קיש פטריות ובצל

בשבוע שעבר חגגתי יום הולדת, ולכבוד המאורע ערכתי מסיבה קטנה לחברות הקרובות שלי. רציתי לפנק אותן בשלל מאכלים שווים וטעימים ולכן בין היתר הגשתי קיש פטריות ובצל, שמזמן לא הכנתי. ביום המסיבה הגשתי את כל הכיבוד לשולחן ונחשו מה חוסל ראשון? הקיש!! נרשמה התלהבות שיא ממנו בקרב החברות וישר ידעתי שאני פשוט חייבת להעלות את המתכון שלו לבלוג, שגם אתן תהנו ממנו.

למתכונים לקישים נוספים שיככבו באירוחים שלכם כנסו לקטגוריית קישים ופשטידות.

קיש בצל ופטריות מבט על

קישים הם תמיד מאכל רושם נפלא לכל אירוח, ולא רק לשבועות. יש לי בארסנל המתכונים שלל קישים ופשטידות מעולים (כאן בקישור), אבל אין ספק שמדובר במתכון מנצח. קיש פטריות ובצל תמיד יקבל מחמאות והשנה הוא חוסל ונעלם אפילו לפני קיש הבטטה שלי שמככב אצלי תמיד באירועים.

פרוסת קיש פטריות ובצל

החומרים לקיש בקוטר 22-24 ס"מ:

לקלתית בצל פריך:

280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2-4 כפות שמנת מתוקה או חלב או מים קרים

למלית פטריות ובצל:

3-4 בצלים בינוניים-גדולים פרוסים לרצועות או לקוביות (מה שאתם אוהבים)
סלסילת פטריות שמפיניון או פורטבלו חתוכות לפרוסות
מעט שמן לטיגון
2-3 שיני שום כתושות
קורט מלח
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות קמח לבן (לא חובה, עוזר לייצוב המלית)
3 כפות גבינה קשה מגוררת (מוצרלה, פרמז'ן, קשקבל או כל גבינה שאוהבים)
כף עלי טימין

קיש פטריות ובצל פרוס

הכנת הקלתית:

במעבד מזון מעבדים בפולסים את הקמח, החמאה, והמלח עד שהבצק מתחיל להתגבש לפרורים גסים. אם צריך מוסיפים עוד מעט נוזלים בהדרגה תוך כדי העיבוד. מעבירים את הבצק למשטח מרופד בניילון נצמד. מאחדים עם הידיים ומשטחים אותו לצורת דיסק עגול. עוטפים ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
מרדדים את הבצק לעיגול ומעבירים בעדינות לתבנית או לרינג שמונח על תבנית עם נייר אפיה. בעזרת סכין חדה מיישרים עודפי בצק משולי התבנית. מכניסים למקפיא ללפחות שעה. אפשר גם לילה מראש.
כשהקלתית קפואה אופים אותה בתנור שחומם ל 170 מעלות למשך 10 דקות עד שהבצק מעט מתייבש אבל לא משחים.
אפשר לרפד את התבנית בנייר אפיה ולמלא אותו ב"משקולות" לאפיה כמו קטניות אבל זה לא חובה. בגלל שהבצק קפוא הוא לא אמור להתכווץ.

לא מכבים את התנור ובזמן שהבצק מצטנן מכינים את המלית:

מטגנים את הבצל במעט שמן, תוך ערבוב כל כמה דקות, עד שישחים. אני הכנתי אותו הפעם בנינג'ה גריל עם תכנית הטיגון ללא שמן, זה קיצר לי משמעותית את ההתעסקות עם הטיגון ((וזו המלצה שלי מכל הלב ולא פירסום ממומן).
כשהבצל שמעט חום מוסיפים את הפטריות ואת השום וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתחילות להשחים. מצננים מעט ומעבירים לקלתית.

בקערה או כוס מדידה מערבבים את חומרי המלית (רויאל) שמנת, ביצים, מלח, קמח, טימין וגבינות מגוררות עד שהתערובת אחידה.
יוצקים על מלית הפטריות והבצל אם רוצים אפשר לפזר עוד קצת גבינה מגוררת מעל המלית.

מעבירים את הקלתית שלנו לתנור (שלא כיבינו והוא נשאר על חום 170 מעלות) ואופים את הקיש במשך כחצי שעה עד שהמלית מתייצבת והחלק העליון שלו משחים.

עכשיו יש לכם קיש פטריות ובצל מושלם ומעורר תיאבון 🙂 מצננים מעט ומגישים.
אפשר גם להכין את הקיש מראש ולשמור במקרר (3-4 ימים) או להקפיא, ולחמם אותו לפני ההגשה.

פרוסת קיש בצלחת

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

קיש פטריות ובצל

לתבנית פאי או רינג בקוטר 22-24 ס"מ
Author רות אופק - שמח במטבח

מצרכים:

לקלתית בצל פריך:

  • 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-4 כפות שמנת מתוקה או חלב או מים קרים

למלית פטריות ובצל

  • 3-4 בצלים בינוניים-גדולים פרוסים לרצועות או לקוביות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון או פורטבלו חתוכות לפרוסות
  • מעט שמן לטיגון
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • קורט מלח
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח לבן לא חובה, עוזר לייצוב המלית
  • 3-4 כפות גבינה קשה מגוררת מוצרלה, פרמז'ן או כל גבינה שאוהבים
  • כף עלי טימין

הוראות הכנה:

מכינים את הקלתית

  • במעבד המזון מעבדים את הקמח החמאה והמלח לפירורים. מוסיפים מעט נוזלים ומעבדים בפולסים עד שמתקבלים פירורים גסים.
  • מאחדים עם הידיים את הפירורים על ניילון נצמד לבצק, משטחים ומצננים שעה. מרדדים ומרפדים את התבנית בבצק.
  • מקפיאים את הבצק כמה שעות (אפשר גם לילה) ולאחר מכן אופים ישר מהמקפיא בתנור שחומם ל 170 מעלות למשך כ 10 דקות עד שהבצק מתייבש מעט. מצננים.

משאירים תנור דלוק ומכינים את המלית

  • מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים עוד קצת עד שגם הפטריות שחומות. מעבירים לקלתית החצי אפויה.
  • בקערה מערבבים את השמנת, הביצה, המלח, הקמח, הגבינות והטימין לתערובת אחידה ויוצקים על הבצל והפטריות שבקלתית. אפשר לפזר מעל עוד קצת גבינות קשות.
  • אופים בתנור שהשארנו חם על 170 מעלות במשך כ 30 דקות עד שהחלק העליון משחים והמלית יציבה.
  • מצננים ומגישים
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *