שבלולי גבינות ובצק פריך
שבועות בפתח וכמו בכל שנה, אני יותר משמחה לחשוב על מתכונים שיעשו את החג לשמח וטעים ובמיוחד על כאלה שכיף לזלול כל השנה. אז בגיזרת ה"מלוחים" החלטתי להכין מתכון שאני מאוד אוהבת – שבלולי גבינה.
שבלולי בצק פריך שאני מכינה מבצק פטנט שהוספתי לו גבינת קשקבל לתוספת מרקם וטעמים ובמילוי של תערובת גבינות שמשתלבות יחד נפלא.
היתרון בהכנה של שבלולי גבינה שכאלה הוא שיש הרבה מקום למשחק ולגיוון במתכון – את הגבינה הלבנה אפשר להחליף בשמנת חמוצה או ביוגורט, את גבינת טוב טעם אפשר להחליף בפטה או בולגרית ואת הגבינות הצהובות בכל גבינה שאוהבים (למרות שאני מאוד אוהבת קשקבל במתכון הזה).
אציין שהמתכון פותח במקור במסגרת פרוייקט שלי לשבועות באינסטגרם עבור כמה חברות מסחריות והוא עולה בבלוג כדי שלכולם יהיה מתכון מסודר שתוכלו לשמור ולהכנה אליו מתי שתרצו 🙂
וכאן אפילו תוכלו לראות סרטון של ההכנה:
View this post on Instagram
החומרים לכ- 20 שבלולי גבינה:
לבצק:
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן
2 כפיות/שקית אבקת אפיה
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית (אפשר גם שמן אחר שאוהבים)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם (גביע) גבינה לבנה או שמנת חמוצה
100 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות או מגוררת מראש
רבע כפית מלח
למלית:
200 גרם (גביע) גבינה לבנה או קוטג'
200 גרם (חבילה) גבינת טוב טעם או בולגרית או פטה
200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות או מגוררת
100 גרם גבינת אמנטל או כל גבינה צהובה אחרת – חתוכה לקוביות או מגוררת
ביצה אחת
45 גרם (3 כפות) קמח
ההכנה:
במעבד מזון מערבבים את הקמח עם החמאה לקבלת תערובת מעט פירורית. מוסיפים שמן, גבינה לבנה או שמנת חמוצה וגבינת קשקבל ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
משטחים את הבצק על ניילון נצמד ועוטפים. מכניסים למקרר לכחצי שעה עד שהבצק יתייצב ויתמצק.
מערבבים את חומרי המלית ומניחים במקרר עד ההכנה (לא חובה לקרר).
מחלקים את הבצק ל 2. מרדדים חצי מהכמות על נייר אפיה עד לקבלת מלבן דק יחסית (אבל לא מדי). מורחים מעל מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. נוח לגלגל את הבצקים בעזרת נייר האפיה כי לפעמים הבצק עדיין קצת רך.
וקבלו טריק שיעזור לכם לחתוך שבלולים יפים שלא יימעכו בחיתוך – מקפיאים את הרולדה למשך 15-30 דקות ולאחר מכן פורסים לפרוסות ומסדרים את השבלולים בתבנית.
לא לשכוח לסדר במרווחים כי הבצק תופח באפיה.
חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.
אופים את השבלולים בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך כ 20-25 דקות עד שהם משחימים. אני מעדיפה לאפות בטורבו אבל אפשר גם בתכנית חימום עליון ותחתון.
בתיאבון וחג שבועות שמח 🙂
ואם לא ראיתם בכותרת של הפוסט – יש לי בשבילכם גם סרטון של ההכנה. תוכלו למצוא אותו גם כאן בקישור
למתכוני שבועות נוספים כנסו לקטגוריית שבועות בבלוג. תמצאו שם לצד עוגות גבינה נפלאות גם קישים ומאפים נהדרים שיעשו לכם את החג.
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
שבלולי גבינה
מצרכים:
לבצק:
- 420 גרם קמח לבן 3 כוסות
- 2 כפיות אבקת אפיה שקית
- 80 מ"ל שמן זית או שמן שאוהבים שליש כוס
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 200 גרם גבינה לבנה או שמנת חמוצה גביע
- 100 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות או מגורדת
- רבע כפית מלח
למלית גבינות
- 200 גרם גבינה לבנה או קוטג' גביע
- 200 גרם גבינת טוב טעם או בולגרית או פטה
- 200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות או מגורדת
- 100 גרם גבינת אמנטל או מוצרלה או כל גבינה צהובה שאוהבים
- 1 ביצה
- 45 גרם קמח 3 כפות
הוראות הכנה:
הכנת הבצק
- במעבד מזון מערבבים את עם החמאה לקבלת תערובת מעט פירורית. מוסיפים שמן, גבינה לבנה או שמנת חמוצה וגבינת קשקבל ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. משטחים את הבצק על ניילון נצמד ועוטפים. מכניסים למקרר לכחצי שעה להתייצבות.
- מערבבים את חומרי המלית ומניחים במקרר עד ההכנה. הכי נוח לערבב בקערת מעבד המזון שבה הכנו את הבצק.
- מחלקים את הבצק ל 2. מרדדים כל חצי למלבן דק ומורחים את המלית.
- מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים לפרוסות. לפריסה נוחה יותר מומלץ להכניס את הרולדות למקפיא ל 15-30 דקות שיתייצבו יותר.
- מסדרים את השבלולים על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים ואופים תבנור שחומם ל 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהשבלולים שחומים.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth