קרואסון פיצה שילדים לא מפסיקים לטרוף
הימים מתארכים, החופש הגדול אוטוטו כאן ופתאום צריך יותר רעיונות למה אפשר להכין לילדים שיהיה טעים ומהיר ואם אפשר גם להכין יחד עם הילדים אז בכלל טוב. אז קבלו את הלהיט החדש אצלנו בבית – קרואסון פיצה !! קליל, מהיר וכל כך טעים שכולם יזללו ממנו בהנאה.
וכמובן, כהרגלי בקודש ובמיוחד כשמדובר באוכל שמיועד לילדים – אני מביאה לכם כאן מתכון פטנט מ 3 רכיבים שכל כך קל להכין עד שתוכל לתת לילדים להכין אותו לבד (או מקסימום בעיקר לבד ועם מעט עזרה שלנו כשמגיעים לחיתוכים). הכל בזכות השימוש בבצק עלים מוכן. הפעם בחרתי בבצק עלים מופחת שומן, גם כי בכל זאת מדובר באוכל לילדים ואני מעדיפה לא להלעיט אותם במזון עתיר שומן וגם .. כי זה כל כך טעים שגם לנו ההורים קשה לעמוד בפניו אז לפחות נקזז קצת בקלוריות של בצק העלים.
התוצאה, אגב יצאה כל כך טעימה שבעלי חזר מהעבודה והתחיל לאכול מהקרואסונים ופשוט לא יכל להפסיק 😀
החומרים לכ- 30 יח' מיני קרואסון פיצה:
חבילת בצק עלים מרודד (אני השתמשתי במופחת שומן של מעדנות)
צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפיצה **
גבינה צהובה מגורדת (אני השתמשתי במוצרלה מגורדת של עמק)
**אפשר להחליף את רוטב הפיצה בקטשופ מעורבב עם מעט טימין או כמובן להכין לבד רוטב עגבניות
** אם רוצים להכין כמות קטנה קבלו עוד רעיון – בצק מלאווח – מכינים באותו אופן רק עם עלי מלאווח – ותודה למיטל חברתי על הרעיון המדליק 🙂
ההכנה:
ההכנה פה היא קלי קלות – ולהוכחה צילמתי את הילד הפרטי שלי (המוכר כאן גם בכינוי הגוזל הבכור) מכין את הקרואסונים עם הנחיות שלי.
שלב ראשון – פורסים את בצק העלים על משטח – הכי נוח לחלק אותו ל 2 (בעזרת סכין ולאחר מכן לגזור במספרים את הניילון שמגן על הבצק) ולעבוד בשני סבבים.
שלב שני – מורחים על הבצק את רוטב הפיצה.
שלב שלישי – מפזרים גבינה על הבצק עם הרוטב (נכון שלילד יש תנועות של מקצוען? למד אותן עוד מהבטן 🙂 ).
שלב רביעי – שבו אני קצת עזרתי למרות שהילד יכל לעשות זאת לבד – בעזרת גלגלת פיצה חוצים את הגיליון לאורך ואז חותכים מהבצק משולשים שווי שוקיים ארוכים (כמו שרואים בתמונה).
שלב חמישי – מגלגלים כל משולש מהקצה הרחב אל הקצה הצר ומעבירים לתבנית ועליה נייר אפיה.
רצוי לסדר את קרואסון הפיצה במרווחים אחד מהשני וכשהשפיץ כלפי מטה כדי שלא יברח בתפיחה בתנור.
ואחרון חביב – מורחים את הבצק בביצה מעורבבת עם מעט מים כדי שנקבל צבע יפה ושחום לאחר האפיה.
אופים את הקרואסונים בחום של 180 מעלות למשך כ 15-20 דקות עד שהם שחומים ויפים.
וזהירות כשהם יוצאים מהתנור – כי הילדים (וגם אבא שלהם) ירצו לחטוף אותם ישר מהתבנית 🙂
בתיאבון!
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
המתכון פותח בשיתוף פעולה עם מעדנות
רעיון מדליק!
תודה
תודה דינה. שמחה שאהבת