עוגת שוקולד בספל ללא קמח

בכל שנה כשפסח מתקרב אני מנסה לחשוב על רעיונות לקינוחים לארוחות החג שיהיו קלילים, מרשימים וכאלה שיהיה קשה לסרב להם. השנה החלטתי להכין קינוח מהסוג שכולם אוהבים – עוגת שוקולד בספל שמגישים כשהיא עדיין חמימה. כזו שהמרכז שלה רך ושוקולדי והשוליים קצת יותר "עוגתיים". רק שהפעם זו עוגה לפסח, בלי טיפת קמח, שיוצאת במרקם הכי מושלם שיש.

מחפשים רעיונות לקינוחים שווים לפסח? כנסו לקטגוריית פסח בבלוג ותמצאו שלל רעיונות לעוגות, קינוחים אישיים ושלל מתוקים לחג.

ותודו שאין אורח שלא יסרב לעוגת שוקולד בספל. היא קטנה, תמימה, מריחה מדהים ועושה חשק הכי בעולם.
ועוד יתרון של העוגה הזו הוא שאפשר להכין אותה מראש, לאפות כמעט עד הסוף (נניח 10 דקות במקום 12 דקות) ולשמור בצד ואז ולפני ההגשה לחמם עוד קצת בתנור כדי שתגישו אותה חמה יחסית.

והפעם לכבוד פסח גם צילמתי לכם סרטון הכנה של המתכון, שאותו הכנתי במטבחה של חברתי הבשלנית תאיר מורדוך, ביום כיף שעשינו יחד במטבח שלה לקראת פסח. אז תציצו גם בסרטון ותראו כמה קל להכין עוגת שוקולד בספל לפסח.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגת שוקולד בספל ללא קמח

Servings 8 מנות

מצרכים:

  • 250 גרם שוקולד מריר במטבעות או חתוך לקוביות
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה לפרווה
  • 6 ביצים
  • 100 גרם סוכר לבן 1/2 כוס
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • ממיסים בקערה במיקרו את השוקולד והחמאה. מתחילים בחימום של דקה, מערבבים ומחממים שוב כל פעם חצי דקה.
  • בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר, קורט מלח והוניל עד לקבלת קצף בהיר ויציב.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות הכי נמוכה ומוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים. מערבבים מעט ומשלימים את הערבוב ידנית עם לקקן בתנועה סיבובית.
  • יוצקים את התערובת לספלים שניתן להכניס לתנור עד 3/4 מגובה הכוס. מומלץ להניח את הספלים על תבנית או מגש.
  • אופים בתנור שחומם ל 170 מעלות במשך כ 12 דקות עד שהעוגות תפוחות.
  • מוציאים את העוגות האישיות, נותנים להן להצטנן מעט אבל מגישים אותן כשהן עדיין חמות.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *