סלט פירות חגיגי

ראש השנה מתקרב, וכמו בכל שנה מצאתי עצמי שוברת את הראש איזה מנות להכין במיוחד מה יהיה בגיזרת הקינוחים. השנה החלטתי להוסיף לרפרטואר שלי קינוח קליל שכולם ישמחו לקבל בסוף ארוחה כל כך כבדה – סלט פירות. מה שנקרא – איך לא חשבתי על זה קודם??

סלט פירות חגיגי

הרעיון להכין סלט פירות עלה אצלי לאחר שביקרתי במרכז הלוגיסטי של ארגון לקט ישראל וראיתי את כמות הפירות והירקות שהגיעו לשם אשר יועברו לתרומה. היה מדהים לראות כמויות כאלה של פירות וירקות איכותיים וברמה טובה לא פחות מאלה שאני קונה בסופר ואצל הירקן, ושמסיבות ששמורות עם הרשתות לא מגיעות לחנויות כי לדעתם הם לא מספיק מושלמים כדי להמכר. 


ארגון לקט ישראל אוסף את התוצרת החקלאית הזו ודואג להעביר אותה לנזקקים, יחד עם ארוחות חמות, ומרקים שמוכנים מהתוצרת הזו. הארגון פועל באמצעות מתנדבים ומכספי תרומות ולצערי אינו נתמך בתקציבים על ידי המדינה. 

אז הכנתי לכם סרטון של ההכנה (הסברים וטיפים יש כמובן בהמשך הפוסט) ושם גם סיפרתי קצת על הפעילות של לקט ישראל.

את הפוסט הזה אני כותבת בעיקר כדי לספק לכם מתכון טוב ומוצלח לקינוח לראש השנה, אבל אם על הדרך גרמתי לכם לחשוב קצת על השימוש במזון ועל האפשרות לתרום לזולת זה בהחלט יהיה בונוס בעיני 🙂

וכמה טיפים ממני שיצא לכם סלט פירות שכולם יעופו עליו

קודם כל – תמיד תשתמשו בפירות העונה. הם הרי בשיאם והכי טעימים עכשיו והם הבסיס לכל סלט פירות מוצלח.

טיפ שני שלי אליכם – צבעוניות – דאגו שהסלט שלכם יהיה צבעוני וכזה שימשוך את העין, שלבו פירות מכמה צבעים וככה יהיה לכם סלט צבעוני ושמח. שימו לב גם לאיזון בין הצבעים (שתהיה כמות שווה בערך מכל צבע).

את הסלט שלי הכנתי בתחילת ספטמבר ושילבתי בו את הפירות הבאים: תפוחים, אגסים, ענבים, נקטרינות, שזיפים אדומים, תאנים, מנגו, בננה ומיץ תפוזים.

גודל – אני אוהבת שהפירות שלי חתוכים בגודל יחסית אחיד, ככה בכל ביס יש לי מהכל, אבל כמובן שתרגישו חופשיים לגוון ואם בא לכם לחתוך כל פרי לגודל אחר או אפילו לצורה אחרת – לכו על זה.

רוטב – נכון שיש כאלה שמכינים רוטב במיוחד ומשלבים בו סוכר, או ממתיק אחר. בעיני הפירות הם הכוכבים של הסלט ואין שום צורך להוסיף להם ממתיק נוסף. הרוטב שלי הוא פשוט מיץ תפוזים סחוט. ותכלס, לא צריך יותר.

תוספות – בגדול הפירות הם הכוכבים אבל תמיד אפשר לפנק בתוספת של נענע לרעננות, אגוזים לקראנצ'יות או גבינות שאוהבים. ופעם גם טעמתי סלט שערבבו לתוכו מרשמלו ומרנג – זה היה ממש טעים!

הגשה – מה שטוב בסלט פירות זה שאפשר לזלול ממנו מיידית ואפשר גם לשמור אותו בקרור ולהגיש אותו בסוף הארוחה. סלט מפירות טריים יהיה טעים אפילו ביום המחרת, אבל כמובן שהכי טוב להגיש באותו היום. בחרתי להגיש אותו בכלי מרכזי שממנו כל אחד יכול לקחת לעצמו מנה בכוס או כלי נפרד. ככה הכי קל ונוח להביא אותו לשולחן החג.

סלט פירות קליל

 

הפוסט נכתב בשיתוף ארגון לקט ישראל

 

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *