בורקס גבינה

אם יש מאפה אחד שהכי קשה לי לעמוד בפניו זה בורקס גבינה. מאז שהייתי ילדה זה היה הבורקס האהוב עלי וכמה שהשילוב הזה בין בצק עלים מתפצפץ וקראנצ'י למלית גבינות הוא פשוט גאוני.
וכמו תמיד אין כמו בורקס אמיתי שמכינים בבית. ככה אפשר להכין אותו בדיוק כמו שאנחנו אוהבים עם המלית שתהיה לנו הכי טעימה. וזה בדיוק מה שהכנתי לכם פה.

בחרתי לתת לכם פה מתכון לבורקס גבינה בהשראת בורקס הגבינה שהייתי קונה בחנות של בית הספר לקונדיטוריה של אסטלה, שם נמכרו מאפים ועוגות שהכינו תלמידי הקורסים השונים. ביניהם היה בורקס גבינה שבעיני היה הטעים ביותר שאכלתי. מלא בגבינות טעימות ועם בצק עלים מושלם (שאותו תוכלו ללמוד להכין אצל אסטלה).

ואפילו הכנתי לכם סרטון של ההכנה.

החומרים ל- 15 בורקסים:

קילו בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה)
150 גרם גבינת קשקבל
100 גרם גבינה בולגרית או פטה  (קצת פחות מחצי קוביה)
125 גרם קוטג' (חצי מיכל)
ביצה להברשה
שומשום לפיזור

בורקס גבינה במגש

ההכנה:

לפני הכל – זכרו שלילה לפני מעבירים את בצק העלים למקרר שיפשיר. עוד המלצה שלי – כשתתחילו להכין את הבורקס חממו את התנור ל 190 מעלות.

למחרת מכינים את המלית, שזה הכי קל בעולם. פשוט מערבבים בקערה את הגבינות (אני לא מוסיפה ביצה למלית).
שימו לב שאפשר לגוון במלית ולהכין עם גבינות אחרות – להחליף את הבולגרית בפטה ולשנות את אחוזי השומן שלה או להשתמש בגבינת כנען או חמד (לדעתי הבולגרית/פטה הכי טעים) ואת הקשקבל בכל גבינה צהובה אחרת שאוהבים (מוצרלה, עמק, או לשלב עם פרמז'ן מגוררת. את הקוטג' אפשר להחליף בגבינה לבנה או ריקוטה.

פורסים את בצק העלים על השיש או על כל משטח (הם לרוב מגיעים עם נייר אפיה מתחת) וחותכים לריבועים.
אני חתכתי ריבועים בגודל של 10X10 ס"מ אז יצאו לי 15. אתם יכולים לבחור להכין בכל גודל שתרצו.

מעל כל ריבוע בצק יוצקים כמות של קצת פחות מכף – חשוב שתהיה לכם מלית אבל לא להגזים כי אחרת היא תברח לכם מהבצק בזמן האפיה.

מברישים את הקצוות של כל ריבוע בצק במעט ביצה – זה ידביק לנו את הבצק וככה הוא לא ייפתח באפיה והמלית תברח.

ואז מקפלים כל ריבוע למשולש, מהדקים יפה את הקצוות ומסדרים את הבורקסים  בשתי תבניות במרווחים אחד מהשני.
מברישים כל בורקס בביצה ומפזרים מעל שומשום (או כל תוספת שאתם אוהבים כמו קצח, פרג וכו').

וקבלו טיפ ממני – לפני האפיה תכניסו את התבנית למקרר שהבצק יתקרר (או שימו את הבורקסים במגש אחר ואח"כ תעבירו שוב לתבנית). ככה הבורקס יהיה אחיד בצורתו והשומן שבין שכבות הבצק לא יימס לכם וינזל מהבורקסים בזמן האפיה.

את הבורקסים אופים בתנור שחומם ל 190 מעלות במשך כ 25 דקות עד שהם משחימים. כיף לראות איך הם מתרוממים באפיה וכל השכבות הנהדרות שלהם נחשפות.

עכשיו כל שנותר זה לטרוף אותם 🙂 אני מודה שלי מאוד קשה להתאפק עד שהם יתקררו.

מחפשים עוד רעיונות למאפים טעימים וביתיים? כנסו לכאן ותקבלו שלל רעיונות.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

בורקס גבינה

Servings 15 בורקסים

מצרכים:

  • 1 קילו בצק עלים - רצוי על בסיס חמאה בד"כ זה חבילה של 2 רולים
  • 150 גרם גבינת קשקבל אפשר גם גבינות קשות אחרות
  • 100 גרם גבינה בולגרית או פטה קצת פחות מחצי קוביה
  • 125 גרם קוטג' חצי מיכל
  • 1 ביצה להברשה
  • שומשום לפיזור מעל

הוראות הכנה:

  • לילה לפני מעבירים את בצק העלים למקרר שיפשיר
  • מערבבים בקערה את הגבינות
  • פורסים את הבצק וחותכים ממנו ריבועים (בתמונה הריבועים 10X10)
  • במרכז כל ריבוע מניחים קצת פחות מכף מהמלית.
  • מברישים את הקצוות של הריבועים בביצה ומקפלים למשולשים. מהדקים היטב מסביב שהמלית לא תגלוש.
  • אופים בתנור שחומם ל 190 מעלות במשך כ 25 דקות עד שהבורקסים שחומים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

הפוסט בשיתוף בית הספר לקונדיטוריה של אסטלה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *