מרק בצל

כשבחוץ מטפטף הגשם ומזג האוויר חורפי, הכי מתחשק לי לחזור הביתה ולהתפנק עם קערת מרק חמה ומהבילה. אחד המרקים הכי אהובים עלי והכי מפנקים בעיני, זה מרק בצל צרפתי קלאסי, מרק פשוט כיבכול עם בצל קרוטונים וגבינות, אבל השילוב הזה פשוט נפלא בעיני ותמיד עושה לי טוב על הלב.

מחפשים עוד מתכוני מרק מושלמים? יש לי בשבילכם מתכונים למרק בטטה, מרק אפונה, מרק עדשים כתומות וחורשט סבזי פרסי.

מרק הבצל הוא אחת הקלאסיקות הצרפתיות. אין על הצרפתים בשכלול מנות פשוטות כביכול לדרגת אמנות. לכן אין פלא שבכל ביקור שלי בפריז (גם בקיץ) אני חייבת לפחות פעם אחת ליהנות ממנו, וכשאני בפריז במזג אוויר חורפי, כשקר לי כל כך, אני מזמינה אותו כמעט בכל מסעדה ומתענגת.

כאן תמצאו את ההמלצות שלי על מסעדות בפריז, כולל כאלה שמגישות מרקי בצל נפלאים.

גם הפעם הכנתי לכם סרטון של ההכנה, כדי שתוכלו לראות כמה שקל להכין את המרק הזה. מקווה שהוא יעשה לכם חשק לרוץ ולהכין מרק בצל ולפנק איתו את כל בני הבית.

אז זה מרק הבצל האהוב עלי. כפי שאתם רואים הוא די קל להכנה. תוכלו ללגום ממנו בעינים עצומות ולדמיין את עצמכם יושבים במסעדה בפריז, עם האייפל מול העיניים ומתענגים עליו 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מרק בצל

מרק בצל צרפתי מושלם

מצרכים:

מרק בצל

  • 4 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן צמחי (חמניות, סויה, קנולה וכו)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות קמח
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 ליטר מים אפשר להמיר בציר עוף או ירקות
  • מעט עלי תימין
  • מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה קרוטונים וגבינה קשה (גרויאר, מוצרלה או כל גבינה אחרת שאוהבים)

    הוראות הכנה:

    • מטגנים את הבצל עם החמאה והשמן עד שמתחיל להשחים.
      קחו בחשבון שלוקח זמן לבצל להשחים ופשוט תערבבו מדי פעם בסיר.
    • מוסיפים את שיני השום ומטגנים עם הבצל למשך כדקה.
    • מוסיפים קמח ומערבבים כך שהקמח ייטמע בבצל.
    • מוסיפים אבקת מרק בצל ומערבבים.
    • מוסיפים יין ומים, מתבלים בטימין, ובמלח ופלפל ומערבבים מעט.
    • מביאים את המרק לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
    • מבשלים במשך כשעה בביעבוע חלש יחסית עד שהמרק מסמיך ומעט שחום.
    • לפינוק מושלם - מגישים את המרק עם קרוטונים וגבינה מגוררת.
    הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

    תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

     

     

    השאר תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *