עוגת תפוזים שדורון אוהבת במיוחד

את הפוסט הבא אני כותבת בהתרגשות רבה. עם עצב מצד אחד ועם שביב של תקווה מצד שני. זהו אינו פוסט רגיל עם מתכון של עוגת תפוזים, אלא פוסט ומתכון עם זיכרון ועם תקווה להשבת דורון כץ אשר, ובנותיה רז (4.5) ואביב (2.5), שחטופות בעזה מאז 7.10.
דורון והבנות ביקרו באותה שבת שחורה את אמה של דורון, אפרת כץ בקיבוץ ניר עוז ונחטפו. אפרת, האם והסבתא נרצחה באותה שבת נוראית, ומאז המשפחה, ובמיוחד יוני בעלה עושים הכל כדי שיחזרו הביתה.
עוגת התפוזים שבתמונה היתה העוגה האהובה על דורון. היא למדה להכין אותה מחמותה אורנה, ומאז גם הכינה אותה בעצמה פעמים רבות.
עוגת תפוזים

עוגת התפוזים שדורון אוהבת במיוחד. צילום והכנה: רות אופק

העוגה הזו כל כך מוצלחת שדורון נתנה את המתכון שלו לרבות מחברותיה, על פתק בכתב ידה.
לכבודה ולמען השבתה אני משתפת פה את המתכון (עם כמה תוספות וטיפים משלי לנוחיותכם), עם קריאה, לבקשת המשפחה והחברים, שתכינו את העוגה ותפיצו את התמונה של העוגה שהכנתם ברשתות החברתיות עם התיוגים:  #free_katz_asher_girls ו- #BringThemHome על מנת שנעלה את המודעות להיעדרן ולהיעדר כל החטופים שלנו ולקריאה להחזרתם במהרה ובשלום.
אציין שגם את התמונה הבאה, של דורון והבנות, עם העוגה והמתכון, הפצתי בפייסבוק ובאינסטגרם עם קריאה לשיתוף שלה ברשות החברתיות, להעלאת המודעות להחזרתן. אתם מוזמנים כמובן לשתף גם כן.

המודעה להחזרתן של דורון, רז ואביב כץ אשר הביתה מהשבי

וכמה מילים על העוגה עצמה – עוגת תפוזים היא עוגה שרבים מבקשים ממני מתכון שלה. היא מסוג העוגות הקלילות והאווריריות שתמיד כיף לנשנש יחד עם כוס תה או קפה. העוגה היא גירסה של עוגת טורט רק הרבה יותר לחה ועסיסית, בזכות המיץ והשמן שנכללים במתכון.
אני מודה שאני פחות חובבת את סוגי העוגות הללו, אבל אחרי שהכנתי אותה לשם העלאת המודעות לחטיפתן של דורון והבנות ולמען הצילום שלהן, טעמתי וממש התלהבתי. העוגה הזו פשוט נפלאה ואין פלא שהיתה אהובה על דורון.
כולי תקווה שדורון והבנות ישובו הביתה במהרה ובשלום ונוכל להפגש בעתיד ולשבת לכוס קפה עם העוגה הזו.
עוגת תפוזים של דורון

עוגת תפוזים שדורון אוהבת. הכינה וצילמה: רות אופק

מחפשים רעיונות נוספים לעוגות קלות ומהירות למשלוח? לחצו כאן ותגיעו לכל המתכונים.
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר.

עוגת התפוזים שדורון אוהבת במיוחד

עוגת תפוזים קלה אוורירית ועסיסית

Equipment

  • תבנית בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט השתמשתי בקנוי
  • 5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 1 כוס סוכר 200 גרם
  • 3/4 כוס שמן 180 מ"ל
  • 1.5 כוסות קמח תופח (או קמח + 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה) 210 גרם
  • 1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל 40 גרם
  • **כוס מדידה - כוס של 240 מ"ל

הוראות הכנה:

  • טיפ שלי - משמנים את התבנית בחמאה או מרגרינה ומפזרים מעט סוכר על הדפנות - זה יעזור לעוגה להשאר גבוהה ולהפרד מהדפנות בתום האפיה.
  • מפרידים את הביצים ל 2 קערות - חלמונים וחלבונים.
  • מקציפים את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
  • מערבבים בקערה נפרדת עם מטרפה את החלמונים השמן, מיץ התפוזים.
    מוסיפים את הקמח (אבקת האפיה למי שלא משתמש בקמח תופח) והאינסטנט פודינג ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
  • מוסיפים לקערת החלמונים את תערובת החלבונים בהדרגה והתנועת קיפול, כדי שהתערובת תישאר אוורירית.
  • מעבירים לתבנית בקוטר 24 ס"מ (זוכרים שמומלץ לשמן ולפזר סוכר בדפנות?)
  • אופים על חום 160 מעלות למשך כ 45 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
  • טיפ שלי - לא להוציא את העוגה ישר מהתנור אלא לתת לה להצטנן לאט בתנור הכבוי.
  • העוגה תופחת יפה בזמן האפיה ולאחר שהיא מתקררת היא צונחת מעט לגובה התבנית וזה בסדר. העוגה לפעמים גם קצת מתכווצת לאחר הקרור וגם זה בסדר.
  • כולנו מתפללים לשובן של דורון, רז והבנות וכל יתר החטופים והשבויים במהרה ובשלום.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *