לאפה – פיתה עירקית

יום העצמאות בפתח וכולם מתכוננים לחגיגות, ול"על האש" של החג. וברור שאין "על האש" בלי פיתות והשנה החלטתי להשקיע ולהכין גם לאפות, כי הרי הכי כיף לזלול "על האש" על לאפה חמה שאפשר לגלגל בה כל מה שאוהבים. ואם כבר לאפה, למה שלא נכין אותה בעצמנו? לא תאמינו כמה קל ופשוט להכין אותן בבית. כל מה שצריך זה בצק בסיסי ומחבת.

רוצים להכין גם פיתות? אל תפספסו את המתכון המנצח שלי להכנת פיתות בבית בקלי קלות כאן בקישור.

אז החלטתי להרים את הכפפה ולהכין לאפות בבית וכמובן לשתף אתכם במתכון שלי ובכל הטיפים להכנה כדי שגם לכם יהיו לאפות מדוגמות בחג בלי שתצטרכו להתחיל לחפש מאפיות לקנות בהן לאפות טריות ברגע האחרון. אתם ממש חייבים לנסות להכין אותן בבית, כפי שכתבתי, לא תאמינו כמה זה קל וכמה כיף להכין אותן.

החומרים לכ- 8 לאפות:

500 גרם (כ 3.5 כוסות מדידה) קמח לבן – אפשר להשתמש בקמח לחם או קמח פיצה
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1.5 כוסות מים (כ- 360 מ"ל)
כפית מלח
3 כפות שמן זית (45 מ"ל)

ההכנה:

את הבצק של הלאפות ממש קל להכין.
מניחים בקערת המיקסר את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים. לאחר מכן מוסיפים מעל את כל יתר החומרים יחד (סוכר, מלח, שמן זית וכוס ורבע מים) ומתחילים לערבל עד שמקבלים בצק גמיש ונעים למגע שלא נדבק לידיים.  במידת הצורך אם הבצק יבש מוסיפים מים בהדרגה.
משמנים את הבצק מלמעלה, מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח ולהכפיל את הנפח שלו. זה יקח בערך שעה.

כשהבצק תפח מעבירים לשיש ומחלקים אותו ל 8. מי שרוצה להשקיע בדיוק יכול לשקול 110 גרם בערך לכל חלק (אבל לא חייבים). מגלגלים את הבצק לכדורים, ומניחים על משטח משומן ל-10-30 דקות שיתפחו מעט.

מחממים מחבת רחבה ושטוחה ומשמנים אותה במעט שמן – אפשר עם ספריי שמן או פשוט לשים מעט שמן במחבת ולנגב עם נייר סופג.
בזמן שהמחבת מתחממת משטחים כדור בצק לפיתה שטוחה. שימו לא לא לשטח מדי כי כל הכיף בלאפה זה שיש גם חלקים עבים וגם חלקים דקים (לפחות אני אוהבת ככה).

את הלאפה מעבירים בעדינות למחבת ומכסים את המחבת במכסה – האדים יעזרו לפיתה לתפוח יותר טוב. אחרי כדקה תראו בועות של בצק על הלאפה וזה הזמן להפוך אותה.

נותנים ללאפה טיגון נוסף קצר על הצד השני, רצוי עם מכסה ולאחר מכן מעבירים אותה למגבת ומכסים אותה בחצי השני של המגבת. כמו במתכון שנתתי פה לפיתות, הכיסוי במגבת ישמור על הלחות של הבצק ויאפשר ללאפות להיות גמישות וככה תוכלו לגלגל אותן בקלות.

בתיאבון ויום עצמאות שמח 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

לאפה - פיתה עירקית שמכינים בבית

מצרכים:

  • 500 גרם קמח לבן או קמח לחם או קמח פיצה 3.5 כוסות מדידה
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 1.5 כוסות מים 360 מ"ל יתכן שהכמות תשתנה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית 45 מ"ל

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים את יתר הרכיבים, כאשר מתחילים בכוס ובע של מים ומערבלים עם וו לישה כ 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.
    במידת הצורך אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים מעט מים ומערבלים.
  • משמנים את הבצק ומכסיפ את הקערה. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  • מחלקים את הבצק ל 8 חלקים במשקל של כ 110 גרם, מגלגלים לכדורים ומניחים על משטח משומן למשל 10-30 דקות.
  • מחממים מחבת שטוחה ומשמנים אותה בשכבה דקה של שמן.
  • משטחים כדור בצק למעין פיתה שטוחה, רצו לא דקה מדי, ומעבירים למחבת החמה. לאחר דקה כשהבצק מפתח בועות הופכים את הלאפה לצידה השני ומטגנים כדקה שתיים נוספות עד להשחמה. רצוי לכסות את המחבת במכסה בזמן הטיגון.
  • מעבירים את הלאפות המוכנות למגבת ומכסים אותן כדי לשמור על הלחות והגמישות שלהן.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *