מאפה גבינות ופטריות על בצק עלים

מכירים את הסיטואציה הזו שבה חברים מתקילים אתכם שהם בדרך אליכם ואין לכם שום דבר לכבד אותם? אז לא עוד! יש לי בשבילכם מתכון אליפות למאפה גבינות עם פטריות שמכינים עם בצק עלים שמגיע מרודד מהמקרר (כך שלא צריך לחכות שיפשיר מהמקפיא). בכמה דקות זה נכנס לתנור והופ המטבח מלא בריחות מדהימים של אפייה. נכון שווה?

מאפה בצק עלים עם גבינות ופטריות פרוס

אתם הרי מכירים אותי ויודעים שביום יום אני הכי אוהבת מתכונים מהסוג הזה. אני קוראת להם: מתכונים לאמהות עסוקות. הכוונה היא למתכונים שמצד אחד לוקח ממש מעט זמן להכין אותם ומצד שני הם נראים ממש מרשימים והטעם כמובן מוצלח.

יש לי כמה אסים מנצחים כאלה בארסנל (עוגת שוקולד מהירה ומדהימה, בראוניז, פיצה בלי שמרים, קרפים, עוגת תותים וקצפת), ועכשיו נוסף לי האס החדש הזה בדמות מאפה גבינות ופטריות שהכנתי עם בצק העלים הטרי של שמרית. מה שאהבתי בבצק הזה (ובכלל בסדרת הבצקים החדשה שלהם) הוא שלא מדובר בבצק קפוא מהפריזר שצריך לחכות שיפשיר אלא בבצק טרי שנשמר במקרר וכשצריך הוא פשוט מוכן לשימוש.

אז הנה המתכון שלי ואני מקווה שתהנו ממנו ותאהבו אותו לא פחות ממני.

החומרים:

1 חבילת בצק עלים (אני השתמשתי בשל שימרית שמגיע מהמקרר)
1/2 קופסה (100 גר') גבינת שמנת
1/2 קוביה (כ- 150 גר') גבינה בולגרית
200 גר' גבינת קשקוול מגוררת
סלסילת פטריות חתוכות לפרוסות עבות יחסית (הפטריות מתכווצות באפיה)
ביצה להברשה

החומרים למאפה בצק עלים וגבינות

ההכנה:

ההכנה של המאפה די קלה ומהירה. בגדול מפזרים את הגבינות על הבצק , מסדרים פטריות מורחים ביצה ואופים 🙂

ולהסבר המצולם:

פורסים את בצק העלים על תבנית עם נייר אפיה (הבצק מגיע מגולגל בנייר אפיה אז אפשר להשתמש בו לאפיה).
חורצים בבצק חריצים לסימון דפנות המאפה – באופן הזה הוא יתפח יפה מסביב ומפזרים מעליו את הגבינות. מתחילים במריחה דקה של גבינת השמנת, ומפזרים מעל בולגרית וקשקוול.

בצק עלים עם מלית גבינות

מסדרים מעל הגבינות את הפטריות שלנו. טיפ להגשה יפה – אני ויתרתי על הקצוות של הפטריות והשתמשתי רק בחתיכות היפות שרואים מהן את הרגל של הפטריה.

תוספת פטריות למאפה

נשאר רק להבריש את קצוות הבצק בביצה בלולה ו.. יאללה לתנור.

האפיה היא כ 25 דקות בחום של 180 מעלות.

מאפה בצק עלים נכנס לתנור

ותראו כמה שהוא יוצא חתיכי אחרי האפיה

מאפה בצק עלים יוצא מהתנור

תנו למאפה טיפה להתקרר ואפשר להגיש אותו. מזהירה מראש שהוא נוטה להיעלם מהשולחן מהר מאוד כי הוא כל כך טעיםםםםם

מאפה גבינות ופטריות פרוס

בתיאבון 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

המתכון נכתב בשיתוף עם שימרית

‏16 תגובות

  1. ניצן קוג'ינסקי ב- 23 בספטמבר 2019 בשעה 7:20

    בוקר אור- איני משתמשת בבצק עלים. האם ניתן להחליף ולהכין בצק פריך במקום?

    • שמח במטבח ב- 24 בספטמבר 2019 בשעה 19:28

      אין בעיה להחליף אבל במקרה כזה הייתי מציעה לך להכין דווקא בצק שמרים לפוקאצ'ה (ראי המתכון שפירסמתי לא מזמן לפוקאצ'ה 4 גבינות. הוא ילך נפלא עם תערובת הגבינות והפטריות. למרות שגם עם בצק פריך מלוח זה יעבוד.

    • סיגל רייטר ב- 13 במרץ 2020 בשעה 14:02

      האם אפשר להחליף פטריות בברוקולי?

      • שמח במטבח ב- 13 במרץ 2020 בשעה 16:55

        בוודאי

      • טלי ב- 12 באוגוסט 2020 בשעה 18:44

        הי המתכונים שלך מדהימים וטעימים ואני משתמשת הרבה בבצקים של שמרית כי כיף וטעים וקל להשתמש ושמחה שגם את אז לשאלתי לא הבנתי איפה אני חורצת חריצים בבצק אשמח להסבר נוסף

        • שמח במטבח ב- 13 באוגוסט 2020 בשעה 17:39

          הי טלי
          החריצה נעשית במסגרת כדי שהשוליים שמעבר לחריצה יתפחו מכל הכיוונים והמרכז שתחמת בחריצה יהיה שטוח

  2. שימרית ב ב- 5 באפריל 2020 בשעה 17:14

    האם ניתן להשתמש בבצק פילו של שמרית למתכון? קניתי אותו בטעות במקום…

    • שמח במטבח ב- 6 באפריל 2020 בשעה 19:44

      פחות מתאים לצערי. צריך פה בצק שיחזיק את כל הגבינות כמאפה פתוח ואם תשימי פילו זה לא יחזיק לדעתי
      אם את מחפשת מתכון טוב עם פילו פרסמתי בבלוג מתכון לתפופאי – אצבעות פילו במילוי תפוחים. הוא זכה להצלחה מסחררת בקרב הקוראים והוא מאוד טעים.

    • לירז ב- 1 בדצמבר 2021 בשעה 20:57

      טעים ברמות!!! תודה ❤️

  3. לי ב- 29 באוקטובר 2020 בשעה 15:12

    מה ניתן למרוח מעל תערובת הגבינות במקום ביצה? יש לך תחליף יצירתי? יש לנו אלרגיה במשפחה..
    תודה

    • שמח במטבח ב- 29 באוקטובר 2020 בשעה 19:27

      הי לך
      שימי לב שהביצה היא רק להברשת הקצוות שבצד ולא הגבינה כך שאפשר לוותר עליה

  4. אסנת ב- 14 באפריל 2021 בשעה 14:04

    אפשר להכין יום קודם להגשה?

    • שמח במטבח ב- 24 באפריל 2021 בשעה 16:21

      פחות מומלץ כי אז הבצק יספח את הנוזלים ויהיה מאוד "סמרטוטי"

  5. אליק ב- 24 בספטמבר 2021 בשעה 9:36

    אין להשיג בצק עלים מצונן. האם נקבל אותה תצואה עפ בצק קפוא (שהופשר כמובן)?

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:46

      אין בעיה גם עם בצק קפוא שהופשר. היתרון של המצונן הוא שאני לוקחת אותו ישר מהמקרר ולא צריכה להוציא לילה קודם מהמקרר. לשמחתי אני רואה אותו בכל הסופרים אבל כמובן שאם חסר אפשר להשתמש בקפוא ולהיערך לכך יום מראש :-.)

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *