מלבי חלב קוקוס (פרווה)

בחגים אני תמיד ניצבת בפני הבעיה הנצחית – איך אמצא קינוח שיהיה גם טעים, גם יפה ובעיקר פרווה.
אחד הקינוחים האהובים עלי בקטגוריית הפרווה, הוא מלבי.
הוא אמנם מכיל שמנת צמחית (וכמובן שאפשר להכין עם שמנת מתוקה), אבל הטעם שלו נפלא ואין בו תחושה של תחליפים. לכן המלבי הוא משמש אותי פעמים רבות בכל חג, כיוון שבנוסף לכל מעלותיו הוא גם כשר לפסח.

יתרונות נוספים שלו הם שמדובר בקינוח מהיר הכנה וההגשה שלו בכוסות רק מגבירה את אפקט הרושם.

ואם שכחתי לציין, המתכון גם מתאים לטבעונים 🙂

מוכנים להתחיל?

מלבי

מלבי: החומרים (כ- 15 מנות):

2 פחיות (800 מ"ל) חלב קוקוס
130 גר' (2/3 כוס) סוכר
200 מ"ל מים
80 גר' (1/2 כוס ועוד כף) קורנפלור
1 מיכל שמנת צמחית
כפית תמצית וניל

לקישוט:

סירופ מייפל
שבבי קוקוס קלוי

ההכנה:

מחממים בסיר את חלב הקוקוס והסוכר.

בקערה נפרדת מערבבים קורנפלור ומים עד שמתקבלת תערובת ללא גושים. אם תציצו בתמונה מתחת תראו את הטריק שלי לתערובת ללא גושים – בוחשן/מטרפה שטוחה שקניתי באיקאה בגרוש וחצי ונוחה לשימוש גם בכלים קטנים יותר וממוססת את הגושים בכל תערובת.

כשחלב הקוקוס והסוכר מגיעים לרתיחה מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים נמרצות (רצוי עם מטרפה) עד שהתערובת מסמיכה.

הכנת מלבי

זו הסמיכות שצריך להגיע אליה – התערובת נוזלת לאט מהמטרפה ויוצרת שבילים קטנים למשך כמה שניות:

מלבי המרקם הנכון

כשהתערובת סמיכה מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת הצמחית ותמצית הוניל ומערבבים היטב התערובת תסמיך עוד קצת.

הוספת שמנת צמחית של השף הלבן למלבי

מעבירים לכלי מזיגה ומוזגים לכלי ההגשה.

חלוקה למנות

רצוי לכסות את המלבי בניילון נצמד ולהצמיד את הניילון למלבי כדי שלא יווצר קרום.

מצננים במקרר ולפני ההגשה יוצקים סירופ מייפל ושבבי קוקוס קלוי.
כמובן שאפשר ליצוק מכל כל סירופ שתבחרו, החל מסירופ פטל וכלה בסירופ שוקולד. אני אישית אוהבת מאוד את השילוב של מייפל וקוקוס.

ולמי שבכל זאת מעדיף מתכון חלבי – אין בעיה להשתמש בשמנת מתוקה במקום בשמנת הצמחית.

חג שמח 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מלבי חלב קוקוס

‏92 תגובות

  1. פיית העוגיות ב- 7 באפריל 2015 בשעה 16:23

    נראה מצוין!
    באמת רעיון קל ופשוט לקינוח פרווה טעים
    בדיוק נשאר לי קצת מייפל מהקינוח 🙂
    חג שמחחחח

    • hahppykitchen1 ב- 7 באפריל 2015 בשעה 19:10

      פיה יקרה, אין כמוך 😍
      תודה רבה

      • מרטה גומרשטט ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 17:38

        המתכון ניראה מצוין, יש לי שאילה, לגבי השמנת הצמחית, אני מקווה שאת לא מתכוונת על שמנת ריץ, אבל אולי אפשר להשתמש בשמנת של אלפרו או שמנת אחרת לא חלבית
        תודה.

        • שמח במטבח ב- 22 בדצמבר 2019 בשעה 15:38

          האמת שהתכוונתי לשמנת צמחית של ריצ' או של השף הלבןץ שתיהן נהדרות והן פרווה

          • נטע ב- 30 בדצמבר 2021 בשעה 6:16

            השמנת הצמחית של מיימונס בסדר?



    • שני ב- 10 במאי 2021 בשעה 7:40

      אני רוצה להכין חלבי…אפשרי להמיר את המים בחלב?

      • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 10:38

        אפשר להמיר אבל פה ההמרה האמיתית היא של חלב הקוקוס בשמנת מתוקה. את יכולה לשלב בין שמנת מתוקה וחלב קוקוס ויהיה לך מלבי סופר טעים

  2. Anat15 ב- 7 באפריל 2015 בשעה 18:30

    נראה נפלא!
    כמה מנות מתקבלות מהכמויות הנ"ל?

    • hahppykitchen1 ב- 7 באפריל 2015 בשעה 19:09

      תודה.
      יצאו לי 15 מנות קטנות

  3. ענבל ב- 7 באפריל 2015 בשעה 22:14

    נראה נפלא וכלי ההגשה פשוט מקסימים!!!
    תודה רבה וחג שמח!
    דרך אגב, חייבים את השמנת הצמחית? אי אפשר להסתפק רק בחלב קוקוס?

    • hahppykitchen1 ב- 7 באפריל 2015 בשעה 23:13

      הי ענבל
      תודה רבה על הפירגון 😍
      חלב הקוקוס לבד לא יתן את המרקם הרצוי. יתכן ששימוש בשמנת קוקוס יעזור, אבל אני לא בטוחה.

  4. מאיה ב- 9 באפריל 2015 בשעה 16:21

    יאמיי!! הולכת להכין עכשיו….
    אבל – יש לי רק פחית אחת של חלב קוקוס… מה עושים? לא אכפת לי גם ללכת על הגירסא החלבית (גם ככה אשתמש בשמנת מתוקה חלבית).
    Helpppppp
    תודה!!

    • hahppykitchen1 ב- 9 באפריל 2015 בשעה 16:47

      הי מאיה
      תשתמשי בחלב או שמנת מתוקה( או חצי חצי) במקום הפחית השניה. זה מתכון ורסיטילי למדי
      חג שמח 😄

      • אמיר ב- 15 באפריל 2020 בשעה 20:07

        כמו כן , רצוי לתת להצטנן בחוץ לטמפרטורת החדר לפני ההכנסה למקרר ?

  5. שושי ב- 11 באפריל 2015 בשעה 8:07

    הכנתי. יצא ממש טעים!

    • hahppykitchen1 ב- 11 באפריל 2015 בשעה 8:37

      שמחה מאוד לשמוע 🙂

    • מירב ב- 25 במאי 2020 בשעה 16:06

      היי
      מתכון מעולה אבל הפעם אני רוצה אותו בגרסה החלבית
      אז רק להחליף את השמנת הצמחית בשמנת מתוקה וזהו? או שצריך לשנות עוד משהו במתכון?

      • שמח במטבח ב- 26 במאי 2020 בשעה 18:10

        הי מירב, אין בעיה להכין בגירסה חלבית ולהחליף בשמנת מתוקה.
        אני ממליצה כן לשלב את חלב הקוקוס כי הוא ממש ממש מוסיף לטעם ולמרקם.

  6. שירן ב- 12 באפריל 2015 בשעה 8:27

    היי תודה רבה על המתכון
    יצא לי מאוד טעיםם אבל ממש דליל
    החלפתי את החלב קוקוס בנוזל קוקס
    האם יש לך עצה לתת לי לפעם הבאה?
    תודה ושבוע טוב!

    • hahppykitchen1 ב- 12 באפריל 2015 בשעה 9:15

      הי שירן. חלב קוקוס ונוזל קוקוס זה אותו דבר. העצות שלי לפעם הבאה הן לתת לתערובת להסמיך עוד קצת בחימום, אולי אפילו להשאיר את הסיר על האש כשמוסיפים את השמנת (פרווה או חלבית) ולבשל עוד טיפה, כך התערובת תסמיך יותר. בנוסף אפשר להגדיל קצת את כמות הקורנפלור.
      שבוע נפלא ותודה על הפידבק

      • שירן ב- 12 באפריל 2015 בשעה 10:27

        תודה רבה!
        בהחלט חייבת לנסות שוב

      • מירב ב- 28 במאי 2020 בשעה 9:51

        אם אני שמה 1 קרם קוקוס 1נוזל קוקוס ו1 שמנת מתוקה חלבית זה יצא לי כבד מידיי?

        • שמח במטבח ב- 28 במאי 2020 בשעה 15:34

          אין סיבה שלא
          נשמע לי מאוד טעים 🙂

  7. דורין ב- 14 באפריל 2015 בשעה 23:48

    המתכון נראה מעולה. אם אני רוצה לוותר על השמנת הצימחית להחליף בחלב או בשמנת מתוקה רגילה? או שילוב? בדכ אני עושה רק עם קרם קוקוס. ומה עם מי ורדים? במלבי לא חסר הטעם של הורדים? למה תמיד מוסיפים את הרוטב ההגשה? זה יהרוס את המלבי אם אוסיף ישר את הרוטב ואשמור במקרר???

    • hahppykitchen1 ב- 15 באפריל 2015 בשעה 0:23

      הי דורין
      אין בעיה להשתמש בשמנת מתוקה.
      לגבי מי ורדים, בהחלט אפשר. אני פשוט לא אוהבת את הטעם שלהם.
      ולגבי הרוטב, אם מכינים מראש הוא מחלחל למלבי והופך אותו לדליל יותר

  8. גלית ב- 6 בספטמבר 2015 בשעה 20:40

    אפשר קרם קוקוס במקום חלב קוקוס?

    • שמח במטבח ב- 7 בספטמבר 2015 בשעה 7:37

      אין בעיה

      • אמיר ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:38

        חחח בדיוק שלחתי לך הודעה במסנג'ר ואני רואה בדיוק את התשובה ל מה שאני רציתי לשאול … אבל עם זאת , החלב קוקוס הרבה יותר דליל , לא ? כלומר יהיה הבדל בתוצאה ?

        • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:45

          לא יהיה הבדל משמעותי. הרי מבשלים עד להסמכה

  9. פאני ואלך ב- 12 בספטמבר 2015 בשעה 8:43

    הכנתי ויצא מושלם! מלא מלא מחמאות!!!
    תודה רבה❤

    • שמח במטבח ב- 12 בספטמבר 2015 בשעה 19:30

      אלופה שאת! שמחה לשמוע שאהבו
      את מוזמנת לשלוח תמונה, אני סקרנית לראות איזה כלי מצאת להגשה

  10. קארין ב- 13 בספטמבר 2015 בשעה 12:56

    דבר ראשון אני חייבת לציין שעפתי על האתר שלך. מדהים! עוגת הכוורת כבר מוכנה ועכשיו אני עוברת להכין גם את הקינוח הזה..
    שתי שאלות:
    1. את הקורנפלור מערבבים במים רותחים או מי ברז?
    2. מה הכוונה להצמיד את הניילון הנצמד למלבי? הוא לא ייהרס כשנסיר את הניילון?
    המון תודה וחג שמח!

    • שמח במטבח ב- 14 בספטמבר 2015 בשעה 15:44

      תודה רבה קארין 🙂 כיף לשמוה.
      את הקורנפלור תערבבי במי ברז. הוא מתחיל להקרש בחום, ואז מוסיפים לתערובת החמה.
      הצמדת הניילון הנצמד מונעת קרום כמו שיש לחלב בחיממנו. הוא לא יהרס ובכל מקרה יוצקים עליו סירופ או רוטב.
      שנה טובה 🙂

  11. אורנה ב- 26 בספטמבר 2015 בשעה 17:44

    רציתי להודות לך על מתכון נפלא.
    הכנתי היום עם קרם קוקוס ותמצית ורדים.
    יצא מצויייייייייייייייייייייין.

  12. דקלה גוב ארי ב- 27 בספטמבר 2015 בשעה 21:50

    הכנתי היום, יצא מעולה וקיבל המון מחמאות, תודה!!

    • שמח במטבח ב- 28 בספטמבר 2015 בשעה 19:34

      שמחה מאוד לשמוע. חג שמח 🙂

  13. דיה ב- 27 בספטמבר 2015 בשעה 22:03

    מתכון פשוט מדהים.. כול כך טעים..כול כך פשוט להכנה והביצוע הסופי נראה ומרגיש מושקע בטירוף. עכשיו סימנו ארוחת חג סוכות וכולם- כולל הלא טבעוניים התענגו.תודה רבה רבה. מאמצת!

    • שמח במטבח ב- 28 בספטמבר 2015 בשעה 19:33

      תודה רבה דיה. כיף לשמוע שאהבו את המתכון אצלכם. אצלנו הוא על תקן קינוח פרווה כשר לכל חג.

    • יונית ב- 30 במרץ 2021 בשעה 10:57

      אפשר עם קמח ת.אדמה במקום קורנפלור?פשוט לא משתמשים בפסח

      • שמח במטבח ב- 2 באפריל 2021 בשעה 16:46

        לא ניסיתי. נראה לי שיפגע במרקם. סורי

  14. יעל ב- 4 באוקטובר 2015 בשעה 6:12

    נראה מקסים!•
    אשמח לדעת איפה קנית את הכלים בצורת לבבות והאם יש להם מכסים תואמים
    תודה

    • שמח במטבח ב- 4 באוקטובר 2015 בשעה 7:04

      הי יעל
      הקעריות בצורת לבבות נקנו בחנות חד פעמי. הן מגיעות ללא מכסה (אני הנחתי אותם על תבנית וכיסיתי את כולם יחד בניילון נצמד)

  15. הילה קפלן ב- 4 באוקטובר 2015 בשעה 15:43

    רות יקרה! בתקופת העבודה במשרד זכיתי ללמוד ממך מה זו ליטגציה איכותית, זכינו לטעום ראשונים מהמטעמים שלך כשהיית מפנקת אותנו במשרד סתם בלי סיבה ועכשיו אני נהנית להכין בעצמי את המתכונים המופלאים בעצמי ( בארה"ב הרחוקה…) ולקצור מחמאות (-: תודה רבה!!! מתכון מעולה ומדוייק שנותן פיתרון מקורי ומרשים לקינוח פרווה!

    • שמח במטבח ב- 4 באוקטובר 2015 בשעה 16:01

      תודה רבה הילה יקרה 🙂 שמחה לשמוע שגם בארה"ב את נהנית מהמתכונים. חג שמח

  16. ורדה איל ב- 8 באפריל 2016 בשעה 15:46

    קודם כל – אין על המתכונים הנהדרים שלך ! שאפו !!!!!!!!!!
    שאלה – אם מכינים את המלבי מספר ימים לפני החג – איך שומרים ?
    תודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2016 בשעה 11:51

      הי ורדה ותודה 🙂
      אין בעיה להכין את המלבי מראש ולשמור במקרר (דאגי לכסות כל כלי בניילון נצמד). את ההרכבה עם סירופ המייפל (או כל סירופ אחר) עושים לפני ההגשה.

  17. ענבל ב- 17 באפריל 2016 בשעה 21:50

    אפשר לא לעשות כמנות אישיות בתבנית אחת גדולה????

    • שמח במטבח ב- 18 באפריל 2016 בשעה 5:58

      אם את מתכוונת לקערת הגשה גדולה שממנה יחלקו מנות בכף לקעריות אז זה אפשרי
      אם את מתכוונת לצלחת הגשה גדולה זה לא אפשרי כיוון שהמלבי לא כולל ג'לטין שיחזיק אותו וישמור על הצורה שלו

  18. ענבל ב- 20 באפריל 2016 בשעה 11:19

    יש לי קרטונית של מי קוקוס (קרטונית ירוקה)
    לזה התכוונת
    האם לשפוך הכל או רק את הנוזלים או המרקם הקשיח כשמתקרר???

    • ענבל ב- 20 באפריל 2016 בשעה 18:46

      אני אשמח לתגובה
      יש לי של aroy d
      האם לשפוך הכל או מה????
      אני התחלתי וממתינה לתגובה…..

  19. איה ב- 20 באפריל 2016 בשעה 13:26

    היי,
    נראה מתכון מעולה רק שלא מצאתי חלב/ נוזל קוקוס עם הכשר לפסח (יש מחמירים אצלנו אז אני חייבת שיהיה הכשר)… באיזו חברה אתם משתמשות?

    • שמח במטבח ב- 20 באפריל 2016 בשעה 15:44

      האמת שאין חברה ספציפית, כל פעם קונה משהו אחר לפי מה שאני מוצאת בסופר או בחנויות.

  20. ענבל ב- 20 באפריל 2016 בשעה 19:58

    יש לי ארוי די לשפוך הכל ???

  21. אבישג ב- 24 באפריל 2016 בשעה 11:46

    יש אפשרות להחליף את הסוכר בתערובת במייפל/סילאן?

    • שמח במטבח ב- 24 באפריל 2016 בשעה 15:55

      סילאן יכהה את התערובת אז לא מומלץ. לגבי המייפל – אפשר לנסות מאמינה שזה יעבוד.

  22. טל ב- 28 באפריל 2016 בשעה 12:28

    היי רות! בדיוק סיימתי להכין את המלבים והם נראים מושלם!!:)
    יש לי שאלה- לגבי יציקת הסירופ מייפל: הוא מאוד גומי במרקמו, איך היית ממליצה ליצוק אותו על המלבי?

    תודה רבה וחג שמח:)

    • שמח במטבח ב- 28 באפריל 2016 בשעה 21:01

      הי טל
      אני מניחה שכבר הסתדרת אבל אם עדיין לא הגשת – במקרה שסירופ המייפל סמיך את יכולה לחמם אותו טיפונת. אצלי בבית הוא לא במרקם גומי בכלל.
      חג שמח!

  23. מזלית ב- 28 ביולי 2016 בשעה 14:37

    הכנתי, יצא מצויין, הוספתי רבע כוס מי ורדים לתערובת הקרם קוקוס. תודה על המתכון

  24. רוני ב- 8 באפריל 2017 בשעה 20:19

    היי יקירה, אפשר במקום שמנת צמחית שמנת מתוקה רגילה?

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 6:24

      הי רוני
      אין בעיה להשתמש בשמנת מתוקה רגילה.

  25. אוריין ב- 23 באפריל 2017 בשעה 7:18

    בוקר טוב… איך אני אוהבת את המתכונים שלך!! אשמח לעצתך..2 שאלות בבקשה
    1. האם ניתן כדי לשמור כמה שיותר על הטעם המקורי ועדין להיות פרווה להשתמש בחלב סויה? במקום קוקוס?
    2. אני צריכה להכין כ50 יחידות.. תוכלי לעזור לי בחיקוב הכמויות? והאם להכין בסיר אחד גדול או פעמיים?
    המון תודה

    • שמח במטבח ב- 23 באפריל 2017 בשעה 8:48

      הי אוריין
      חלב קוקוס הוא פרווה כך שאין בעיה להכין איתו. לא ניסיתי להכין עם חלב סויה כי אני לא אוהבת את הטעם שלו (סורי) אבל אני מאמינה שזה אפשרי.
      לגבי 50 יחידות – הייתי מכפילה כמויות פי 3. יתכן שבאמת יהיה קל להכין בשתי נאגלות בגלל הכמות הגדולה.
      יום נפלא
      רות

  26. כרמל ב- 1 במאי 2017 בשעה 17:47

    אהלן,
    כמה מינימום זמן צינון צריך?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 2 במאי 2017 בשעה 7:39

      הי כרמל
      אינני זוכרת במדוייק אבל להערכתי לפחות שעה-שעתיים

  27. קטי ב- 10 במאי 2017 בשעה 11:18

    יצא לי מעולה!!!
    כמה זמן נשמר במקרר
    תודהה

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2017 בשעה 10:33

      שמחה לשמוע קטי
      המלבי נשמר במקרר לפחות יומיים שלושה

  28. אנדראה שוסמן ב- 27 בספטמבר 2017 בשעה 9:12

    שלום לך,

    אני הכנתי את המלבי לראש השנה, יחד עם עוד כמה קינוחים וזה היה הקינוח המנצח ובגדול!! אפילו אנשים שאמרו לי מראש שלא אוהבים מלבי ביקשו ממני את המתכון וכולם גם אמרו שלא מרגישים כלל את הטעם של פרווה האם אני בטוחה שלא עשיתי חלבי 🙂 אני השתמשתי בחלב קוקוס דל שומן 4% וקצפת פרווה של תנובה. תודה רבה לך! אני מאד אוהבת את האתר שלך וצורת ההסבר של המתכונים. ישר כח!

    • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2017 בשעה 16:12

      נשמע שהצליח לך בחג 🙂 הכי כיף להצליח עם קינוחים פרווה – כי כאן באמת יש אתגר.
      גם אצלנו המלבי מככב בקינוחים ואפילו שונאי קוקוס נהנים ממנו.
      שנה טובה ומתוקה לך 🙂

  29. תמר ב- 2 באוקטובר 2017 בשעה 8:52

    נראה מקסים!
    יש לי שאלה לגבי הקוקוס, האם את קונה שבבי קוקוס טבעיים וקולה אותם או שניתן לקנות שבבים קלויים?

    • שמח במטבח ב- 2 באוקטובר 2017 בשעה 11:30

      יש בחנויות שבבי קוקוס קלויים. לפעמים אני מתעצלת ללכת לקנות ואז אני קולה אותם על מחבת בבית

      • תמר ב- 2 באוקטובר 2017 בשעה 19:24

        תודה! אנסה לחפש מעולם לא נתקלתי. אני מכירה רק פתיתי קוקוס קלויים לא חתיכות קוקוס כאלו גדולות. מניחה שאפשר להשתמש גם בפתיתים…רע זה לא יכול להיות 🙂

  30. הודיה ב- 31 במרץ 2018 בשעה 22:24

    היווש, הכנתי לחג גרף כלכך הרבה מחמאות. אצלנו לא אוהבים מחבי, סליחה, מסתבר שהמי ורדים זה מה שלא מחבבים כי את המלבי הזה טרפוו. 🙂
    את החלב קוקוס המרתי בליטר חחב סויה בטעם וניל והשמטתי לגמרי את הסוכר כי החלב מתוק מאוד. הכנתי בסמיכות קלה, כזאת שנימוחה בפה וקצת רוטטת? ועם המייפל יצא מדהייים! תודה על מתכון שבעזרת השם ימשיך איתי ארוכות

    • שמח במטבח ב- 1 באפריל 2018 בשעה 7:41

      איזה יופי של גיוון הודיה גם אני לא מתה על מי ורדים ולכן מכינה עם המייפל. ואיזה כיף לשמוע שקיבלת מחמאות על המלבי שלך
      חג שמח 🙂

    • שמח במטבח ב- 1 באפריל 2018 בשעה 8:08

      הי הודיה
      יופי של גיוון עשית מלבי. שמחה לשמוע שיצא לך טעים. אם תרצי שיצא קצת יותר סמיך להבא פשוט תוסיפי עוד קצת קורנפלור.
      וגם אני לא מחובבי המי ורדים ולכן הכנתי עם מייפל.
      חג שמח 🙂

  31. אושרת סוקר ב- 18 באפריל 2018 בשעה 6:40

    באיזה כוס מדידה להשתמש?

  32. סתיו ב- 25 ביוני 2018 בשעה 12:09

    היי,
    הכנתי את המלבי לפי המתכון שלך כבר כמה פעמים, וכולם אהבו מאוד!
    אבל- האם יש אפשרות שהוא ייצא פחות "קרמי" במרקמו ויותר יציב?
    אולי אפשר לשחק עם הקורנפלור ולהויף איזושהי כמות (לא הכפלה) ע"מ לייצב אותו?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 25 ביוני 2018 בשעה 20:05

      הי סתיו – אין בעיה בכלל. כדי לייצב את המלבי צריך פשוט להוסיף עוד קצת קורנפלור. הייתי מוסיפה עוד כף אחת ומערבבת אותה עם מים. הכמויות פה לפעמים משתנות בגלל שכל פחית של חלב קוקוס היא עם אחוזי שומן שונים ולכן הסמיכות משתנה עם החימום.

  33. אוריה' ב- 13 ביולי 2018 בשעה 3:11

    בוקר טוב,
    אשמח להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עדכוני מתכונים.
    תודה רבה!!!

    • שמח במטבח ב- 22 ביולי 2018 בשעה 14:33

      מוזמנת להרשם בחלון ההרשמה בחלק העליון של האתר – זה ממש קל מכניסים שם ומייל 🙂

  34. עדי שמואל ב- 9 בנובמבר 2018 בשעה 10:59

    היי מהממת! שאלה, האם אפשר להכין את זה בבול גדול ואז להפוך ושכל אחד יקח עם כף?

    • שמח במטבח ב- 10 בנובמבר 2018 בשעה 19:11

      אפשרי אבל במקרה כזה אני מציעה להוסיף עוד כף נדיבה של קורנפלור למתכון כיוון שהכנתי אותו כקינוח כוסות ולכן שמתי בו פחות קורנפלור שיתייצב (לא רציתי שיהיה כמו ג'לי)

  35. אסנת רבי ב- 22 בינואר 2019 בשעה 9:08

    היי, ניראה מעולה!!
    יש לי כמה שאלות
    1. האם ניתן להקפיא ולכמה זמן?
    2. האם יש איזה דרך/טריק לשים את המייפל מראש ושהוא לא יחלחל למלאבי?
    3. אם אני מוסיפה מי ורדים כמה להוסיף?
    4. בחלבי אפשר להחליף חלב קוקוס בחלב?

    תודה רבה❤

    • שמח במטבח ב- 24 בינואר 2019 בשעה 13:40

      הי אסנת
      לשאלותיך, הנה התשובות

      1. האם ניתן להקפיא ולכמה זמן? לא ממליצה להקפיא – המרקם ייפגע בהפשרה
      2. האם יש איזה דרך/טריק לשים את המייפל מראש ושהוא לא יחלחל למלאבי? לצערי לא
      3. אם אני מוסיפה מי ורדים כמה להוסיף? תלוי אם את משתמשת בתרכיז או במי ורידים. בתרכיז זה טיפה או שתיים. במי ורידים הייתי מוסיפה עד כף
      4. בחלבי אפשר להחליף חלב קוקוס בחלב? בחלבי תחליפי שמנת פרווה בשמנת מתוקה, אם תחליפי את חלב הקוקוס זה כבר לא יהיה מלבי חלב קוקוס

  36. גולן אסתר ב- 26 בספטמבר 2019 בשעה 19:59

    האם אפשר להקפיא מלבי טבעוני?

    • שמח במטבח ב- 27 בספטמבר 2019 בשעה 8:11

      עדיף שלא. המרקם בהפשרה יהיה עם נוזלים וגרגרים. שמרי אותו במקרר

  37. אורלי ב- 27 בספטמבר 2019 בשעה 19:17

    היי. יש לי קרם קוקוס. יתאים? זה יותר סמיך מחלב קוקוס . אפשרי להוריד את השמנת צמחית? או שפשוט לקנות חלב קוקוס. זה גם בפחית?

    • שמח במטבח ב- 28 בספטמבר 2019 בשעה 6:21

      אפשר להשתמש רק בקרם קוקוס

  38. מיטל ב- 13 בנובמבר 2020 בשעה 10:47

    נושל קוקוס וחלב קוקוס זה אותו דבר ?

    • שמח במטבח ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 9:41

      כן. פעם קראו לזה חלב קוקוס ואז הוחלט שאי אפשר לקרוא לזה חלב ומאז כתוב על האריזות נוזל אגוזי קוקוס ו- קרם קוקוס לאלה שמכילים יותר אחוזי שומן. שניהם נפלאים

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *