לבבות על מקל – עוגיות במילוי שוקולד

חג האהבה הלועזי קרב ובא ומבחינתי כל הזדמנות לחגוג היא סיבה נפלאה לאפות (ולא משנה לי אם זה חג "שלנו" או חג "מיובא" כל סיבה למסיבה תופסת 🙂

אז השנה החלטתי ללכת על מתכון שהוא יותר הצעת הגשה – קליל, מהיר להכנה ונראה מיליון דולר – "סוכריות" בצורת לב שעשויות מעוגיות במילוי שוקולד.

והשוס – זה כל כך קל ומהיר להכנה, כך שאפילו "מאותגרי אפיה" יכולים להכין אותם בהצלחה.
2 מרכיבים בסך הכל ויש לכם עוגיה לתפארת במראה סופר "מפונפן".
הסוד שלי פה הוא בשימוש בבצק פריך מוכן שמגיע מרודד וחוסך את ההכנה וההתעסקות (לא שיש משהו רע בהכנה, זו רק שאלה של זמן פנוי).

החומרים (ל 28 עוגיות ממולאות):

1 חבילת בצק פריך מתוק (אני השתמשתי בבצק של מעדנות)
ממרח שוקולד בטעם שאוהבים (השתמשתי בממרח שוקולד ואגוזים)
ביצה אחת
לקישוט: מקלות של סוכריות על מקל (קונים בחנויות המתמחות)
אם אין לכם מקלות סוכריה אין בעיה להשתמש גם בשיפודי עץ

** רוצים להכין את הבצק בבית? אין בעיה לחצו כאן למתכון לבצק פריך מתוק קל להכנה

ההכנה:

ההכנה פה היא הכי קלה ומהירה שיש בזכות הבצק שמגיע מוכן ומרודד.
פורסם את הבצק וקורצים ממנו לבבות בעזרת קורצן (וכן.. אפשר להכין את העוגיות הללו בכל צורה שאתם אוהבים ואם אין קורצן אפשר להכין אותן בעזרת כוס)

מסדרים את הלבבות בשתי שורות בתבנית ומניחים על כל לב מקל של סוכריה. כמובן שלא חייבים את המקלות, זה רק הופך את העוגיות ליותר חגיגיות.
מורחים את הלבבות בביצה טרופה עם מעט מים ומניחים במרכז כל לב כחצי כפית מהממרח. אפשר לעשות את זה עם כפית ואפשר להיעזר בשקית זילוף.

מכסים כל לב בעדינות בלב בצק נוסף, משתדלים שהלב יתלבש בדיוק על זה שמתחתיו, ומהדקים בעדינות מכל הצדדים כדי שהלבבות יידבקו והמלית לא "תברח" מהעוגיות.
אם יש לכם אפשרות – תכניסו את הלבבות למקרר או למקפיא לחצי שעה (ואפשר יותר). כיוון שמדובר בבצק פריך הקירור ימצק את הבצק ויגרום לכך שהוא ישמור על הצורה שלו בצורה המיטבית.
אם אין אפשרות – גם בסדר, אבל קחו בחשבון יתכן שהבצק טיפה יתכווץ באפיה.

לאחר הקרור (אם קררתם) אופים את הלבבות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך 10-12 דקות (זמן האפיה משתנה מתנור לתנור) העוגיות מוכנות כשהן עדיין בהירות אבל החלק העליון שלהן נראה בבירור אפוי.

לאחר האפיה מניחים לעוגיות להצטנן קצת לפני שמגישים (אני פשוט מעבירה את נייר האפיה בעדינות לשיש)
ואם בא לכם "לפנפן" את ההגשה קשרו לכל מקל סרט אדום יפה. זה לגמרי משדרג ומשמח.

תראו איך קצת השקעה בהגשה הופכת עוגיות "פשוטות" מבצק פריך לחגיגה שלמה 🙂

מקווה שאהבתם ושתיישמו את הצעת ההגשה הזו – ולא רק לחג האהבה. זה מושלם גם למשלוחי מנות או למשלוחים מתוקים ומפנקים.

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו גם להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

הפוסט נכתב השיתוף פעולה עם מעדנות

‏8 תגובות

  1. תמר ביטון ב- 20 בפברואר 2019 בשעה 22:32

    שלום,

    נראה מקסים. רעיון מדהים…
    אני אנסה להכין את הבצק בעצמי 🙂 בעיה קטנה שלי היא שאני נמנעת מלהשתמש בחמאה, אבל לא נורא פעם ב…אצטרך לעשות
    התהייה שלי היא איך להכניס לתנור מקל פלסטיק…מן הסתם הוא יימס וחוצמזה לא בריא שיעבור פלסטיק לעוגייה…כמובן רעיון של מקל עץ נראה לי טוב יותר אבל תהיתי אחך לעשות עם מקל פלסטיק…

    • שמח במטבח ב- 22 בפברואר 2019 בשעה 10:54

      הי תמר – השאלה שלך בהחלט נכונה – המקלות שנמכרים בחנויות המתמחות הם מנייר ולא מפלסטיק ולכן גם אין בעיה לאפות איתם

  2. חני ב- 19 ביוני 2019 בשעה 15:07

    פשוט יפיפה כל הכבוד!!!!!

  3. ללי ב- 30 באפריל 2020 בשעה 4:54

    יצא לי טעים ומרשים ממש! תודה! קראתי את הפוסט על בצק פריך – הוא ממש שפך לי אור על הנושא, ואחריו היה כיף וקל להכין את הלבבות האלו:)

    • שמח במטבח ב- 30 באפריל 2020 בשעה 20:37

      תודה רבה ללי. שמחה שהפוסט על הבצק הפריך היה לך לעזר

  4. אלישבע פחימה ב- 21 ביולי 2020 בשעה 13:55

    אשמח לקבל מתכונים טובים וקלים לעשיה

    • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2020 בשעה 15:48

      תודה אלישבע
      מוזמנת להרשם לניוזלטר (בעמוד הראשי יש מקום לרשום שם ואת המייל) ואז תקבלי בכל פעם שיוצא מתכון מייל עם הקישור למתכון 🙂
      גם בפייסבוק שלי תוכלי לקבל כל הזמן מתכונים קלים וטובים כי אני משתפת כמעט בכל יום במתכון

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *