עוגיות סנדוויץ' לבבות עם ריבה
בעולם האפיה ישנן כמה קלאסיקות שנראה לי שלעולם לא יימאס לנו מהן. פשוט כי הן מושלמות! אחת מהן היא עוגיות סנדוויץ – אותן עוגיות שמורכבות משתי עוגיות פריכות שביניהן ריבה. כמה פשוט – ככה טעים.
אז לכבוד פורים רציתי לשתף אתכן במתכון האהוב עלי של עוגיות סנדוויץ מבצק הפריך המנצח שלי. עדין ונמס בפה שכולם אוהבים. ילדים מבוגרים כאחד.
מחפשים עוד רעיונות לפורים? כאן תמצאו את כל המתכונים האהובים שלי כולל צנצנת העוגיות, אזני המן שמחות במיוחד, עוגיות מכונה מרוקאיות, מארז גרנולה, ועוד.
הבן האמצעי שלי, שאוהב אותן מאוד, היה קורא להן "עוגיה עם אדום" ומאוד אהבתי את השם הזה 🙂 בכל פעם הייתי מכינה לו את העוגיות האלה בצורה אחרת. פעם עגולות, פעם פרח, והפעם הכנתי אותן בצורת לבבות יחד עם גוזלית שלי.
ההכנה עצמה מאוד קלה. במיקסר, במעבד מזון או בידיים עם הילדים, כמו שאני הכנתי עם גוזלית את העוגיות בתמונה. זה זמן איכות מצויין של הכנת הבצק, הרידוד, הקריצה, פיזור אבקת הסוכר וההרכבה. פעילות שילדים כל כך אוהבים, ובעיני היא סוג של "ריפוי בעיסוק" לנפש שמנקה את הראש ועושה טוב על הלב.
תוכלו למצוא גם סרטון של ההכנה כאן בקישור (צולם במסגרת תכנית הטלויזיה שלי "מתכון מנצח")
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.
הכנתם?? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק. אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
עוגיות סנדוויץ עם ריבה
מצרכים:
- 200 גרם חמאה רכה
- 420 גרם קמח לבן 3 כוסות
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה M
- 3-4 כפות חלב או שמנת מתוקה או מים
- **לגירסת פרווה מחליפים את החמאה במרגרינה או שמן קוקוס ואת החלב במים או חלב צמחי
- להרכבה - ריבת תות או פטל (או כל ריבה שאוהבים)
הוראות הכנה:
- מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר תמצית הוניל והביצה עד שמתקבלת תערובת בהירה.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה - ב- 2-3 פעמים כשמערבלים בין כל הוספה, עד שהבצק מעט פירורי.
- מוסיפים את החלב/שמנת מתוקה בהדרגה תוך כדי ערבול עד שמתקבל בצק רך, אבל לא דביק.
- ** אם מכינים עם הילדים אפשר להניח בקערה את החמאה, אבקת הסוכר והקמח ולתת לילדים למולל את החמאה בקמח עד שהתערובת פירורית ולאחר מכן להוסיף ביצה, תמצית וניל וחלב/שמנת (בהדרגה) וללוש בידיים עד שהבצק מתאחד.
- מאחדים את הבצק בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים ממנו עוגיות עם קורצן לב (או כל קורצן שאוהבים) על חצי מהעוגיות קורצים "חור" בעזרת קורצן או בעזרת ראש זילוף עגול. מהבצק שנשאר יוצרים עוד עוגיות וחוזר חלילה.
- מעבירים בעדינות את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש זמן מעבירים למקרר לחצי שעה שהעוגיות יתקררו מעט.
- אופים את העוגיות שתנור שחומם ל 170 מעלות במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מעט שחומות.
- מצננים את העוגיות צינון מלא ולאחר מכן מפזרים אבקת סוכר על העוגיות העליונות עם החור. הופכים את החלק התחתון של העוגיות ובעזרת כפית יוצקים על כל עוגיה ריבה. סוגרים עם החלק העליון עם אבקת הסוכר ומהדקים בעדינות. בתיאבון
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth