מוס שוקולד בשני מרכיבים

מוס שוקולד הוא אחד הקינוחים הכי קלאסיים ואהובים. מנה שתמיד כיף להגיש ולפנק איתה את בני הבית והאורחים. כי  אין על מנה אישית שמוגשת בכלי יפה, שכולה מוס שוקולד אוורירי ומפנק שמעליו קצת קצפת. הכי כיף, הכי מרשים ובמתכון שאביא בפניכם הפעם – גם הכי קל ומהיר להכנה.

מוס שוקולד משני מרכיבים

מוס שוקולד קלאסי מכינים מתערובת של שוקולד, שמנת מתוקה, ביצים או קרם שמבוסס על חלמונים, שכמובן עוברים תהליך של חימום כדי שחלילה לא יוגשו נאים. את המתכון שלי למוס שוקולד קטיפתי וקלאסי תוכלו למצוא כאן.

אבל הפעם אני רוצה לתת לכם את הגירסה לממהרים. זאת שאני מכינה כשאני רוצה לפנק אבל אין לי זמן וכוח להתעסק עם הפרדות ביצים, הקצפות, וכמובן שלל כלים שצריך אחר כך לנקות. מוס קל ופשוט משני מרכיבים בלבד. ועדיין – מנה מרשימה עם אפקט ה"וואו" הכל כך חשוב.

מוס שוקולד

כאמור, את המוס הזה אני מכינה משני מרכיבים בלבד. אם בא להשקיע אפשר כמובן לגוון ולהוסיף לו טעמים כמו מעט תמצית וניל, קורט מלח, ליקר כלשהו (רום, ויסקי או אייריש קרים ילכו טוב עם המוס). אבל גם בגירסת הבסיס הוא יהיה נפלא.

רק תקפידו להשתמש בשוקולד טוב כי כשאין הרבה מרכיבים במתכון מרגישים את ההבדל באיכות. אני מכינה משוקולד מריר 56% ולפעמים מכינה משילוב של שוקולד חלב ושוקולד מריר.

מוס שוקולד מ 2 מרכיבים

הפעם המתכון שלי כל כך קצר ומהיר שלא צילמתי את שלבי ההכנה. אני בטוחה שכל אחת ואחד מכם יכינו אותו בהצלחה עם ההוראות הפשוטות האלה 🙂

מוס שוקולד מהיר

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.

הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מוס שוקולד משני מרכיבים

Servings 8 מנות של 100 מ"ל

מצרכים:

  • 250 גרם שוקולד מריר 56% אפשר גם שוקולד אחר שאוהבים ואפשר שוקולד חלב
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה לגירסת פרווה אפשר שמנת צמחית להקצפה

הוראות הכנה:

  • ממיסים את השוקולד עם 200 מ"ל שמנת מתוקה (הכי נוח במיקרו בפולסים של חצי דקה) ומניחים בצד שיתקרר מעט.
  • מקציפים את יתר השמנת המתוקה (300 מ"ל) לקצפת רכה.
    לא צריך להוסיף סוכר אם רוצים אפשר להוסיף כפית תמצית וניל.
  • מעבירים את מרבית הקצפת לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שמתקבל מוס אחיד.
    משאירים חלק קטן מהקצפת בצד לקישוט העליון.
  • יוצקים את המוס לכלי ההגשה.
  • יוצקים מעל כל כלי כף של קצפת
  • מעבירים למקרר לפחות לשעה על מנת שהמוס יתמצק ולאחר מכן ניתן להגיש.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏11 תגובות

  1. נורית ב- 16 ביוני 2021 בשעה 16:12

    הי ,
    נראה מושלם .
    היכן ניתן לקנות צנצנות כמו שלך ?
    תודה נורית

    • שמח במטבח ב- 16 ביוני 2021 בשעה 18:00

      תודה רבה. הצנצנות הללו נקנו על ידי לפני 3 שנים. מצאתי אותן בסופר. לא יודעת איפה יש כאלה היום לצערי

      • נורית ב- 17 ביוני 2021 בשעה 14:17

        תודה רבה בכל מקרה
        אנסה למצוא
        יום טוב

  2. איריס ב- 21 ביוני 2021 בשעה 8:30

    הי שאלה
    כמה יוצא כמות לאדם? נגיד צריכה 20 איש, בכמה להכפיל את הכמות ?
    ועם רוצים אפשר לעשות אותו בתבנית ?ולא מחולק ?

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2021 בשעה 11:55

      הכמות היא של מנה אישית לאדם של בערך 100 מ"ל. אם את רוצה ל 20 איש את צריכה להכפיל כמויות.
      לגבי הכנה בתבנית – זה כבר מוס שמשמש כשכבה בעוגה. יש מתכונים רבים שמשתמשים בהם במוס כשכבה בעוגה. במקרה כזה רצוי או לחזק במעט ג'לטין או להגיש חצי קפוא. מוזמנת לראות בפרק עוגות המוס רעיונות לעוגות שמשלבות אותו

      • שרי ב- 26 ביולי 2021 בשעה 7:19

        היי, נראה מעולה
        האם זה טוב בהקפאה?

        • שמח במטבח ב- 26 ביולי 2021 בשעה 9:04

          אפשר להקפיא ולהפשיר במקרר אבל מתכון כל כך קל ומהיר אין בעיה להכין בשניות. והוא נשמר במקרר 3-4 ימים בכיף אם מכסים את הכלי.

      • רוני ב- 15 באוקטובר 2021 בשעה 17:06

        נראה טוב.
        אפשר לשמור במקרר בתוך שקית זילוף, ולזלף לכוסות יום למחרת או שהמוס יהיה מוצק מדי?

        • שמח במטבח ב- 16 באוקטובר 2021 בשעה 17:22

          המוס יתמצק בקרור ולכן עדיף לזלף לכלי ולשים אותו במקרר ואז להגיש.

  3. נורית ב- 15 ביולי 2021 בשעה 13:43

    הי ,
    יצא מעולה
    תודה רבה על מתכון קליל וטעים
    נורית

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *