עוגת מוס שוקולד קלילה
לכל משפחה יש את המתכונים האהובים עליה, אלה שחוזרים עליהם שוב ושוב. אלה שתמיד שמחים לראות שהוא חלק מהארוחה. אלה שהמתכון שלהם עובר מיד ליד עד שה"מאמות הבשלניות" של המשפחה כבר זוכרות אותו בעל פה. במשפחה שלי אחד המתכונים האהובים ביותר הוא עוגת מוס שוקולד.
עוגה קלילה ומהירת הכנה, ללא קמח ושאין בעיה להכין בגירסת פרווה. תערובת אחת משמשת גם לעוגה וגם למוס. אני מוסיפה לה גם קישוט של קצפת מעל, אבל היא טעימה גם בלי שום תוספת.
הפעם הכנתי את עוגת מוס שוקולד יחד עם האחיינית האהובה שלי, עדי. כדי שתדע להכין ואז גם היא תוכל להביא אותה לארוחות המשפחתיות שלנו ולארוחות העתידיות שלה. ואני שמחה לשתף אתכם במתכון כי היא מושלמת כקינוח לראש השנה.
ואפילו הכנו לכם סרטון שלנו מכינות אותה יחד:
View this post on Instagram
שימו לב שהמוס בעוגה כולל חלמונים שלא עוברים אפיה. על מנת שלא תאכלו ביצים "חיות" אני מעבירה את התערובת עם החלמונים חימום נוסף עדין. יחד עם זאת להריוניות ואוכלוסיה שאסור לה חלמון חי מטעמים רפואיים אני ממליצה לאפות את כל התערובת כעוגה ולהכין לקישוט מוס אחר ללא ביצים, משמנת ושוקולד כמו במתכון הזה.
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
עוגת מוס שוקולד קלילה
מצרכים:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה לגירסת פרווה מחמאה או נטורינה
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 200 גרם סוכר לבן כוס
- כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 200 מ"ל שמנת מתוקה + 2 כפות אבקת סוכר לקישוט - לא חובה
הוראות הכנה:
- בקערת המיקרו ממיסים שוקולד וחמאה
- מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד, מערבבים ומעבירים לחצי דקה נוספת למיקרו (כדי שהחלמון יעבור חימום נוסף ולא יהיה "חי")
- בקערת המיקסר מקציפים חלבונים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד לקבלת תערובת בהירה ויציבה.
- מקפלים בהדרגה את תערובת החלבונים לתערובת בשוקולד - ב 3 מחזורי הוספה. מערבבים בעדינות באמצעות לקקן עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית 2/3 מתערובת המוס ומשאירים שליש בקערה. את המוס שנשאר מכסים בניילון נצמד ושומרים במקום קריר או במקרר.
- אופים את תערובת המוס שבתבנית בתנור שחומם ל 180 מעלות למשך 20-25 דקות. העוגה תתרומם ולאחר הקרור תצנח כי אין בה קמח.
- כשהעוגה התקררה יוצקים מעל את תערובת המוס ומעבירים למקרר לקרור.
- להגשה מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ובעזרת כף יוצקים את הקצפת מעל העוגה. מקשטים בשוקולד מריר מגורר.
נראה טעים…
מה גודל התבנית?
תודה אסתר
כתוב במתכון – תבנית 22