קובנה ביתית בקלי קלות

שבועות בפתח ויש לי בשבילכם מתכון אליפות שיגנוב את ההצגה בשולחן החג (ובכלל) – קובנה במילוי גבינות עם חמאת שום ועשבי תיבול. כי אין על השילוב המדהים של בצק אוורירי שהשחים יפה יפה בתנור, חמאת שום ושלל גבינות שיפתיעו אתכם בביס. מזהירה אתכם מראש – זה ממכררר!

מחפשים מתכונים טעימים לשבועות? כל המתכונים שלי לחג מחכים לכם כאן בקטגוריית שבועות.

אז מה זו בעצם קובנה? מדובר במאפה מהמטבח התימני שבו לוקחים בצק ומגלגלים אותו בחמאה ואז אופים אותו בסיר מיוחד עם מכסה שטוח. יש כאלה שאופים כל הלילה בחום נמוך ויש כאלה שמסתפקים באפיה קצרה, שזה מה שעשיתי כאן.
אציין שהפעם בחרתי לאפות את הקובנה עם בסיר עם מכסה גבוה ולא בסיר הג'חנון המסורתי, אבל בכל מקרה ואיך שלא תאפו תקבלו מאפה רך ואוורירי כמו ענן וטעים בטירוף.

אז לכבוד שבועות לא הסתפקתי רק במתכון הכתוב והכנתי לכם סרטון ההכנה של קובנה, שתראו כמה זה קל להכנה וכמה כיף לעבוד עם הבצק. מקווה שתהנו 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

קובנה

מצרכים:

בצק שמרים לקובנה

  • 500 גרם קמח לבן 3.5 כוסות
  • כף שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם סוכר לבן רבע כוס
  • 300 מ"ל מים כוס ורבע

למילוי ולגלגול

  • 200 גרם גבינות קשות מגוררות (השתמשתי במוצרלה וגאודה)
  • 75 גרם חמאה מומסת לפרווה - שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • כף עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה/בזיליקום/טימין)

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר מניחים את כל החומרים ו 240 מ"ל מהמים (כוס) ומתחילים לערבל עם וו לישה במהירות איטית. עד שהבצק מתגבש סביב הוו ונפרד מדפנות הקערה. הבצק צריך להיות רך ולא דביק.
    לאחר כדקה של לישה בודקים את הבצק ואם הוא נראה יבש מוסיפים בהדרגה עוד מעט מים, תוך כדי לישה במהירות איטית.
  • משמנים מעט את הבצק מלמעלה ומניחים לו לתפוח עד שמכפיל את נפחו (כשעה-שעה וחצי).
  • מחלקי םאת הבצק ל 8 חלקים (כ 110 גרם לכל חלק) ומגלגלים לכדורים. מניחים לבצק לנוח על משטח משומן כחצי שעה.
  • ממיסים את החמאה יחד עם השום הכתוש ועשבי התיבול ומערבבים.
  • לעיצובה קובנה – משמנים מעט כדור בצק בחמאת השום ומשטחים אותו לעובי הכי דק שאפשר. אם הבצק מתכווץ בחזרה מניחים לו לנוח כמה דקות וממשיכים לשטח אותו.
    מורחים על הבצק שכבה דקה של חמאת שום ומפזרים במרכז שלו פס של גבינות. סוגרים שליש ימני של הבצק על הגבינות ומעליו מניחים את השליש השני. מורחים על הבצק עוד שכבה דקה של חמאת שום ומגלגלים אותו לאורכו. משמנים את הקובנה במעט חמאת שום ומניחים בצד. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.
  • מסדרים את הקובנות בסיר משומן כך שהחלק המגולגל יהיה כלפי מעלה. מניחים לבצק לתפוח במשך כחצי שעה.
  • מכסים את הסיר במכסה ואופים בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך כ 40 דקות. לקראת סוף האפיה מסירים את המכסה על מנת לתת לחלק העליון להשחים.
  • הערות:
    אפשר לאפות בסיר ג'חנון ואז יתקבל המראה השטוח בחלק העליון של הקובנות. אם אין סיר ג'חנון ורוצים את המראה השטוח אפשר להניח על הבצק נייר אפיה ומעליו להניח תבנית ובתוכה משקולת (קטניות או כדורי קרמיקה לאפיה).
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

המתכון מפורסם בשיתוף בוש – יצרנית מיקסר MUN5

 

 

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *