עראייס שיפתיע אתכם בגדול

עראייס – איזו המצאה נפלאה 🙂 מאז שהתוודעתי לעראייס לפני כמה שנים התאהבתי במנה הזו. מה יותר כיף מלקבל ארוחה שלמה בכף היד, טעימה, משביעה ותכלס גם מאוד מגרה. אז התחלתי להכין אותה יותר ויותר בבית ולפנק את בעלי, הילדים ואת האורחים שלנו.

עם הזמן גם פיתחתי שיטה להכנת העראייס בקלות ובמהירות ועברתי להכין אותו… בטוסטר!! כן, כן, זה כל כך קל ונוח להכין ככה וחוסר התעסקות עם הדלקת מנגל/גריל. אבלללל.. המתכון הזה מתאים כמובן לכל שיטת הכנה שתרצו, אני פשוט מציעה קיצורי דרך 🙂

הפעם החלטתי להכין את העראייס שלי כך שיתאים לכווולם, גם לחברים הטבעוניים שלי, ולכן במתכון שאביא לפניכם התמונות הללו הן של עראייס שהכנתי אותו מן הצומח של meatlessfarm. יוזמה מבורכת מאוד בעיני של פיתוח תחליפים טבעיים לבשר, שיספקו למי שיזלול מהם את מנת החלבון החשובה כל כך לתזונה שלנו ויאפשרו להם ליהנות ממאכלים אהובים כמו עראייס, קציצות, בולונז וכו'.

ולכל הקרניבורים, אל דאגה, המתכון הזה מתאים גם לבשר וגם לתחליף בשר מן הצומח. הוא יהיה נהדר בכל מקרה.

החומרים לכ- 10 מנות:

500 גרם בשר טחון מן הצומח MeatlessFarm (לגירסה בשרית משתמשים כמובן בבשר טחון)
בצל אחד מגורר גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
3-4 שיני שום (בתמונה שום קונפי אבל אפשר שום רגיל כתוש)
חצי כפית בהרט
מלח ופלפל לפי הטעם
5 פיתות
מעט שמן זית לשימון

אופציה למי שאוהב – צנוברים (רצוי לקלות קצת מראש)

ההכנה:

ההכנה פה די קלה כי פשוט מערבבים את כל החומרים יחד. אני עושה זאת בקערה אחרי שקצצתי את הפטרוזיליה ואת הבצל (אפשר לקצוץ יחד במעבד מזון). אם יש לכם זמן אפשר להכין מראש ולתת לחומרים לספוח טעמים, אבל אין בעיה להכין וישר להעלות "על האש".

חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים בכל פיתה בכמה כפות מהתערובת. חשוב לא להעמיס מדי כי אחרת הכל יצא לכם החוצה מהפיתה במהלך ההכנה.

ומכאן – לגריל 🙂 כאמור אני מכינה את העראייס שלי בטוסטר לחיצה, פשוט כי זה מהיר וחוסך לי זמן והתעסקות.

אבל אם אתם מארחים ורוצים להכין כמויות בבת אחת אין בעיה להכין בכל צורה שתרצו, בגריל, על המנגל, בתנור או על מחבת פסים.

למראה צרוב יפה אני מברישה את הפיתות משני הצדדים במעט שמן זית. וכדי לא להתעסק עם ניקיונות אני מרפדת את הטוסטר שלי בנייר אפיה.

זמן ההכנה הוא כ- 5 דקות, אולי טיפה יותר.

אם מתחשק לכם לקבל מראה שחום בחלק העליון של הפיתה, קבלו טיפ ממני – העלו את הטמפרטורה של הטוסטר להכי גבוהה שלו, בעזרת מלקחיים החזיקו את העראייס כך שהחלק הפתוח שלו יהיה לכיוון הגריל של הטוסטר ותנו לו צריבה קטנה. זה הופך אותו לעוד יותר שחום ואטרקטיבי.

התוצאה שמתקבלת מגרה וממש מפתה, ואין ספק שהיא פתרון מושלם לאירוח, וכשמארחים חברים שלא אוכלים בשר זה בכלל מעולה כי אין פה תחושה של "פשרות" אלא של מנה מפנקת וכייפית.

הפרסום בשיתוף meatless מבית תנובה

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עראייס

בגירסה הטבעונית ובגירסה הבשרית
Servings 10 מנות

מצרכים:

  • 500 גרם טחון מן הצומח או בשר טחון
  • 1 בצל גדול מגורר
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 3-4 שיני שום (שום כתוש או שום קונפי)
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 5 פיתות חצויות

הוראות הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי מלית העראייס
  • ממלאים כל חצי פיתה ב2-3 כפות מן התערובת
  • משמנים מעט את הפיתות בשמן זית (הכי נוח עם מברשת)
  • צולים במשך כ- 5 דקות עד שהמלית צלויה היטב.
  • למראה צלוי ומושחם לחלק העליון הופכים את הפיתה על הגריל וצורבים אותה עליו במשך דקה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏2 תגובות

  1. מעין ב- 21 ביולי 2021 בשעה 20:34

    שלום ותודה על המתכון המדליק, פעם ראשונה שנתקלתי..
    שאלתי היא לגבי הבשר- האם בטיגון כזה מעבר לפיתה הוא מתבשל כמו שצריך? נראה שהפיתה תישרף עד שהבשר בפנים יתבשל, לא?
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 26 ביולי 2021 בשעה 9:02

      תודה מעיין. אכן צריך לשים לב לאיזון שבין הבשר לבין הפיצה ולא להעמיס כמות גדולה מדי של בשר בתוך הפיתה. לגבי החום – צריך לשים על חום בינוני בטוסטר (או בתנור) כדי שהפיתה לא תשחים מדי אבל בגדול הפיתה נכנסת עם המילוי ולכן לא "נשרפת" כל כך מהר.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *