חטיף אנרגיה ביתי
החופש הגדול נגמר סוף סוף ושנת לימודים חדשה התחילה. אז לכבוד המאורע הכל כך משמח הזה החלטתי לפנק את הגוזלים במשהו טעים שיקחו איתם לבית הספר – חטיף אנרגיה כל כך טעים שהם לא ישימו לב שהוא מזין ועשיר בסיבים תזונתיים. הם יוכלו לאכול אותו בבוקר או שהוא יחכה להם התיק האוכל וימתיק להם את ההפסקה.
אז נכון שהיום קיימים בשוק שלל חטיפי אנרגיה אבל למה לקנות כשאפשר להכין חטיף אנרגיה ביתי לבד, מחומרים טובים ובריאים כמו קוואקר, אגוזים, חמוציות ודבש, וכשאני שולטת במינונים ובכמות הממתיקים שיהיו בו.
אז קבלו מתכון קליל וכל כך טעים לחטיפי אנרגיה סופר טעימים וכמובן בריאים.
החומרים לכ- 14 יחידות (תבנית 22 על 22 ס"מ):
80 גר' חמאה
1/3 כוס + 2 כפות דבש/סירופ מייפל/סילאן (אפשר גם שילוב שלהם)
2 כפות סוכר חום מהסוג הדביק
כפית קינמון
1/4 כפית מלח
2.5 כוסות (220 גר') קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה)
1/2 כוס (50 גר') קוקוס
1/2 כוס (70 גר') חמוציות מיובשות
2/3 כוס (70 גר') שקדים או אגוזים קצוצים
1/4 כוס (50 גר') גרעיני דלעת
**לגירסה טבעונית אפשר להכין עם שמן קוקוס
**אין בעיה להחליף חומר שלא אוהבים (למעט הקוואקר שעליו בנוי החטיף) בחומר גלם אחר שאוהבים (למשל שומשום, פרג, צ'יה, אגוזים אחרים וכו'
ההכנה:
מחממים את התנור ל 180 מעלות
בסיר מחממים את החמאה, הדבש, הסוכר החום, הקינמון והמלח עד שהסוכר מתמוסס ומתקבלת תערובת אחידה
בקערה מערבבים את כל החומרים ה"יבשים" – קוואקר, קוקוס, חמוציות, אגוזים וגרעיני דלעת
כשהסוכר נמס והתערובת הרטובה חלקה יוצקים אותה על החומרים היבשים ומערבבים עד שכל ה"יבשים" יהיו מצופים בסירופ שנוצר. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה
משטחים את התערובת טוב טוב לשכבה אחידה על התבנית. הכי נוח לעשות זאת עם מרית.
אופים במשך כ- 25-30 דקות עד שהחטיפים משחימים ומניחים להם להצטנן בתוך התבנית.
רק כשהחטיפים התקררו והתקשו קצת (אבל לא קרים לגמרי) אפשר להוציא מהתבנית ולהניח לצינון על השיש או קרש חיתוך ולאחר מכן לחתוך לחטיפים או לקוביות (איך שאתם אוהבים).
חטיפי הגרנולה נשמרים כשבועיים בכלי סגור בטמפרטורת החדר, הם נשמרים מצויין גם במקרר וניתן גם להקפיא אותם.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
המתכון נכתב בשיתוף עם קוואקר
אגב, הם נפלאים לטו בשבט
בוקר טוב.הם ניראים מעולה.מה גודל התבנית?
תודה אתי 🙂 התבנית היא של 22 על 22 ס"מ
הי
האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה? בגלל שמירה על פרווה?
בוודאי
אגב, אני ממליצה לך לנסות להכין עם נטורינה קוקוס. הטעם שלה עדין יותר לטעמי. אבל גם עם מחמאה זה יהיה בסדר גמור
היי רות. האם ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בתחליף טבעוני אחר?
תודה טובי
אין בעיה להחליף בשמן קוקוס
מחכה לשמוע איך יצא לך
אני כבר יודעת איך לפנק את החבר'ה שלי עם החזרה למסגרות, תודה ענקית רות ?
איזה כיף לשמוע. תודה אורנית 🙂
משקל השמן קוקוס אותו דבר כמו החמאה?
כן
אפשר לוותר על הסוכר או להמיר אותו בעוד סילאן?
אפשר להמיר בעוד סילאן באותה כמות
היי רות
הכנתי עם שמן קוקוס ומייפל , כל השאר בדיוק לפי הרשום , יצא מעולה בטעם אבל מתפורר לגמרי …
המממ…האם קררת את החטיפים לפני שחתכת או שהם היו מתפוררים גם לאחר הקרור?
כן , קיררתי טוב …
בכל זאת התפורר , וכדי להדביק טבלתי בשוקולד מומס , הוסיף המון … בעיקר קלוריות ????
הי
נראה נפלא, האם ניתן לוותר על הסוכר החום ולהסתפק במייפל/ סילאן?
הי מיטל
אפשר לוותר אבל אני ממליצה לשלב כי לסוכר החום יש תוספת משלו למרקם.
היי רות,
אצלך מתקשר לבית הספר. אצלי הבנים קיבלו לצבא. בעיקר למסעות. במיוחד למסע כומתה…
אני בטוחה שעוד אכין למסעות כומתה. בינתים הם מעבירים אותי מסע כומתה 🙂
הי רות ,
תודה על מתכון מעולה ! עשיתי ויצא מושלם .
עכשיו יש לי תחליף ביתי , נהדר ובריא לחטיפי האנרגיה הקנויים.
שאלה – החלפתי את החמאה בשמו קוקוס , הטעם היה נהדר. אך החטיפים די התפוררו לי ? האם יש קשר?
אכן יש קשר, כי שמן קוקוס פחות מתגבש
אם תשמרי את החטיפים במקרר הם לא יתפוררו.
לחבר'ה שלי יש ימים ארוכים ועמוסים בבית הספר ואני כל כך לא אוהבת את החטיפי אנרגיה שקונים בסופר, הם מלאים בסוכר ולא מזינים. הכנתי את המתכון שלך ויצא מדהים תודה רבה. שתהיה שנה טובה!
איזה כיף לשמוע!! ממש שמחה לעזור
יצא טעים, אבל קצת התפוררו. כיצד ניתן למנוע את ההתפוררות ?
לאחסן במקרר ואז הכל מתגבש ולא מתפורר 🙂
האם אפשר להחליף שיבולת שועל בקורנפלקס רגיל?
פה לא ניתן להחליף
שיבלת השועל היא הבסיס לחטיף
היי
אתמול גיליתי את המתכונים שלך דרך חטיפי האנרגיה האלו, הכנתי ויצא מושלםםםםםםםםםםם
הרבה יותר טעים מאלה הקנויים
ובטח שבריא יותר
בדרך לנסות את הפיצה בלי שמרים….
תודה!
תודה רבה חיה. מאוד משמח לשמוע
היי
טוב המתכון פגז הכנתי שלוש פעמים בשבועיים..
מושלם לקפה..
הכנתי עם אגבה ודבש.. עם סילאן ודבש.. סילאן ומייפל.. לדעתי דבש דומיננטי הכי מוצלח..
אבל יצא מדהים..
יש לך ערך קלורי ל100 גר?
שומן פחמימה וחלבון..
ושאלה נוספת.. אם אני מעונין להוסיף אבקת חלבון
נניח 100 גר על המסה.. כדאי לקזז 100 גר באופן יחסי מסך היבשים לרבות הקוואקר? או פשוט לנסות
( ולעדכן אותך)..
תודה
הי ליבי
קודם כל כל הכבוד על הניסיונות
לגבי שאלותיך, צר לי אבל אין לי כל כך מענה. אני לא בודקת ערך קלורי של המנות שאני מכינה ולא יודעת לבדוק. לגבי אבקת חלבון – מעולם לא השתמשתי. מחכה לעדכון
רות
היי,
הטעם מעולה!@@
פעם שניה שאני מכינה וממש מתפורר.. מה יכול להיות?
דניאל
הי דניאל
ראי גם הסברים בתגובות מעל. המרקם המתפורר יכול להיות מכמה סיבות, בין היתר הסמיכות של החומרים שהתווספו (שמן קוקוס למשל או מייפל) נסי להכין עם טיפה יותר סוכר חום פעם הבאה ואני מאמינה שזה יעזור לתערובת להתפס יותר.
הכנתי ויצאו לי קשים בטרוף. שובר את השיניים. מה עשיתי לא טוב?? יכול להיות אפיית יתר? אפיתי 25 דקות בדיוק כמו במתכון.
הי ורד
כיוון שכל תנור מתנהג אחרת אני חושדת שהפעם מדובר באפיית יתר. רוב האנשים שהכינו אמרו שיצא להם רך (גם לי) ושהתקשה מעט במקרר. אבל שובר שיניים זה לא.
היי, האם אפשרי לפזר את זה בתבנית גדולה יותר ולהפוך את זה לגרנולה
היחס בין החומרים פחות מתאים לגרנולה. ראי מתכון מושלם לגרנולה בבלוג.
אם מורידים את הקוקוס, מה להוסיף במקום? או פשוט לוותר?
הי דקלה, את יכולה לוותר על הקוקוס או להמיר בחומר אחר שאת אוהבת (למשל שומשום, אבקת שקדים /אגוזים וכו') זה מתכון מודולרי 🙂
היי רות, קודם כל מתה על המתכונים שלך! לגבי המתכון הזה, הטעם טוב אבל מתפורר, לא מאפשר לחתוך לברים. מה הטעות? תודה!
תודה רבה בלימה. לגבי חטיף האנרגיה, אכן לפעמים הוא מעט מתפורר (זה משנה לפי חומרי הגלם, בהתאם לחברות השונות) במצב כזה מציעה להביא להוסיף עוד כפית של סוכר חום שתתפוס את התערובת כשהיא תתגבש.
הי הכנתי כבר כמה פעמים בדיוק לפי ההוראות
חיכיתי בסבלנות לאחר האפיה ואפילו שמתי במקרר לכמה שעות ובכל זאת זה פשוט מתפורר לגרנולה
מה עושים כדי שלא יקרה בפעם הבאה?
כיוון שחומרים מתנהגים לפעמים אחרת ההמלצה שלי היא להוסיף עוד כפית של סוכר חום בשלב ההכנה שתתפוס את התערובת כשהיא תתגבש.
היי האם אפשר להכין עם שמן במקום חמאה??