פודינג צ'יה וטפיוקה

בזמן האחרון יש אצלי במטבח להיט חדש – פודינג צ'יה וטפיוקה. מעדן כל כך טעים שהתחלתי להכין וליהנות ממנו בכל יום.
הוא לא רק טעים בטירוף, הוא גם בריא ומשתלב יפה עם הדיאטה שפצחתי בה לקראת הקיץ – יש בו גם זרעי צ'יה שנחשבים לסופר בריאים וגם מי קוקוס שמביאים איתם את היתרונות של הקוקוס. ובכל מנה 150 קלוריות ואפילו הדיאטנית שלי אישרה שזו מנה שאפשר בכיף לשלב בתפריט.
ועוד בונוס – קל גם להכין אותו בגירסת פרווה צמחונית וטבעונית.

פודינג טפיוקה וצ'יה

בטח שמתם לב שבזמן האחרון פודינג צ'יה, ובכלל הצ'יה, הפכו להיות הדבר החם הבא בעולם התזונה. הצ'יה עשירה באומגה 3, סיבים תזונתיים, סידן, מגנזיון, ויטמינים ונוגדי חימצון. כשהיא באה במגע עם תערובת נוזלית היא סופחת נוזלים, ומתנפחת לכדורון ואז גם המרקם שלה בפודינג כייפי בפה. העניין הוא שמומלץ לצרוך ממנה בערך כפית ליום ולכן כשתכננתי את כמות המנות דאגתי שתהיה בה כמות הצ'יה המומלצת ליום.
גם לקוקוס יש יתרונות, הוא עשיר במגנזיום וסידן, עוזר לאיזון הכולסטרול, רמות הסוכר ולחיזוק מערכת החיסון (ובכלל קוקוס זה החיים 🙂 ואני אוהבת מאוד לשלב אותו בקינוחים שלי).

פודינג צ'יה וטפיוקה טופ

בקיצור, בתור אחת שעושה עכשיו דיאטה מצאתי לעצמי פינוק טעים ובריא וכמובן שהחלטתי לחלוק אותו אתכם. מקווה שתהנו מהמתכון ותאמצו אותו. כמובן שאפשר לגוון איתו ולהוסיף לו פירות אם רוצים, כמו כאן בתמונות ששידכתי לו אוכמניות (אני מודה שביום יום אני אוכלת אותו בלי תוספות).

טפיוקה וצ'יה

החומרים (ל 8 מנות):

400 מ"ל (פחית) מי קוקוס (מה שנקרא חלב קוקוס) או קרם קוקוס
600 מ"ל חלב (לגירסה טבעונית אפשר חלב צמחי בטעם שאוהבים)
60 גרם (שליש כוס) גרגרי טפיוקה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כוס (כ- 10 כפיות) זרעי צ'יה

פודינג צ'יה וטפיוקה

ההכנה:

בסיר בינוני שמים את מי הקוקוס, החלב, הטפיוקה, הסוכר ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם של החומרים בסיר.
שימו לב שאתם משתמשים בגרגרי הטפיוקה הקטנים (נראים כמו קלקר).
לגבי מי הקוקוס – הכוונה היא לנוזל קוקוס עם אחוז שומן של 5-7%. אם אתם לא בדיאטה ורוצים מעדן יותר "עשיר" אפשר להשתמש בקרם קוקוס שהוא כבר עם מעל 20% שומן. בשני המקרים התוצאה מאוד טעימה.

כשהנוזלים רותחים מנמיכים את החום וממשיכים לבשל בחום נמוך למשל כ 25 דקות נוספות עד שגרגרי הטפיוקה מתנפחים קצת, נעשים שקופים ורואים רק מעט לבן במרכז שלהם. במהלך הבישול תדאגו לערבב מדי פעם את התערובת כדי שהטפיוקה לא תידבק לסיר.

מכבים את הכיריים ומניחים לתערובת להתקרר קצת וכשהיא בטמפרטורת החדר מוסיפים לה את הצ'יה ומערבבים.
למה לתת לתערובת להתקרר? מסתבר שפחות מומלץ להוסיף צ'יה לתערובת חמה (מבחינת ערכים תזונתיים).

עכשיו רק נשאר להעביר את הפודינג שלנו לכלים ולתת לו לנוח כמה שעות במקרר. במהלך הזמן הזה הפודינג יתייצב ויסמיך עוד קצת (בגלל העמילן שבטפיוקה) והצ'יה תספח גם היא נוזלים ותקבל את המרקם הייחודי שלה של כדורונים. וככה יהיו לכם כדורונים בשני צבעים בפודינג.

אני בחרתי לקשט את הפודינג באוכמניות. מודה שזה היה בעיקר בשביל התמונות 🙂 בבית אני אוכלת את הפודינג כמו שהוא והוא פשוט נפלא. סוג של פינוק יומי, גם אם אני בדיאטה וגם אם לא.

מעדן צ'יה וטפיוקה בכפית

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

פודינג צ'יה וטפיוקה

Servings 8 מנות
Calories 150kcal

מצרכים:

  • 400 מ"ל (פחית) מי קוקוס או קרם קוקוס
  • 600 מ"ל חלב 2.5 כוסות
  • 60 גרם פניני טפיוקה קטנים 1/3 כוס
  • 150 גרם סוכר כוס וחצי
  • כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס זרעי צ'יה כ- 10 כפיות

הוראות הכנה:

  • בסיר מביאים לרתיחה מי הקוקוס, חלב, טפיוקה סוכר ווניל
  • מנמיכים את החום ומבשלים כ 25 דקות עד שהטפיוקה מסמיכה והופכת לכמעט שקופה.
  • מכסים את הכיריים ומניחים לתערובת להתקרר קצת ולהגיע לטמפ' חדר.
  • מוסיפים את הצ'יה ומערבבים.
  • מעבירים ל 8 כוסות (כחצי כוס לכל מנה) ומעבירים למקרר לכמה שעות להצטננות והתייצבות.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *