורכה ומעט סמיכה. אם העוגה סמיכה מאוד אפשר לדלל אותה בכמה כפות חלב ולערבל בעדינות עד שהוא ייטמע.

מעבירים שליש מתערובת העוגה לקערה עם השוקולד המומס ומתחילים לסדר את השכבות בתבנית.

יוצקים מעט מתערובת הקוקוס לתבנית ומעליה יוצקים כמה כפות של תערובת השוקולד, מכסים בעוד קצת תערובת קוקוס ובעוד כפות של תערובת שוקולד וחוזר חלילה עד שכל התערובות נגמרות.

בעזרת סכין או מרית דקה מערבלים בעדינות את התערובות בתנועת סיבוב כדי לקבל מראה שיש לאחר האפיה.

אופים את העוגה בתנור שחיממנו ל 170 מעלות במשך כ 40-50 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכז שלה יוצא יבש. אני אוהבת להשאיר את העוגה בתנור הכבוי כדי שתצטנן לה בהדרגה.

עוגת שיש קוקוס ושוקולד

עוגת שיש שוקולד וקוקוס

Equipment

  • לתבנית קוגלהוף או לתבנית 24 או לשתי תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 3 ביצים L בטמפרטורת החדר
  • 210 גרם קמח כוס וחצי
  • כפית אבקת אפיה
  • 200 גרם שמנת חמוצה גביע
  • 100 גרם קוקוס טחון שקית
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 45 מ"ל חלב 3 כפות

הוראות הכנה:

  • ממיסים את השוקולד והחלב במיקרו בפולסים של חצי דקה ומניחים בצד.
    מחממים תנור ל 170 מעלות.
    משמנים היטב בעזרת מברשת את תבנית הקוגלהוף בתערובת של 30 גרם חמאה וכף קמח ושומרים במקרר עד להרכבת העוגה.
  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, הסוכר, תמצית הוניל והמלח עד שהתערובת רכה
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת.
  • מוסיפים לסירוגין את הקמח והשמנת החמוצה ב 4 פעימות (חצי מיכל שמנת, חצי כוס קמח וחוזר חלילה)
  • מוסיפים את הקוקוס ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  • מערבבים שליש מתערובת הקוקוס לשוקולד המומס.
  • יוצקים בשכבות את שתי התערובות על פני התבנית. בעזרת מרית או סכין דקה מערבבים בעדינות בתנועה סיבובית את התערובת שבתבנית ליצירת דוגמת שיש.
  • אופים בתנור שחומם ל 170 מעלות במשך כ 40-50 דקות.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *