חטיף אנרגיה ביתי

החופש הגדול נגמר סוף סוף ושנת לימודים חדשה התחילה. אז לכבוד המאורע הכל כך משמח הזה החלטתי לפנק את הגוזלים במשהו טעים שיקחו איתם לבית הספר – חטיף אנרגיה כל כך טעים שהם לא ישימו לב שהוא מזין ועשיר בסיבים תזונתיים. הם יוכלו לאכול אותו בבוקר או שהוא יחכה להם התיק האוכל וימתיק להם את ההפסקה.

חטיף אנרגיה ביתי

אז נכון שהיום קיימים בשוק שלל חטיפי אנרגיה אבל למה לקנות כשאפשר להכין חטיף אנרגיה ביתי לבד, מחומרים טובים ובריאים כמו קוואקר, אגוזים, חמוציות ודבש, וכשאני שולטת במינונים ובכמות הממתיקים שיהיו בו.

אז קבלו מתכון קליל וכל כך טעים לחטיפי אנרגיה סופר טעימים וכמובן בריאים.

חטיף גרנולה

החומרים לכ- 14 יחידות (תבנית 22 על 22 ס"מ):

80 גר' חמאה
1/3 כוס + 2 כפות דבש/סירופ מייפל/סילאן (אפשר גם שילוב שלהם)
2 כפות סוכר חום מהסוג הדביק
כפית קינמון
1/4 כפית מלח
2.5 כוסות (220 גר') קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה)
1/2 כוס (50 גר') קוקוס
1/2 כוס (70 גר') חמוציות מיובשות
2/3 כוס (70 גר') שקדים או אגוזים קצוצים
1/4 כוס (50 גר') גרעיני דלעת

**לגירסה טבעונית אפשר להכין עם שמן קוקוס
**אין בעיה להחליף חומר שלא אוהבים (למעט הקוואקר שעליו בנוי החטיף) בחומר גלם אחר שאוהבים (למשל שומשום, פרג, צ'יה, אגוזים אחרים וכו'

חטיף גרנולה ביתי

ההכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות

בסיר מחממים את החמאה, הדבש, הסוכר החום, הקינמון והמלח עד שהסוכר מתמוסס ומתקבלת  תערובת אחידה

תערובת לחטיף אנרגיה

בקערה מערבבים את כל החומרים ה"יבשים"  – קוואקר, קוקוס, חמוציות, אגוזים וגרעיני דלעת

החומרים היבשים לחטיף אנרגיה ביתי

כשהסוכר נמס והתערובת הרטובה חלקה יוצקים אותה על החומרים היבשים ומערבבים עד שכל ה"יבשים" יהיו מצופים בסירופ שנוצר.  יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה

תערובת לחטיף אנרגיה

משטחים את התערובת טוב טוב לשכבה אחידה על התבנית. הכי נוח לעשות זאת עם מרית.

משטחים את תערובת הגרנולה

אופים במשך כ- 25-30 דקות עד שהחטיפים משחימים ומניחים להם להצטנן בתוך התבנית.
רק כשהחטיפים התקררו והתקשו קצת (אבל לא קרים לגמרי) אפשר להוציא מהתבנית ולהניח לצינון על השיש או קרש חיתוך ולאחר מכן לחתוך לחטיפים או לקוביות (איך שאתם אוהבים).

חטיף גרנולה ביתי חתוך

חטיפי הגרנולה נשמרים כשבועיים בכלי סגור בטמפרטורת החדר, הם נשמרים מצויין גם במקרר וניתן גם להקפיא אותם.

קוואקר - חטיף אנרגיה

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

חטיף אנרגיה ביתי עם קוואקר

המתכון נכתב בשיתוף עם קוואקר

אגב, הם נפלאים לטו בשבט

‏44 תגובות

  1. אתי ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 7:31

    בוקר טוב.הם ניראים מעולה.מה גודל התבנית?

    • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 8:09

      תודה אתי 🙂 התבנית היא של 22 על 22 ס"מ

    • רות ב- 20 בדצמבר 2019 בשעה 10:11

      הי
      האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה? בגלל שמירה על פרווה?

      • שמח במטבח ב- 22 בדצמבר 2019 בשעה 14:16

        בוודאי
        אגב, אני ממליצה לך לנסות להכין עם נטורינה קוקוס. הטעם שלה עדין יותר לטעמי. אבל גם עם מחמאה זה יהיה בסדר גמור

  2. טובי רופא ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 8:05

    היי רות. האם ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בתחליף טבעוני אחר?

    • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 8:09

      תודה טובי
      אין בעיה להחליף בשמן קוקוס
      מחכה לשמוע איך יצא לך

      • אורנית ויטה ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 15:49

        אני כבר יודעת איך לפנק את החבר'ה שלי עם החזרה למסגרות, תודה ענקית רות ?

        • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 17:48

          איזה כיף לשמוע. תודה אורנית 🙂

          • אירן אלקבץ ב- 10 בנובמבר 2019 בשעה 17:21

            משקל השמן קוקוס אותו דבר כמו החמאה?



          • שמח במטבח ב- 11 בנובמבר 2019 בשעה 8:27

            כן



        • אליה ב- 30 באוגוסט 2019 בשעה 15:13

          אפשר לוותר על הסוכר או להמיר אותו בעוד סילאן?

          • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2019 בשעה 7:36

            אפשר להמיר בעוד סילאן באותה כמות



        • אודיה ב- 12 בינואר 2020 בשעה 18:43

          היי רות
          הכנתי עם שמן קוקוס ומייפל , כל השאר בדיוק לפי הרשום , יצא מעולה בטעם אבל מתפורר לגמרי …

          • שמח במטבח ב- 12 בינואר 2020 בשעה 20:49

            המממ…האם קררת את החטיפים לפני שחתכת או שהם היו מתפוררים גם לאחר הקרור?



          • אודיה ב- 21 בינואר 2020 בשעה 10:47

            כן , קיררתי טוב …
            בכל זאת התפורר , וכדי להדביק טבלתי בשוקולד מומס , הוסיף המון … בעיקר קלוריות ????



  3. מיטל בלושטיין ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 8:37

    הי
    נראה נפלא, האם ניתן לוותר על הסוכר החום ולהסתפק במייפל/ סילאן?

    • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 17:51

      הי מיטל
      אפשר לוותר אבל אני ממליצה לשלב כי לסוכר החום יש תוספת משלו למרקם.

  4. מיכל ה. ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 15:37

    היי רות,
    אצלך מתקשר לבית הספר. אצלי הבנים קיבלו לצבא. בעיקר למסעות. במיוחד למסע כומתה…

    • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 17:51

      אני בטוחה שעוד אכין למסעות כומתה. בינתים הם מעבירים אותי מסע כומתה 🙂

  5. הדס בן משה ב- 30 באוגוסט 2019 בשעה 16:41

    הי רות ,
    תודה על מתכון מעולה ! עשיתי ויצא מושלם .
    עכשיו יש לי תחליף ביתי , נהדר ובריא לחטיפי האנרגיה הקנויים.
    שאלה – החלפתי את החמאה בשמו קוקוס , הטעם היה נהדר. אך החטיפים די התפוררו לי ? האם יש קשר?

    • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2019 בשעה 7:36

      אכן יש קשר, כי שמן קוקוס פחות מתגבש
      אם תשמרי את החטיפים במקרר הם לא יתפוררו.

  6. רינה ב- 19 בספטמבר 2019 בשעה 7:49

    לחבר'ה שלי יש ימים ארוכים ועמוסים בבית הספר ואני כל כך לא אוהבת את החטיפי אנרגיה שקונים בסופר, הם מלאים בסוכר ולא מזינים. הכנתי את המתכון שלך ויצא מדהים תודה רבה. שתהיה שנה טובה!

    • שמח במטבח ב- 19 בספטמבר 2019 בשעה 9:24

      איזה כיף לשמוע!! ממש שמחה לעזור

  7. שלומית עומרי ב- 24 בספטמבר 2019 בשעה 13:57

    יצא טעים, אבל קצת התפוררו. כיצד ניתן למנוע את ההתפוררות ?

    • שמח במטבח ב- 24 בספטמבר 2019 בשעה 19:15

      לאחסן במקרר ואז הכל מתגבש ולא מתפורר 🙂

  8. סימונה ביטן ב- 6 בדצמבר 2019 בשעה 15:27

    האם אפשר להחליף שיבולת שועל בקורנפלקס רגיל?

    • שמח במטבח ב- 10 בדצמבר 2019 בשעה 19:45

      פה לא ניתן להחליף
      שיבלת השועל היא הבסיס לחטיף

  9. חיה ב- 20 במאי 2020 בשעה 13:32

    היי
    אתמול גיליתי את המתכונים שלך דרך חטיפי האנרגיה האלו, הכנתי ויצא מושלםםםםםםםםםםם
    הרבה יותר טעים מאלה הקנויים
    ובטח שבריא יותר
    בדרך לנסות את הפיצה בלי שמרים….
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 22 במאי 2020 בשעה 10:25

      תודה רבה חיה. מאוד משמח לשמוע

      • ליבי ב- 27 ביולי 2020 בשעה 17:13

        היי
        טוב המתכון פגז הכנתי שלוש פעמים בשבועיים..
        מושלם לקפה..
        הכנתי עם אגבה ודבש.. עם סילאן ודבש.. סילאן ומייפל.. לדעתי דבש דומיננטי הכי מוצלח..
        אבל יצא מדהים..
        יש לך ערך קלורי ל100 גר?
        שומן פחמימה וחלבון..
        ושאלה נוספת.. אם אני מעונין להוסיף אבקת חלבון
        נניח 100 גר על המסה.. כדאי לקזז 100 גר באופן יחסי מסך היבשים לרבות הקוואקר? או פשוט לנסות
        ( ולעדכן אותך)..
        תודה

        • שמח במטבח ב- 28 ביולי 2020 בשעה 15:57

          הי ליבי
          קודם כל כל הכבוד על הניסיונות
          לגבי שאלותיך, צר לי אבל אין לי כל כך מענה. אני לא בודקת ערך קלורי של המנות שאני מכינה ולא יודעת לבדוק. לגבי אבקת חלבון – מעולם לא השתמשתי. מחכה לעדכון
          רות

    • דניאל ב- 16 בדצמבר 2021 בשעה 19:38

      היי,
      הטעם מעולה!@@
      פעם שניה שאני מכינה וממש מתפורר.. מה יכול להיות?
      דניאל

      • שמח במטבח ב- 17 בדצמבר 2021 בשעה 10:40

        הי דניאל
        ראי גם הסברים בתגובות מעל. המרקם המתפורר יכול להיות מכמה סיבות, בין היתר הסמיכות של החומרים שהתווספו (שמן קוקוס למשל או מייפל) נסי להכין עם טיפה יותר סוכר חום פעם הבאה ואני מאמינה שזה יעזור לתערובת להתפס יותר.

  10. ורד ב- 16 באוקטובר 2020 בשעה 11:38

    הכנתי ויצאו לי קשים בטרוף. שובר את השיניים. מה עשיתי לא טוב?? יכול להיות אפיית יתר? אפיתי 25 דקות בדיוק כמו במתכון.

    • שמח במטבח ב- 17 באוקטובר 2020 בשעה 19:07

      הי ורד
      כיוון שכל תנור מתנהג אחרת אני חושדת שהפעם מדובר באפיית יתר. רוב האנשים שהכינו אמרו שיצא להם רך (גם לי) ושהתקשה מעט במקרר. אבל שובר שיניים זה לא.

      • אינה ב- 3 באוגוסט 2021 בשעה 12:03

        היי, האם אפשרי לפזר את זה בתבנית גדולה יותר ולהפוך את זה לגרנולה

        • שמח במטבח ב- 4 באוגוסט 2021 בשעה 5:56

          היחס בין החומרים פחות מתאים לגרנולה. ראי מתכון מושלם לגרנולה בבלוג.

  11. דקלה ב- 23 בדצמבר 2020 בשעה 16:19

    אם מורידים את הקוקוס, מה להוסיף במקום? או פשוט לוותר?

    • שמח במטבח ב- 24 בדצמבר 2020 בשעה 10:11

      הי דקלה, את יכולה לוותר על הקוקוס או להמיר בחומר אחר שאת אוהבת (למשל שומשום, אבקת שקדים /אגוזים וכו') זה מתכון מודולרי 🙂

  12. בלימה קטנר ב- 31 ביולי 2021 בשעה 18:42

    היי רות, קודם כל מתה על המתכונים שלך! לגבי המתכון הזה, הטעם טוב אבל מתפורר, לא מאפשר לחתוך לברים. מה הטעות? תודה!

    • שמח במטבח ב- 1 באוגוסט 2021 בשעה 8:42

      תודה רבה בלימה. לגבי חטיף האנרגיה, אכן לפעמים הוא מעט מתפורר (זה משנה לפי חומרי הגלם, בהתאם לחברות השונות) במצב כזה מציעה להביא להוסיף עוד כפית של סוכר חום שתתפוס את התערובת כשהיא תתגבש.

  13. קרן ב- 11 באוגוסט 2021 בשעה 16:25

    הי הכנתי כבר כמה פעמים בדיוק לפי ההוראות
    חיכיתי בסבלנות לאחר האפיה ואפילו שמתי במקרר לכמה שעות ובכל זאת זה פשוט מתפורר לגרנולה
    מה עושים כדי שלא יקרה בפעם הבאה?

    • שמח במטבח ב- 12 באוגוסט 2021 בשעה 8:55

      כיוון שחומרים מתנהגים לפעמים אחרת ההמלצה שלי היא להוסיף עוד כפית של סוכר חום בשלב ההכנה שתתפוס את התערובת כשהיא תתגבש.

  14. קליין ב- 11 באוקטובר 2021 בשעה 19:37

    היי האם אפשר להכין עם שמן במקום חמאה??

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *