פיתות במחבת במילוי גבינות

מכירות את זה שיש פתאום דגדוג כזה בידיים, שפשוט חייבים לאפות משהו? שצריכים להתעסק עם קצת עם בצק "בשביל הנשמה"? ככה בדיוק "נולד" המתכון הזה של פיתות במחבת עם מילוי גבינות. בעודי בסוג של חופשת מחלה, שהחזיר אותי לתרפיית האפיה האהובה עלי והניב את הפיתות המדהימות האלה שאי אפשר להפסיק לנשנש מהן.
אין שמחה ממני לשתף אתכן במתכון הזה, כי אני בטוחה שברגע שתכינו אותו תתמכרו כמוני, וה"דגדוג" הזה ישתלט גם עליכן.

פיתות במחבת במילוי גבינות

אז מה בעצם קרה? לאן נעלמתי לאחרונה? ולמה עבר קצת זמן מאז שפורסם המתכון האחרון בבלוג ? בכנות – התמודדתי עם סיטואציה רפואית, במהלכה ביליתי חודש וחצי בנסיעות יומיומיות לטיפולים באיכילוב (אם תרצו, תוכלו לקרוא כאן את כל הפרטים). אל דאגה, אני עכשיו "בסדר", נחה בבית, מורידה הילוך מהעבודה ומעכלת את מה שעבר עלי. ואין כמו תרפיית האפיה כדי לשמח את הלב בתקופות כאלה.
אז המתכון הזה נולד לפני כמה ימים, כשנחתי בבית ופתאום הרגשתי שקצת נמאס לי לנוח, שאני חייבת לאפות משהו ולנקות את הראש. מייד הכנתי בצק שמרים ותוך כדי החלטתי שאני הולכת להכין ממנו פיתות במחבת במילוי גבינות. זה יצא כל כך טעים שהייתי חייבת לצלם אותו ולהעלות לכן לבלוג שגם אתן תהנו. אז הנה המתכון, תתכוננו להתמכר אליו 🙂

בא לכן להכין פיתות "רגילות" עם כיס מושלם? המתכון כאן, ויש גם מתכון מעולה ללאפה כאן בקישור.

פיתות במילוי גבינות

החומרים:

לבצק:
500 גרם (3.5 כוסות) קמח – אפשר רק קמח לבן ואפשר לשלב עד 50% קמח מלא שאוהבים.
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
360 מ"ל (כוס וחצי) מים.

למלית:
200 גרם גבינות צהובות קשות – אפשר מסוג אחד ואפשר לשלב.
אני אוהבת להכין עם תערובת של צ'דר, מוצרלה וגאודה (יש לגד תערובת שנוח להשתמש בה)
1/2 קוביה גבינת פטה או בולגרית או גבינת שמנת או טוב טעם

**אפשר להוסיף למלית עשבי תיבול שאוהבים כמו בצל ירוק, פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה וכו'

מעט שמן זית לטיגון הפיתות

מכינים את הבצק:

בקערת המיקסר הקמח עם השמרים. מוסיפים מעל  את כל יתר החומרים כאשר עם המים מתחילים מכוס ורבע מים ומתחילים לערבל במהירות איטית. במידת הצורך מוסיפים מים בהדרגה. מערבלים ככה במשך כ 5 דקות עד שהבצק רך, לא דביק ונעים למגע.
משמנים מעט, מכסים ונותנים לבצק לתפוח לפחות שעה. רצוי להכין גם לילה מראש ולתת לבצק לתפוח לאיטו. אפשר גם לתת לבצק לתפוח במקרר.
לאחר מכן "מפנצ'רים את הבצק" ומחלקים אותו ל 10 חלקים במשקל של כ 80-90 גרם, שאותם מכדררים לכדורים ומניחים למנוחה על השיש לפחות לרבע שעה.

מכינים את המלית

הכי קל בעולם – מפוררים את גבינת הפטה שתהיה רכה ומערבבים לתוכה את הגבינות הצהובות. כאמור – זה מתכון גמיש ואפשר לגיין בגבינות ובשילובים לפי מה שאתן אוהבות ומה שהילדים שלכן יאכלו בלי להתלונן שיש בפיתה משהו שהם לא אוהבים. כאמור, אפשר גם לשלב עשבי תיבול, אני החלטתי הפעם להכין נטו עם הגבינות ובלי "ירוקים" שהילדים יעקמו עליהם פרצופים .. חחח.

מעצבים את הפיתות

משטחים כל פיתה כשאת הקצוות משטחים קצת יותר דק. ממלאים בכף נדיבה של מלית הגבינות ומקפלים פנימה למין כדור. חייבת להגיד לכןו שזה כיף לא נורמאלי לשחק ככה עם הבצק ומבחינתי זו היתה תרפיה מושלמת.
בסוף מועכים כל כדור בעדינות לפיתה ומניחים בצד שהבצק ינוח בזמן שמכינים את שאר הפיתות. אל דאגה, אנחנו נמעך אותן שוב לפני הטיגון.

מחממים מחבת לחום די גבוה אבל לא כזה שישרוף, לפני הכנת כל פיתה יוצקים מעט שמן זית (לא חייבים, זה פשוט כל כך טעים ככה), מועכים פעם נוספת את הפיתות שיהיו דקות יותר – לא נורא אם המילוי מציץ מתוכן, זה יוצא אחלה במחבת ומשחים יפה.

ו.. לטיגון – מניחים את הפיתה במחבת ששימנו, סוגרים מכסה ונותנים לה להשחים ולתפוח. אחרי דקה שתיים הופכים ושוב סוגרים מכסה ומשחימים מהצד השני.

הפיתות המוכנות כל כך טעימות כשהן חמות ופריכות והגבינה נמתחת מהן כשבוצעים אותן. זה פשוט עונג צרוף 🙂
מקווה שתהנו מהמתכון הזה ותאמצו אותו לארסנל המתכונים הקבועים שלכם. אצלי הוא לגמרי הולך לככב.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

פיתות במחבת במילוי גבינות

Servings 10 פיתות

מצרכים:

לבצק הפיתות

  • 500 גרם קמח לבן - אפשר לשלב עד 50% קמח מלא או אחר שאוהבים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 360 מ"ל (כוס וחצי) מים

למילוי

  • 200 גרם גרם גבינות צהובות שאוהבים
  • 150 גרם (חצי חבילה) גבינת פטה או בולגרית או טוב טעם או גבינת שמנת
  • אפשרות - עשבי תיבול קצוצים שאוהבים - בצל ירוק, פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה וכו'
  • לטיגון - מעט שמן זית

הוראות הכנה:

מכינים את הבצק

  • בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר הרכיבים וכוס ורבע מהמים ומתחילים ללוש במהירות איטית כ 2 דקות. במידת הצורך מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק, רך אבל לא דביק.
  • משמנים את הבצק, מכסים ומניחים לתפיחה של מינימום שעה. ניתן גם להתפיח למשך לילה במקרר.
  • "מפנצ'רים את הבצק ומחלקים אותו ל 10 חלקים במשקל 80-90 גרם. מכדררים לכדורים ומניחים על משטח משומן מעט לתפיחה של לפחות רבע שעה.

להכנת המלית מערבבים את הגבינות יחד

  • משטחים כל כדור בצק וממלאים בכף נדיבה של גבינות. סוגרים לכדור ומשטחים. מניחים בצד וממשיכים להכין כך את יתר הפיתות.
  • מחממים מחבת, מזלפים מעט שמן זית, משטחים את הפיתה מעט ומעבירים למחבת. מכסים במכסה ומאפשרים לפיתה לתפוח מעט. הופכים לצד שני וממשיכים לטגן עד להשחמה.
  • הפיתות טעימות במיוחד לאחר ההגשה אולם ניתן לאחסן אותן בקרור ולחמם שוב לפני ההגשה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *